discutii despre tratamente naturiste (1)
Raspunsuri - Pagina 15
Mirona spune:
Buna fetele mele frumoase si "naturale".
Eu inca nu am plecat dintre voi, inca sunt sub influenta tratamentului naturist si-mi verific efectele pe care le-a avut asupra mea. Azi dupaamiaza astept rezultatele si va tin la curent.
Voiam sa va spun ceva despre ceaiul de napraznic: fetele de la Endometru se plangeau ca la consumarea ceaiului o lua temperatura bazala razna. Intr-adevar e razna si nu te poti lua dupa fertilityfriend in timp ce consumi ceaiul de napraznic. Abia acum, dupa ce l-am lasat mi-a indicat si mie graficul cum ca as fi ovulat, mai tarziu ... dar cica a fost.
Acum, eu stiu clar ca aceste trei luni am simtit dureri de ovulatie si ce e culmea... in prima luna pe dreapta, a doua pe stanga si luna asta din nou pe dreapta, adica ... ca la carte.
Toate astea ... de la tratament, normal. Acum ... faza ca nu mi-a venit inca menstruatia ... nu stiu ce sa zic, de aceea sunt si eu sceptica la faza cu ovulatul, dar...
Deci: beti fetele mele ceaiul. Ceva face, dar la fiecare dintre noi este altfel perceput de corp. Bafta multa si revin.
Va pupa,
Miro
adimercedes spune:
Fetelor, eu iau tratamentul Liviei prescris pentru mine din 4 aprilie, cand mi-au ajuns, IN SFARSIT, si capsulele de napraznic. Deci, schimbari mari inca nu pot sa zic ca am observat. Doar ca acum se pregatesc "musafirii" mei sa apara, la 36 de zile distanta de ceilalti, cand data trecuta au fost la 41 de zile, 38, 46 etc. Si e diferit acuma si in alte privinte: ma doare burta si am crampe de ma sui pe pereti, in reprize de cate 2-3 minute, imi merge si burta, inca e doar "spotting" si... astept sa vad ce se mai intampla 

, ca e clar ca ceva lucreaza acolo. Pe ceai de napraznic inca nu am pus mana, dar mai caut la ghiveci
.
Ma duc inainte, astept sa vad ce se schimba in aceste 3 luni de tratament, iar apoi o sa ma duc din nou la niste analize, de data asta la un medic endocrinolog, ca e clar ca ce am (PCOS) nu e o problema ginecologica.
Va 
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
jubica spune:
Va sarut fetele,sa inteleg ca am mai ramas doar trei
de ceaiuri si Mironica care ne incurajeaza.
Miro te rugam sa ne tii la curent cu rezultatul analizelor tale,eu sunt foarte curioasa.
Lilica si adimercedes va rog sa mai scrieti.
Ps.Fetele anul acesta trebuie sa trecem la
da?
adimercedes spune:
Jubica, eu in loc de ceai de napraznic iau capsule, ca nu am reusit sa gasesc ceai. Dar inca mai caut planta la ghiveci si poate-poate o sa pot sa beau si ceaiul aferent.
Mai erau si alte fete care incepusera tratamentul, din cate imi amintesc...
Adi 
"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."
adimercedes spune:
Fetelor, am inceput tratamentul de putin timp (6 zile), asa cum am mai zis, dar deja am vazut primele schimbari -sper ca in bine. Am primul CM de cand am inceput si cred ca e super ok. Eu merg inainte.
Voi cum stati? Valentinag? Haideti, spuneti daca si ce s-a schimbat.
Mirona spune:
Buna fetelor,
am luat analizele de la laborator. Ceva imbunatatiri sunt. Stati sa va explic:
in 2004 am facut:FSH,Prolactina,LH,Estradiol
in 2005 (acum) am facut: FSH, Prolactina, TSH, FT4
Deci diferentele :
FSH 6,1 in 2004 si 8,28 in 2005 - imbunatatire
Prolactina 21,0 in 2004 si 15,34 in 2005 - imbunatatire
Cu TSH - 1,16; FT4 - 0,82 - stau bine cu tiroida.
