Bebelusi de sept - oct 2004 (30)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Eu cred ca renunt definitiv la cerealele cu aroma de fructe. Dupa 2 lingurite Alexia mi-a vomitat si ce mancase la masa de legume.Asta ca sa ma invat minte ca daca ei nu-i place ceva sa nu mai insist!
O sa mai fac o singura incercare cu cereale simple si daca nici asa nu merge vom spune "pa-la revedere" la cereale.

Danyce, dar plimbarete sunteti! Nu stiu de ce dar mie mi-e teama sa plec cu Alexia din Bucuresti. Ufff, cred ca o sa notez in calendar ziua in care o sa plecam!

Ana_a, am cerut astazi s-o cantareasca pe Alexia si stateam cu inima cat un purice cand o sa-mi spuna ca iar a luat prost in greutate sau nu a luat deloc. Acum ma tot gandesc daca a cantarit-o bine sau nu...hihihi. Ideea e ca incepuse sa manance ceva mai bine dupa ce i-am dat vitamine si ii dadeam totul cu biberonul.
Sunt curioasa sa vad cat a luat si Stefan in greutate mai ales ca papa mult mai bine ca Alexia.
Despre taierea motului/ruperea turtei eu stiu ca se face atunci cand bebe implineste 1 an (pt mot parca se poate si la 2 ani sau 3...nu mai stiu exact). Pana atunci se spune ca nu e bine sa tunzi copilul. La mot/turta se taie copilului motul si apoi la fetite li se rupe o turta deasupra capului dupa care sunt pusi sa aleaga dupa o tava 3 obiecte care se spune ca vor arata ce-l va pasiona pe copil cand va fi mare. Pe tava se pun bani, bijuteri, pahar cu bautura, papiota cu ata, foarfeca, carte, pieptene, oglinda, etc.
Eu pe Alexia nu o s-o tund pana la 1 an...fie vorba intre noi, nici n-am ce sa tund .

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Mihaela, eu il tund pe Stefan de indata ce da caldura! Si chestia aia cu motul si cu tava de unde sa aleaga copilul la noi nu este asa ceva, eu nu vreau sa-l pun sa aleaga din tava...las ca va vedea el de viitorul lui... Mai ales ca mie nu-mi place sa stiu ce ma asteapta
Cat despre cereale, si eu zic sa nu mai insisti, sunt copii carora nu le place, sau poate nu ai ales marca potrivita, nici Stefan nu le mananca pe cele cu fructe si eu ii dau cu orez simplu si azi de exemplu a mancat 180 ml pe la 18.30 si la 21 a mai mancat 180 ml lapte simplu. Binenteles ca cerealele le mananca cam 60 ml cu linguritza, mai consistente dupa care incepe sa-mi faca mofturi si plange daca nu-i mai dau nimic...asa ca am incercat cu sticla...si mai manaca inca 120 ml lapte cu cereale... Nu stiu de ce face asa, dar pot banuii ca este obosit si nu are rabdare la linguritza pentru ca din sticluta le mananca cu ochii inchisi motzaind un piculetzSi inca ceva, cerealele care i le dau eu sunt fara lapte, si asta conteaza pentru ca i le amestec cu laptele a carui gust deja il cunoaste, practic daca i le-as face doar cu apa nu ar avea nici un gust(ca le-am gustat eu) si de aceea ii plac, eu asa zic... dar poate gresesc....

Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
"Maxima debetur puero reverentia" (Iuvenal) - Copilului i se datoreaza cel mai mare respect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daany28 spune:

