Bebelusi de sept-oct 2004 (27)
Raspunsuri - Pagina 12
mama lui Licurici spune:
Sa aveti o primavara plina de soare si de bucurii alaturi de bebelusii vostri si de toti cei dragi!
Danyce, noroc ca sotul meu nu se uita pe forum... ca eu l-am pacalit ca nu se poate sa si gatesti si sa ai si grija de bebelus!
Te rog mult trimite-mi si mie reteta de strudel, tort cu sampanie si tort de ciocolata. Chiar, nu accepti comenzi si sa livrezi la domiciliu??!! Platim bine!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)
ana_a spune:
LA MULTI ANI DE MARTISOR!!!! Si sa vina cat mai repede primavara cu aerul cald si un pic racoros! hihi..ca eu m-am saturat de stat in casa, ca e tare vand afara si frig...
aissa tu ce temperatura ai in casa? Nu de alta...da sa stii ca poate racii copila si daca e imbracata si e prea cald in casa si daca e dezbracata si e prea cald in casa...Oricum, numa bine si sa nu raceasca! Si al meu are uneori mainile sloi de gheatza! de ma speriu cand i le vad asa de reci, dar eu am observat ca zilele astea cand a facut febra de la vaccin a avut mainile fff reci de fiecare data cand avea febra.Dar se zice ca copii au mainile reci ca retzin caldura in corp...
asa, si tot am vrut sa-ti spun, ca ziceai de diversificare, am citit recent in cartea mama si copilul cum ca si la sugarii hranitzi cu formula daca cresc bine in greutate si sunt sanatosi nu se mai incepe diversificarea inainte de 5 luni, mai exact in luna a 6-a la fel ca si la cei alaptati exclusiv.Probabil de aceea medicul tau a amanat si la tine diversificarea!
Danyce, multumim de articol
pufymic - sanatate multa!
tot am vrut sa vad pozele voastre, actualizate, si pe cand am deschis paginile mi s-a luat curentu...si acu nu mai am timp, dar cu sigurantza deseara ma uit la fiecare! Pupici!!
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
ana_a spune:
Naty, Frosa eu daca nu pun un pic de lamaie in lapte nu se branzeste.... asa ca picur intodeauna un pic de lamaie si gata...
Maria Sa Stefan Speculant mic ( 19.08.2004) - POZICI
flori din gradina mea
Ana si Stefan, minunea lui mami si tati!
aissa spune:
Acum ce-o fi o fi! Am iesit eu sa vad cum e afara, mi s-a parut acceptabil si am scos si pitica 40 de minute. Am zis ca e mai sanatos gerul asta decat caldura din casa. Ma pun in mainile lui Dumnezeu, daca o vrea sa trec iar printr-o raceala, asta e si nu o mai scot din casa pana nu or fi 40 de grade. Sper insa sa fi fost suficient de protejata (i-am pus si fular de nu i se vedeau decat ochii si am asezat-o intr-un sac de dormit gros si am pus si "acoperisul" de la carut de nu se vedea nimic din ea. Mai erau copii pe afara, unii chiar fara fular, am vazut unul care avea o caciula larga de ii iesea o ureche afara. Ma gandesc la fetele din Canada...ele ce fac nu ies 6 luni din casa????
Mi-e frica de mor desi ma dau cocos, sper sa nu fii gresit, dar nu vreau sa o invat prea cocolosita.
Ana_a am multe grade in casa, cred ca vreo 24 pe putin (am un termometru care arata mereu aproape aceeasi temperatura - chiar l-am pus deasupra aragazului sa vad daca se misca). Dar eu stand numai in casa am impresia ca se face rece. Cand vin de afara insa imi dau seama ca e cuptor. Cred ca asa a fost si azi-noapte ca eu iesita din plapuma in tricou mi s-o fi parut mie rece.
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
mina spune:
salut, mamici!
Va doresc o primavara frumoasa si toate florile din lume sa va infloreasca in suflet!
La multi ani picilor sarbatoriti astazi! Sa creasca mari, sanatosi si fericiti.
Of, Danyce, cu pofta de mancare ma mai descurcam eu, dar uitandu-ma la poze mi sa facut pofta de gatit!!!! Hm Hm
Va pup si mai revin!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
roandre spune:
Va doresc o primavara frumoasa si plina de bucurii!
La multi ani tuturor!
Danyce, multumim pt traducere...e chiar interesanta! Cat despre bunatati ce sa mai zic??? Am o pofta de-mi ploua-n gura.
Am vazut pozicile si sunt super.
Mada, ce mare e si Ilinca!...dar mai asteptam pozici! Si LA MULTI ANI pt sotul tau!
Eliana, si cat timp ti-a zis sa-i dai Peritol? Ai vazut vreo schimbare? Prietena mea i-a dat bebelinei (cu care am fost la lapte) Peritol pt ca ii aparusera niste bubite de la o alergie si pt ca sa doarma noaptea, sa nu mai fie agitata (este unul din efectele peritolului) dar maxim 10 zile.
Pikovitul meu nu face minuni, adica bebelina nu papa mai mult.
