Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (25)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinaA spune:

Cornelia si al meu era la fel pana la botez.Dupa nu am mai avut nici un fel de probleme.Sper sa se rezolve.Dupa baotez copilul sa linistit complet este mult mai cuminte aproape ca nu l-am recunoscut se schimba as putea zice radical.

Cu Ioana de 4 luni
Poze de la botez
http://pg.photos.yahoo.com/ph/angelairinab/album?.dir=/6d84

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

bart, stiu ca teoretic e prea des la 2 ore pt. un bebe de 4 luni, dar mie asa imi face impresia ca e ritmul lui. De o sapt. incerc de regula sa-i dau la 3 ore, dar dupa 4 seara incolo incerc sa-i dau mai des ca sa acumuleze mai mult si sa se trezeasca mai tarziu prima data in noapte.
Plus ca el nu e un grasut ca sa nu-mi fac probleme daca pierde sau stagneaza in greutate. In luna a treia a luat 600g, iar acum in a 4-a cred ca nu ia nici 500g, ramane de vazut. De-aia prefer sa-i dau mai des, sa stiu eu ca papa cat trebuie (de parca asa am o garantie ca apa cat trebuie - zic si eu, ce sa fac! - dar sincer asa-mi cam cere el de mancare la 2 ore si ceva)

Plus ca de cateva sapt. face figuri la supt. Suge vreo 10 minute (la ambii sani) si apoi se plictiseste.
Dar se pare ca mare vina din treaba asta o are pozitia de alaptat. Am incercat sa-l alaptez acum in pozitia de fotbal (parca asa ii zicea): la sanul drept bebe e tinut pe sub mana dreapta cu picioarele catre spatele nostru si doar capul ii iese in fatza ajungand pana la tzitzi (ca si cand l-as duce la subbrat). Am vazut ca suge mai mult timp asa si nu mai face nici fitze la sanul drept (asta era defavorizatul).
Ideea e ca ei au crescut acum lungi si grei si ne e greu si noua sa-i mai tinem in brate la fel cum ii tineam cand erau mai mici si se pare ca fiztele lui de la alaptat se datorau discomfortului pozitiei in care statea.

Cu cantarul: nu m-am interesat de unde pot sa fac rost de unul de imprumut sau inchiriat, ca de luat unul de tot nici nu ma gandesc.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roserb spune:

Paxela, dar are si dr. ta niste idei....
Pai orice ii faci diversificat (sucuri, mar ras, banana, etc.) necesita folosirea unor "utilaje" nesterile, asa ca mi se pare aberant sa zici ca unele sunt "mai sterile " decat altele . Pai nici razatoarea nu se fierbe, nu? - la fel ca si robotul cu care faci sucul! Ma rog, vad ca in continuare, cati dr., atatea pareri.In pus , mie personal mi se pare logic sa incepi diversificarea cu alimente lichide, bebe fiind obisnuit cu lapticul.

Cat despre a manca orice la 3 luni, sa fim seriosi!

Pe mine m-a frichinit Mihnea dupa masa de la 5 dimineata ceva de groaza...Atata s-a foit, a gemut, iar s-a foit, da-i suzeta, scuipa suzeta, incat mi-a pierit somnul de tot. Bine ca el s-a culcat la loc acum

Roxana&Co

http://f2.pg.photos.yahoo.com/roxanaserbanescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana2004 spune:

TRY ,am inteles ,pina la urma gasesti tu cea mai buna solutie .Totusi 500g intr-o saptamina mi se pare cam putin ,intreaba si pediatrul ,poate ii dai seara cereale in laptic .Si Andrei suge ziua cam tot la 2 ore de am ajuns sa stau pe afara 2-3 ore numai sa mai rareasca suptul ,in schimb seara suge ca disperatul la ora 22 si gata, si-a facut provizia de noapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaluidavid spune:

Buna fetele!
Nu am mai intrat zilele astea ca m-a tzinut printzul tareeeeeeeee ocupata!A se intzelege ca l-am tzinut DOAR in bratze.Ce sa facem,asta este,deja m-am obisnuit;sper doar cand o sa se faca un pic mai mare sa se schimbe,ca nu stiu cat o sa mai pot sa il tzin in bratze ca deja e cam greu.
Ioana norei mele si din partea lui David;nu ne-atzi uitat,nu? Ce mai face Bianca? Asteptam vesti.
Eu va doresc la toate o duminica placuta si linistita!

Stefania si David 24.12.2004

www.babiesonline.com/babies/d/davidel" target="_blank">DAVID
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

buna dimineata,
am fost la circ, lui alex i-a placut mult de tot, nu-i spusesem unde mergem ci doar ca-i facem o surpriza maaareeee si cum a vazut cupola circului a zis...aaa...e circul din desenul cu dumbo. sala a fost plina de copilasi si asa de tare m-am destins numai cand ma uitam la fetele lor senine si zambetele lor sincere....spectacolul in sine nu a fost extraordinar dar pentru un copil si mai ales pnetru prima data e ceva de senzatie. afara multi tigani cu tot felul de prostioare(jucarii) de vanzare si din aia insistenti de-i puneau lui alex jucaria in mana si-l intrebau...o vrei??? bineinteles ca alex ar fi vrut tot ce aveau ei hi hi
eu am racit un pic, imi curge nasul cred ca am luat si eu de la alex asa ca am dormit cu el si incerc sa stau mai puitin zilele astea cu bbelina ca sa nu i-o dau si ei.
hai ca mai scriu mai inscolo ca nu ma mai lasa alex vrea un joooocccc...numai asa ma tine de 5 minu te si eu cedez repede.
va pup si va urez duminica placuta

monica

http://pg.photos.yahoo.com/ph/hapciu18/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

buna dimineata la mamici si bebici? Cum ati dormit?
Noi am fost ieri la bunici si ne-a cam "facut de rusine" Alexia, a fost foarte agitata, acolo era multa lume fata de casuta noastra, inca un bebelus al unei nepoate...etc, se pare ca trebuie sa o scot mai des "in lume" altfel va fi o sclifosita.

try, ma bag si eu in lapte cu o idee.Spui ca mananca des si doarme putin. Cat timp sta treaz intre doua reprize de somn? Iti dau exemplu o "repriza" normala a Alexiei. Cam pe cand stiu ca trebuie sa se trezeasca o astept cu lapticul incalzit ( laptele meu dar de la biberon, la tine nu e cazul) astfel incat sa pot sa-i dau repede sa manance altfel isi roade pumnisorii de foame.In functie de cat ii e de foame manaca rapid 100-130 ml lapte (in medie, uneori a papat 180 fara sa respire).Dupa acest aperitiv incep scrematurile, face printesa kk ,( nu de fiecare data, ea face doar de 2 ori pe zi), apoi o schimb.Toata treaba asta ia cam 30-45 minute de la trezire. Pe urma ne jucam , si singura si impreuna pana incepe sa se frece la ochisori semn ca a venit somnul. Ei, in momentul asta ii dau din nou manance inca 70-100 ml (depinde cat a mancat la trezire), apoi o pun in patutul ei, dam drumul la cantecelul preferat( nu stiu daca il prefera dar numai asta il pun ) si in cateva minute adoarme.In timpul zilei de multe ori trebuie sa o trezesc eu, n-o las sa doarma mai mult de 3,5-4 ore, cand am lasat-o a dormit si 7-8 ore, in timpul zilei dar am considerat ca e prea mult si ar manca haotic.Cum am mai spus, seara o trezesc eu la 22, in ultimul timp la 21, la 23-24 cel tarziu e in patut si doarme pana dimineata la 7-8.Cineva spunea ca nu e meritul parintilor pentru programul copiilor, eu consider ca in oarecare masura este.E clar ca nu sunt toti bebelusii facuti pe acelasi calapod, dar poate poti sa aplici in mod benefic vreo idee.
Daca ai sanii mici si nu poti produce o cantitate mare de lapte n-ai incercat sa te mulgi si sa i-l dai cu biberonul? Pune in balanta avantajele si dezavantajele acestei practici si cine stie.S-ar putea sa ai surprize.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

paxela, eu am un sterilizator de la Chicco si sterilizez biberoanele dupa fiecare utilizare ( imi da mana caci e foarte comod) dar chiar si asa am observat si eu pete albe pe biberoane.Acuma nush ce sa zic...uneori am pus si apa de la robinet, dar in general puneam apa plata, cred totusi ca a fost o scapare a mea. In ultimul timp pun apa distilata dar cum sa-ti spun...o pun asa...cu strangere de suflet.Sotul meu doar apa distilata bea din comert dar nu scrie pe ea ca e pt. uz alimentar, e pur si simplu apa distilata de la magazinele auto ce se pune in baterii..Cu toate cunostintele mele (lipsa ) de chimie, daca pe sticla nu scrie uz alimentar, mie nu prea imi vine...Sotul meu bea doar apa distilata de cativa ani buni si ...n-a murit.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns f.anomis spune:

'Neata, mamici si bebici!
Revin si eu cu o intrebare. Ce stiti despre vopsirea parului pe perioada alaptatului? Noi avem sambata viitoare botezul si as vrea sa fiu...grasa si frumoasa. Va pupam!

Simona si Olivia Maria (06.12.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

Buna dimineata!Noi avem treaba azi,fac mancare...iar BBlusa e la bunica in brate.La Pitesti ninge,lapovita de fapt,si totusi o sa o scot azi pe Maria afara..altfel ne face parul.
Ieri a fost cuminte..ca de obicei.Terorista mea s-a transformat in ingeras..sa nu ma auda si sa si-o ia in cap.De obicei cand o laud in ziua aia e ....
Mamaluidavid,asa era pana acum 1 luna si maria:toata ziua in brate!Singura s-a dezvatat!Si acum sta in brate ca vrea sa vada lumea,dar e altceva,nu mai stau toata ziua sa o batai...
Monica,imi pare bine ca te-ai relaxat ieri.Si sanatate multa!
va doresc o zi buna
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124

Mergi la inceput