Mamici de martie - aprilie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 10
raluk spune:
oanamc mergi la farmacie si intrebi de sonda urinara (sau uretera mai stiu eu ca se mai zice).Eu nu stiam exact cum sa cer marimea de asta intreb....iar in ce priveste spitalul eu am intrebat dr....si mi-a zis ca e ok atat vreme cat e sigilata si e buna.........intreaba si tu medicul tau..........apropo nasti prin cezariana?
Sa stii ca eu imi iau de acasa si canula pentru clisme.........vroiam intreg irigatorul dar a zis dr ca e cam mare sa imi aduc branula si se rezolva problema.......cum adica sa imi faca clisma dupa toate ?Sunt sigura ca e neigienic chiar daca s-or steriliza ele.....si sa vezi ce sterilizatoare..........
Daca faci cezariana sa iti zic sa mai iei de la farmacie si leucoplast cu fir de matase.........asa mi-au zis mie si calmante sa ai la tine.......
Astept sa mai raspunzi daca mai ai nelamuriri te mai pot ajuta cu cate mai stiu si eu.....cele ce trebuie prin spital.......
raluk spune:
Zuzunaki bafta multa sa fiti sanatosi si nastere usoara!
Sa auzim de bine..........ce as vrea sa fiu si eu calma si sa ma anunte si pe mine asa bebe cate putin nu sa ma trezesc uda deodata si sa alerg nebuna dupa o masina care sa ma duca la spital........
Dar .....fiecare are un destin de urmat,nu?
adela20 spune:
Buna fetelor!
Felicitari tuturor celor care au devenit mamici. Sa le traiasca puii si sa le aduca numai bucurii.
Zuzunaki, nastere usoara!
Eu am lipsit cam mult, m-am mutat in casa noua si a trecut o luna pana sa ne reinstaleze telefonul.
Bebelina mea e bine, doar ca la ultima echo mi-a spus ca a coborat foarte jos, si trebuie sa stau cat posibil mai mult la pat. Cam greu cu Thomas care mereu ar vrea sa se joace, dar incerc.
Mi-e tare teama sa nu nasc mai repede, mai ales ca e zbuciumata bebelina si uneori apasa pe col mai-mai sa iasa. Sunt abia in saptamana 34. Doctorul meu nu mi-a recomandat nici un medicament, nici macar un antispastic. In Romania stiu ca mi-a dat No-Spa la prima sarcina. In fine...
Maine sunt programata la un "non-stress-test". Stie cineva ce mai e si asta??
Va pup, aveti grija de voi si de burtici.
Adela
si Thomas 
oanamc spune:
Raluk, multumesc mult, esti o draguta.Eu sunt cam pierduta cand e vorba de chestii medicale pentru ca nu am in familie nici un medic si deci nu am contact cu acest domeniu. Da, nasc prin cezariana si deci ma inarmez cu: sonda, canula si leucoplast.Sa inteleg ca leucoplastul serveste la atasarea cateterului, sau nu? Daca mai trebuie ceva, sa imi spui ca nu stiu mai nimic, si eu sunt obsedata cu sterilizarea...Doctorul nu mi-a zis ca trebuie sa aduc ceva special de acasa decat bagajul de spital(cel obisnuit)+ vata si fasa de tifon.Asa au procedat si prietenele mele care au nascut cu cezariana.Nu au dus nimic special...Dar eu duc sa fiu sigura...
oanamc spune:
Zuzunaki, Dumnezeu sa fie cu tine si cu bebelicu tau.Ma rog pentru tine sa ai o nastere usoara si sa auzim vesti bune cat mai curand.

Oana si bb Letitia Medeea(sapt 37)
diana_m spune:
Ana71 a nascut pe 13 martie o fetita pe care o cheama Eva Maria!
Acum, dupa ce v-am vestea cea importanta, am sa va spun ca sunt prietena cu Ana iar ea m-a rugat sa scriu in numele ei deoarece, cel putin pentru moment, nu are acces la internet.
