Mamici de martie-aprilie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 2
cristinacostinescu spune:
Mamacita multumesc mult pentru raspuns. Din ce am discutat cu medicul se pare ca ar vorba si de o scadere a imunitatii. Oricum urmez tratamentul si sper sa fie bine pana la urma.
Legat de greturi si eu m-am luptat cu ele si la prima sarcina si acum si am avut nopti in care chiar nu puteam sa dorm din cauza lor si se pare ca sunt normale in ultimile luni.
Am si eu o intrebare: medicului anestezist i se dau banii inainte de opertaie sau dupa?
Cristina C - 37 saptamni si 5 zile
clio spune:
Buna, fetelor!
Nici nu va imaginati ce mult ma bucur ca avem si noi in sfarsit soare!!!Imi da o stare de optimism, de fericire cum nu va puteti imagina!
Rrox3, sa dea Dzeu sa fie totul bine si sa stii ca te admir pentru puterea pe care ai avut-o de a nu-i spune medicului tau ca stii ca e plecat din tara in perioada asta! Ai grija de tine, stai linistita(daca te va lasa Mariuca
)
Oanamc, esti o frumoasa!!!! Nu-ti mai face probleme cu kilogramele, chiar nu se vad deloc! Eu deja am inceput sa am regrete ca se termina perioada asta asa de frumoasa, nu-mi vine sa cred ca a trecut asa de repede! Listuta noastra incepe sa se mareasca pe zi ce trece!
An-k, iti tinem pumnii! Sa ai noroc!
Adriana, vad ca esti cea mai vioaie mamica. Eu abia trag de mine dimineata sa merg la serviciu. Si tu te trezesti din creierii noptii...Chiar te invidiez pentru asta.Iar la serviciu abia reusesc sa ma tin treaza...
Poate ma lamureste si pe mine cineva...Mi se intareste burtica din ce in ce mai des si...ma cam si doare. Acum cateva minute am avut niste dureri groaznice care radiau undeva spre fund
si care s-au incheiat undeva in spate...spre mijloc cu niste intepaturi puternice, ca niste ace...Spuneti-mi, va rog este normal? Sunt abia in saptamana 34...nu vreau sa nasc acum 

.Iar medicul meu vine abia maine sau poimaine in tara. Cele care stiti, lamuriti-ma, pliiizzzz!!!
Nicoleta si bebelusa +34
adrianafedorca spune:
oana , am vazut si eu pozele si chiar ca arati bine, lasa-i pe rautaciosi in pace sa zica ce vor, si eu am o burtaaaaaa, mai intai apare burta si dupa aia apar si eu , dar sunt tare mandra de ea, si toata ziua o mangai si ma uit in oglinda si ma minunez, iar sotul meu toata ziua o pupa asa de mandru e de ea,
clio sunt vioaie noapte si ziua ...abia tin ochii deschisi, sper sa-mi treaca insomniile astea, si eu patesc de fapt ca dana ba dorm de rup ba stau si ma uit pe pereti
mamacita si eu am greturi , la unele mirosuri, parca as fi la inceputul sarcinii, de mancat pot manca orice dar cand vine cate un miros...simt ca lesin, sper sa nu ma tina mult, vad ca arsuri nu am , Doamne ajuta , sper sa nu cobesc, sa ma apuce taman acum , dupa ce ca abia imi gasesc pozitia sa dorm arsuri mi-ar mai trebui, daca ma vedeti am 2 perne si 3 puisori cu mine in pat, saracu' sotul meu abia mai are loc de perne
am mai pus si eu niste poze cu burtica facute ieri, sa nu va speriati...
mai fetelor eu de la ultimul control adica de pe 23 februarie am pus pe mine doar 900 g , e normal? eu am incercat sa ma abtin la dulciuri, seara am mancat mai putin sau deloc, dar mi se pare putin, de obicei eu pun cam 3 kg pe luna...?????
pupici la burtici si sa aveti o saptamana frumoasa
Adriana si bebelinul 33+
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca
mamacita spune:
Ce bine ca m-ati mai linistit,eram sigura ca am mai auzit cel putin o
cu greturi si ameteli de ultim trimestru!Totusi dr.,azi cand l-am sunat,mi-a zis ca am dreptate,sa ma duc sa-mi fac niste transaminaze si atat,drept care,profitand ca n-am mancat si n-am baut nimic,am sunat-o pe sefa lab.Medicover si gata,la intepat.Maine aflu rezultatul,dar datorita incurajarilor voastre sunt sigura ca va fi ok.
