Ajutor!

Ajutor! | Autor: Fatherofher

Link direct la acest mesaj

Ma numesc Silviu si, de curand, am devenit tatal unei fetite superbe, Clara Teodora, care acum are o luna si jumatate. Cu riscul de a deveni patetic, voi spune ca sotia mea este o fata superba si dulce foc pe care o iubesc mai mult decat orice pe lumea asta iar un copil cu ea nu putea fi decat incununarea perfecta, desavarsirea iubirii noastre. Totul parea a fi un vis frumos, din care nu mai vroiam sa ne trezim dar...cum visul era prea frumos trebuia sa intervina ceva. Si a intervenit o nenorocire! La o luna dupa nastere ne-am dus cu comoara noastra la un control de rutina la spit. Gr.Alexandrescu unde, printre alte analize i s-a facut si o ecografie cardiaca si o electrocardiograma in urma carora a venit tunetul: "sunt niste probleme cu fetita dvs., are o malformatie congenitala cardiaca...va trebui s-o operati dar nu acum, mai asteptati pana face 8 kg ca acum e prea mica...operatia se face in Italia si costa 17.000 euro, se poate face si in Romania, la spit.Militar, dar sa stiti ca nu va sfatuiesc, nu exista aparatura necesara, conditiile post-operatorii nu sunt chiar adecvate..." Diagnosticul suna rece, tehnic si de neinteles, cum de neinteles este si situatia in care ne aflam - Canal atrioventricular comun forma completa tip C Rostell; Valva unica atrioventriculara; DSV 7,7 mm...
Evident, a urmat o perioada de cosmar, cu treceri bruste de la refuzul de a accepta realitatea la ratacire, de la disperare la speranta autoimpusa, de la speranta la deznadejde...Am fost si la alti doctori, i-am facut si alte ecografii cardiace, spre marea noastra uimire, rezultatul confirmandu-se de fiecare data dupa ce, pe toata perioada sarcinii ecografiile nu semnalasera absolut nimic in neregula la copil. Solutiile sugerate de doctori variau de la operarea in Romania, fiind ceva inedit si "interesant de vazut cum reactioneaza", la operatia in Italia, contra sumei de 17.000 de euro...
Sunt disperat, eu si sotia mea nu avem acesti bani, parintii nostri nu au nici ei cu ce sa ne ajute, nu stiu ce si cum sa fac, sau daca as putea face ceva pentru a face rost de aceasta suma si nu vreau ca singura mea solutie sa ramana operatia fetitei mele in Romania, si cu tot respectul pt. performantele chirurgilor romani, nu vreau ca odorul meu sa constituie un "caz interesant", un experiment pt. medicii din Romania...Am vazut ca pe acest site mai sunt si alte anunturi umanitare, de aceea am recurs si la aceasta varianta, deocamdata alte solutii nu am...
Va multumesc anticipat pentru sfaturile si indrumarile voastre si Dumnezeu sa aiba in paza toti parintii si "comorile" lor

Tatal Clarei Teodora

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

in primul rand va doresc putere multa si sanatate maxima micutei.

in al doilea rand un sfat doar daca imi permiti....eu zic sa mergi totusi la prof Tintoiu Ion la militar......nu stiu cine ti-a zis ca nu beneficiaza de aparatura medicala competenta.........

chiar de saptamanile trecute o echipa de medici italieni opereaza acolo copilasii mici absolut gratuit, iar conditiile si ce am vazut mi se par mai mult decat civilizate....eu zic ca este totusi o varianta si fie daca mergeti doar la un control la generalul tintoiu poate fi un pas inainte macar.

sanatate multa va doresc din tot sufletul

Andreea mami lui Theo & Florin poze

Salvati-l pe Mihaita!
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=38225

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fatherofher spune:

quote:
Originally posted by mamicaluitheo

in primul rand va doresc putere multa si sanatate maxima micutei.

in al doilea rand un sfat doar daca imi permiti....eu zic sa mergi totusi la prof Tintoiu Ion la militar......nu stiu cine ti-a zis ca nu beneficiaza de aparatura medicala competenta.........

chiar de saptamanile trecute o echipa de medici italieni opereaza acolo copilasii mici absolut gratuit, iar conditiile si ce am vazut mi se par mai mult decat civilizate....eu zic ca este totusi o varianta si fie daca mergeti doar la un control la generalul tintoiu poate fi un pas inainte macar.

sanatate multa va doresc din tot sufletul

Salvati-l pe Mihaita!