Eva s-a nascut cu o greutate de 3,300 kg si lungimea de 51cm. Este sanatoasa, frumoasa, mancacioasa. Eu am vazut-o in spital, "se uita la mine" si parea foarte curioasa, avea si o mimica a fetei care parca spunea "tu cine mai esti, nu te-am mai vazut, credeam ca numai eu si tipa care imi da sa sug existam pe lume".
Mamica este si ea bine, cu durerile si problemele inerente. Eva a cam chinuit-o dar important este ca totul s-a terminat cu bine.
Povestea completa o va spune Ana atunci cand va putea. Oricum ea mi-a spus ca ii este dor de voi, ca ii lipsiti foarte mult si m-a rugat sa va transmit numai bine.
Diana
Lorelai spune:
fetelor, cum am promis, revin cu poze. faceti click mai jos.
ca.geocities.com/bbuduru@rogers.com/index.html
felicitari noilor mamici si bafta multa viitoarelor mamici. eu inca nu mia-m revenit din oboseala (cum se vede si din poza), inca mai visez la 3 ore dormite continuu. fetele sint niste dulci si cresc vazind cu ochii, merita din plin staul in piciare, nesomnul si plimbatul prin casa la miezul noptii. iti vine sa le maninci si uiti si de oboseala si de tot. in poze, cea brunetica e Maya si cea mai alba la fata e Livia.
va pup ca ma cheam fetele la datorie.
Lorelai
mamacita spune:
Si eu care ma gandeam ca sunt singura care are asemenea temeri si ca veti rade de mine...Ce sa va mai spun de barbatu-meu,cred ca treceau de faza bataie direct la omor.![]()
oanamc,sigur ca sunt de acord sa-ti puna sonda urinara(sau uretrala)-asa sa ceri,dar vezi ca la tehnico-sanitare,nu la farmacie obisnuita-;mai ia-ti o branula roz sau verde ptr.perfuzie,calamante fiole(algocalmin,ketonal),vata,leucoplast,crema de sani,bioxiteracor,balsam de buze,eventual picaturi de nas daca ai fost infundata in sarcina,de ergomet v-am spus...cam atat si oricum e functie de spial si de crizele respective,deci cel mai bine intreaba ginecologul/anestezistul/vreo prietena care a nascut cat mai de curand la acelasi spital.Eu de exemplu mi-am luat chiar si heparina si antibioticulcaci la noi e criza maxima de medicamente.
zuzunaki,bafta!!!
adela20,cauta la sectiunea trecuta in care ii explicam lui hiroral ce si cum cu testul non-stress.Acum nu am timp,dar daca nu gasesti,diseara iti spun eu unde sau iti poate explica ea,ca deja i-au facut.
Fug la cabinet,ca am itarziat!
raluk spune:
oanamc in ce saptamana esti si ai programare?eu sunt in saptamana 39 si dr mea e o tipa care tine neaparat ca bebe sa ne dea un semn ca vrea sa iasa,ori pana acum nimic..... toate sunt in regula........
Nu stiu care e regula la voi in spital mie mi-au facut o listuta si pentru mine cam ce am nevoie si pentru bb la neonatologie ce ii trebuie.
Daca ai sa vrei listuta mea eu iti scriu ce mi-au cerut!
Raluca si bebelina 39+
oanamc spune:
Raluk, eu tocmai am intrat in saptamana 37 si am programare pe 11 aprilie pt cezariana, dar bagajul meu de spital e deja gata.Acum trebuie sa mai completez "chestiutele" astea pt operatie la care nu m-am gandit inainte si gata!
La maternitatea unde voi naste nu am auzit sa fie criza de ceva, toate mamicile au primit din spital medicamente, injectii, calmante etc.
Ce diferenta e intre o branula roz si una verde? Pe care sa o prefer?