Mamici de martie - aprilie 2005 (21)
Raspunsuri - Pagina 5
adrianafedorca spune:
hello burtici, mamaici si bebici,
in sfarsit am recuperat ce s-a scris ieri, adica muuult dar nu ma plang ca am ce face cand n-am somn...., noi ieri am avut program de curatenie generala, chiar daca eu mai mult am dat indicatii ma simt tare obosita si in loc sa dorm m-am trezit la 6 dimineta si gata somn, dar sunt fericita ca am terminat cu curatenia , ca am aranjat culcusul bebelinului , mai trebuie sa cumpar patutul si hainutele si sunt si eu gata, maine merg la control sper sa fie totul bine cu mine si cu bebelinul meu ca n-am mai fost de 1 luna la conrol , sper sa ne cheme mai des acum, sunt bucuroasa pt ca luna asta am pus doar 2 kg pe mine adica am ajuns la 74 kg iar burtica masoara 110 cm, abia ma mai misc, dar sunt fericita ca in mine creste o minune si e minunea mea
va ls si revin mai tarziu , acum m-a luat o foame....
pupici la burtici la mamici si bebici
Adriana si bebelinul 34+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
lantana7 spune:
Wow! iar ati trecut la un alt capitol!
Noilor mamici: Zuzunaki, Adela P, An-k, le urez din tot sufletul multa fericire alaturi de puii lor!
Asteptam poze!
Rrox3, La multi ani!
sa fii iubita si fericita alaturi de fetele tale! Rrox, asa m-am gindit si eu, ca placenta se constata daca e imbatrinita cu ajutorul ecografului, dar vroiam sa fiu sigura de aceea v-am intrebat pe voi. Acum ma gindesc ca daca doctorul meu nu a zis nimic la ultimul control nu am de ce sa-mi fac probleme.
Vad ca pe aici se mareste numarul mamicilor!Nici noi, restul, nu mai avem mult! Parca nu-mi vine sa cred! Mie mi se pare ca a trecut foarte repede timpul asta in care am fost gravida! Voua nu?
Eu sint bine, din ce in ce mai balenutza, sotzul meu glumeste chipurile: "iar ai mincat mult"
cind vede ca intii apare burta si pe urma eu! De vreo citeva zile ma incearca insa o greata, de parca as fi la inceputurile sarcinii. Voua vi s-a intimplat? Este asta un semn ca bebe vrea afara? Intr-o dimineata chiar am varsat!
Altfel puiul meu e cuminte, nu se agita prea tare, cred ca mai mult doarme, ne gindim ca ce bine ar fi daca va fi la fel si dupa ce se naste (speram noi!) Mi se mai intareste si mie burtica citeodata si se face un ghemotoc pe partea dreapta (intotdeauna in acelasi loc!) de zici ca am burta in coltzuri!
Pe aici insa medicii nu dau pastile (ca v-am auzit vorbind de Nospa sau altele), zic ca toate astea sint normale in sarcina si nu trebuie sa ne ingrijoram! Habar n-am cum e mai bine!
L-am vazut pe broscutza in 3D saptamina trecuta si am fost tare emotionati. Si totusi este o imagine generata de computer... ma intreb cit de mult se apropie de realitate! Avea o minutza peste barba si dormea dragul de el, binenteles, ca de obicei! Nici nu s-a sinchisit!
hai va pup si duminica placuta!
gilbertliana spune:
Buna fetelor. Sunt si eu o viitoare mamica, probabil de aprilie (DPN 3 aprilie). Ieri am avut o zi tare ciudata. Am plecat la lucru si pana in statie m-au injungiat niste cutite pe acolo pe unde iasa bebele, de am crezut ca o sa il gasesc in pantaloni. M-am intors acasa si am stat in pat. PAna la urma cutitele s-au oprit, dar m-au napadit niste calduri de am zis ca o sa ma evaporez de atata transpirat. Sa nu mai vorbim de energie, imi venea sa mut mobila
. Aveam chef si de disoteca
! Am facut mancare, curatenie, am cusut tot ce era descusut, dupa care am facut dus si "m-am facut frumoasa", adica epilat, manichiura, pedichiura. As fi vrut sa ma machiez, dar era 8 seara si nu prea mai avea sens. Ce m-a mirat e faptul ca nu m-am mai aranjat din Decembrie, din vacanta, pentru ca in ianuarie am incput sesiunea care a durat pana la sfarsitul lui februarie, iar printre cursuri si subiecte, numa chef de oja nu mai aveam.