Draga Andreea,

La domnul g-ral(r) Ion Tintoiu am fost deja, chiar dansul a si consultat-o si i-a facut o ecografie cardiaca in urma carora a afirmat ca este un caz dificil si nou pentru ei, apreciind ca ar fi interesant de vazut cum reactioneaza, mai ales ca fetita este atat de mica. De echipa de medici italieni am auzit si noi, in nenumarate randuri, numai ca nici un doctor nu ne-a oferit si aceasta varianta, aceea de a fi operata in Romania de catre echipa respectiva. In plus, cadre medicale din acelasi spital ne-au precizat ca aparatura post-operatorie (oxigenator) pentru copii atat de mici nu se afla inca in dotarea spitalului, existand in plan organizarea unei licitatii pentru achizitionarea unui astfel de aparat. Nu stiu cat ar putea dura achizitionarea aparaturii necesare pentru astfel de operatii dar ce stiu sigur este ca nu imi permit sa astept si sa depind de indeplinirea unor formalitati, mai ales ca medicii ne-au spus ca exista pericolul ca presiunea pulmonara sa creasca oricand si in aceasta situatie interventia chirurgicala ar fi obligatorie, altfel exista riscul sa o pierdem.
Multumesc pentru incurajari si sfaturi
Tatal Clarei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Silviu va doresc multa putere imi imaginez doar partial prin ce treceti. Nimeni nu are suficienti bani dar intotdeauna aici se gasesc resurse pentru a-i ajuta pe micuti.
Eu zic sa deschideti niste conturi in care lumea sa poata dona, fiecare dupa disponibil.
Ma voi ruga pentru voi si pentru puiul vostru.
Nadina-mamika de mandarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamicaluitheo spune:

Silviu imi pare nespus de rau, nu pot decat sa va doresc putere si nespus de multa sanatate si .......atunci fetelor haideti sa incepem sa strangem bani pt. micuta.

Salvati-l pe Mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Of, of cata suferinta! Este nedrept dar atata timp cat inca aveti credinta in Dumnezeu, va va ajuta, sunt sigura. Cand aveti un nr de cont, dati-ne de stire sa donam si noi. Doamne ajuta!

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fatherofher spune:

quote:
Originally posted by motanik

Of, of cata suferinta! Este nedrept dar atata timp cat inca aveti credinta in Dumnezeu, va va ajuta, sunt sigura. Cand aveti un nr de cont, dati-ne de stire sa donam si noi. Doamne ajuta!

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Ajutati un OM sa traiasca!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Subiectul Liviu pe forumul DC

Am deschis deja numere de cont pentru eventuale ajutoare...Numerele de cont sunt urmatoarele:
- pt.donatii in lei - RO86RNCB5067000081760001
- pt.donatii in euro - RO59RNCB5067000081760002

Va tin la curent, sper sa se termine cu bine totul...Va multumesc pentru tot si rugati-va pentru noi!
Tatal Clarei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzelu spune:

Draga Silviu,

Te cred ca increderea in medicii nostri ti-e clatinata... insa da-mi voie sa-ti spun ca exista si romani medici cu adevarat oameni si-nca buni profesionisti. Si eu ma rog ca si-n Germania exista medici cu adevarat profesionisti... pt ca ce-am vazut eu... mare e dezamagirea.... Eu te-as indruma mai intai pe acest site a lui Mihaita a lui Felis. De acolo poti, poate , obtine cateva informatii despre cei mai buni cardiologi din tara. Merita incercat... stiu si eu... macar pana se vor strange banii...

