Fibrom uterin (6)
Raspunsuri - Pagina 7
kim spune:
arinna, ada-l in Ca, nu sta pe ganduri, acum m-as duce sa caut, pana nu uit, dar nu stiu unde sa mai incerc, zici ca nici nu s-a inventat! si iti dai seama ca mi-e jena sa tot intreb ca numai curiozitati extraterestre am de cand cu fibromu'... Dar ce zici de tehnica, e tare, nu?
KIM
Loma spune:
Fetele mele, va recomand cartea "Healing Fibroids - A Doctor's Guide to a Natural Cure".
Eu am imprumutat-o de la library.
Mioritaus iti promisem ca iti spun cum sa iei tincturile cand ai hemoragie.
In carte spune sa iei "one full dropper" - o pipeta plina, nu stiu exact ce cantit. ar fi, din tinctura de coada soricelului si s-o bei cu apa, apoi peste 15 min o pipeta plina de tinctura de traista ciobanului la fel o bei cu apa, peste 30 min. repeti operatiunea cu cele doua tincturi, si daca nu trece o faci si pe a treia, insa autoarea cartii (care e doctorita) spune ca dupa a treia ar trebui sa se opreasca sangerarea.
Tot ea spune ca plantele ei favorite in reducerea sangerarilor abundente sunt: pe langa cele doua de mai sus, zmeurul, cretisoara (alchemilla vulgaris), napraznic (geranium) si scortisoara.
Sa fiti iubite fetelor
Loma
Smerenia este regina virtutilor.
Loma spune:
Kim eu am vazut irigatoare la Shoppers Drug Mart in Toronto, trebuie sa fie si in Montreal, sunt in niste cutii. Pe cutie iti arata tipul de irigator. Ce am vazut eu pe aici seamana cu ce am eu din Ro. dar si al meu e o porcarie, cum zicea arinna, mi l-am luat la repezeala cand am plecat din Ro.
kim spune:
Na ca m-am suparat si m-am dus sa caut irigator, si-am gasit
la Loblows, e chiar simpatic
, nu ca ala cel avea in Ro, partea care intra in vagin arata ca un vibrator (e lunga si usor incovoiata, cu forme si gauri de dus), sper ca-mi scuzati entuziasmul...
Bye
KIM
Gabela spune:
Ha, ha, bravo tie Kim ca ai gasit!
Tocmai ma pregateam sa-ti spun ca eu am luat de la Shoppers Drug Mart, aveau doua feluri, dar daca ai gasit nu-ti mai povestesc cum aratau. Doar ca al meu nu e incovoiat, e drept si teapan, dar are gaurele!![]()
Fetele, eu am avut o surpriza de proportii azi. Sunt in a 22 zi si mi-a venit ciclul! Pana acum imi venea intre 24-27 de zile, si speram ca luand progesteronul crema si vitex si zmeur sa mi se mai lungeasca, sa ajung si eu la 27-28, cand colo m-am trezit azi in ziua 22. Macar a fost fara dureri! Voi ce ziceti, ati patit asa ceva, vi s-a lungit sau vi s-a micsorat durata ciclului??
kim spune:
Gabela, irigatorul meu e flexibil, asta-mi place la el.
Sa stii ca si mie mi-a venit mai repede CM, la 25 in loc de 28 de zile, dar oscileaza de la o luna la alta, adica ma tot joc de-a 25/28. Cred ca progesteronul e de vina, posibil sa inhibe ovulatia daca e luat inainte de ea si sa provoace CM-ul.
Eu sunt in ziua 21 si am o foame nebuna. Toata ziua numai cu gandul la mancare am fost. Ma manaca in palma sa stric un test dar e prea devreme. Am hotarat ca, daca imi vine CM, iau o pauza de la materna si vitex. Inainte sa ma fac 
KIM
Loma spune:
Gabela si Kim si mie mi-au venit musafirii mai devreme, cu 2 zile, eu aveam fix la 28 de zile, si la fel fara dureri.
Intr-adevar asa este daca folosesti progesteronul mai devreme de ziua a 14 a CM poate fi ca un anticonceptional, insa dupa 14 nu cred sa mai fie probleme.
Loma
kim spune:
Loma, Gabela, fetele, ce ziceti, cum ar trebui sa facem, sa luam numai din a 2-a jumatate a ciclului progesteron? sau deloc? Sa nu cumva sa actioneze contrar asteptarilor noastre (in primul rand eu ma lupt sa fac bb, povestea tratarii fibromului e deocamdata un mit). Mi-e teama sa nu provoace un efect anticonceptional, dereglari hormonale... dar totusi n-ar trebui, doar e din plante... Mie medicii de aici nu mi-au prescris nici un tratament din motivele astea... Se recurge la tratament hormonal (de sinteza bineinteles) inainte de operatie, pt micsorarea fibromului, dar e o solutie provizorie, nu se rezolva problema cu totul, plus ca produce dereglari.
KIM
Florinini spune:
Salut fetele,
Vad ca si voi pe aici cu CM. Si eu asteptem sa vina pe la 25 de zile, dar a venit fix la 28, adica acum se chinuie, mai bine zis ma chinuie pe mine. Si la mine variaza intre 25 si 28 de zile, ba prin oct. si nov. anul trecut a venit la 31 si 29 de zile, dar asta s-a intamplat doar anul trecut. Nus' ce sa mai zic!Acum stau cu calendarul in mana si socotesc sa vad cand e per. fertila. E cam complicat. Acum sunt tentata sa o socotesc la 14 zile, dar nu sunt sigura daca e OK. Voi cum reusiti sa va stabiliti ziua fetelor?
Cu drag Florinini
kim spune:
As vrea sa te pot ajuta, florinini, dar am si eu o groaza de intrebari pe tema asta, credeam ca stiu cum se calculeaza, acum dupa atatea luni, nu mai am nici o certitudine, e relativ (dar nu imposibil). Calculeaza-ti ovulatia pt 25 de zile si pt 28. Sczi 14 din 25, repsectiv 28, deci ca la carte ar fi zilele 11 si 14. Fii pregatita sa prestezi in jurul zileleor 9-17 din 2 in 2 zile. Restul lasa in seama lui Dumnezeu. Am auzit si de cazuri in care a conceput in zi de ciclu, asa ca numai El stie... Bafta mare!
KIM