Apropos de nervi si de aprecieri lipsite de sensibilitate,credeam ca sunt singura careia ii vine sa bata pe toata lumea.Soacra-mea,desi dealtfel s-a oferit in nenumarate randuri sa ma ajute,deci nu e rau intentionata,e doar mai saracuta cu duhul,nu mi-a spus o data toata sarcina ca as fi o gravida frumoasa,ci de fiecare data delireaza ba ca am picioarele umflate azi mi-a zis ca am mainile grase(de i-a sarit capacul chiar si lui barbatu-meu)si asta in conditiile in care chiar nu sunt umflata.Daca eram,ce sa mai povestesc...In mod normal probabil ca nici n-o bagam in seama,dar acum chiar m-am enervat.Plus ca sare toata lumea cu sfaturi pe care nu le ceri si nici macar nu sunt documentate,iar despre hainute...parca m-as pregati sa nasc un copil "second hand":toti vor sa ma umple de hainute si scutece folosite,de parca as fi vreun fel de refugiata si nu pot sa-i asigur copilului meu de nici unele.Mie mi s-ar parea normal sa intrebi omul daca are nevoie sau daca ii place cutare sau cutare lucru,iar daca spune politicos ca nu sa-l lasi in pace,sa nu insisti obositor.Hai,ca daca mai continui asa va enervez si pe voi si toate suntem in aceeasi galeata hormonala

,dar chiar simteam nevoia sa ma descarc putin,mai ales ca voi ma intelegeti!
hiroral,ideea este ca bb nu trebuie sa aiba mai putin de 10 miscari(suturi)intr-o ora,asta inseamna monitorizarea miscarilor fetale din alcatuirea acelui profil biofizic fetal de care va spuneam si care mai cuprinde si alte valori,cum ar fi miscarile respiratorii fetale sau testul nonstress(NST)pe care ti-l vor face ei.Acest test inregistreaza variabilitatea batailor cordului fetal la efort(adica la fiecare miscare trebuie sa-i creasca pulsul cu 10-15 batai/minut,functie de nr.de saptamani pe care le are,si atunci e ok).Profilul biofizic se face teoretic cel putin saptamanal,atunci cand se banuiesc probleme(cum ar fi retardul de crestere intrauterina),iar NST 1-2 ori/saptamana.Daca rezultatele sunt ok,atunci copilul e absolut sanatos.Daca mai vrei lamuriri pe parcurs iti mai dau si sper sa am rol linistitor,caci altfel mai bine nu-ti mai dau amanunte decat sa te stresez degeaba.
danna j,de ce din familia mare pe care o ai nu te poate ajuta cineva macar 1 luna?Sunt probleme cu vizele sau pur si simplu nu-si pot lasa familia singurica?
Anca Micaela spune:
Dragele mele mamici si burtici,
Din pacate tot nu am reusit sa nasc... Ieri am stat in spital 12 ore, cu perfuzii si injectii, dar nu mi s-a declansat travaliul. E tare capoasa fetita mea! AM facut 40 de saptamani sambata si a fi momentul sa se lase adusa pe lume, dar e capoasa ca ta-su' ![]()
Desi sunt necajita, simt ca se apropie momentul si ma bucur ca fetita e sanatoasa. Ce-i drept, e maricica - 3.400 - si sper sa o pot naste natural. Cam asta e cu mine; daca nu apare azi-maine, pe 16 mai incercam o provocare...
