Vise ; ce-am visat si ce-am ajuns
Toti cand eram mici visam sa ajungem ceva in viatza , sa facem ceva frumos ...
Eu de exemplu visam sa fac ceva frumos pt oameni , cava care sa-i faca pe oameni mai buni , care sa aiba ca urmare o viatza mai simpla , mai frumoasa .. asa ca cea mai buna meserie ( asa cum vedeam eu la timpul respectiv ) era : PRESEDINTE DE STAT ![]()
![]()
.. eram hotarata sa fac scoala de presedinti ( ca de : vrei sa fi medic .. faci scoala de medicina ; vrei sa fi avocat , faci scoala de avocati ; vrei sa fi presedinte, faci scoala de presedinti )
Pe la 7 ani am aflat spre dezamagirea mea, ca nu-i posibil sa ma fac aceasta scoala pt ca nu exista si atunci m-am hotarat sa ma fac primar ; in felul asta puteam cel putin sa asfaltez strazile
Cand mi-a trecut si de asta , am vrut sa ma fac doctor ,dar mi-am dat seama ca lesin cand vad sange..asa ca ultima optiune a fost sa ma fac horticultor peisagist .. daca nu puteam sa ajut la propiu oamenii , macar sa-i fac sa se bucure de ceva .. de o imagine frumosa a orasului pana la urma am ajuns sa lucrez in domeniul IT( ceea ce nu as fi crezut niciodata ca voi face ), si mai departe .. in voia sortii..
Voi ce-ati visat sa ajungeti ?
Raspunsuri
anangel_lexi spune:
Eu am visat de pe la 4 ani pana in clasa a 7-a sa ma fac farmacista. Adica de fapt vroiam sa fiu laboranta, sa produc medicamentele, sau ceva de genul asta. Facultatea de farmacie e chiar vis-a-vis de blocul nostru, asa ca ma jucam destul de des in curtea facultatii unde la poarta statea mereu o doamna tare draguta si care ne lasa mereu inauntru cu conditia sa nu rupem florile. Ba chiar am intrat o data intr-unul din laboratoarele de chimie, tatal meu a aranjat o "vizita" acolo si erau cateva laborante care mi-au aratat eprubetele, substantele...eram fascinata. Dar cand am dat cu nasu' de chimie in cl. a 7-a si am avut o tampita de profesoara care nu facea decat sa ne puna sa rezolvam diverse probleme si ne umplea de 2-uri am renuntat si am inceput sa-mi doresc sa devin traducatoare. Ceea ce am si devenit:)
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
Ramonika spune:
Apoi mey, daca toti ar iesi doctori si avocati, nu ar mai avea cine sa ne lustruiasca cizmele, nu? ![]()
Eu as fi vrut veterinar, ca-mi plac animalele la nebunie, dar eram proasta la chimie, biologie, fizica, asa ca am facut engleza... 
Ramonika
si pisicile Vladutz Tigrutz
si Alina Bubulina
loredanaiascu spune:
Eu de cand eram mica mica, eu sti? pe la vreo 4 - 5 anisori ma intreba tata ce vreau sa ma fac ... rapsunsul meu era ca eu vreau sa ma fac postarita :))) Se prapadeau ai mei de ras cand ma auzeau. Dupa ce am mai crescut, cred eu ca prin clasa a 5 -a am hotarat ca vreau sa ma fac avocat. Si asa am tinut-o pana cand am dat examen la liceu. Am intrat la liceul economic, pe profilul ce mi-l doream... drept administrativ. Am terminat si liceul si asa cum mi-am dorit am intrat la drept ... dar ... dupa un an jumate de drept mi-am cunoscut sotul si am renuntat la toate visele mele si am ajuns aici ... Asa ca visul meu sa dus pe apa sambetei. Acum fac in timpul liber taximetrie si sunt studenta la stiinte economice aici ... nu imi place foarte tare dar astea sunt posibilitatiel... nu sunt capabila sa studiez dreptul aici, e mult prea greu. E greu si in romana ... ce sa mai spun de germana.
motanik spune:
Cand eram mai mica, ma uitam la desenele cu Sandy Bell (va mai amintiti?) si visam sa ajung si eu jurnalista, ca ea. Insa pe la 15 ani, dupa ce am intrat la liceu...mi-am dorit sa ma fac profa de engl...si asta am facut.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Ajutati un OM sa traiasca!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC
aissa spune:
Eu am vrut foarte mult sa ma fac medic. Si chiar pediatru, desi gandeam ceva in genul cercetarii, dar cu aplicatia asta. Si nu a fost doar o toana, am dat la liceul sanitar, ca mi se parea a fi primul pas spre medicina. DIn pacate am picat, am ajuns la un liceu de real. Continui visul, eram singura din clasa care arata interes pentru chimie, aveam o super profa pe care o iubeam si care practic tinea orele cu mine. Dupa treapta a 2-a ne-a schimbat-o. Am alergat dupa ea pe culoare si i-am zis ca daca nu face chimie cu mine nu mai dau la medicina, dau la ASE. M-a rugat saraca sa nu imi schimb optiunea ca e pacat, dar m-am ambitionat si pe profa noua am urat-o total. Si am dat la ASE. Si acum regret incapatanarea pe care am avut-o atunci. Nu ma regasesc acum, dar cred ca nu as putea acum sa ma apuc sa fac asa o schimbare. Sincer, tot la laboratoare ma vad, tot in mediu din asta, nu cu cifraraie la birou.
