Endometru,ovulatie,temperaturi,monitorizari 17

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

In primul rand, felicitari Roxee !!!
Sarcina usoara si sa ajungeti cu bine la capat !!!

In al doilea rand, as vrea sa va intreb...in cazul unui ciclu regulat , cu ovulatie intre ziua 12-14 , e normal sa apara mucusul ( cu aspect de albus de ou) din ziua a 8 -a ? Asta inseamna ca ovulatia va fi mai devreme ? Si daca da, cand ar fi ?

Multumesc,
dulce !
Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Maria Alexia, eu zic sa incepi cu dozarile hormonale de ziua 7,14,21 si sa le si coroborezi cu o monitorizare in zilele 10,12,24 si eventual 16.Pe urma tragi concluziile.Bafta multa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

Relya, din cate stiu eu mucusul fertil poate sa apara in ziua 8. Asta inseamna ca esti in perioada fertila. Incearca sa monitorizezi si temperatura ca sa intelegi despre ce este vorba. Poate si o echo?
4+

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Relya spune:

Laurici mamica frumoasa , sar'na de raspuns ! Am de gand sa te urmez , sa stii !!!
de luat temperatura m-am lasat... ca uit aproape in fiecare dimineata. Ma ridic si dupa aia realizez ..ce si cum !!!! Poate fac o eco ...dar nu azi ! ma scoate sotul la ' restorant ' de ziua asta speciala !!! Dar poate ma duc maine !

dulce ! si tin pumnii sa-ti fie bine pana la capat !!!!
Relya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc, Cata - saritoare si draguta ca intotdeauna !
Pe baza graficelor de temp, doctora a banuit o insuficienta de faza luteala si mi-a dat de verificat prolactina. Altceva nu. Si a iesit mare de tot. Luat Mastodynon 3-4 luni, am zis s-o iau cu usurelul, nu cu Bromocriptina. Repetat analiza: tot mare a iesit, cam ca si prima data.
Si am mai facut eu progesteronul (stii ca v-am intebat? ) si a iesit mare in faza luteala, deci bine, si nu mai iau Duphastonul pentru el...

Acum e ziua 24, cam din 30, luna asta e clar ca nu mai am ce face. Pentru luna viitoare ma gandeam cum sa incep: cu echo mai intai si apoi luna cealalta cu analizele hormonale, sau invers, sau cu amandoua deodata... Doctorita nu mi-a prospus asa ceva, dar am vazut ca voi faceti si ma gandeam sa aflu si eu mai multe ...

Merci mult pentru raspuns !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Multumesc si tie, rucsi, tocmai editam cand a aparut mesajul tau...
Spui de prima tura de analize in ziua 7 - nu se face in zilele 2-5??
Si apoi mai e problema ca inca n-am identificat niciodata cu siguranta momentul ovulatiei, de asta nu stiu cand sa fac tura a doua, z.14 cred ca e cam devreme, si poate si ziua 10 la monitorizare...
Nu-mi dau seama deloc cum sa le corelez astea doua, mai ales daca o sa-i cer doctoritei din proprie initiativa asta. Ea inca nu mi-a propus...

Cu datele suplimentare pe care le-am postat precendetprecedente, voi ce parere aveti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krika spune:

Sunt noua pe forumul acesta, si as vrea sa ma lamuriti si pe mine cu termometrul asta
Cine ar avea rabdare sa-mi explice si mie mai in amanuntit, ca v-as fi recunoscatoare

Va saluta

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxee spune:

Relya, .

Krika, bine-ai venit!

Temperatura bazala se ia pe toata durata unu cm, in fiecare dimineata - incepand cam cu ziua 6-7 a cm- inainte de a te ridica din pat si respectand ora- in fiecare zi la aceeasi ora.
Graficul rezultat te ajuta sa-ti dai seama de perioada in care ai avut ovulatia, si in general, inregistrat in mai multe luni consecutive, te ajuta sa-ti dai seama de lungimea medie a cm, lungimea medie a fazei luteale s.a.m.d.
In principiu, graficul trebuie sa fie "bifazic", adica sa inregistreze o crestere dupa ziua ovulatiei, crestere care sa se mentina cam la aceleasi valori pana la urmatorul cm (sau pe toata durata sarcinii ).
Trend-ul bifazic are menirea de a "confirma" existenta ovulatiei.
Cam atat, succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns salisa spune:

Fetelor, dragutelor,
Va spun si eu azi in prag de primavara La multi ani!!!
Sa fiti iubite, fericite si sa aveti parte de cei mai bun in viata....
Salisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Rucsi te rog sa citesti cu atentie regulamentul acestui forum.

Mergi la inceput