Bebelusi de sept-oct 2004 (28)
Raspunsuri - Pagina 5
timea spune:
Merci de compozitie... eu am pus seminte de marar, nu-i de mirare cu nu i-a placut copilului:)
Timea si Mara 10 sept. 2004
http://community.webshots.com/user/timea2004
danyce spune:
Salut,
Roandre, eu orice leguma o pregatesc pentru piuree, o fierb mai intai la aburi pentru a-si pastra gustul si vitaminele. La aburi se pot fierbe legumele fie in oala speciala pentru fiert legume, care o sita incorporata in ea si care se ridica mai sus, apa fiind dedesubt, fie punand o sita din dotare deasupra unei oale cu apa si cu un capac pe ea. In general dureaza 10 minute pana sunt gata legumele. Si cu broccoli procedez la fel, apoi il pasez cu ajutorul mixerului vertical si adaug de obicei un morcove pentru a-i da un gust mai bun. Almei ii place tare mult. Am pus vinerea trecuta si un cartofior si cateva de picaturi de lapte de la ea din sticluta si l-a devorat in no time
Mari, Dentinox folosim si eu si Ralu si e ok. Cel putin la copiii nostri functioneaza.Alma se calmeaza automat daca o ung pe gingiute, iar daca isi pierde efectul ii mai dau (peste cateva ore).Eu ma duc azi cu Ralu sa iau si niste periute pentru masaj la gingii ca a zis ca si alea sunt tare bune si vreau sa le probez si eu, ca poate nu imi mai roade Alma degetele daca o periez
Noi plecam imediat afara. O zi buna si pupici tuturor,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
vali02 spune:
Aissa, renunta mama la pampers...eu am fost o mare fana a lor, un an si 8-9 luni am tot cumparat, dar de prin toamna am vazut cum scade calitatea - nu mai absorb asa bine, iar la cea mica ii iesea kk cand il facea exploziv. Prin ianuarie m-am suparat tare cand au stricat si servetelele umede, da' pe astea le-au stricat de tot, ca acu is subtiri si au schimbat si compozitia lichidului de impregnare. Asa ca am trecut la scutece Libero si servetele Nivea (dupa ce am incercat mai multe) si de astea ma declar multumita.
Pufymic, ma bucur ca sunteti bine, copii uita usor de boala, doar mama saraca...
Mihaela, e foarte posibil sa refuze lingurita fiindca o asociaza cu durerea de dinti, mai las-o cateva zile si apoi dai-o sa se joace si apoi cu mancare. Si binenteles, alege una cat mai moale, cu cupa de latex.
Eu am renuntat 4 zile sa-i dau cereale pentru ca mi-a vomat tare doua seri la rand, ea care nu voma aproape deloc. Aseara i-am dat iar , dar numai 2 lingurite. Am fost cu ea la dr. pediatru saptamana trecuta (de fapt m-am dus pt sor'sa, dar am luat-o si pe ea si am cerut sa-i faca un control general) si a spus ca e f. bine dezvoltata, sa mai aman diversificarea pana la 5 luni jumate - 6 luni. Acu' eu am inceput sa beau bere fara alcool si iarasi am lapte suficient, dar daca tot am invatat-o sa manance cu lingurita...mi-e frica sa nu se dezvete si o sa-i dau in continuare cereale seara. Dintisori inca nu se vad, da' nu ma stresez ca la cea mare i-au iesit abia la zece luni, dar vorba cuiva, ca pop-corn-ul, 2-4 pe luna.
Va pupic,
fetele mele
ellen spune:
Am si eu un ceai de colici de la plafar dar are alta compozitie.
- Floare de Musetel
- Floare de coada soricelului
- Frunza de Roinita
- Frunza de menta
- iarba de sunatoare
- iarba de talpa gastii
- Capete de mac
- frunt de fenicul
Nici aici nu stie in ce proportie
Elena & Alexandra (25.09.2004)
lorena_andreianu spune:
Timea, si noi mai folosim ceai de marar si nu-i face rau. E un pic laxativ pentru noi insa, dar e ff bun contra colicilor. Poate tocmai fiindca e laxativ... Dar tie nu pentru colici iti trebuie, nu?
Cat privesc chilotii... noi nu mai folosim de multa vreme Pampers... tot din cauza "accidentelor" si chiar voiam sa va intreb (caci noi o sa venim in tara pentru vreo luna jumate) ce chiloti sunt mai buni (ca nu vreau sa ma car cu chiloti de aici)? Vad ca Happy si Libero au recomandari bune. Unde anume gasesc mai ieftini in Bucuresti?
Noi folosim pentru dinti Pansoral si nu e cu limita... adica nu e ca Calgel sa-i dam de cateva ori pe zi... Dar oricum, trece din prima. La noi nu s-a intamplat insa sa-i dau mai mult de trei ori pe zi...
Pupici la mamici si puii mici.
si Miron Radu (06 oct. 2004)
ellen spune:
Lorena, dupa parerea mea, cel mai ieftin gasesti in Cora.
dixie spune:
Fetelor,
as dori sa va intreb la voi cat inseamna o masa de piure de fructe pt. bebei? Adica in general, cat inseamna o masa de piure, de orice fel...
Eu ii dau deocamdata doar a doua masa de fructe, cam 150-175 ml. si vad ca mananca tot, daca as face mai mult, probabil ca ar manca si mai mult nu stiu...
Voi cum procedati?
multumesc,
Dixie
ellen spune:
Dixie, mie mi-a zis pediatra ca ar trebui sa manace intre 170-200 g piure.
Eu ii dau 60g de piure de fructe la ora 10 iar la ora 2 ii dau 200 g piure de legume. Ar manca mai mult piure de fructe dar nu ii dau eu mai mult ca sa manace la ora 2 si sa pastrez 5 mese pe zi.
mcm spune:
Foarte frumos afara, azi mi s-a parut. Am iesit cu bb vre-o 2 ore, am mers mai greu cu caruciorul din cauza zapezii in topire dar ne-am aerisit ba chiar ne-a vazut putin si soarele.
Pentru constipatie eu recomand sucul de portocale. De la 2 linguritze ne reglam imediat.
Si noi am folosit Happy o data cand bb era mai mic si ne-au fost bune.
Alexia Maria cocheta
Mai multe poze cu noi
Cristina, Christian si bebe Alexia Maria (DN 02.10.2004)
mina spune:
Salut
Eu sunt contra=exemplu la Happy,mie mi s-au parut bune, insa bebe a facut un fund rosu de la ele de nu se putea. Tot pe pampers am ramas, desi mi se par ca miros a petrol cand face bebe pipi. Dupa punga asta (de 94, abia am inceput-o ) ii schimb.
Ma laudam mai dimineata ca bebe papa bine. Azi mi=a vomitat de 2 ori O tura dimineata ca am indraznit sa-i dau pulpa de mar cu cereale in loc sa-i dau numai suc de mar cu cereale. A doua tura dupa piureul de legume ca am indraznit sa-i mai dau doua lingurite in plus dupa ce el a dat semne ca se saturase. Sau cel putin asta cred ca e, ca el pare sa se simta bine. O fi la regim azi...
Dixie, mie dr mi=a zis ca tre sa manance intre 100 si 200 g la o masa. Fie ea de piure de fructe, de legume sau de cereale. Pana azi ne-am incadrat. Azi se pare ca e revolutie.
va pup
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004