Vise ; ce-am visat si ce-am ajuns
Raspunsuri - Pagina 2
Leditia spune:
Eu am vrut sa fiu vanzatoare-erau niste cantare pe vremuri si noi ieseam afara pe paturici cu diverse chestii de prin casa si ne jucam..si mi se parea frumos..Apoi dr..ca-mi tot luau ai mei truse din alea de dr..Apoi profesoara,apoi avocat(sa apar oamenii)..Si mi-am dorit enorm sa fiu educatoare ca-mi placeau enorm copii..Dar uite ca ai mei nu m-au lasat..cand am dat la liceu m-au pus sa dau la bio-chimie(cand am dat inca se mai eliberau atestate de laborant,insa cand am terminat nu)si apoi ei voiau sa dau la medicina..EU voiam sa dau la pedagocic..insa nu era la mine in oras si ai mei nu m-au lasat pe motiv ca io-s mica si unde ma duc io intr-un oras strain?plus ca ei n-au bani sa ma tina in alt oras..ma rog..Apoi am zis ca dau la informatica..insa nu,ei voiau la bio-chimie..si mi-au zis ca daca imi bag dosaru altundeva decat acolo ei mi-l scot si mi-l baga acolo..la chimie..Mi-a placut chimia in generala,insa in liceu am dat de-o profa care habar n-avea sa explice si daca nu rezolvai prin metoda ei nu era bine..Nu te lasau sa gandesti..trebuia sa fi un computer sa memorezi totul..Apoi in clasa a 12 m-am logodit si-ai mei n-au crezut pana nu m-au vazut cu actele pt primarie in mana..si nu voiau sa ma lase sa plec..Apoi au fost discutii ca daca ma marit io nu mai merg la facultate...soacra-mea ma facea analfabeta si etc..Asa ca am dat la chimie in poli..n-am invatat o iota..dar am intrat.Asta mai mult sa le dau peste nas..Am fost singura dintre toti canditatii care la a doua proba si-a ales matematica..de-a intrebat aia cu subiectele care-i ala care a vrut el musai matematica
..Apoi am renuntat,din diferite motive,dar nici ca-mi placea..Apoi am dat la geografie--engleza..hmm acolo mi-a placut,dar e o poveste mai lunga si-am renuntat si acolo,din pacate..Apoi am aterizat la asistente generaliste(eu voiam la obstetrica,si asta dupa ce-am pierdut prima sarcina),ca eu voiam si la educatoare,dar ai mei au zis ca daca dau la asistente ma ajuta,iar cum noua ne era greu cu banii..am zis ok.Apoi m-am trasferat la as.farmacie..si iata-ma as.farmacie si asta pt ca voiam sa termin mai repede si din cauza problemelor de sanatate..Oricum mi-ar place ceva in resurse umane,relatii cu clientii,invatatoare sau educatoare..sau psiholog.Dar am zis ca nu-i prea tarziu pt mine sa fac si eu facultate si sa fac una care chiar imi place..Domenii imi plac multe oricum,numai sa nu fie cu matematica,chimie si fizica![]()
Pupici cu lipici.
Cumnatul meu voia sa se faca neamt,cand creste mare![]()
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
alexandrina spune:
Eu raspundeam ca florareasa, dar nu stiu de ce raspundeam asa pentur ca nu am darul ingrijirii florilor.
N-am vrut sa fac nici liceul, nici facultatea la sectii cu specific real dar ceva m-a impins spre ele la timpul lor si acum nu pot spune ca-mi pare rau.
Alexandrina.
adusca spune:
Dupa cum spuneam la alta rubrica, eu mi-am dorit sa ma fac Musafir, si acum mi se pare o ocupatie tareee placuta (oare ma roade invidia ca-s mai tot timpul Gazda?
)
Apoi cand am vrut sa aleg facultatea, eu am zis Istorie....de fapt Arheologie visam, dar era doar in Bucuresti si nu-mi permiteam. Mergeam aproape zilnic la santierul arheologic deschis in acea perioada in sat la mine, s-a descoperit urmele unei comunitati din neolitic...eram fascinata, mii de obiecte din acea epoca, doar cateva erau selectate sa le duca la muzeu, restul se aruncau....erau foarte multe....am luat si eu cateva acasa.
Fratele meu a sarit in sus...nu concepea sa ajung vreun "profesoras intr-un sat uitat de lume"
Am vrut geologie....ma fascinau florile de mina,....si acum am boala la asa ceva....fratele meu nu su nu, el vroia Textile. I-am zis ca as muri pur si simplu daca toata viata mea as verifica cusaturile la chiloti.
