tulburari de anxietate!helppppp!

tulburari de anxietate!helppppp! | Autor: elena30

Link direct la acest mesaj

buna , sufar de tulb.de anxietate ,atacuri de panica dar.......ma simt f.f. ciudat si aceste stari nu stiu in ce tulb. sa le inscriu si anume simt ca nu ma mai pot concentra ,uit,si simt ca din clipa in clipa nu mai pot gandi ,imi vin in cap tot felul de tampenii cum ar fii :daca o iau razna ,daca am ceva la cap.......snt .f pesimista...mentionez ca mi am facut toate analizele care snt ok inclusiv encefalograma ,am mers la psh dar.........eu ma simt la fel va rog ajutati ma ,daca a trecut cineva prin asa ceva ,un sfat ma poate ajuta...va rog.....

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Examen endocrinologic ti-ai facut?
Sa nu ai cumva probleme cu glanda tiroida.
Psihiatrul ce a spus.
Poate ar trebui sa petreci mai mult timp liber, sa te distrezi mai mult, sa iesi in lume, sa scapi de lucrurile care te streseaza.
Bafta,
Diana

cde

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena30 spune:

mersi pt raspuns Diana ,da mi am facut si ex. endocrinologic dar snt ok , este adevarat asta imi lipseste distractia dar......cand ai fam este mai greu sa te si distrezi,intradevar snt constienta ca aceste stari snt din cauza stresului dar ma simt foarte ciudat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arianaN spune:

Anxietatea se trateaza prin terapie cu un psiholog, el iti poate aprecia gradul de anxietate si directiile de manifestare, apoi se poate face o terapie de reducere a anxietatii. Sa stii ca singura nu vei reusi sa depasesti problemele chiar daca se amelioreaza o perioada pot apoi sa apara cu intensitate mai mare. Iti spun toate aste pentru ca prietena mea a trecut prin asa ceva si doar dupa terapie specializata a reusit sa le depaseasca. Nu e de competenta psihiatrilor, ei maxim iti pot recomanda tratament medicamentos dar daca vrei sa renunti la medicamente stare se agraveaza, asa ca medicmentele se iau perioade foarte indelungate.Ai grija de tine, cauta un psiholog bun cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda, e foarte important, in rest incearca sa te relaxezi, fa exercitii de relaxare cind simti ca nu mai poti. Iti doresc sa treci usor peste asta.

Mergi la inceput

intrebarea mea este totusi asa se manifesta tulb. de anxietate?prin starile astea ciudate ?am si dureri de ceafa si atunci cand obosesc simt ca -mi plesneste capul?pe langa teama mea sa nu am altceva,cu toate ca analizele sant ok?asta nu inteleg,de asta am apelat la forum sa pot primi sfaturi eventual si de la alte pers care au trecut prin asa ceva!va multumesc oricum pt. faptul ca va simt aproape si ca nu ma ocoliti!sanatate tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

In primul rand trebuie sa iti repeti ca nu esti ticnita ci ai o problema pe care trebuie s-o rezolvi. Daca ai fost la psihiatru si ti-a dat tratament, ai rabdare, pastilele nu isi fac efectul peste noapte, dureaza cateva luni. Daca ai timp, combina tratamentul medicamentos cu sedinte de terapie, insa cauta un psiholog bun. Eu nu sunt psiholog, insa am destui medici in familie si am invatat o multime de chestii:).
Si nu te mai simti ciudat ca ti se intampla asta, nu esti singura. Uite, eu zilele trecute am fost la doctor si s-a intamplat ca ORL-ul unde asteptam eu, sa fie vis-avis de cabinetul psihiatrului...nici nu stii cata lume astepta sa intre, mai ales tineri, am vazut un adolescent insotit de mama lui, am banuit ca el este cel cu problema, nu maica-sa, ca doar daca ar fi avut ea probleme s-ar fi dus singura, nu si-ar fi luat copilul. Chiar m-am mirat cata lume are probleme, deci nu te simti deosebita, sunt multi care incearca sa-si rezolve problemele, vin la medic,insa asta nu inseamna ca au luat-o razna. Problema este cred in mentalitatea noastra: oricine se duce la psihiatru este nebun. Nu-i asa...in State era chiar o moda sa te duci la psihiatru:)
Daca urmezi un tratament ai rabdare, efectele nu se vad imediat si cauta si un psiholog bun.
Succes si sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenity spune:

