Insuficienta progesteron
Buna!
Intai de toate vreau sa va spun ca viata mea s-a schimbat total de cand am gasit DC-ul! Inainte eram semi-analfabeta in materie de probleme feminine, cauze, diagnostice...O sa radeti, dar nici nu stiam cum se aplica metoda calendarului!...Asa ca, in primul rand, vreau sa va multumesc! Iar in al doilea rand, as vrea sa va rog sa ma ajutati cu niste informatii daca se poate...
Istoricul meu ar fi urmatorul: pilule - 6 ani, dureri infernale de sani, mers la medic, diagnostic de mastoza fibrochistica, recomandat Mastodynon si schimbat pilulele (mi-a dat Novinette pentru ca au mai putin estrogeni! La vremea aia n-am inteles legatura!
)...
In tot acest timp am avut scurgeri maronii din ziua a 7-a de pastilute si pana la venirea rushilor...in fiecare luna, acelasi lucru...N-am intrat niciodata in panica pentru ca nu ma durea nimic, nu era o cantitate mare...doar ma patam in fiecare zi...![]()
Am intrerupt pastilele in ianuarie; s-a intamplat sa ma mai patez, dar numai 4-5 zile pe luna si nu consecutiv...de obicei pe la mijlocul CM. Sanii sunt mult, mult mai bine de cand am renuntat la pilule, chiar ma mir!...
In ultimul timp am tot citit pe net, am aflat ca exista insuficienta de progesteron, am citit cam cum se manifesta si ca poate avea ca rezultat pe termen lung infertilitatea
...Stiu ca se face o analiza pentru progesteron...e un test de urina sau de sange? Si cand se face?...
Imi puteti spune mai multe despre asta? Poate vreun remediu naturist, poate stiti voi cam care ar putea fi cauzele unei astfel de insuficiente...
Aveam de gand sa muncim si noi la
dar acum...poate ar trebui sa lamuresc intai problema asta, nu?
Va rog frumos, daca aveti timp si stiti mai multe despre asta, nu ocoliti intrebarea mea!...
Multe, multe multumiri
Raspunsuri
SilvanaPopovici spune:
analiza hormonului progesteron se face dimineata din sange, in ziua a 21 a CM.
Intereseaza-te sa mergi la un laborator bun unde ai siguranta analizelor.
Poate e bine sa mergi inainte la un medic ginecolog sau endocrinolog pentru ca iti poate da si alte analize hormonale de facut (ele se interpreteaza si relativ una la alta).
Silvana
utocatalina spune:
Analiza de progesteron o faci la 7 zile de la ovulatie...eu luna asta am ovulat in ziua 15+7=22 azi ziua 22 am refacut analiza si acum ma duc sa iau rezultatul...luna trecuta progesteronul mi-a iesit 3 desi limitele sun 4-25....si totusi am avut 15 zile de DPO cu temp. ridicata care nu sugerau nici o carenta de progesteron...daca si rezultatul de azi iese prost...va trebui sa iau masuri...te tin la curent
...
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
utocatalina spune:
Gata am rezultatele: stau bine
...am 18,63...iar pentru faza luteala limitele sunt la Medsana:3,28-38,63...
Va dau si celelalte limite, poate va sunt de ajutor:
1.faza foliculara:0,27-2,61
2. faza ovulatorie: 5,25-38,6
alina25 spune:
Fetelor eu stiam ca progesteronul trebuie sa fie mare inainte de ovulatie nu dupa .
Practic nu el ajuta la fixarea sarcinii?
Daca gresesc va rog sa-mi spuneti.

utocatalina spune:
Alina...progesteronul trebuie sa fie mic inainte de ovulatie, daca este mare inhiba ovulatia....el trebuie sa creasca dupa ovulatie...priveste limitele de mai sus...pupici...
Sorina7 spune:
da Alina, progesteronul ajuta la fixarea sarcinii, dar asta se intampla dupa ovulatie, ca inainte nu are ce fixa si el nu are rol in obtinerea ovulatiei, ci in partea a doua a ciclului, dupa ovulatie. Analiza lui in 21 a lunii confirma daca a avut loc ovulatia, ca atunci creste. Daca e mic de tot, nu a fost ovulatia, sau sunt probleme cu faza luteala si trebuie supliment de progesteron.
Adela, pentru mastoza fibrochistica iti pot indica ca supliment si COD LIVER OIL, se ia in fiecare dimineata pe stomacul gol cate o lingura, timp de cateva luni, in general in lunile fara expunere la soare, pentru ca are continut ridicat de vitamina D. In schimb contine si multa vitamina A si E, iar vitamina E este foarte buna pentru fertilitate. Eu iau din ala la sfatul endocrinologului meu, este si pentru reglarea ciclului menstrual si mi-a "sarit" in ochi si diagnosticul tau, este pe lista lui de indicatii.
am uitat sa iti mai spun, analiza este una de sange.
alina25 spune:
Acum am inteles (cam greu)

Eu in ziua 21 am avut progesteronul 4,21 cam mic si mi-a dat sa i-au
utrogestan din ziua a 10 a pana in ziua 24(ca supliment)

utocatalina spune:
Alina 25 unde ai facut progesteronul? Pentru ca eu luna trecuta l-am facut la Giulesti si mi-a iesit 3
...desi am ovulat in luna aia.., ca atare rezultatul a fost gresit
...si luna asta am refacut analiza la Medsana si mi-a iesit 18,63
...iti dai seama daca nu-l repetam ca ajungeam sa iau pastile degeaba???
adelamaria spune:
Multumesc frumos de sfaturi si raspunsuri! Deja ma ia cu ameteala cand ma gandesc ca trebuie sa umblu pe la medici, la analize...
Nu e vorba ca mi-ar fi teama, e vorba pur si simplu de timp.
Din ce mi-ai spus, utocatalina, inteleg ca inainte ca medicul sa-ti recomade o analiza de progesteron, ar trebui sa faci monitorizare, ca sa stii ziua ovulatiei...Asta inseamna o gramada de plimbari la medic!..Uffff! Mi-e tare ciuda cand ma gandesc ca sunt femei care habar n-au de toate astea...pur si simplu raman insarcinate!...Eu cu ce-oi fi gresit?
Da' si cand o sa reusesc! O sa fie izbanda de 3 ori mai dulce, nu?
utocatalina spune:
Adelamaria...daca nu ti-ai luat singura temp. citeva luni ca sa stii cam cind ovulezi...fie o faci...fie mergi la monitorizare ca sa stii cind ovulezi...si cind trebuie sa prestezi...asa este unele ramin usor, altele ca noi...mai greu! Dar vom reusi si noi, ai sa vezi!![]()