am nevoie de parerea voastra

am nevoie de parerea voastra | Autor: Libra

Link direct la acest mesaj

Buna... va rog sa ma ajutati cu o parere, pe cat posibil avizata. UM am avut pe 8 ian. 2005. La 6 saptamani am avut o sangerare dar la echo a iesit ok. De atunci nimic, DAR nu am nici greturi, nici pofte, nici alte simptome specifice. Azi, la 8 saptamani, dr. a spus ca embrionul este prea putin dezvoltat iar forma este atipica (ovala, alungita si NU rotunda). Stie cineva daca forma este relevanta? Ma obsedeaza, ma chinuie gandul ca am pierdut sarcina sau s-a oprit in evolutie. Cum as putea sa-mi inlatur aceasta teama?

Va multumesc anticipat!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Primul meu sfat e sa mergi repede la alt medic cu alt ecograf. Sunt patita. La 16 saptamani m-am dus la o ecografie de curiozitate si fiindca stiam ca e cel mai propice moment de datat sarcina. M-am dus fara sa ma trimita medicul meu de atunci. Si am tras o sperietura imensa! Mi-a zis ca uterul meu e turtit in loc sa fie oval si ca am foarte putin lichid si bebe nu e mai mare de 12 saptamani. Am plecat de acolo ca drogata si m-am apucat sa caut pe Internet ce-i cu lichidul putin. Am aflat ca bebe nu are nici cea mai mica sansa sa se nasca viu si fara malformatii grave. Iti dai seama cum m-am simtit. Noroc ca am reusit sa merg in aceeasi zi la alt ecograf, de data asta la un medic de care stiam sigur ca e un profesionist si am aflat cu mare bucurie ca bebe e intr-o forma perfecta, am lichid destul si uterul are exact forma pe care trebuie sa o aiba. Si de atunci e totul in regula cu sarcina mea.
Asa ca du-te neaparat la alt medic cu alt ecograf. Si alege unul despre care sa stii ca e bun profesionist. Si du-te cat mai repede fiindca n-are rost sa te stresezi degeaba. Chiar daca exista si sansa ca sarcina sa nu fie ok si chiar sa se resoarba la varsta asta. Dar trebuie mai intai sa fii sigura ce se intampla.
Succes!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Libra spune:

Iti multumesc mult pt. raspuns, Roxana! Eu am 31 de ani si dintotdeauna mi-am dorit copii. Vreo 2 ani am mers numai pe la nume sonore din Iasi, atat de sonore incat nu si-au batut capul prea tare si mi-au dat Duphaston aiurea, fara consultatii prea serioase. Vara trecuta am schimbat medicul, care mi-a recomandat Histerosalpingografie, in urma careia am fost diagnosticata cu sinechii uterine (peretii lipiti). In decembrie, prin histeroscopie s-au rezolvat acele sinechii. Au urmat instilatii cu estradiol, injectii antiinflamatoare, pilule contraceptive pt. refacerea endometrului, Duphaston pt. mentinere etc. In ianuarie s-a produs minunea, in februarie am dat mereu din coada si azi....
Maine dimineata merg la spital, la acelasi dr., de data asta pt. echografie endovaginala. OF, sper sa fie bine si maine sa-mi cer dreptul de a ma incrie pe lista mamicilor de 2005.

Inca o data iti multumesc pt. raspuns si iti doresc sarcina usoara si sanatate maxima pt. bbii tai, pt. tine etc.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Libra eu am venit la Iasi pt o consultatie la dr. Mihaela Grigore. Pe care vreau sa ti-o recomand. Eu nu sunt din Iasi, am fost la ea pt o a doua parere (sunt acum in sapt. 21) si am fost f. placut surprinsa de modul ei de lucru. Nu stiu daca e un nume sonor in Iasi si cred ca nici nu conteaza insa e o tipa tanara, cu deschidere mare la nou, extrem de comunicativa si fata sa-ti explice tot ce vrei. Daca vrei detalii da-mi un PM.

Numai bine,

Ioana
21 S

Mergi la inceput

Rezultatul de la eco endovaginala, alt medic, alt ecograf:
"Sac ovular cu dimensiuni corespunzatoare la 7 saptamani si 4 zile cu mic buton embrionar, inferior vG ca dimensiuni. Rec: Reevaluare la 1 saptamana". Asta inseamna ca ori s-a oprit in evolutie, ori e mult prea putin dezvoltat.