Anul trecut ginecologul se lega de raportul dintre LH - 14,57 si FSH - 6,1, adica 2,3. Cica: de aceea nu ovulez, ca acest raport este mai mare decat 2.
Acum: dupa tratamentul naturist sau imbunatatit simtitor analizele. Presupunand ca LH a ramas acelasi 14,57 si impartindu-l la FSH-ul de anul acesta 8,28 - rezulta 1,75.
V-am ametit? Sper ca nu. Deci rezulta ca pot ovula, deci cele trei luni cand am simtit acele intepaturi sa sper ca am ovulat? Nu, nu se poate ovula fara sa ai apoi menstruatie. Gresesc cumva?
Fetelor: nu va lasati de tratament: MERITA. c.c.t.d sau q.e.d. - cum vreti voi.
As avea nevoie de ajutorul Liviei. Livia, daca citesti, te rog sa intervi din nou. Am, avem nevoie de tine. As dori sa reincep tratamentul. DAR: dupa cum stii eu sunt un caz mai special, fara CM, deci sunt obligata (datorita varstei) sa iau ceva ce sa-mi induca menstruatia. Continuand asa ... pot intra in menopauza - este o replica ce am primit-o de la unul dintre multi ginecologi vizitati. Deci, iau duphaston din ziua 16 pana in ziua 25 - 2 comprimate pe zi. O comprimata contine 10 mg didrogesteron.
Acum: ce pot lua din tratamentul tau fara sa renunt la duphaston?
Te rog Livia, ajuta-ma.
Multumesc anticipat.
Fetele cu tratamentul, va rog mult: ajuta foarte mult sa va impartasiti una alteia ce si cum simtiti. Scrieti orice mic amanunt.
Multa bafta si multa sanatate.
Miro
annaa spune:
Pentru 1-sustinerea (sau cresterea) endomentrului si 2-pentru prolactina marita stie cineva ce remediu naturist se poate folosi?
Eu am facut in prima parte a luni stimulare cu clomifen, si cum de regula la stimulari endometrul este subtire ma gandeam ca as putea ceva pana la ovulatie.
Ana
psj spune:
Pentru prolactina marita mastodynon .
Mirona de ce nu ti-ai facut si LH-ul ? Daca celelate s-au modificat este de presupus ca s-a modificat si el . Si eu am lh-ul mare si stiu ca trebuie sa scada el , nu sa creasca fsh-ul ca sa se echilibreze raportul . Valoarea ideala a fsh-ului este in jur de 6 .
Mirona spune:
Da, Paula si eu credeam la fel, dar endocrinologul asta imi tot repeta ca analizele mele sunt bune (pentru varsta mea) - ce vrea sa insemne asta... nu stiu. Se referea in special la LH-ul de anu' trecut.
Eu ma dusesem cu un calup intreg de analize pe care vreau sa le fac, dar el numai pentru astea 4 mi-a dat trimitere. Ce vrei?... la pretul asta. doar 50.000 lei.
Peste 10 zile tre sa merg din nou sa-i spun daca a venit menstruatia sau nu cu duphastonul pe care mi l-a dat. Incerc din nou sa-i cer o trimitere pentru alte 4-5 analize. Voi cum faceti sa nu dati faliment cu analizele? Anu' trecut am dat 1.500.000 lei pe 4 dintre ele.
Miro
psj spune:
Pai zi-i si tu ca vrei neaparat sa vezi care e raportul fsh:lh acum . Macar pentru astea 2 sa-ti dea trimitere. Adica stiu ca doctorii nu accepta sa le dai sfaturi dar daca ii zici ca ti le-a cerut ginecologul ca sa stie ce urmeaza sa faci , poate e de acord .