Despre gradinarit (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Cred ca si viorelele sunt de mai multe feluri, depinde de zona, eu imi amintesc ca sunt cu galben in mijloc, am gasit o poza pe internet nu am putut sa pun linkul ca era prea mare si lungea pagina...asa ca am copiat-o si sper sa o pute-ti vedea aici Seamana cu cealalta din linkul lui peca dar nu cred ca sunt la fel

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Peca, si eu stiu tot denumirea aia de viorele.
Imi amintesc cu mare placere cand mergeam primavara si adunam buchetele mari de viorele.
Of, Doamne, ce frumos mai era!
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

Buna dimineata gradinereselor!
Ana daca bine imi amintesc la tine am vazut multitudinea de trandafiri,s-au gresesc? Ieri am fost la piata pornita sa cumpar ridichi si am vazut trandafiri din Ungaria,bineinteles ca nu m-am putut abtine si mi-am cumparat doi:roz si bordo.Cum am venit acasa am si sapat rondoul pt trandafiri si i-am plantat.Azi merg sa cumpar inca 3 din care 2 cataratatori, sper sa am noroc la ei si sa se prinda.Tu ai dalii?
pupici la toate

Magda si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

maggda, da ...eu am multi trandafiri in curte, dar sa nu ma intrebi de care, pentru ca majoritatea i-am plantat cu floarea, fara butasi, doar 4 feluri am butasi, si nici aia nu stiu exact cum se numesc, doar ca unul e galben, unul de culoarea piersicii, alb, si unul e roz cu galben(asta miroase cel mai tare,.,,,super!)
Da, am si dalii, dar inca la mine nu e vreme de gradinarit..mai am zapada dar sunt convinsa ca pana sambata se topeste toata si ma apuc de sapat si curatzat.

Eu mai am un fel de gardulet, super dragut, e pitic dar face niste flori albastre multe, micutze, e superb, nu am poze cu el, infloreste mai prin august, dar pana atunci creste frumos pe marginea gradinii, e super!Nici ala nu stiu cum se numeste...l-am primit de la cineva acu 2 ani si anul trecut l-am inmultit in gradina si am mai dat si eu la cineva din el.

Mi-am adus aminte de viorele, eu la bunici gaseam uneori pe langa cele violete si unele mai roz, o combinatie de violet cu roz, alea erau mai rare si ne placeau mai mult.ce vremuri..... nu am mai fost la strans de viorele de cand eram copil...

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@ ana_a....se pare ca fiecare avem dreptate in felul nostru....adica ceea ce eu de copil numeam "ciubotica cucului"(denumirea populara)....este de fapt dupa denumirea botanica Primula oficiallis....si o stiam ca floare de camp

ceea ce ai tu...o cunosteam ca floare de gradina....dar habar nu aveam ca se cheama tot asa ....(sau cel putin nu in zona mea)....si este tot o Primula....acum urmeaza sa caut pe net....sa vad de care Primula....caci uite un seit http://www.botany.com/primula.html ...unde sunt pe putin 40 sorturi de Primule(din pacate fara poze)...imi iau cartile de gradinarit poate poate gasesc ceva....

sti e interesanta o asa discutie....caci e o sursa/motiv numai bun de "rasfoit" pe net....si aflat lucruri noi...

cand ii gasesc denumirea revin cu info.

credeti ca ar fi posibil sa facem o "culegere" de plante? adica cineva sa faca un album....unde sa punem poze cu plantele si denumirea lor botanica si populara? in mare parte cu ceea ce avem noi in gradina/casa si despre ce putem da inf. din propria experienta...si apoi cu alte "soiuri" despre care discutam aici?

peca

_
http://community.webshots.com/user/peclitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia grosman spune:

eu sint de acord dar cum vrei sa faci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

si eu sunt deacord sa te ajut, dar cum sa facem?
Putem crea o adresa de exemplu pe webshots la care sa ne trimitem parola pe PM sa o stim toate care vrem sa atasam poze.Cu detalii nu stiu cum sa facem, oare se poate pune si detalii acolo in pagina de webshots?

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Fetelor,

Si eu am avut anul trecut aceeasi dilema, cu ciubotica cucului sau primula! Sunt din aceeasi specie, este clar. Asta am aflat dupa ce am scotocit si eu internetul si m-am convins dintr-o carte despre flori.
Ciubotica cucului, descrisa de Peca, este dupa cum zicea si ea , varianta salbatica, si imi amintesc si eu perfect de aceste flori de pe campuri primavara.
Dar tot de la cartea mea de plante citire, va spun ca exista mai multe feluri de primule si anume: primula aucaris, auricula, cortusides, si asa mai departe unde au la fiecare specie, o caracterizare a plantei si cum infloreste.
Dupa caracterizare pentru ciubotica cucului salbatica ar fii denumirea de :"primula elatior", iar pentru speciile pe care de denumim noi ciubotica cucului, dar nu seamana cu ce-a salbatica , este denumirea de " primula japonica" In cartea mea scrie ca sunt multe soiuri de primule, si chiar se descopera si altele noi , deoarece este o planta care se acomodeaza relativ repede la conditiile de clima.
Asa ca fetelor, rasaditi primule pentru ca sunt sigur ciubatica cucului sau daca nu macar rude!
Eu anul trecut mi-am plantat primule si au inflorit tot timpul pana in mijlocul lui iunie. Si acu cum s-a mai topit zapada, ele deja sunt cu cateva frunzulite afara. Abia le astept.
Succes si voua!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Fetele cu "maini verzi", am o obsesie pe care cu voia voastra am sa vi-o transmit si voua : planta mazare sau Senecio herreianus. Nu stiu ce m-a apucat, de cand am vazut-o intr-o poza intr-un ghiveci in forma de cap de copil cu margelele astea curgand in chip plete, am zis ca trebe s-o am si eu. Voi aveti asa ceva? Eu de unde si cum sa fac rost, ca ma roade rau treaba, vreau neaparat s-o vad in balconul meu. Sa-mi spuneti, dac-o aveti, de ce conditii are nevoie.
Multumesc frumos.

scarmanus

Pisicile mele

Sa nu lasi nici o zi sa treaca fara sa faci sau sa auzi ceva frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria2mami spune:

Dragele mele, astazi am iesit in gradina din fata blocului, si ca niste locatari model, ne-am apucat de treaba, ca in fiecare an.

Aveti aici pozele cu floricelele plantate de mine si de mama mea

http://community.webshots.com/scripts/editPhotos.fcgi?action=viewall&albumID=302502844


Va pup...aaaa si sunt si eu deacord cu albumul!!! numai sa ne spuneti, daca va hotarati cum putem fi de folos.

Maria bb & Mami Mihaela

Sanatate la bebelusi

Mergi la inceput