La ce varsta a sarcinii se poate detecta la ecograf activitatea cardiaca??? La cat timp de la oprirea in evoltie se produce avortul????

Ioana, am incercat PM dar am primit mesaj ca nu primesti PM. ?!

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Libra, la 4 saptamani si eu am avut o sangerare, si am fost convinsa ca mi-a venit menstruatia, ca n-am ramas insarcinata (din pacate, din cauza asta am luat si niste antibiotice pt anexita).
Apoi, la 6 saptamani m-am dus la doctor crezand ca sunt bolnava, si am aflat ca de fapt era un bebe. La prima ecografie mi s-a scris "contur neregulat". Doctorita mi-a spus ca nu e in regula, dar ca poate fi asa din 2 cauze: antibioticul buclucas (care nu este testat in sarcina) sau faptul ca sarcina e prea mica.
Apoi, la 8 sapt, conturul era ok si sarcina arata normal, si m-am linistit.

Activitatea cardiaca nu stiu sa-ti spun, pt ca nu mai tin minte.
Dar asa cum a zis si Roxana, mergi la mai multi doctori. Eu abia la al 4-lea am reusit sa aflu o parere gandita, in functie de experienta si de situatia mea concreta, fara a baga manualul inainte.

Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

activitatea cardiaca este sesizabila la echo de la 6 sapt de sarcina...
multa bafta si sanatate!.....sa ne daiu vesti bune!!!

anca 20s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Libra asteptam vesti bune de la tine. Pentru faptul ca nu ai nici un simptom nu trebuie sa te impacientezi pentru ca multe persoane nu au aceste simptome.

Poate nu vad eu problema, dar intre tine si doctor e o mica diferenta. Eu cred ca totul este bine si mai tarziu se va putea spune cu adevarat care este situatia, acuma si embrionul este mult prea mic.

Noi suntem aici si te asteptam sa ne spui tot ceea ce se intampla.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Mergi la inceput

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Fata de zilele trecute acum sunt muuuuuult mai calma, pentru ca am discutat cu alte mamici carora li s-a spus acelasi lucru si acum au niste copii minunati. In fond, mie nu mi-a spus nimeni CLAR ca e oprit in evolutie. Ieri mi-a dat dr. o foto de la ecografie si se vede acolo un "buton" care mi-e tot mai drag. In plus, nu am sangerari deloc si nici dureri (toata lumea spune ca acestea sunt semnele avortului spontan) iar testul de sarcina iese pozitiv. Urmez in continuare tratamentul cu utrogestan si, cu credinta in Dumnezeu, astept sa treaca timpul.

Va doresc multa sanatate si copii asa cum va doriti fiecare dintre voi.

Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Libra, dar la varsta asta ar trebui sa aiba activitate cardiaca in toi. Nu ai scirs despre inimioara pe nicaieri. Nu ti-a zis nici un medic nimic la eco?
Iti urez sa fie totul bine si sa aduci pe lume un bebelus sanatos!

Andreea 30 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Nu mai stiu ce sa cred. Ieri, probabil din lipsa de ocupatie si cu speranta ca voi primi vesti mai bune, am fost la dr. Iliev. Dumnealui mi-a spus acelasi lucru: sarcina oprita in evolutie, ba chiar embrion absent in sacul ovular!!!! I-am spus ca am o poza de la eco in care se vede clar embrionul, cu doar 3 zile inainte iar dumnealui a raspuns ca s-a dizolvat!!!!! Este posibil ca embrionul sa se dizolve in sacul ovular???????
Mai mult, dl. dr. Iliev a descoperit o imagine nodulara de 19 mm in uter, pe care nimeni nu a descoperit-o pana acum.
Curiozitatea e ca ca nici acest dr. nu mi-a indicat clar chiuretajul, ci mi-a zis sa revin peste 7-10 zile.

In continuare nu am nici sangerari nici alte semne. Stie cineva daca e posibil sa NU elimin sacul timp de 3 saptamani de la oprirea sarcinii in evolutie, iar testul sa iasa pozitiv????
Va rog!!!!

Mergi la inceput