Ajutor!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ENYA spune:

quote:
Originally posted by cristinabajenaru

Eu pot doat sa va spun ca nepotelul meu avea atru luni cand a suferit prima interventie in Italia si desi avea doar 4 kg nu a fost nici o problema.

Ideea asta de a astepta pana cand copilul are o anumita greutate am auzit-o doar la medicii nostri, deoarece eu am vazut in Italia un bebelus de 2 zile care fusese deja operat, deci concluzionez ca nu depinde de greutatea copilului, ci de priceperea doctorilor.

Din pacate, la noi inca este f.importanta greutatea copilului in momentul interventiei. Motivul nu este insa incompetenta chirurgilor cardiologi din Ro (dimpotriva, avem chirurgi foarte buni), ci lipsa aparaturii specifice unei operatii pe un copilas atat de mic (de ex. aparatul ptr circulatia extracorporala) si, probabil - insuficiente conditii care tin de perioada post-operatorie /terapie intensiva, extrem de importanta, aproape mai importanta decat interventia in sine.

Amalia si Vladi (4 ani si 8 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lior spune:

In primul rand buna-ziua tuturor membrilor site-ului. Chiar daca nu am mai avut interventii, asta nu inseamna ca v-am uitat. Pentru cei care ma cunosc stiu ca eu sunt mama baietelului care s-a nascut cu malformatia cumplita numita transpozitie de mari vase si care a reinviat in urma multiplelor interventii in Israel.
Pentru cei care nu cunosc povestea mea ea poate fi citita la adresa:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=26743

Recunosc ca sunt cutremurata de poveste, deoarece eu stiu pe propria piele ce inseamna suferinta si mai ales cat de greu trece timpul cand vrei sa-ti ajuti copilul. Cel mai important este sa nu disperati si sa incercati sa fiti rationali. Povestea cu 17000 euro este o poveste frumoasa si atat. Nimeni nu poate sti cat costa in realitate operatia atata vreme cat nu exista o corespondenta cu o clinica din afara, un accept si un deviz de cheltuieli. Imi pare rau daca par dura, dar este adevarat. Cel mai rational in acest moment este asa cum a spus Cristina sa i se intocmeasca dosar prin Directia de Sanatate Publica atata vreme cat i s-a pus diagnosticul si s-a luat decizia ca nu este operabila in tara.
Imi pare rau ca desi intentionez sa infiintez o asociatie pentru copii cu malformatii de cord pe care sa ii ajut sa mearga la tratament in strainatate, nu am reusit sa finalizez acest proiect. In Israel costul ar fi doar de 5000 USD. Pare o suma enorma atunci cand nu-i ai acesti bani, dar comparativ cu sumele ce se vehiculeaza pe acest site, este o suma rezonabila.
Despre italienii de la Clinica de Boli Cardiovasculare a Armatei, este adevarat ca vin si opereaza gratis in Romania, dar tocmai au fost acum o luna. Ei se mai intorc abia peste trei luni. Sa-i astepti si sa nu faci nimic pana atunci este total in defavoarea micutei. Ca sa te inscrii in program este suficient sa mai mergi o data sa vorbesti cu prof. Tintoiu. Stiu ca ti s-a parut dur ceea ce ti-a spus, dar te rog sa ma crezi ca este un om cu un suflet f. mare. Si eu am luat legatura cu dansul in cazul copilului meu si recunosc ca si pe mine m-a socat cand mi-a spus ca este un copil cu reale sanse de supravietuire, dar... Daca ti-a spus ca nu are aparatura, asa trebuie sa fie si sa admitem ca este un om sincer care a avut curajul sa spuna lucrurilor pe nume.
Ce as putea face eu concret pentru tine, ar fi sa imi trimiti actele medicale de diagnostic si sa le trimit in Israel la prof. Schachner cu speranta ca ar accepta cazul inainte ca asociatia mea sa fie infiintata. Ar mai ramane ulterior problema banilor, dar sper ca atunci am fi sprijiniti de oamenii sufletisti de pe acest site.
Daca vrei ajutorul meu, contacteaza-ma la tel 0740.066.592 sau prin acest site.
Si inca odata: nu va lasati cuprinsi de disperare chiar daca suna aiurea sa citesti acest lucru. Folositi-va energia pentru a salva fetita. Sper ca ia in greutate. Asta este cel mai important pana va intra la operatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzelu spune:

Dragele mele sunteti nemaipomenite. Draga Lior,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Dragii mei desi de cele mai multe ori am intentii bune, uneori din graba incurc borcanele. Abia azi am vazut ca exista o procedura de acordare de sprijin financiar din fondurile DC si ca nu se permite postarea conturilor personale. Scuze eu i-am cerut lui Silviu sa posteze numerele de cont, greseala imi apartine.
Am vorbit astazi cu mama Clarei-Teodora si mi-a zis ca pana in prezent au strans putini bani, pana in 1000 euro.
Va rog, daca va sta in putere ajutati-i
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Eu in momentul de fata nu pot sa ajut cu prea multi bani, suntem pe punctul de a cumpara o locuinta si trebuie sa platim foarte multe taxe. Insa voiam sa dau un sfat...daca Silviu are un salariu rezonabil ar putea face un imprumut la banca...nu toata suma, evident, insa vreo 6.000 Euro....daca ar mai strange si din alte parti poate se rezolva. Si neaparat trebuie sa va interesati de costuri in totalitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lior spune:

