Mamici de septembrie - octombrie 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

Adriana,

Ma simt extraordinar de egoista ca nu ti-am citit mesajul in intregime, inainte sa-l postez pe al meu de aseara. Eu am ramas la partea de "toate bune si frumoase" si am crezut ca asa se va termina mesajul, asa ca m-am grabit sa-mi scriu nesemnificativa problema in comparatie cu a ta.

Ai observat faptul ca toate suntem alaturi de tine, mie mi-ar place sa fiu langa tine sau macar o data sa avem ocazia sa discutam la telefon, YM, etc, imi ichipui ca sunt momente grele din viata ta.

Te rog din tot sufletul sa incerci sa te calmezi, sa te gandesti ca bebe e posibil sa fie 100% bine, iar prin starile tale sa-l afectezi si sa-i reduci sansele de a fi 100% bine. Incearca sa te calmezi si ai sa vezi ca o sa te simti mai bine - pe testate.

Te rugam sa ne ti le curent cu tot ceea ce se intampla cu tine, noi suntem mereu aici sa ne bucuram, sa te sustinem, sa te incurajam.

Eu sunt decisa sa nu fac aceste teste pt DOWN sindrom pentru ca nu m-ar ajuta cu nimic decat rau mi-ar face. Eu sunt decisa ca daca acest copil a vrut sa vina la mine, indiferent ca este sau nu sanatos, eu il voi avea, ma simt prea mica sa pot decide pentru viata cuiva. Asta este numai ceea ce simt eu, unul dintre motive este si faptul ca imi pun toata increderea in Dumnezeu, si ce-o vrea El sa fie.

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire.

www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny

Mergi la inceput

Nadinamilea
bine ai venit printre noi, felicitari pentru sarcina!

Bic
Imi permit eu sa-ti raspund la aceasta intrebare.
Sarcina mea mi-a confirmat-o doctorul ginecolog la primul control. Oricum la el trebuie sa ajungi, deci eu te-as sfatui sa meri direct la el, si daca are posibilitatea ai sa-ti vezi si minunea pe ultrasound.

Sangerarile mele nu s-au oprit, dar parca nu mai sunt atat de puternice ca si ieri, iar sangele nu mai e atat de fluid, ceea ce-mi da speranta ca incepe sa se coaguleze si in curand e va opri.

Multumesc fetelor pentru sustinere , sper din tot sufletul sa treaca o data. V-am urmat sfatul, acuma stau in pat.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Dragi burtici,
Tare rau imi pare ca iar sunt vesti proaste!Dar sper sa le trecem cu bine.
adriana inimic din ce ti-am spune noi nu te poate linisti pe deplin. Totusi iti povestesc ce s-a intamplat cu verisoara mea. Pe fisa ei medicala scria ca este imposibil sa ramana insarcinata. A ramas natural si la triplu test a aparut o probabilitate mare sa aiba un copil cu sindromul Down. Iti dai seama ce stres!. A facut amniocenteza din care a rezultat ca bebe este sanatos. NU este o regula ca triplu test sa se confirme. Si fete aveau dreptate , poate s-a masurat pliul nucal prea tarziu. Oricum exista foarte mari sanse ca bebele tau sa fie perfect sanatos. Asa ca incearca sa stai cat poti de linistita. Nu te stresa inainte de a avea un rezultat clar. Eu cred si ma rog sa fie in regula sa sa fie doar o intamplare nefericita! Te pup si iti tin pumnii.
lucia esSper sa se termine cu bine acest episod. Nu ti-a spus medicul care ar fi cauzele posibile? Totusi trebuie sa stai in pat linistita si sa iei sustinatoare pt sarcina. Nu-i chiar tot una daca te comporti normal sau ai grija de tine si de bebe. O sa vezi ca o sa fie bine si bebe nu o sa pateasca nimic.
nadinamileafelicitari pentru sarcina! Nu trebuie sa te stresezi trebuie doar sa-i spui medicului imediat de Rh tau negativ daca sotul il are pozitiv. Daca este tot negativ si al lui nu este nici un pericol. Medicul trebuie sa te testeze sa vada daca ai dezvoltat anticorpi in prima sarcina intrerupta. Daca ai anticorpi acestia sunt urmariti periodic si o sa primesti tratamentul adecvat. Daca nu ai tot o sa fi urmarita si o sa faci un "vaccin" in primele luni de sarcina si unul dupa ce nasti pana la 72 de ore. Nu iti fa probleme! Trebuie doar sa ai grija de tine si sa-l tragi pe medic de maneca sa nu uite de Rh tau.
Va doresc tot binele din lume si sa scapam de probleme.
Va pup, Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monet spune:

dragi fetite cu burtici,

imi permit sa apar si eu pe la voi pentru ca, desi dpn a mea ar fi nov 2, cu primul meu copilas din dpn mai 2, 2004 a devenit aprilie 24, 2004, deci mai devreme:) - sa va spun, de doua zile sint in extaz si agonie. in extaz, ca testul de sarcina mi-a aratat 'bebe' si agonie ca tot de doua zile stau si bolesc pe o raceala zapacita cu git si nas aburit si cu febra 37 - 37.4C care s-a urcat azi noapte la 38C si a trebuit sa iau doua pastile de paracetamol..... of, sper sa nu mai fie nevoie de nici o alta medicamentatie - e asa ciudat, n-am fost racita de aproape 2 ani si tocmai acuma a trebuit sa vina! cind simbu' mic e in saptamina 5 (de la UM 26 ian 2005)!! sper sa imi revin, azi ma simt ceva mai bine, desi intreaga nu pot zice ca sint:).