Cristina si
Alexandra (30.09.2004)
cu printesa
madic spune:
Eu am visat initial sa ma fac biolog-cercetator. Eram fascinata de lumea animalelor si plantelor si de documentarele realizate de Jaques-Yves Cousteau difuzate pe vremea aceea. Invatam foarte usor si cu deosebita placere la biologie, zoologie si apoi anatomie, in speranta ca poate visul meu va deveni realitate.
Din pacate, am realizat mult prea devreme ca acesta este si va ramane doar un vis, imposibil de realizat la vremea aceea (anii 80).
Apoi mi-am spus ca voi deveni medic, meserie oarecum inrudita cu ceea ce visasem pana atunci. Spuneam oricui ma intreba ca voi fi medic, pana cand, intr-o zi (eram in clasa a opta atunci), o buna prietena proaspata studenta la medicina a inceput sa-mi explice cum e la disectii si care e diferenta intre o vena si o artera (la un cadavru, bineinteles).
In acel moment, brusc, mi-am dat seama ca nu pot fi medic, pt ca nu am taria necesara.
Asa ca m-am hotarat sa devin inginer, pentru ca, asa cum i-am argumentat si mamei pe vremea aceea, daca tai un fier gresit se mai poate repara, dar daca tai un om gresit, il am pe constiinta o viata.
Astazi sunt inginer, neprofesand concret nici o zi, dar avand o functie care necesita, macar adiacent, o formatie "inginereasca".
Imi folosesc mai mult cunostintele de drept si economie capatate intre timp, si acum ma gandesc ca poate voi reusi sa fac si altceva, de genul SNSPA, REI, daca voi mai gasi timp si pt invatat intre casa-servici-copil-casa.
Din visele de atunci nu am ramas decat cu placerea cu care privesc si astazi documentarele cu pesti, recifuri de corali si scufundari acvatice.
P.S. Uitasem de fapt primul vis, acela de cand eram foarte mica si ii spuneam mamei ca n-am nevoie sa invat, pentru ca am sa gasesc eu vreun ministru, ambasador, ceva, sa ma ia de nevasta.
Madi si Mariuca (28.07.2003)
szivarvany spune:
Eu am visat sa ma fac medic pediatru ... visul mi l-a spulberat profa de fizica ... apoi sportiva ... visul asta mi l-au spulberat parintii ... apoi vroiam profa , aici a intervenit muzica si profa de muzica de mi-am dorit sa devin cantareata de opera, dar nu mi se parea ca am destul talent ... am ajuns la faculta de limbi straine ... dar am aterizat, cu ajutorul ei, sa lucrez in transporturi la logistica. Ma declar multumita, mi se potriveste !![]()
Leoaicele Daria &
Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
Giulia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii
Anderra spune:
Sa incep cronologic..pe la 4-5 ani imi doream enorm sa devin robot
,peste un an doi,vanzatoare la Aprozar 
,aveam o schema: vindeam in fata blocului frunze,castane ,pietre.. In aceeasi perioada,prietena mea cea mai buna isi dorea sa devina mireasa,asa ca in fata blocului una vindea pamant si castane ,cealalta facea repetitzii pentru ziua cea mare.
Apoi mi'am dorit sa dvin asistenta (eram fascinata de meseria mamei). Nici nu va inchipuitzi cate seringi cu apa am introdus in posterioarele papusilor...au urmat pe rand: negociator de pace (nu stiu de unde mi'a venit ideea asta)si prin clasa a 8-a imi doream sa devin stewardesa..asa de mult imi doream incat am tras cu dintii sa intru la singura clasa de turism a unui liceu din Cta. Am intrat fiind convinsa ca stewardesa scrie pe fruntea mea. Nu a fost sa fie :orele de tursim erau de fapt ore de geografie in care ni se prezentau obiectivele turistice din tzara sau din lume,da' macar m'am mai luminat la cap.
In liceu a inceput nebunia cu presa,imi doream cu orice pretz sa lucrez in radio,eram fascinata,inregistram casete cu mine,vorbeam singura pe strada...
.. nu m'am lasat pana nu am ajuns sa lucrez in radio inca din clasa a 10'a. Atunci am inteles ca daca iti doresti ceva cu adevarat visul tau se va indeplini... si asa se face ca pana si in zilele noastre tot in radio am ramas
si imi place la nebunie ceea ce fac.
va pup,
Anderrusha
"Nu e important ce ti se intampla ci cum reactionezi la ceea ce ti se intampla"
craciunitza spune:
Eu am visat sa ajung ziarista, ca tata. Ma bucur foarte mult ca nu am ajuns ![]()
Nu certati copiii cand viseaza!
iileana spune:
quote:
Originally posted by Anderra
..pe la 4-5 ani imi doream enorm sa devin robot
Si acum, on-topic:
Cind am citit intrebarea "ce-am visat si ce-am ajuns", m-am gindit mai putin la profesie (din fericire, din acest punct de vedere, "mi-a iesit pasenta", desi ar fi de discutat ce credeam eu in facultate ca o sa fac ccc cu profesia asta si ce-am facut cu adevarat dupa aia ....).
Ma gindesc mai mult la ce fel de om speram sa devin si cum n-am reusit. Ma uit la mine cit sint de bleaga, lipsita de curaj, naiva, toanta si ma gindesc ca daca "eu- cea de la 20 de ani" s-ar intilni pe strada cu "eu- cea de-acuma", ar fi multa dezamagire la mijloc...Si cit de adevarat e ca "problemele pe care le ai cu societatea provin din problemele pe care le ai cu tine insuti... si invers".....