Aissa, 24 grade e destul de mult...adica e suficient de cald. Poate ti s-a parut tie mai frig pt ca ai iesit din plapuma. Oricum, sper sa nu mai raceasca bebelina inca o data.
A mea are in continuare muci care curg rauri-rauri cand sta pe burta. In rest respira bine, nu mai pare infundata, febra n-are, nu tuseste...Maine cred ca mergem pt vaccin. Eu n-am mai scos-o din casa de teama sa nu raceasca mai rau...dar eu am racit...stand in casa!
Cu mancatul stam la fel de prost. Lingurita nici nu vrea s-o vada iar din biberon trage de cateva ori si gata. Fructele nu-i plac deloc.
Va pup!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
blue77 spune:
Salut fetelor
La multi ani bebeilor care mai implinesc o luna !!!
si o primavara frumoasa pentru toti!
Noi am venit de la doctor. Vaccinul a fost ok , nu a plans deloc, noroc ca avem patch-ul , acum sper sa fie si fara febra.
Incepem cu carnita de azi, o zi da una nu, de la 10 gr trebuie sa ajungem la 30 pana la sfarsitul lunii, iar la masa cu carnita trebuie sa-i propun apa si sa nu-i mai dau lapte deloc.
Trebui ajuns la juma de litru de lapte pe zi.
Bagam iaurtele de azi si deserturi cu vanilie.
Si mi-a zis ce sa fac ca sa nu se mai trezeasca noaptea junior.
Deci e destul de mare ca sa mai ii fie foame noapte , mananca destul ziua, asa ca la 2 cand se trezeste sa nu-i mai dau san, nici macar sa-l iau in brate, ii explic ca trebuie sa doarma si il las sa planga , in maxim 7 zile nu se va mai trezi, apoi voi face la fel cu trezirea de la 5 .Urati-mi bafta:)
De ou am intrebat, mi-a zis ca la 8 luni il introducem odata cu pestele.
Cam atat de pe la noi, avem8,400 kg si 69 cm si stam in fundulet deja 2,3 minute , mi-a zis ca in cateva saptamani va sta sg in fundulet si se va juca, ce bineeeee.
Pupici la mamici si bebici
noi si bebe Marc
(28.08.2004)
aissa spune:
Roandre, draguta, pai atat timp cat o sa aiba muci nici nu o sa manance.
In primul rand ca nu respira bine avand nasul infundat, si de aceea nu suge decat de cateva ori. Iar in al doilea rand, din experienta mea (care racesc non stop) nu are gust, adica nu il simte. Si de aceea nu papa cu lingurita. Asa am gandit eu si i-am spus dr. de la spital si nu m-a contrazis, deci cred ca am dreptate.
Maine, daca e totul ok si nu raceste (sper!) vreau si eu sa mergem la vaccin.
Acum eu il fac pe cel de 4 luni. Si vreau sa va intreb daca si la vaccinul de 4 luni e faza ca nu are voie sa pape dupa? Ca ma incurca rau orarul dr cu orarul meu de masa si vreau sa stiu ca sa ma orientez.
Cristina si Alexandra(30.09.2004)
roandre spune:
Aissa, ea pare ok in rest. Muci ii curg doar cand sta pe burtica si se agita, in rest are nasucul curat fara sa fie infundat. Habar n-am ce as putea sa-i mai fac pt nasuc. De azi nu-i mai dau nimic (pana acum i-am dat doar nurofen si Vibrocil) in afara de Pikovit, vitamine.
Pana ii trece ei nasul eu o sa ma imbolnavesc de nervi.
Daca ii faci polio oral atunci n-ai voie sa-i dai 2 ore sa pape dupa vaccin. Daca ii faci injectabil poti sa-i dai sa manance imediat dupa vaccin fara probleme.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 6 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
irina piticuta spune:
La multi ani si o primavara super la toate mamicile si la fetitele micute!
Revin si eu dupa o pauza cam lunga datorata problemelor cu internetul.
Am crescut si noi, Dani are acum 8,400 Kg si ceva mai mult de 70 cm (nu stiu cat, ca nu l-am mai masurat de o luna). Mananca la cea de-a doua masa din zi un mar cu doi biscuiti, iar la a treia masa mananca aproape 200g supita si cam 5-6 lingurite de carnita. Cu branzica nu am inceput, a zis doctorul ca de la sase luni, ceea ce inseamna peste 2 zile. Atunci incepem si cu galbenus de ou. In rest suntem bine, din fericire nu am fost raciti niciodata, dar sincera sa fiu, nici nu prea iesim afara.
Aissa, si la noi sunt tot cam 24 grade in casa noaptea, iar ziua reglez temperatura pe la 22. Si chiar daca nu e constanta temperatura (diferenta intre zi si noapte), nu am avut probleme pana acum. Am observat ca si la o temperatura constanta mie mi se mai face cateodata frig, poate asa s-a intamplat si cu gagalicea ta si de aia i-au inghetat manutele.
Roandre, sper sa-i treaca repede mucisorii bebelinei tale.
Pupici la toate