A facut un compromis....m-a lasat sa aleg de la Politehnica ce vreau....pe vremea lu' Ceasca toata lumea facea Politehnica.. am ales Electronica pt ca mi s-a parut interesant....tot fratele meu mi-a zis: "nu-i nevoie sa stii meserie, in ziua de azi inginerele stau in birou si muta doo hartii"...numai ca s-au schimbat vremurile, chiar a trebuit sa profesez.
Dar haios a fost fiu-miu pe la vreo 5-6 ani:
"-Tudor ce vrei sa te faci cand vei fi mare?
-Da' tata ce-i?
-Inginer electronist.
-Bun, asta vreu si eu.
-De ce?
-Ca sa fiu sef ca el, tu nu vezi cati oameni comanda?"
Dupa ce-i explic ce-i aia meserie si functie, imi zice:
"-Nu stiu ce vreu sa ma fac si nici nu conteaza, vreau sa fiu sef, macar unu' mititel, sa conduc cel putin un om, sa nu fiu eu ultimul prost" ![]()
Viata e ca carosabilu'...unii vine, altii trece...
Gabrielama spune:
Eu am vrut tot timpul sa ma fac doctorita; pana in clasa a 11-a cand o profesoara mi-a zis ca e tare greu si ca sa-mi bag mintile in cap, ca nu intru eu la medicina. Am zis ca stie ea ce stie si atunci am decis sa dau la drept sa ma fac avocata; ceea ce am si facut si sunt avocata. si ca sa compensez, m-am maritat cu un doctor.... si acum imi pare bine ca nu m-am facut doctorita, ca tare greu si mare nebunie e in meseria asta...
Gabi
Anina_n spune:
Eu visam sa ajung educatoare sau invatatoare, sa fiu intre copii, insa la noi in oras nu exista lic. pedagogic, iar parintii nu si-au permis sa ma tina la liceu in alt oras.
Asa am ajuns sa termin lic. economic si postliceal economic si dupe ce m-am saturat de a lucra in magazin am trecut pe secretariat, dar tot nu am scapat de facturi si chitante.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19346" target="_blank">Povestea nasterii
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42199" target="_blank">Copii capricorn
energy spune:
am visat in felul urmator:
sa ma fac balerina (de opera, nu striptizoaica
)
veterinar
farmacista,
in timpul liceului voiam mortis sa fiu vames la Giurgiu....
acum, ca mi-au trecut astea, cel mai tare regret ca nu am avut o cariera ca balerina. Probabil ca as fi fost cea mai grasa balerina de pe glob si eram deja in Cartea Recordurilor.![]()
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
Leditia spune:
Aaa da..si eu am vrut sa ma fac balerina..mama ce mai baletam prim casa
si cantareata..aoleu ce mai cantam..si dansatoare(din alea pe perechi) si pictorita...
Mey da multe mi-am mai dorit eu sa fiu si-am ajuns as.farmacie
..nu zic ca nu-i frumos,dar la durerile mele de spate,nu-mi permit sa stau atat in picioare..
Oricum nu regret decat ca m-am lasat influenta,in rest nu-mi pare rau de nimic..am invatat destule chestii folositoare si bune.
Judecand prea mult oamenii,uiti sa iubesti!!!
Ajutati un OM sa traiasca!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117
CristinaT spune:
am vrut sa fac medicina militara... sunt indragostita de haina militara, dar cand eram in cls a x s-a desfiintat, asa ca m-am dus la chimie...
Oana mea vrea sa se faca tractorista si gatitoare!
5 ani -14 februarie 2005
ellen spune:
Eu vroiam sa ma fac multe, cred ca dupa cum batea vantul
. Am vrut sa devin doctorita, profesoara, laboranta (ca mama), manechin, stewardesa, cantareata, dansatoare, si multe altele.
Pana la urma am facut liceu industial, facultate de chimie iar acum lucrez in IT.
Elena &
Alexandra (25.09.2004)
Maruta spune:
pe la vreo 5 ani ... descoperisem secretul vietii vesnice ... ce pacat ca nu m-a ascultat nimeni, iar eu nu stiam sa scriu ... asa ca s-a pierdut ...
pe urma am vrut: profesoara, doftorita, doctor veterinar, pictorita, artista, actrita, cantareata ...
cand am iesit pe meserie ... economist ... sau cum spun colegii mei, inginerii, "plimbareata de hartii" .... mi-am dat seama ca mi-am ratat cariera de CASNICA ...
acu vreau sa fiu PATRONEASA sau macar NEVASTA de PATRON (ca de fotbalist ... am ratat)...
Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul