Mamici de mai-iunie 2005 (35)
Raspunsuri - Pagina 3
monu spune:
ola,
am venit la raport. noi suntem bine si crestem mari. bb se zbenguie bine merci in burtica. si eu mai am dureri de burta si uneori se intareste sau se face bb toata ghemotoc si sta cocotata langa buric. dar nu cred ca sunt probleme din cauza asta. daca ma doare tare burta sau spatele iau imediat un nospa.
in rest suntem bine. pentru moment, deoarece maine iar ma duc la fundeni la monitorizare si cred ca iar o sa-mi gasesc motiv de stres pentru ca mai mult ca sigur anticorpii mei nu sunt cumintei.
va pup
monu si bb
Cloreta spune:
Hello burtici!
Mi-e asa leneeeee. Gabitza ce masina, ar fi trebuit sa stea tati la curatat si nu am vrut sa il sacai. Am plecat eu prin nameti spre metroul usor, viscolea de mi-am umplut ochii de zapada:))) Ei, ma urc in 41 si astept sa plecam, astept, astept..........nimic. Am crezut ca nu se inchid usile de aglomeratie, de unde, nu mai avea curent!!!! Hahaha, am mai stat eu ce am stat si daca am vazut ca e groasa am coborat si am intrat la metrou. Il ocolesc cat pot chiar daca tramvaiul e mereu aglomerat, pentru ca la metrou schimb la Pta Victoriei si urc la scari de lesin.
Evident la metrou coada la cartele ca vena lumea buluc de la tramvai. In final a venit si metroul, mi-a iesit sufletul pe scari cand am schimbat si cand am iesit de tot afara dar am ajuns la scarbici! Pe la zece fara ceva. Who cares? Mai bine as sta acasa cateva zile..............
Mai fetelor si tot ningeeeeeeeeeeeeeee
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
Androix spune:
Buna burtici!
Brrrr, ce vreme de cosmar! 2 ore am facut pana la munca. Daca ninge si maine dau zor sa las totul in buna regula aici si pana la primavara nu mai calc pe la munca.
Crissi, contractiile nedureroase sunt ok. Mie medicul meu mi-a zis sa iau no spa si sa nu ma sperii ca sunt normale. Mai naspa este ca acum au program, nene. Pana saptamana trecuta n-am stiut ce-s alea dar de cand am avut prima data, gata: in fiecare seara am program de contractii, negresit. In afara de programul negresit, mai pare si un program optional. De ex. sambata am mers cu tati sa cautam canapea intrucat canapeaua noastra avand o venerabila varsta a cedat, in doua locuri. Si am mers la depozitele de langa home design mall. Pai am urcat scari si plimba-te in colo si-n coace si cand sa merg la celelalt depozit (ca 2 am vazut) cat pe ce sa nu mai pot merge, asa contractii aveam. Mi-era frica ca scap copilu pe jos, imi atarna burta de o tineam cu mana si gafaiam de ziceai ca alerg nu alta. Abia m-am linistit cand am putut sa incerc o canapea. Atunci m-am speriat tare, dar pana la urma m-am linistit. De durut nu ma dureau, era mai degraba o stare asa de dicomfort si imi atarna burta. Si alt program optional a fost ieri duapamiaza cand m-am apucat sa fac curat in casa: aspirator, mop, sters praf, spalat, curatat, am lasat casa pahar de curata dar ma cocosasem. In concluzie, zic eu, ca programul optional isi face simtita prezenta la efort. Asa ca trebuie redus efortul.
A ceva foarte important: mie mi-a zis doctorul sa iau no spa si eu ascultatoare ce sunt iau, dar nu se cunoaste nimic dupa el, adica nu-mi trec contractiile.
In rest ce sa va mai povestim, cred ca noaptea in somn ii turtesc capul lui bebe saracu ca el cum sta asa de-a curmezisu, si cum eu nu pot dormi decat intr-o parte... logic ca dorm fie cu el in picioare fie cu capul in jos...De sufocat nu ma sufoc, n-am avut probleme de genul asta, chiar dorm binisor sper sa ma tina.
Andreea
28 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
carolinah spune:
Evident ca eu am venit cu masina la birou. M-am instalat comod (dupa ce am incalzit-o in prealabil) fara haina groasa, mi-am pus muzica, aveam si o sticla cu apa si am luat-o catinel-catinel spre birou. E drept ca am facut o ora si ceva (fata de 22 min traditionale), dar am ajuns fara probleme. Numai ca aici se curata parcarea cladirii si am stat ceva pana s-a eliberat un loc (evident nu al meu) pe care am fost indrumata sa imi las masina. Acum astept sa ma anunte de jos de la receptie sa o mut, dar nu-i grav. Sunt curioasa cata metri de zapada vor fi diseara pe ea, dar mie imi place sa curat zapada de pe masina. Cred ca sunt un pic masochista. Si cu ajutorul lui Dumnezeu, ajung diseara acasa fara probleme.
Tora97, si eu am gauri pe laterale, cum descrii tu. Eu ambele sarcini (pana acum) le-am purtat ceva mai jos, adica nu am avut burta care sa imi creasca din sani
. Tu cum ai avut celelalte sarcini? Ca parca mai ai 2 copii, nu?