Elena30 sa nu lasi netratata anxietatea ! Incearca sa vorbesti cu un psiholog ( care va descoperi cauzele anxietatii tale ) si cu un homeopat ! Remediile homeopate pe care ti le va prescrie nu sant foarte scumpe si in primul rand nu vei lupta cu dependenta data in mod obisnut de medicamente ! Daca stii engleza navigheaza putin pe net si cauta tratament anxietate ( vei gasi o multime de pagini de net cu mii de recomandari , forumuri , persoane care sufera de atac de panica si anxietate s.å.m.d ) .
Curaj mult si vei invinge ! Alaturi de tine

Alexandra , mamica lui Mihaita

Trebuie sa traim si sa cream. Sa traim pina la lacrimi ( A.Camus )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

Subscriu la ceea ce a spus Serenity: psiholog + homeopatie. In plus, m-am rugat pur si simplu. Merge .. io-s dovada ! Dar sa nu lasi problema netratata. Ai rabdare si o sa reusesti. Rationalul poate fi de ajutor. Cand "te apuca" ... scutura-te si iesi la soare ! La soare si la aer cu tine! INVATA sa lasi problemele sa se mai rezolve si singure sa ai rabdare si sa nu intri in panica incercand sa rezolvi nu stiu ce repedee.. . Pur si simplu ia o pauza! Cand ai familie poti sa te si distrezi, pe bune!

Noi stam rpea putin in aer si la soare. Suntem totusi fiinte solare si aerobe! Ne imbolnavim atunci cand traim anapoda fata de necesitatile noastre. Uite ce am facut eu:
- scularea dimineata si iesi la alergat sau inventeaza ceva de cumparat ( eu ies dupa paine dimineata ... desi painea proaspata vine dupa 9.00 )
- ies cu mandra in parc cel putin in weekend si ma straduiesc sa alerg dupa ea. MA strduiesc dar pic ca bolovanul , au copiii un ritm teribil!
- la birou iau o pauza la pranz si ma duc la plimbare! stiu ca nu-i frumos sa mananci pe strada ... dar ies sa ma plimb si mananc ceva! Stand la soare ca reptila

Trebuie sa razi! Pe bune! E cea mai buna terapie! Stii ceva ? Hai sa dam vina pe chinezi ..... daca Adam si Eva ar fi fost chinezi si acum am fi fost in rai! Ei ar fi mancat sarpele .. nu fructul oprit

Roxana&Ruxandra

http://community.webshots.com/user/aquariusrpro

Mergi la inceput

Buna tuturor si va multumesc !Acum nu pot sta sa mai scriu cateva randuri ,pt. ca este tarziu si trebuie sa mi culc copilasul, dar am intrat pe forum un pic sa citesc sfaturile voastre ,inca o data va multumesc si sper ca maine sa am timp sa stau mai mult ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni25 spune:

Bey, nu mai speriati fata, cum adica singura nu se poate face bine?!!!!!!!!Si mai dati exemplul nu stiu carei prietene ca ea n-a putut sau ca a putut si dupa aia a fost mai rau!
Sunteti ca medicii aia care iti spun:mai ai 1 luna de trait si ala saracu atat mai traieste ca asa "l-a programat medicul"
Eu am suferit de anxietate, agorafobie severa,atacuri de panica si tot tacamul.Si m-am facut bine singura, prin autosugestie, prin exercitii de "optimizare", am citit, m-am documentat, am avut un suport mare:pe mama(o patise si ea saraca in tinerete-de la glanda i s-a tras.)Si am avut o motivatie:fiica mea.Am dus in conditiile astea o sarcina, am facut si depresie postnatala,deh,n-aveam cum sa sar peste ea.Am cedat nervos de nenumarate ori,am zis ca n-o sa reusesc niciodata si ....iata-ma bine merci de 3 ani.E adevarat ca a durat mai mult vreo alti 3 ani i-am pierdut aiurea, dar acum ma simt noua nouta mai iau o vitamina, o chestie, ma plimb, ies prin magazine,sunt fericita.
Daca fata vrea sa consulte un psihoterapeut treaba ei, dar din experienta ii spun ca POATE si SINGURA.Trebuie sa gasesti"chichita".As scrie un roman intreg pe tema asta dar nu prea am timp.

pupici
Moni 26 si Maria 4,2 ani

Si inca ceva:cand ti-ai facut analizele ptr calcemie, ti-ai luat si valoarea magneziului?Eu aveam calciul bun dar magneziul era mult sub limita.

Mergi la inceput

iti multumesc Moni,as vrea sa mai vb daca si tu ai trecut prin asa ceva,da mi am facut si calciul si mag. si snt.ok,in acelasi timp snt constienta ca ma pot ajuta sg dar ........nu reusesc aproape nimeni nu intelege ........poate daca as primi si un sprijin mi ar fi mai usor (sprijin moral)daca ai timp si chef.....si vrei sa mai vb,poate este mai simplu pe ym

Mergi la inceput