Am revenit doar sa va intreb daca este prea devreme ca la 5luni sa-i dau carnita. Referitor la branzica (inca nu i-am dat) medicul mi-a zis sa-i dau cu orez fiert dar, el se constipa si asa , dar sa-i mai dau si orez. Voi ce credeti cu ce ar fi bine sa i-o combin?
Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Bine v-am regasit, fetelor!
Am un spor la citit, ca tare mult mi-ati lipsit... In sfarsit mi-au pus adsl-ul, mutati fiind din 31 ian, si ne putem considera norocosi, altii asteapta mult mai mult... dar am fost insistenti, innebunitor de insistenti...
Pai cum altfel, cu cine ma sfatuiam eu ce si cum cu Galusca mea! Noi, spre rusionea lui Mami nu mancam mancarica, suntem la inceputul inceputului... luam notite de la voi si intre timp papam tzatza, bine ca Slava Domnului e!
Poze noi nu am mai pus ca inca nu ne-am asezat f bine si nu am developat inca nimic nimicutza, dar le-am vazut pe ale voastre. Va felicitam si noi, ca tare ati mai crescut.
xMihaela: mi-ai dat posibilitatea sa vad scaunelul despre care eu doar am auzit si il consider deja pe lista. Se merita, mai ales ca noua cadita de baita ne-a ramas mica :-)!
Va pupacesc si va citesc din arhive!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

roandre-ma bucur ca alexia nu are febra. si Liaa racit si e un pic maraita-dar de febra scaparam pana acum...

crini
-sunt cam 10-12 ore-problema e ca drumul trece printr-o zona destul de aglomerata(Connecticut-NY-foarte multi fac naveta NY City -Connecticut) si nu stiu cum ne-am tot nimerit pe ea la ora de varf 4-6pm.Ne-am gandit si noi sa mergem cu avionul dar aveam prea multe de carat- carut,pat pliant pentru bebe, scaun de masina, balansoarul mic...asa ca ni s-a parut mult mai comod cu masina (avem o mini-van si putem scoate scaunele din spate-randul 3). dar cum nu am avut decat 6 zile de vacanta am petrecut din nefericire jumatate pe drum.De aceea am zis ca data viitoare iau avionul...sanatate1!!9ca citii ca a-ti fost toti cam bolnaviori)
danyce-sper sa va placa Boston. sa eniti vara, sau primavara tarziu-ca noi ne-am pacalit cu martie-am prins o furtuna de zapada ca in ianuarie-cu vreo 25cm de zapada.
va pup

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
poze de copii cuminti

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Mihaela eu ii dau Deannei cereale simple de orez amestecate cu apa plata ,lapticu il dau separat.A luat bine Alexia in greutate ,bravo.

M-am uitat pe eticheta de la borcanele si in deserturile de fructe (cocos,mango,papaya )au adaosuri de zahar .Scrie ca se dau de la 6 luni ,ce sa fac ?voi ati dat la copii cu zahar ceva ?

anamari -frumoase poze ,si fiicamea isi tine biberonul singura haha.
La noi azi e asa de cald ca am lasat-o pe Deanna numai in papmers sa se joace ...nici nu vreau sa ma gindesc ce calduri vor fi la vara .
daany -eu de la 6 luni am inceput sa-i dau carnita .

o zi buna la toti

Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Buna dimineata!
Noi am avut, Slava Domnului, o dupa-amiaza si o seara linistita, am oprit calculatorul si am stat cu pitica in dormitor si ne-am odihnit. Nu da semne ca ar raci, sper sa nu o faca. In masina, am zis, i-am dat caciula groasa jos si am desfacut-o la geaca si am rugat soferul sa opreasca caldura (stergea saracul geamurile cu carpa), dar tot a transpirat. Insa sper sa fi intrat destul de repede in scara si sa nu o fi prins racoarea.
Roandre, ma bucur ca nu aveti nimic grav. Cat despre cereale, si eu zic sa incerci sa schimbi marca. Eu vroiam azi sa iau altele ca sa schimb si eu, dar asa, ca variatie, dar acum nu mai stiu. Pana acum i-am dat orez simplu si orez cu porumb si banana, ambele de la Hero si nu a avut nimic. Dar, la fel ca si Stefan al Anei_a le papa mult mai bine la biberon. Si ale mele se prepara cu laptele ei, nu cu apa.
Davina, eu i-am dat vreo 2 zile doar supa de morcovi cu zahar ca asa imi zisese dr., dar am renuntat de tot. Numai sa zic ca era zahar in biscuitii pe care i-am dat cu mar, dar la cat a papat ea....
Cineva intreba de carnita la 5 luni. Si eu i-am dat de pui tot cam de cand a facut 5 luni.
Acum sunt curioasa si azi cum face kk, ca iar ne apropiem de 48 de ore. Daca face tot ca alaltaieri, inseamna ca si-a reglat ea digestia sa iasa la 2 zile. Daca nu, iau si eu piureul de pere. Acum, fie vorba intre noi, nici nu stiu ce sa-i mai fac nou, ca tot mar si aceleasi legume combinate, s-o satura si ea. La legume sunt mai multe, dar fructele care sunt acum pe piata....Mai bine iau borcanele.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)
cu printesa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