Crissi, alea sunt Braxton Hicks, contractii nedureroase care pregatesc uterul de nastere. Si eu am la greu si simt mereu copilul ca o galma cand se intampla. Si eu iau NoSpa daca sunt prea dese, adica daca apar aproape in continuu un interval mai mare de timp. Dar alea nu deschid colul, deci sunt OK. Doar ca sunt cam neplacute.
Ma pregatesc sa vizionez si eu site-urile din Germania si Austria, ca papa pleaca la matusa-mea la Viena si la sora-mea la Augsburg si daca sunt lucruri semnificativ mai ieftine, le comand cu livrarea pe adresa lor si mi le aduce el. Bine, la mine nu se pune problema de carucioare sau patuturi, ca de astea am deja, ci de lucruri mai mici si mai usor de adus.
Ma opresc ca am scris un roman. Mama ce limbarita am
.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
Alina Balan spune:
Neata fetelor,
eu am facut 2 ore pana la servici! Mai greu a fost pana am iesit din Bucuresti (cam o ora jumate), dar am ajuns cu bine. O sa vad la plecare cum ma descurc cu zapada.
Sambata am colindat dupa patut si am vazut niste preturi de am cazut pe spate:
- patuturi CAM (pe Bdul Decebal) - 12 - 15 mil. si nu erau grozave (pal melaminat vopsit in diverse culori)
- la Home & Design Mall - cel mai ieftin era 12.300.000 (cu tot cu saltea Relaxa si un rand de asternut, pernita si un fel de pilota). Comoda cea mai ieftina era 9.000.000. Toate erau din lemn si aratau foarte bine.
Cine stie unde mai pot gasi mobila din lemn pentru BB la preturi mai mici?
Margott spune:
Buna ziua la burtici!!!
Sfarsitul meu de saptamana a fost putin mai agitat, am avut invitati si sambata si duminica, de aceea am tot stat in picioare. A fost placut, pentru ca ne simtim bine cand avem invitati, dar coloana mea nu a fost in asentiment cu noi si m-a durut insuportabil.
Burticilor voi ati patit asa ceva???? Culmea, nu pot sta intinsa pe spate caci ma doare in zona lombara. Si de ridicat sau de intors pe o parte este un chin. Mai nou pot dormi doar pe o parte. Ma mai durea coloana si inainte, dar de o saptamana cand ma intind pe spate, trebuie sa ma ridice sotul ca nu mai pot de durere. Am presupus ca ar fi oboseala de vina, dar nu are legatura cu asta, pur si simplu nu pot sta pe spate.De mers, pot merge fara probleme, nu am nimic.
Daca v-ati confruntat si voi cu asa ceva, sfatui-ti-ma si pe mine intr-un fel.
Margott, 26+ sapt,
David
Cornelia spune:
Buna fetelor!
Nici eu nu prea sunt in forma si din cauza asta nu v-am mai scris. Vad ca nu sunt singura care nu poate sa respire. Sunt, in schimb, disperata, simt ca nu respir cum trebuie si sunt tot timpul f. obosita, nu pot sa ma misc! Asa ca ma invart prin casa, nici de Maria nu pot sa am grija! As sta in pat, daca as gasi vreo pozitie comoda. Si am si perna speciala, dar tot degeaba! Contractiile sunt la ordinea zilei, dar am ajuns in faza in care nu le prea bag in seama. Ma gandesc doar ca mai am doua luni jumate si nu stiu cum o sa mai rezist. Poate daca vine primavara o sa fie mai bine
.
Data viitoare cand va scriu, sper sa nu ma mai plang atat.
Va pup,
Cornelia
(29 sapt.) si Mariuta (2 iulie 2003)
crissi spune:
fetelor, intrebare de ordin organizatoric
!!! din ce saptamina ma consider gravidutza in luna a 7-a?? ca asta iar tzine de socoteli... care nu-s punctu' meu forte..
Crissi,si Corcodush Fernando 26+(ca m a disperat reclama aia)
crissi
Margott spune:
Crissi, in "Cartea viitoarei mame" (Delehaye - Teora) a 7-a luna incepe din sapt 30 de la prima zi a ultimei menstruatii sau sapt 28 de la fec.
Margott
nefertari spune:
Margott - probleme cu coloana am avut la prima sarcina si am ramas cu dureri multa vreme dupa insa pana la urma am scapat.Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa astept , sa nu o solicit + masaj la greu .
Cauta o pozitie comoda - dormitul pe o parte nu e asa rau ( cred!)
La mine respiratia se ingreuneaza dupa mese - oricat de putin as manca .Picioarele se umfla destul de tare - azi dimineata abia am incaput in ghete .De dormit - mai mult pe dreapta ,sau in fund (in maxi-taxi) .Contractii am - sa nu radeti - cand ma intind sau dupa 
Dar cel mai tare ma deranjeaza o arsura permanenta pe care o simt sub coasta dreapta (unde ma lovea Alex ) - probabil si din cauza ca burta mea e ,cum spunea carolinah
- crescuta din sani !
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19