adriana, am citit mesajul tau si eu simt ca bebica al tau e tare bine. zau. uite, am o prietena care a patit chiar ca tine: triplul test i-a iesit pozitiv (s-a dovedit a fi fost 'fals pozitiv', de fapt, e o foarte mica marja de timp a sarcinii in care acest triplu test sa iasa asa cum e, sint extrem de multe fals pozitive!), apoi i-au masurat pliul nucal al bebitei si i-a iesit prea mare. saracuta fata s-a perpelit o saptamina pina la testul amnio cind totul a fost super ok! a nascut o fetita adorabila si sanatoasa tun. si am si o colega de servici care a trecut prin ceva asemanator. dupa cum vezi, asa cazuri nu sint rare: mamici in devenire speriate in zadar.... doamne-ajuta si totul o sa fie bine.

lucia, stai linistita, ca toate vor fi bine, o sa vezi. auzi, tu stai in baltimore si ti-au facut eco din prima vizita?? eu am avut experienta sarcinii cu primul pui si am avut parte de un singur eco, in saptamina 18, ala cu toate masuratorile, in rest, nimic. sanatate tie si puiutzului!

va las acum, va multumesc ca-mi cititi rindurile, eu am numai testul de sarcina ca dovada a simburelului, ma duc la prima vizita la ginecolog in martie 11 - o sa va tin la curent.

pupici pe burtici

mona si lia (24.04.2004)
www.seansimon.com/february2005.htm" target="_blank">PROASPETE DE FEBRUARIE

site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicafrosa spune:

Mona , bine ai venit printre noi. Iti doresc o sarcina usoara si un bebe frumos, sanatos, care sa va umple de bucurii. Am citit ca esti deja mamica, deci ai experienta.

Cu bine,
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Lucia, scuza-ma, am uitat ca si tu esti in state. Multumec pt. sfat. Intre timp am descoperit o resursa destul de buna pt. sarcina si anume babycenter.com
Bafta tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Bic, cred ca si medicul de familie ar putea sa iti confirme sarcina. Eu am fost la ginecolog... pentru ca avusesem si dureri abdominale, imi era teama sa nu fie extrauterina. L-am sunat pe sot la serviciu (lucreaza la spital, partea tehnica) si unul din colegi, tot roman i-a sugerat sa ma duc la doctorul gin la care mergea sotia lui. El mi-a confirmat sarcina. Dar a trebuit sa caut alt doctor pentru ca el este mai invarsta si nu mai asista la nasteri. Asa am ajuns la doctorita actuala, care este numai medic de familie dar are cabinetul in spitalul unde lucreaza sotul si in fara ca avem reduceri substantiale, ea are la indemana un intreg spital pt analizele mele. A fost nevoie de consult ginecologic? A chemat ginecolog. Am avut nevoie de aco? Am avut la dispozitie eco spitalului. Pt analize tot asa. As putea chiar sa nasc cu ea..supravegheata si de ginecologi desigur dar mai bine nu.. oricum si ea este in sapt 35 si va naste curand si ma voi transfera la o dr ginecoloaga. Plus ca o simpla analiza a sangelui B-HCG poate sa-i confirme oricui, ginecolog sau medic de fam daca esti insarcinata sau nu.
Multa sanatate.

Ps: Bun venit noilor mamici

Oana D - 12+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Monica,

Felicitari pentru sarcina si bine ai venit printre noi!

quote:
lucia auzi, tu stai in baltimore si ti-au facut eco din prima vizita?? eu am avut experienta sarcinii cu primul pui si am avut parte de un singur eco, in saptamina 18, ala cu toate masuratorile, in rest, nimic. sanatate tie si puiutzului!

Eu merg la o policlinica mai mica care face parte din spitalul mare, acolo poti face ecografie marti si joi, iar coincidenta a fost ca eu sa merg marti si sa fie doamna care face ecografie. Totusi, daca as alege sa merg la spitalul mare si nu la aceasta mica parte din spital as putea sa fac ecograf in orice zi.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana0204 spune:

Pentru fetele care se intrebau daca nu cumva este prea tarziu sa se poata interveni in cazul in care la triplu test si amniocenteza ies probleme. Aceeasi intrebare i-am pus-o si eu doctoritei mele (mai mult de curiozitate pentru ca nu am de gand sa fac nici triplu test pentru ca nu este concludent, nici amniocenteza pentru ca e cu risc si oricum nu am de gand sa fac nici un chiuretaj, nici chiar el in scop terapeutic) si a zis ca terapeutic se poate face chiuretaj pana in sapt 20. Cel putin pe aici pe la noi.

Oana D - 12+ saptamani

Foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Neatza!

Capitolul 13 ne asteapta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44378" target="_blank">aici.

PS: Il redenumesc in 12 bis daca vreti.

Ioana

Mergi la inceput