Azi noapte a fost prima noapte de cand sunt insarcinata cand nu am dormit bine. Toata noaptea m-am fatait, iar la 6,30 m-am trezit de tot.
Sa fie simptome de nastere? Sunt numa in saptamana 37 si ma gandeam ca mai am cel putin 2 saptamani pana nasc.
Si ca totul sa fie si mai ciudat, ma mai si suna ieri o cunostinta cu care nu am mai vorbit din 9 martie, (de 1 martie ne-am cunoscut), sa ma intrebe daca nu am nascut, desi stia ca trebuie sa nasc pe 3 aprilie!
Sunt curioasa cum va decurge ziua de azi.
Multa sanatate la mamicile, burticile si bebicii lor.
Ariela si bebe Tudor sau Amelia
teodora racz spune:
Fetelor va doresc o duminica placuta si mult soare!
La noi este soare dar un soare cu dinti;s-a facut destul de frig;
Fetelor cred ca mi-am gresit numararea saptamanilor;ieri am numarat de mai multe ori cu calendarul in fata si nu mi-au iesit 34+ ci 35+;asa ca am intrat in panica din nou si seara la culcare ma tot gandeam ce putin mai am pana nasc;bineinteles ca m-au apucat niste dureri de sale ca la ciclu dar mi-au trecut;
RRox eu sunt destul de paranoica:imi calculezi te rog si tu cate sapt.am?(data ultimei menstruatii 17 iulie);Multumesc!
Teodora si bb.?
carmissis spune:
LA MULTI ANI! Rrox3 , cu mare intarziere...
Felicitari noilor mamici ZuZunaki, Ana 71 si Adela sa bucurati de toate clipele care vi le vor oferi bebicii.
Multumim Rrox pentru sfaturile tale in legatura cu alaptarea.
Mamacita revin la ideea ta ca esti spaima noastra>GRESIT! ne bucuram foarte mult ca are cine sa ne mai dea un sfat pertinent in afara de "babele" care isi dau cu parerea.
Despre bagaj, vesnica problema, vad ca nu sunt singura, nu reusesc decat sa pun cate putin in el, dar niciodata nu finalizez. Am spalat si calcat hainutele bebelinei.
Luni incep curatenia in casa cea generala si finala, asteptam patutul.
eu si sotul meu ne-am hotarat la numele bebelinei> Rada Valentina.
Carmen si
Rada Valentina (34+)
simonnete spune:
Buna ziua gravidute!!
spre rusinea mea nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris dar promit sa recuperez.......si asta pt ca baietelul meu s-a grabit sa vina pe lume
l-am nascut pe 13 martie , la 35 sapt pe George Alexandru, 2750 g ,apgar 9,47 cm. Este un copilas sanatos si foarte cuminte
acum am foarte multe lucruri de clarificat si le-as ruga pe mamicile cu experienta sa ma ajute si pe mine .S-ar putea ca aceste probleme sa se fi discutat deja dar pana o sa reusesc sa citesc tot am sa va intreb si eu cate ceva:
1) de ce sughite bebeul meu si ce sa-i fac atunci cand sughite ?
2) nu stiu daca eu il pun bine la san pt ca nu trage lapte ,doar vad cum molfaie si din cauza ca nu -i vine lapte plange si cauta cu disperare sa mai prinda odata mamelonul.Din cauza asta eu trebuie sa ma mulg mereu pt ca am f f mult lapte.Ce ar trebui sa fac ?