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659&whichpage=1

Domnul sa va ajute!!
cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dragii mei,
haideti sa va povestesc si eu versiunea mea despre micuta Clara Teodora si parintii ei. Mama fetitei mi-a fost colega de serviciu. Dupa ce a plecat de la noi ne mai vizita din cand in cand. Intr-una din zile ne-a spus emotionata, nervoasa ca banuieste ca e insarcinata. Inca nu era casatorita cu Silviu. Ii era teama. E tanara, nu stia daca isi poate asuma responsabilitatea de a fi parinte. Ne-a spus ca are Rh negativ si nu mai retin ce alta problema si ca sunt mici sansele sa mai ramana insarcinata. A venit sa ne ceara sfatul. I-am povestit cat e de frumos sa fii mama, i-am explicat si ca nu e usor si ca aceasta experienta te transforma fundamental. Eu o aveam pe mandarina,care avea atunci aproape doi ani si colega mea de birou era insarcinata cu deja o imensa burtika. Madalina, mama micutei, a venit in mai multe randuri. Inca nu era convinsa ca sa pastreze sarcina e cea mai buna alegere. Cred ca eu si colega de birou am avut o contributie in alegerea ei.
Dupa ce a hotarat sa pastreze sarcina ea si Silviu s-au casatorit. Madalina continua sa treaca pe la biroul nostru aratandu-ne cu emotie ecografiile.
O vreme nu am mai stiut nimic de ea, doar ca si-a luat concediu si statea acasa deoarece intervenisera niste probleme.
Nu de mult, eram la un seminar primesc un telefon de la Mada. I-am raspuns printr-un mesaj ca nu pot vorbi in acel moment. Tot prin sms mi-a zis "am nascut o fetita mica,mica si frumoasa". Am sunat-o in prima pauza si ne-a descris minunea ei.
Apoi a aparut primul mesaj al lui Silviu. Am banuit ca e vorba despre ei, dar inca speram sa nu fie decat o coincidenta nefericita.Am vizitat-o pe Madalina care ne-a relatat cu mandrie cum Clara-Teodora are gurita si barbita ei, ochii lui Silviu, degetul mare de la picior al ei, urmatorul degetel seamana cu al lui Silviu...iar degetele de la manuta semanau in mod cert cu ale ei. Am si vazut-o pe micuta. Dormea. Era cel mai mic copil pe care il vazusem eu vreodata. Insa era cu adevarat foarte frumoasa. Am rasuflat usurata, copilul nu parea sa aiba nici o problema de sanatate, iar Madalina plutea de fericire.
Apoi am aflat ca nu era nici o coincidenta, copilul despre care citisem acel post pe forum era chiar fetita Madalinei.
La acest moment ma simt ingrozitor, nu stiu ce face drama si mai ingrozitoare atunci cand cunosti persoanele in suferinta. Poate e vorba de egoism, poate e in natura umana, nu stiu. Dar de cand am aflat eu nu mai sunt om. Ca parinte cred ca inteleg prin ce trec. Dar cu adevarat nu stiu decat ei si bunul Dumnezeu.
Eu momentan stau foarte prost cu banii, dar in mod sigur voi depune ceva la primul salariu.
Nu stiu daca vechimea pe acest forum imi confera vreun drept, nu am vrut decat sa povestesc ca propriei familii ce simt si sa va rog sa ii ajutati.
Va multumesc,
Nadina-mamika de Carina-mandarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga Silviu,
Imi pare nespus, nespus de rau, ca vi se intampla asa ceva. Nu pot sa-mi imaginez toata durerea pe care o suportati, dar chiar si asa mi se strange sufletul si ma pufneste plansul. Pe fetita noastra o cheama tot Clara, Clara Maria si noi am avut norocul sa avem un copil sanatos, chiar daca cu mici probleme.
Va doresc din suflet sa depasiti cu bine si cat mai repede acest moment critic din viata voastra. Pentru Clara multa, multa sanatate si noroc!
Luni voi depune in contul in lei, 1.000.000 de lei.
Dragi membri dc, ajutati-o va rog pe Clara Teodora!
Dumnezeu sa va ocroteasca!

Ruxi si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinabajenaru spune:

Buna tuturor,

m-am gandit cum as putea sa va dau o mana de ajutor. Ma intrebam daca ati incercat la Clinica de cardiologie infantila de la Cluj. Asta daca fetita trebuie operata foarte repede. Din pacate am mai auzit prostia asta cu "Asteptati pana la 5-6 luni sau pana are 8 kg", desi copilul nu ia in greutate avand probleme de genul asta. Si va spun asta pentru ca acelasi lucru l-am auzit si eu in cazul nepotelului meu. Copilul nu a luat 4 luni in greutate si trebuia sa asteptam pana la 5-6 luni.
De aceea va sfatuiesc sa vedeti ce va spun cei de la Cluj si in timpul asta sa depuneti dosarul la DSP pentru tratamentul in strainatate. E foarte important ca lucrurile sa mearga in paralel pentru ca daca e urgent nevoie de operatie o puteti face la Cluj cred. Daca totusi cei de la Cluj va spun sa mai asteptati e bine ca demersurile sa fie deja incepute.

Eu pot doat sa va spun ca nepotelul meu avea atru luni cand a suferit prima interventie in Italia si desi avea doar 4 kg nu a fost nici o problema.

Ideea asta de a astepta pana cand copilul are o anumita greutate am auzit-o doar la medicii nostri, deoarece eu am vazut in Italia un bebelus de 2 zile care fusese deja operat, deci concluzionez ca nu depinde de greutatea copilului, ci de priceperea doctorilor.

Daca micuta are deja hipertensiune pulmonara cred ca e bine sa va grabiti. E posibil ca sa-i faca la Cluj o prima interventie care sa o ajute. Aceasta consta in montarea unui inel pentru ca plamanul sa nu mai fie inundat de sange. Si in mod sigur asta o sa o ajute apoi sa ia in greutate si sa poata suporta si alta interventie.

Cred ca mai puteti incerca sa luati legatura cu o clinica din Roma - Ospedalle Bambino Gessu. Din cate stiu eu nu e teribil de usor de ajuns acolo, dar merita facuta o incercare pentru ca nu se stie niciodata de unde vine rezolvarea.

Va tin pumnii.

Mergi la inceput