Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004(26)
Raspunsuri - Pagina 7
andreap spune:
Luminita B,Liberao MIDI de 5-8 kg are culoarea mov(lila)cu o dunga portocalie.Pachetul mare are 70 buc.si parca e cam 500.000.
Mariuca doarme..somnul de dimineata.Dupa aceea iesim afara,ca e soare,desi cam ger.
Pupici,
Andreea siMariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
LuminitaB spune:
quote:
Originally posted by andreap
Luminita B,Liberao MIDI de 5-8 kg are culoarea mov(lila)cu o dunga portocalie.Pachetul mare are 70 buc.si parca e cam 500.000.
Mariuca doarme..somnul de dimineata.Dupa aceea iesim afara,ca e soare,desi cam ger.
Pupici,
Andreea siMariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124
Multumesc Andreea, vad ca astia din Carrefour nu au, trebuie sa caut in alta parte.Acu stiu ca trebuie sa ma uit dupa dunga portocalie
LuminitaB
mami lui Tudor 2.12.2004 si a lui Cri 24.12.1998
pozele noastre
xelas spune:
quote:
Originally posted by FELIS
Eu il pun pe bb meu pe burta de la 2 saptamani si tot de atunci si doarme pe burtica... Cam cate o ora pe zi (pana acum o luna chiar cate 2-3 ore)
Ok, dormitul pe burta... Ce-i asta?
In afara de infortmatziile de aici de pe site (pe care le gasitzi www.desprecopii.com/info.asp?id=95" target="_blank"> aici ), sa va prezint fapte (pe care le gasitzi in engleza www.doh.wa.gov/topics/sids.htm" target="_blank"> aici )
In 1996 in SUA au fost inregistrate 3500 de SIDS (Sudden Infant Death Sindrom = Moartea subita a sugarului). Culcarea copilului pe spate reduce riscul cu 30 pana la 50%. Deci anual intre 1050 pana la 1750 de bebelushi au murit pentru ca au dormit pe burta.
In urma recomandarii data in 1992 de catre Asociatzia Americana a Pediatrilor (sursa www.nichd.nih.gov/sids/PART_II.pdf" target="_blank"> aici ) numarul de SIDS a scazut de la 5000 la 3000 anual.
In afara de dormitul pe spate, copilul trebui sa doarma pe o suprafatza tare.
Shi inca ceva. Rata cea mai mare a mortalitatzii SIDS apare intre 2 si 4 luni.
Nu datzi cu parul in mine, eu nu vreau sa va sperii sau sa va spun cum sa va crestezi copiii, eu vreau doar sa va informez.
80% din ceea ce citesc pe Internet este gresit, imoral si ingrasa
diana2004 spune:
Buna dimineata fetelor ,sa avem o primavara frumoasa alaturi de bb-ii nostri ,
Mie mi se pare ca daca vine primavara ,gata ,a trecut ce a fost greu (desi dupa vremea de afara nu s-ar zice ! ).
Fetele racite, Auras si Irina ,luati paracetamol si vit C la greu ,eu am mai luat si Oscilococcinum si sa stiti ca a mers bine .
La multi ani pt Kenzo ,David ,Edis si Amina ,sa fie sanatosi si veseli si sa doarma noaptea si sa manince tot !
Andreea ,eu azi ma duc la sedinta la serviciu ,daca iesi la plimbare sa ai timp frumos !
diana2004 spune:
Paxela ,zau ca nu inteleg de ce sa-i dai mar copt si nu suc de fructe ,stiu ca nu e vina ta dar o prietena la fel i-a dat fetitei banana si a facut o indigestie de nu mai stia cum sa o potoleasca .Daca nu vrea mar copt ,lasa-l si mai incearca mai tirziu sau miine .
Miche spune:
Xelas, am citit recomandarile tale si subliniez urmatoarele:
Riscul cel mai mare ii au prematurii, copiii mici pentru varsta, copiii mamelor foarte tinere si copiii din familii extrem de sarace
Riscul de moarte subita este crescut pentru copiii a caror mame fumeaza in timpul sarcinii sau care traiesc intr-o atmosfera plina de fum dupa nastere.
-nu ma regasesc in niciunul din cazurile de mai sus...
eu il pun pe burtica de vreo luna de zile pe Darius, si am mare grija sa verific mereu starea lui.
N-am putut sa nu remarc totusi ca doarme mult mai bine pe burtica si elimina gazele mult mai usor si nu mai varsa !
Nu adoarme pe burtica, ci dupa ce e adormit il asez in patut cu fata in jos.
Sigur, stiu ca acele cazuri de SIDS exista si sa dea Dumnezeu sa dispara..
Dar nu pot sa ignor factorii ce duc la SIDS..
Si in afara de asta si culcatul pe spate e mai periculor dupa parerea mea. Ca se poate ineca cu propria-i saliva sau regurgitare.
(mie chiar mi s-a intamplat )
multumim mult pentru grija si recomandari
poze Darius (26.11.2004)
miria_cristina spune:
Fetelor, La multi ani! Asa...de 1 Martie. Ca martisoare nu ne putem da!
Mi-a fost tare greu zilele astea! Nu stiu ce am, dar parca ma misc cu incetinitorul. Am citi ce ati scris, dar era prea greu sa mai tastez si eu...Fatuca mea e cuminte. Sa vad ce martisor primeste de la baieti, astazi!
Cred ca o sa incep si eu diversificarea. Pana acuma nu am avut curaj, dar tot trebuie sa incep la un moment dat. In afara de asta, mi-ati dat curaj, ca multe deja ati inceput.
Legat de jucariile de plus, eu la spal la masina. Am un program, care spala "manual" si la ala le bag.
M-am mai uitat la pozici. Sunt tare frumoase! LA MULTI ANI!, inca o data puiutilor vostrii!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
Miche spune:
.......si nu in ultimul rand
pentru sarbatoritii zilei!!!
si nu numai
si pt primavara calendaristica....
poze Darius (26.11.2004)
miria_cristina spune:
Legat de dormitul pe burta, inseamna ca fata mea are spirit de autoaparare! N-ar dormi pe burtica nici amenintata. Cel mult intr-o parte, ca stie ea sa se intoarca pe spate!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
mamaluidavid spune:
Eu il culcam pa David pe burtica inca din spital,la recomandarea doctorului.Asa nu mai dadea afara.In spital aveam curaj pentru ca avea sub salteaua patutzului senzor de respiratzie care daca Doamne fereste se intampla ceva si 10 sec nu respira incepea sa faca urat de tot.(cateodata uitam sa il opresc cand il luam in bratze )
Cand am venit acasa recunosc ca mi-a fost tare frica sa il culc pe burtica fiindca nu mai aveam acea sigurantza dar am cautat si am gasit de cumparat senzori de miscare.Nu este asa bun ca cel din spital,dar totusi.
Acum nu il prea folosesc pentru ca nu ii mai place pe burtica,de fapt nu i-a placut niciodata.
De fapt ce voiam sa va spun este ca nu as fi avut curajul sa il culc pe burtica daca nu aveam aceste aparaturi.
Pupici
Stefania si David 24.12.2004
www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi