Mamici de septembrie - octombrie 2005 (16)
Raspunsuri - Pagina 10
kid2003 spune:
Mary ce repede ti-a spus doctorul tau ca e baietel...Doctorul meu mi-a zis ca din saptamana a 13-a se poate vedea sexul, ca mai devreme nu e diferentiat ca lumea si nu se vede. Si tind sa ii dau dreptate ca am un exemplu. Colega mea, acum in 28 saptamani, a fost la 11 saptamani la un ecografist sa isi vada bebelusul, si dr respectiv i-a zis ca e baietel ca i se vede puta. Cand s-a intors la medicul nostru, s-a tavalit pe jos de ras si i-a zis ca e o bucata de cordon ombilical ce a vazut ala acolo.
La 14 saptamani, la morfo, Iosup i-a zis ca va avea fetitza
ceea ce isi dorea ea foarte tare.
Tot fetita a ramas pana acum :)
Asa ca ai sanse sa ai si tu o fetita cum iti doresti!
Si eu am fost azi la doctor (10s+2 zile) si mi-am vazut "produsul de conceptie". Era intr-un dans nebun, dadea din manutze si din picioare.
Din pacate, una dintre vesti nu e grozava. Fibromul minune a crescut si el, acum este la fel de mare ca bebelusul , 3,9 cm.
Sunt cam deprimata...
RalucaN spune:
Buna burticilor!!
Dea, cum adica batraioara? Si eu tot 29 fac in septembrie. Si nu ma simt deloc batraioara. Suntem tinere dragutzo! tinere si fericite!!!!
Fetelor, chiar daca ati repetat de 100 de ori, simt nevoia sa o fac si eu. Deci, exista 3 variante la analize:
1. IgG pozitiv, IgM pozitiv - ceea ce inseamna ca ai boala respectiva in acel moment. Lucru cam nasol. Am patit-o la sarcina trecuta cu toxoplasmoza.
2. IgG pozitiv, IgM negativ - ai avut-o in trecut. Este cea mai fericita varianta pt. ca nu mai ai de ce sa-ti faci griji, avand anticorpi. In mod normal, in prezenta unui sistem imunitar neafectat de boli grave, boala respectiva (toxo, CMV etc) anticorpii fac fata unei noi expuneri la virusul respectiv.Cel putin asa stiu eu.
3.IgG negativ, IgM negativ - nu ai si nici nu ai avut boala niciodata. Dar trebuie sa ai mare grija sa nu o faci tocmai acum.
URAAAAAAAAAAA pt. fetele care si-au simtit bebeii!!!!! abia astept si eu.
Raluca,11+
natydea spune:
Am zis si eu asa Raluca. Mi-ar fi placut sa fiu de mult mama dar nu s-a putut pana acum. Oricum nu mai conteaza, totul e sa fim noi sanatoase si bebeii nostri la fel. Deci tu esti balanta si bebeul tau la fel. Ce frumos. Eu sunt scorpioanca si bebe va fi balanta.
Pup, Dea
RalucaN spune:
Nu Dea, nu-s balanta, desi mi-ar fi placut. Sunt fecioara .
Si ma bucur ca bebe va fi balanta.
Pupici si sa te faci bine (si eu sunt cobza. Este a treia saptamana in care sunt racita si nu-mi mai trece. Daca ati vedea ce nas am...... ca o patlagica.)
adriana_i_ spune:
In completare la ce a spus Raluca si anirim, pot sa confirm ca mi-a fost repetata analiza la Toxoplasmoza, la care imi iesisera ambele valori negative cand am facut-o initial (inainte de
sarcina).
Pe hartia respectiva (tocmai am primit factura de la laborator, pe care scrie ce analize au fost facute) mai sunt trecute ceva analize (3) care incep cu Antikorp- (2) si Anti- (1) care habar nu am ce sunt, da' intreb vineri.
Adriana
si bebitzica in burtica, 15+ saptamani.
mihaela_e spune:
Flavia, si eu initial nu am vrut sa fac toate analizele astea. Apoi, citind pe site si vazand discutiile voastre m-am hotarat sa ma duc sa fac toate analizele.Initial doctora mi-a spus ca nu este cazul ca deja incep sa fiu putin paranoica. Si eu sunt de parerea Ioanei, trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta sa te asiguri ca totul este ok. Cred ca esti obligata fata de bb si fata de tine sa afli care este starea ta de sanatate, daca totul va fi bine pt. bb. Daca nu-ti faci analizele la timp si constati ca bb este afectat de ceva pe care nu ai fi putut sa-l depistezi la timp si sa faci ceva sa remediezi situatia, oare te vei mai putea uita linistita la copilul tau???
Acest lucru m-a determinat pe mine sa-mi fac analizele. Poate ca pare putin exagerat sa faci atatea analize si atatea eco simple sau 3D sau si mai nou 4D, cu toate masuratorile aferente. Dar poate si asta este unul dintre factorii care au contribuit la scaderea avorturilor spontane si a mortii infantile.
Da, am trait o noapte de cosmar, dar acum dupa ce am aflat interpretarea rezultatelor sunt linistita si fericita ca totul este ok cu mine si copilul meu. Eu personal, consider ca toate suntem responsabile fata de copii si trebuie sa ne asiguram ca totul este ok.
Sa dea Domnul ca toti bbi nostri sa fie sanatosi si noi sa avem sarcini usoare.
dutze
Mihaela 8+
Mirela_B spune:
Asa este bineinteles Mihaela, cred ca toate ne dorim ca bebeii sa fie sanatosi si am fi in stare de orice pentru asta. Trebuie doar sa nu devenim paranoice (cum am fost eu la sarcina precedenta) ci sa transmitem copilului numai emotii pozitive. Si cred ca e bine sa ai incredere in dr. Eu voi face orice imi va indica el.
Mirela 9+
kid2003 spune:
Valen cand ti-ai vazut puiul? Eu am vazut ca ai avut UM mai devreme decat mine, poate ai un ciclu mai lung. Eu am facut marti 10 saptamani si ma mandresc ca sunt in 11. Nu imi pot reveni, parca plutesc, ce tare e sa il vezi pe ecran miscandu-se. Si abia daca simt ceva diferit de cand sunt 
Natydea si eu sunt Scorpion si bebe e Balanta...ce ai auzit de compatibilitate?
Va pup!
Mirela_B spune:
Nu ma refer la analize de sange care indica starea noastra de sanatate si care nu sunt daunatoare pentru nimeni. Astea trebuie facute, clar. E vorba de alte investigatii. O cunostinta a facut testul triplu din proprie initiativa. Rezultatele au fost catastrofale. Anmiocenteza nu a vrut sa faca, pentru ca oricum n-ar fi fost in stare de avort, simtise bebeul miscand. Restul sarcinii, in loc sa fie cea mai frumoasa perioada din viata ei, a fost un cosmar. Baiatul ei, este sanatos tun.
Dar lucrurile astea s-au tot discutat aici...
Bucurati-va ca sunteti gravidute, asa frumoase, alintate si in centrul atentiei nu veti mai fi, dupa ce se naste bebe incepe greul.
Si fiti increzatoare, totul va fi bine!
Mirela 9+ mama Alisei 1 an si 11 luni.