Va pup si multa sanatate,
Anca Micaela
mamacita spune:
clio,nu e normal sa ai contractii insotite de durere;numai cele nedureroase sunt normale(Braxton).Daca spui ca acum cateva minute ai avut un asemenea episod,incearca sa iei un cp.de No-spa sau un supozitor de Scobutil,ambele fiind inofensive ptr.copil,si vezi cum te simti.Poti repeta de 2,maximum 3 ori pe zi,daca mai ai dureri,ca sa nu se declanseze prematur nasterea.
adrianafedorca,in aceasta perioada cresterea normala a mamicii e considerata 450 g/sapt,dar asta nu inseamna ca la tine e ceva anormal(nu suntem trase la xerox),mai ales ca spui ca te alimentezi bine.Important e sa creasca bb,si asta afli la echo usor.
Apropos de arsuri,eu am de vreo 2-3 saptamani,de uneori nu ma lasa nici sa ma odihnesc,dar iau cate un Rennie si imi trec;numai bine ca mai aduce si calciu,caci m-am saturat de lapte ca de mere padurete.
Cat despre pernute,eu v-am spus ca asa e bine(vorba aceea,sa faci ce spune popa nu ce face popa),dar eu nu m-am impacat cu ele,ci doar cu pozitia putin mai ridicata a capului,din cauza arsurilor.
anca micaela,e desteapta fetita ta!Stie ca nicaieri nu-i va fi mai bine decat in burtica la maica-sa!Mai bine ca nu s-a declansat ieri,era 13!Apropos de declansat,daca ti se ofera optiunea sa alegi,sa preferi injectiile si perfuziile,nu pastila introdusa in vagin(Cytotec).Nu-i frumos sau deontologic ce fac eu acum,dar e sanatos ptr.amica mea de pe forum,colega de martie-aprilie:acea pastila declanseaza niste contractii f.puternice,haotice,care il zapacesc de-a binelea pe bb.
mamacita spune:
cristinacostinescu,dar stiu ca esti directa,nu gluma!Nu pot sa-ti spun cum prefer eu,ptr.ca eu intotdeauna am privit chestia asta ca pe un "multumesc",nu ca pe o plata a serviciilor,pentru ca eu vorbesc frumos cu toata lumea.Stiu insa ca nu e valabil pentru toti colegii si,dat fiind ca esti directa si ca sa stai tu mai linistita,te-as sfatui sa te"exprimi"inainte de operatie,e mai sigur.Daca te refuza,atunci e clar ca poti sa-i dai fara probleme dupa sau poate nu va primi deloc.Dar e bine sa incerci inainte ca sa nu ai surprize...
hiroral spune:
mamacitaiti multumesc frumos nu stiu ce ne-am face fara tine zau asa
,multumiri si din partea sotului
.M-am mai linistit acum ca nu stiam daca e bine sa miste des sau mai rar sau cum e bine in cat timp...
In legatura cu intariturile burticii si eu am parte de ele in ultimul timp si sunt tot mai dese observ ca daca merg putin mai mult sau fac treaba,stau in picioare mai mult timp imediat imi devine burta patrata.Cat despre soacra si eu am parte de unele sfaturi sa nu mananc miere ca nu e buna,sa nu merg asa des la eco ca nu e bine pt bb si multe altele...
Anca Micaela nastere usoara si inca putina rabdare iti urez sa fiti sanatoase amandoua!!
tuturor si o zi buna in continuare!!
Raluca&bebelusa 37 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral
babygirl spune:
Buna!
Sunt o mamica de mai-iunie si de ieri seara sunt tare suparata, nici pe perne moi nu am putut sa stau bine. PAna la urma mi-am dat seama despre ce era vorba. Hemoroizi. Este cineva care are hemoroizi in sarcina? Am nevoie de un sfat. Voi ce ati facut, sau cum v-a sfatuit dr. sa va tratati?
Multumesc!
adrianafedorca spune:
si eu am un hemoroid dar din fericire pt mine nu ma doare , dar mie doctora mi-a spus ca daca doare sa pun supozitoare Carpicon, cica ar trece durerea...
multa sanatate
http://community.webshots.com/user/adrianafedorca