bb cu chisturi arahnoidiene pe lobii temporali
Raspunsuri - Pagina 2
ara_kis spune:
:)]
"BB"-ul meu (18 ani) a fost diagnosticat anul trecut cu chist arahnoidian de lob temporal stg. Am fost ca si voi luati pe nepregatite-putin spus-, ne-am simtit pierduti din cauza lipsei de informatii in limba romana si noroc cu site-urile in engleza ca ne-am documentat, ne-am familiarizat si oarecum linistit cu ideea. Intr-adevar chisturile arahnoidiene mici pot sa existe fara sa se manifeste , asa ni s-a spus si noua si asa am citit pe Internet.
In cazul fiului meu, un copil pe care noi l-am considerat sanatos, s-a manifestat printr-o criza convulsiva iar la tomografie si RMN a aparut acest chist.
Solutia stabilita a fost una chirurgicala si anume i s-a implantat un shunt ventriculo-peritoneal (un dispozitiv care dreneaza chistul ducind lichidul in cavitatea abdominala). Este cea mai putin invaziva metoda de reducere a unui chist de acest tip. Dispozitivul consta dintr-o valva (care poate fi de medie sau joasa presiune), care se implanteaza in cutia craniana si care continua pe sub piele cu un tub de dren foarte flexibil pina in abdomen. Stiu, si pe mine m-a luat cu ameteala cind mi s-a descris procedura!!!
Nu orice chist poate fi drenat insa am vrut sa stiti ca exista aceasta procedura! In cazul nostru, localizarea chistului a permis "montarea" valvei si dupa 3 luni de la operatie chistul s-a redus vizibil (la RMN ).
M-a frapat faptul ca am trecut exact prin aceleasi stari vis a vis de doctori ca si voi: neincredere, atit in competenta cit in disponibilitatea lor sufleteasca, teama ca fiind aglomerati nu acorda destul timp cazului nostru, lipsa de informatii sau avalansa de informatii cu care ne-am confruntat pe nepregatite. Acum, privind retorspectiv pot spune ca si-au facut f bine treaba si ca chiar daca sunt aglomerati nu-si trateaza cu superficialitate pacientii. Deci, incredere multa !!!
Pegasis spune:
quote:
Originally posted by danacaltan
I-am trimis dr. Ciurea mesaj, dar nu mi-a raspuns, ce ma sfatuiti sa mai incerc??
Danny mama & Vladutz fiul
Dana, ti-am trimis PM. Te rog spune-mi ce-ai facut.
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
danacaltan spune:
Pegasis
I-am dat mamicii nr. de telefon din PM,care chiar acum suna pt. programare pe 19 aprilie
Multumesc din suflet.
Pegasis spune:
Danny, ati fost la dr. Ciurea? Ai vesti?
Carmen
"Cind o femeie nu vorbeste, sa n-o intrerupi pentru nimic in lume."
(Enriyeu Castaldo)
ancutzelu spune:
Imi cer scuze pt o asemnea intarziere... N-am avut internet timp de-o luna si abia acum am citit intrebarile dumneaavoastra... Eu propun sa dati telefon acasa si sa vorbiti direct cu sotia lui dr Ciurea. Tel: 021-3324229. Spuneti-i, va rog, ca eu, Anca Niculae (care sunt acum in Germania) mi-am permis sa va dau nr de tel. Ca o rugati mult sa va sfatuiasca cum e mai bine. Sa incercati sa dati de sotul ei, va poate recomanda pe altcineva... sau ce va sfatuieste.
Oricand, daca aveti intrebari, mai bine pe email direct scrieti-mi, va rog, la ancaniculae@hotmail.com
Cu mult drag,
u
danacaltan spune:
Eu nu stiu ce a mai facut mamica pustiului, deoarece in ultimul timp am avut si eu probleme destul de grave cu bb personal, a carui raceala continua a dat in episoade asmatice de eu chiar acum pling intruna ...dar cum ne imbunatatim, o caut pe mamica lui sa vad de ce este asa pasiva.
Tot binele din lume pentru copii.