Silviu, daca citesti a acest mesaj in seara asta, te rog din suflet sa suni urgent la nr de telefon 0788.148.504. Iti va raspunde Rada care poate sa ia legatura la raportul de dimineata cu prof. Barsan de la clinica din Cluj. Are nevoie de mai multe detalii referitoare la fata. Sun-o. Nu stiu cum altfel as putea sa iti transmit acest mesaj.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fatherofher spune:

In primul rand as dori sa va multumesc tuturor pentru sfaturile si incurajarile voastre. Eu nu am mai intrat de mult timp pe DC deoarece am intreprins foarte multe demersuri pentru obtinerea unor sponsorizari pentru operatia Clarei. Am reusit sa strangem deja niste bani, insa din pacate suma de care dispunem nu se ridica nici la jumatate din costul total al operatiei, respectiv 22.000 euro, pe langa care va trebui sa mai achitam si costurile internarii si a unei operatii "pregatitoare" despre care am aflat de curand ca va fi absolut necesara si care costa alti 7.500 euro. Este din ce in ce mai "incurajator" tot ce se intampla...
Cat despre varianta unui credit bancar trebuie sa va spun ca am luat-o in calcul inca de la primirea vestii despre problemele fetitei mele, din pacate insa noi aveam deja un credit de nevoi personale de 9.000 euro, contractat inainte de nasterea Clarei, iar la salariul meu, chiar daca as putea spune ca este unul "rezonabil" pentru salariile din Romania, as mai putea face un alt credit, pe langa cel deja existent, de maximum 1000 euro. Evident, voi face si acest lucru cat de repede posibil.
Nu am stiut de existenta unor proceduri ale acordarii donatiilor pe acest site iar daca le-am incalcat imi cer scuze si va asigur ca acest lucru s-a intamplat fara intentie si doar pentru ca am fost in necunostinta de cauza. Oricum, acum am intrat din nou pe DC, chiar daca s-a intamplat dupa o perioada destul de lunga, deoarece ma simt intr-un fel "indatorat" celor care mi-au scris si m-au sprijinit cu tot ce au putut. De aceea, doresc doar sa le multumesc mamicilor care m-au sprijinit in orice fel, care au fost si sunt alaturi de mine si le doresc din suflet multa sanatate si fericire atat lor cat si "comorilor" lor. Si mai indraznesc sa le dau si un sfat, acela de a se bucura din plin de copilasii lor pentru ca sunt un dar ceresc, si tot un dar ceresc mai este ca acestia sa fie sanatosi...
Poate randurile mele suna a cliseu, dar imi dau lacrimile cand va spun aceste lucruri pentru ca mi-e un "dor" nebun de o imagine, chiar si una ireala, a fetitei mele SANATOASE, fara nici o problema, zambind atat de frumos, cum numai ea stie...
Trebuie sa-mi iau ramas bun deoarece nu voi mai intra niciodata pe site, am o lupta grea de dus si asta imi va capta toata atentia, dragostea si puterea de care dispun.
Va sarut pe toate, tineti-mi pumnii pentru ca am nevoie din plin si, inca o data, MULTUMESC!!!

Tatal Clarei Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimirada spune:

am incercat de 2 zile sa dau de dv.intrebarea e daca a-ti solicitat consultul la cj.aici opereaza si copii de 2 zile.sunt medic in cj si impreuna cu un coleg mergem sa vedem daca e posibil AZI.asa ca am nevoie de diagnosticul COMPLET, am incercat prin alt utilizator al sit'ului dar nu stia nr dv de tel.v-as ruga sa mi-l trimiteti pe adresa nimirada@yahoo.com, sau sa ma sunati la 0744855276 sau 0788148504.CAT DE CURAND,respectiv pana la ora 13.00, cand ma voi duce sa vorbesc cu un profesor din clinica de chirurgie cardiovasculara.
va astept!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimirada spune:

m-a intristat sa aflu ca tocmai acum nu doriti sa mai inrtati pe site...poateera o sansa...pacat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IM HAZEM spune:

DRAGA SILVIU ,SUNT ALATURI DE TINE,FETITA SI SOTIA TA .TINETI-VA TARI! DUMNEZEU VA AJUTA.AM PRESENTIMENTUL CA TOTUL VA MERGE BINE .

AM SA VA AJUT CAT POT. MAMA SANDREI SI A LUI HAZEM.

Mergi la inceput