Despre Utrogestan ...

Despre Utrogestan ... | Autor: Delia

Link direct la acest mesaj

Fetelor, va rog mult orice informatie...
Am tot citit pe forum si toata lumea le administreaza vaginal numai mie doctorul mi le-a recomandat oral.
Tot ma gandesc la efectele secundare sincer nu am nici o tragere de inima sa-l iau.
Sunt mamici pe aici care au luat in timpul sarcinii?
Cat timp, ce doza si cum - cam acestea ar fi intrebarile mele.
Va pup dulce si astept un semn de la voi!

Delia si Codrin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Da, Delia, si eu am luat in timpul sarcinii in luna a 4-a pt a "rezolva" problemele mele cu o dezlipire de placenta. Imi aduc aminte ca la inceput am luat cantitati destul de mari: 3 pastile de 3 ori pe zi, pe urma 2 pastile si pe urma 1, dar cand am ajuns la 1 nu am mai vrut sa le iau.
Partea nasoala e ca-ti provoaca somnolenta... eu dormeam non-stop, dar cum nu aveam voie sa ma dau jos din pat, era OK!
In final, pt linistea ta, sa stii ca m-au ajutat, mi-au rezolvat beleaua!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Pliiz, nu vreau sa par tare panicata dar cum le-ai luat si cat timp ca pe mine m-a chemat peste trei saptamani la control cu 3 pe zi...
Ce stresata sunt!
Multumesc mult!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Delia si eu iau Utrogestan din sapt 6 de sarcina, cate 4/zi ( 2dim+2seara). Desi este preferabil sa le utilizezi intravaginal, eu am fost nevoita sa le iau oral deoarece am tot avut sangerari si le-as fi eliminat. In primele doua zile mi-a fost destul de rau - somnolenta, ameteala, greata permanenta si puternica - apoi insa m-am obisnuit.

Pe de alta parte, dr-ul meu considera inutila administrarea de Utrogestan dupa luna 14 de sarcina deoarece placenta produce deja cantitati ft importante de progesteron, iar surplusul pe care l-am aduce este "apa de ploaie" ...

SIMODINA 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Asa imi spusese si mie sa iau... vreo 3 saptamani, dar probabil ca problema mea a fost mult mai grava. Stai linistita, nu te mai panica atat, probabil, judecand dupa cantitatea redusa de progesteron, nu ai o problema prea grava!
Curaj si succes!
Nu te agita ca ii faci rau lui bb!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Va multumesc mult fetelor pentru raspunsuri!
Eu sunt gravida in 4 luni si jumatate oare aportul medicamentului sa nu mai fie atat de mare pentru ca placenta deja secreta progesteron suficient?
Stie cineva un laborator unde se poate doza hormonul?
A facut cineva o astfel de analiza?
Hai ca dac nu ma pricep sa fac din tantar armasar...va rog deja sa-mi scuzati stresul dar nu-mi doresc decat informatii cat mai multe.
Pupicei!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Mai fetelor, ajungem la nebuni asa.

Problema se pune altfel: ori ai incredere in medicul tau, ori n-ai. Daca ai, aplici ce-ti spune, ca are el un motiv pt care iti da un anumit tratament.

Daca nu ai, te mai duci la inca un medic. Sau il schimbi de tot, cu unul in care ai incredere.

De preferat, in sarcina, sa mergi la un medic in care ai deplina incredere.

Daca mergi la un medic dar fiecare indicatie pe care ti-o da o intorci pe toate fetele ajungi la nebuni.

Nu m-am referit neaparat la tine, Delia, ci in general.

Tratamentul se da in functie de PACIENT, nu de boala. Ce merge la X nu neaparat merge si la Y. Numai dr, prin experienta pe care o are si prin evaluarea completa a cazului, poate sa-ti dea tratamente.

Doza tot asa, o stabileste medicul in fucntie de caz.

Nu va suparati pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Delia sa stii ca si eu iau Utrogestan. Eu stiu ca se recomanda sa le iei intravaginal daca ai greturi. Utrogestanul provoaca si greturi or daca gravida are deja greturi iti dai si tu seama.Eucred ca LAvi are dreptate. In general este f bine sa ai incredere in medicul tau si daca -ti recomanda un lucru inseamna ca stie ce face. Noi ne luam informatiile de pe Net sau din resviste si avem impresia ca-iputem contrazice pe medici. Ei bine nu e chiar asa. Pupici.10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Delia draga nu-ti mai fa atatea griji inutil!!! Adu-ti aminte cate dintr noi, mamicile de iulie-aug. numai luam Utrogestan, printre care si eu!! Si toata lumea e ok! Eu iau de la inceputul sarcinii si abia astept sa-mi spuna stop ca m-am plictisit sa pun mereu (eu il iau intravaginal ca asa mi-a zis dr. ) tu ia-l cum ti-a dr. tau. Doar daca te simti rau de la el cand il inghiti poti schimba si il poti lua intravaginal. Efectul local oricum e bun!! Nu il dau ei aiurea la atata amar de femei din tara asta! Uite eu dupa atata timp, sunt bine si bebe ok, dar l-am luat zilnic fara sa cartesc, nu mai am sangerari de mult, nu ma mai doare burta si totul e in regula. Cred ca stresul asta nu iti face bine. Si nu ai motiv. Hai capul sus ca totul e ok, doar sa te calmezi tu!
Pupici multi si ne vedem dincolo!

Ioana
sapt.22

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

cele mai mari probleme care pot sa apara daca il iei oral sunt starile de somnolenta. eu am inceput intravaginal, dar am avut cateva mici probleme "locale" si 2 zile a trebuit sa schimb, sa-l iau oral. a fost un chin, nu puteam sta in picioare de somn, norocul meu ca eram in week end.

apoi, unii dr. sustin ca este mai eficient vaginal, papa poate sa-ti confirme..

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

Si eu am luat utrogestan...
lavi02 are perfecta drepate.
TREBUIE sa ai incredere in medicul tau. Daca nu , schimba-l, dar daca n-ai incredere nu e bine pt tine nici din punct de vedere pshic...cu urmari fizice.
Eu am avut incredere de doctorita mea ( Corina Grigoriu) si n-am regretat!
acum am o mandrete de baiat sanatos!
numai bine!

Miche si
Darius
(26.11.2004)

Mergi la inceput