HELP! stiu ca m-am trezit cam tarziu, dar pentru ca s-a discutat zilele trecute - ma poate ajuta cineva cu reteta de mucenici muntenesti (ciorba)?
Multumesc anticipat!

Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

me, my family and MY SON

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Buna dimineata!

Bebelina mea nu mai are febra deloc dar mai este ragusita. Momentan nu ii dau nimic si astept sa treaca de la sine si raguseala.
Ideea e ca de dimineata sunt si eu ragusita...asta ca sa fie bomboana de pe tort!

Adela, e foarte bine daca bebe s-a prins la ce foloseste lingurita! Sa papati la fel de bine si de acum inainte!

Daany, mie doctora mi-a zis sa incep cu carnita de la 6 luni asta pt ca am inceput diversificarea la 6 luni si intr-o luna a trebuit sa-i bag legumele, fructele, branza.
Cat despre branza amestecata cu orez...sincer eu nu i-as da asa ceva decat daca ar avea probleme cu scaunul. Incepi cu branza inainte de carne si amestec-o cu fructe sau cu piureul de legume.

Simona_b, bine ai revenit si mai asteptam vesti despre voi...si data ta de nastere pt listuta!
Scaunelul mi se pare comod pt ca nu puteam sa stau mereu aplecata peste cada s-o tin si s-o mai si spal in acelasi timp iar in cadita ei nu mai incapea. E super incantata ca sta in fundulet si poate "sa pescuiasca" din apa jucarii.Oricum, scaunelul se foloseste de la 6 luni in sus.

Anamari, multa sanantate si Liei mici! Cat despre maraiala eu nu mai vreau, mi-au ajuns 2 zile de marait de ma dureau si creierii in cap!

Cu cerealele o sa incerc si simple, fara arome si fara lapte sa vedem cum va fi. Este singura solutie care mi-a mai ramas caci altfel renunt categoric la ele.
Pana acum am schimbat marca dar i-am luat numai cu fructe.

Davina, eu luat un borcanas cu piure de fructe care avea si zahar si bebelinei nu prea i-a placut (ei nu-i place ce e dulce). In ceai am incercat sa-i pus o jumatate lingurita la o cana ceai si nu pot spune ca a baut mai mult ceai ca atunci cand era neindulcit (bea o data la 2-3 saptamanai maxim 50 ml).
Zahar mai mananca atunci cand ii dau cate un biscuite. In rest nu folosim zahar deloc.
Doctora mi-a zis ca as putea sa-i pun putin zahar, de fapt sirop de zahar fiert dar daca bebelinei nu-i place nu mai incerc.
In schimb am inceput sa-i pun o picatura de sare in piureul de legume.

Aissa, lasa ca nu o sa raceasca Alexandra mica de data asta!
Cat despre fructe, eu i-am dat mere, banane, pere, portocala (doar suc) si i-am cumparat borcanele cu piersici si caise. Fructele astea le tot combin intre ele.

Va pup!

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Am citit un mesaj de la www.desprecopii.com/forum/forum.asp?FORUM_ID=59" target="_blank">Ajutor umanitarsi am plans de nu ma puteam opri. Multumesc lui Dumnezeu ca am un copil sanatos.

Noi avem acum o problema - de cand am inceput diversificarea cu cereale (4 zile) nu am mai facut kk. Chiar daca i-am dat si suc de portocala care o regla inainte. Nu stiu ce sa fac. Deocamdata opresc cerealele si ii pun un supozitor.

Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)

Mergi la inceput