3) nu stiu sa-i tai unghiutele si nici sa-i decalotez putica, nici cand trebuie sa folosesc aspiratorul nazal
4) cam cati ml de lapte ar trebui sa pape el acum ?
si cam atat deocamdata
acum ma pun pe citit pt ca am ramas in urma rau
pupici si va doresc multa sanatate voua si bebicilor
promit sa revin cu amanunte legate de nastere
simonnete si GEORGE ALEXANDRU
mamacita spune:
Buna dimineata!
mamanati,sanatate!Ce frumos nume ati ales,Delia Melissa!
hiroral,stai linistita,sunt exact starile si sentimentele pe care le incercam toate si sunt caracteristice acestei perioade a sarcinii.Conteaza sa ai intelegerea si sprijinul celor din jur.
adrianafedorca,ai castigat in greutate fix cat trebuie;eu sunt putin ingrijorata,caci luna asta n-am castigat nici macar 1 kg,cam 800g.
lantana,si eu am avut greturi de ultim trimestru si stiu ca am intrebat si au avut si alte
.Ptr.orice eventualitate mi-am facut niste transaminaze,pentru ca aveam si urina mai inchia,dar au iesit absolut normal si m-am linistit,chit ca mai apar sporadic.
teodora,rrox3 cred ca se odineste dupa petrecere
,dar ti-am calculat eu,la o durata de 28 zile a ciclului si ciclu regulat ar iesi azi 35 sapt si 1 zi.Nu te panica,oricum va trebui sa iasa,nu,ce mai conteaza cateva zile mai la deal sau mai la vale?Totul va fi bine,vei vedea.
simonette,sa-ti traiasca bebelasul si sa te bucure,sa fie sanatos,cuminte,mancacios!Vezi ca niste sfaturi legate de ce-ai intrebat gasesti in sectiunea 20,pg.9,adrianafedorca si rrox3.Revin mai tarziu,pentru alte raspunsuri...
DARAEL spune:
La Multi Ani GEORGE ALEXANDRU !
La Multi Ani ingerasule
!
Bine ai venit pe Pamant suflet nobil. Fie ca Viata ta sa fie una binecuvantata – sa ai parte de Sanatate, Fericire si numai Bucurii.... iar caruta cu Noroc sa se rastoarne in curtea ta !
la burtici,
la mamici si
la tatici,
si multe
la ingerasi
Cu stima,
Singur, DARAEL
Ratacitor prin Lume
http://www.geocities.com/dara2el/
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita!
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
rrox3 spune:
Simonnete felicitari!!
Multi
lui George Alexandru, sa se faca mare si mancacios! 
Stii ca aveam acelasi dpn, vad ca bebeii nostrii sunt grabiti sa vina pe lume. Eu acum fac tratament s-o mai pastrez putin in burtica.
Vezi ca despre sughit si pozitionare la supt tocmai am vorbit, gasesti imediat. Unghiutele i le tai cu forfecuta speciala de bebelusi (nu are colturi ascutite, gasesti la farmacie). Sunt foarte subtiri, se taie imediat, trebuie doar putina atentie sa tai doar cat trebuie fiindca sunt tare mici. Laptic trebuie sa pape cat vrea. Daca doarme linistit si nu plange inseamna ca a mancat destul.
S-ar putea sa nu suga fiindca ii e greu, sau nu s-a dumirit inca cum, e inca mititel. Continua sa-l imbii. Si nu-i da nimic cu biberonul, nu o sa suga de la san dupa biberon. Din biberon ii vine laptele mult mai usor. Da-i cu lingutita daca nu suge singur.
Si trimite-ti sotul sa cumpere o carte despre ingrijit bebelusii cu poze multe, se gasesc destule, altfel o sa tot ai tot felul de probleme si oricat de bine explicam noi, mai bine vezi tu cu ochii tai.
multi!
Adriana, Nati, Hiroral, Lantana multumesc pentru urari! 
Oanamc ce sigura esti ca nasti la data fixata! Succes! ![]()
Lantana si eu am tot timpul aproape burtica in colturi si umflaturi. Probabil ii simti fundul cum se impinge prin burta.
Mamacita multumesc pentru vestea cu revista, habar nu aveam, numai la chioscuri cu reviste nu m-am mai uitat de ceva vreme!
Teodora Daca UM este 17 iulie, atunci DPN este 23 aprilie. Asta iti pot spune repede fiindca am un tabel intr-o carte. De numarat nu prea pot sa numar acum.
tuturor!
Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+
teodora racz spune:
Mamacita si Rrox multumesc pt.raspuns!Deci atunci vom scrie35+;
Fetelor ce acte trebuie sa ducem cu noi la maternitate?Eu sunt cam in ceata la capitolul asta si as vrea sa ma pregatesc din timp;
Teodora si bb.35+