Insuficienta progesteron
Raspunsuri - Pagina 2
alina25 spune:
Utocatalina... progesteronul l-am facut si eu de 2 ori si ambele au fost cu aceleasi rezultate adica valori mici.
Eu l-am facut la Policlinica Focus undeva pe Calea Calarasi.
Am tot citit pe forum si nu am gasit ca utrogestanul ar avea efecte
negative.Tu sti ca ar putea dauna cu ceva ?
utocatalina spune:
Utrogestanul trebuie dat dupa ce ovulezi Alina25, pentru ca altfel inhiba ovulatia!Nu stiu daca are efecte negative, dar daca ai lipsa de progesteron trebuie sa-l iei cu conditia sa fie ulterior momentului ovulatiei!
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
danangie spune:
UTOCATALINA buna......eu mi-am facut progesteronul in ziua a 23 a CM si era 6,17.(sau 6,14....oricum era 6 virgula ceva).Crezi ca nu am ovulat?
"Dragostea este un lucru simplu si profund. Este un fapt de viata, nu o iluzie."
annaa spune:
Intr-o luna am facut progesteronul in ziua a 21-a si era 2,44 (deci mult sub limita normala) si am avut ovulatia in ziua a 25-26, explicabil ca eu am CM de 35-38zile.
Ana
MadaS spune:
alina
Utrogestantul este unul din putinele (sau singurul! ) progesteron natural, celelate (ex.Duphanston) sunt de sinteza, adica au formula chimica alterata.cele de sinteza dau efecte negative, cel natural e binevenit dupa perioada ovulatiei ca supliment in cazul lipsei dovedita.Utrogestantul se recomanda uneouri si gravidelor in sarcina, pt cele cu pb (iminenta de avort) Daca ar avea efecte negative, ar influenta fatul in primul rand.
Progesteronul natural nu are efect negativ (il poti lua si din plante, napraznic, mladite de zmeur).Daca e in exces inaintea ovulatiei, poate bloca ovulatia (dar o data renuntat la tratament, aceasta revine la normal
Lipsa indelungata a progesteronului din organism duce la dezechilibrarea balantei estrogen-progesteron, cu efecte dramatice asupra uterului...si nu numai (mastoza a sanilor, etc)
Eu sunt un caz concret, am fibrom descoperit de cateva luni..strict pe fondul estrogenilor in exces fata de progesteron
Deci, ma gasiti pe topicul cu fibrom