DJ sau formatie ?
Raspunsuri - Pagina 5
Martiana spune:
Nuuu, Degetzel, nu m-ai inteles. Nimeni nu cred ca are tupeul sa arunce chestiile astea in fata nimanui. Eu am vrut sa dezvalui un risc, un lucru care se poate intampla, fara sa-ti dai seama. Am aflat aceste lucruri in mod cu totul intamplator....si eu am avut initial aceeasi reactie ca si tine!
Sunt convinsa ca exista persoane care nu asteapta absolut nimic si sunt multumite si numai cu aperitiv. Depinde si de nivelul de nuntii sau numarul de invitatii, una este o mica reuniune si alta este peste o suta de persoane unde oricum trebuie sa ai niste marje de eroare sau poti cere clar de la restaurant 4-5 tacamuri incluse in pret gratuit...la 150 de invitatii sigur nu poti face calculele la virgula si apoape mai mereu, unii zic ca vin dar nu ajung.
DJ-ul si fotograful sau cameramanul au paramterii muncii destul de vagi, nu se poate trasa clar in ce limite se va incadra efortul lui in fiecare moment. Sunt absolut convinsa ca oricine(sau mare majoritate)intr-un fel lucreaza cu un client care il trateaza omeneste fara jumatati de masura si in acelasi timp exista diferente mai mari sau mai putin observabile pentru cineva, in cazurile in care va avea motive de frustrare. Nu esti de acord? Nu e vorba de extreme, nimeni nu lucreaza perfect si nici nu cred ca-si permite sa-si bata joc de munca lui. Dar oare vreau eu cel caruia ii dau, cum zici tu, de exemplu 300Euro, pentru inca 5% din suma asta, sa imi serveasca un tratament diferit si inferior la randul lui?
Nu stiu, poate e vina mea, pentru ca eu una ma simt mult mai dependenta de ei, decat invers. Petrecerea mea si dansul e in mana DJ-ului, amintirile mele sunt in mana fotografului, imi permit oare sa ma injure in gand oamenii astia, uitandu-se in farfuria altuia?
Nu se zice la fel si de chelneri,decat sa te certi cu cel care iti poate pune orice in mancare si sa nu stii, nu e mai bine sa-i lasi un bacis si sa il asiguri de tot respectul reciproc? Cu toate stim scena din filme cu ospatarul care scupa in paharul unuia care s-a gandit ca ar merge sa ii vorbeasca urat tocmai celui care ii aduce ce el baga in gura....
Degetzel spune:
Ai dreptate, Martiana . Adevarul e ca nici mie nu mi-ar placea sa am un fotograf "ranchiunos" la nunta ...
http://community.webshots.com/user/roxanadobrin
ralucah spune:
Brave Girl, sincer, cred ca ar trebui sa reconsideri putin atitudinea fata de oamenii in mana carora pui nunta. Eu una zic de exemplu ca e o chestie de omenie si respect sa ii tratezi egal din punct de vedere al mancarii. Nu cred ca isi vor face treaba mai putin calitativ, dar in mod sigur se vor simti foarte foarte prost. Si daca tot vrei sa gandesti economic (desi asa cum bine puncta Roxy, nu asta va fi afacerea nuntii), afla ca oricum din persoanele sigur confirmate vor "uita" sa vina cativa, iar meniurile tu oricum trebuie sa le platesti - deci se compenseaza.
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
BraveGirl spune:
Ralucah-nu m-am gandit la economie(nu ai vrea sa stii cu cat estimam noi ca vom iesi pe minus cu nunta cand va fi sa tragem linie, pt ca fac nunta pt sufletul meu nu pt bani). Noua cei de la agentie ne-au spus faza cu diurna(cica asa se practica la ei) iar pt fotograf si cameraman nu am hotarat nimic inca.
Corina
http://bogdan.sn.ro/index.php?cat=10010]Albumul meu
cammi spune:
Eu am ramas socata de "tratamentul preferential" pe care sa il aplice DJ-ul sau fotograful daca este tratat diferit fata de ceilalti invitati... nu am cuvinte sa spun cat de ofensator mi se pare ca un ANGAJAT pentru o anumita treaba sa spuna ca nu o sa-si faca treaba cum trebuie, in functie de meniul care o sa i se ofere. Este adevarat ca se pot simti prost daca nu sunt serviti la fel cu invitatii, insa cel mai cinstit mi se pare ca chestia asta sa fie discutata in momentul in care se negociaza onorariul. Adica trebuie sa li se spuna ca meniul este 40 de euro (de ex), si daca ei cer 200 de euro, sa scada cate 40 de euro din tarif, in functie de cate persoane din staff vin. In fond si la urma urmei e chestie de negociere, fiind pana la urma o afacere, o prestare de servicii contra bani.
Am mai auzit o chestie de mi-a stat mintea pluta: fotografii care sunt "aciuati" pe langa primarii, si care iti fac obligat-fortat poze la cununie, si cu care trebuie sa cazi la mica intelegere sa iti faca foarte putine poze. Este peste puterea mea de intelegere...
Bobitza spune:
nici eu nu imi inchipui ca exista cineva care pune problema asa. dar si eu sunt de parere ca se pot simti foarte prost si acest lucru se prea poate sa se oglindeasca un pic si in rezultatul muncii lor.
ce ziceti de receptiile in alte locuri mai civilizate,unde echipa de organizare uneori primeste tratatie chiar mai buna decat invitatii? eu in Canada am ramas un pic uimita cum lumea se cam imbulzea la un bufet de tip suedez in timp ce orchestra era servita frumos de cineva special aranjat pentru asta!
e foarte mare diferenta de mentalitate.
poate si din cauza mancarii care e mai scumpa la noi si raportul fata de onorariile lor mult mai mici.
sau ca oferta acestor tip de servicii este formata in Romania din prea multi amatori care sunt si cei mai ieftini?
in alte parti cand alergi dupa un profesionist renumit, dupa ce reusesti sa-l ai la petrecerea ta,nu prea iti permiti sa il lasi sa se simta jignit pentru douazeci de dolari.
va garantez ca in momentul in care le afisati oricat de putin disrespect,artistii adevarati se intorc pe calcaie si parasesc imediat locatia,de alergati voi dupa ei sa-i chemati inapoi cu scuzele de rigoare
Iael spune:
Fetelor,
Sunt in perioada de cautare a unei formatii.
Stie cineva o formatie buna ?
Astept mesajele voastre ,
Iael
nushulica spune:
fetelor eu am optat pentru formatie si nu-mi pare rau deloc pentru ca ii stiu si sunt buni tare...ce-i drept nici noi avem o medie de varsta mai ...incolo..si parintii nici nu au vrut sa auda de dj...dar mie nu-mi pare rau ca si formatia face atmosfera frumoasadaca stie...
goanga23 spune:
Eu am avut formatie la nunta mea romano-americana (am facut la "Casa Doina"), a fost SUPERB, 3 baieti si o fata, toti studenti la Conservator,au cantat impecabil in limba engleza, lumea a dansat de-a rupt. Americanii au fost super impresionatide formatie. Pentru pauze am avut si DJ care a pus sarbe si dansuri populare de buna calitate precum si alta muzica ( asta cand infuleca populatia!)
Pe de alta parte, tre sa mentionez ca cel mai mult au dansat americanii la sarbe si dansuri populare...
Pupici,
Andreea