Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (25)
Raspunsuri - Pagina 4
paxela spune:
aaa si ca babele mi-am mai adus aminte ceva am vazut ca a-ti scris de calciu
si noi luam fiole 10 zile pe luna la inceput lua 2,5 ml si acum ia 5 ml/zi si 2 pic de vigantol
pediatra zicea ca la bbi de 3 luni ea le face hemograma voi at-i facut-o?
Alexa si bebe Silviu http://community.webshots.com/user/paxela
Sabina spune:
Cum sa-i dai la trei luni orice?????
Daca vrei sa divesifici trebuie treptat introduse alimentele, unul cate unul.Daca Domane fereste are alergie la ceva si tu nu-ti dasi seama pt ca ai introdus mai multe odata???
Eu zic saasteptati pana dupa 4 luni cu diversificarea, si nu vreau sa reiau ceva, doar ca astea sunt recomandarile OMS( org mond.sanatae)
Sabina si Sofia Galagia
elean75 spune:
ma bag si eu in vorba, o data la 3 zile - dar ast e... nu pot sa inru mai des pe forum - stiu o mamica - doctorita - care nu i-a dat bebelusului nimic in afara de laptic pana la 6 luni - nici macar ceai, si asa am de gand si eu - macar pana la 4 luni - vorbesc de bebelusi alaptati la san - si mi se pare un lucru bun pentru ca isi iau cam tot ce le trebuie din laptic; iar in ce priveste calciul - daca lu' bebe nu ii place ala la fiole, exista calciu sirop - care e foarte bun la gust.
IAr pewntru Cornelia - daca mai intra pe site - am o consolare - singuri isi revin cu somnul - eu am trecut prin asta - in prima luna MAriuta mea se culca la 8 dimineata.
elena
danamunti spune:
Hop si noi!Azi am fost mai cumintei.Eric a stat singurel in patut si s-a jucat cu minutele si a ascultat muzicuta.Asa ca mami a putut sa faca mincarica dupa care am iesit la plimbare.Am dormit dusi afara la soare.S-o tina tot asa!
Eu am inceput sa-i dau gris cu lapte fetelor(mi-a zis doctora sa-i bag deja) si vreau sa zic ca il maninca mai bine decit laptele simplu.Si nici nu se mai trezeste din 2-2 ore noaptea.Doarme 5 ore ca popa.Asa mai pot si eu sa ma odihnesc!Voi cum mai stati cu somnul?
Dana si Eric
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/munteanu_iuliana1979/my_photosEric Gabriel[url]
corneliaa spune:
Multumesc de sfaturi! De intrat intru des pe la voi desi nu scriu caci mai invat cate ceva din experienta voastra. Dar azi eram atat de disperata incat trebuia sa va cer sfatul. O sa vedem dupa noaptea asta in care va urmez sfaturile daca se schimba ceva, daca nu...mai astept solutii de la mamicile care au trecut prin asa ceva.
pupicei de la mama-zombi
Cornelia, Dan si Ioana-Alexandra (01.02.2005
http://community.webshots.com/user/corneliaa100
http://www.alex.dan-cornelia.com/
try spune:
Roserb, n-am cum sa verific cat mananca el decat daca fac proba pe cantar inainte si dupa fiecare masa. Si am inteles ca metoda trebuie aplicata cam o sapt. ca sa fie rezultatele cat mai acurate, nu doar o singura data. Cum nu am cantar acasa, n-am cum sa verific.
El de foame nu-mi plange, dar ritmul lui de supt a fost de la inceput des. In prima luna sugea si din juma in juma de ora, nu stiti ca ma vaitam ca stau cu el mai mult la san? In a doua si a treia luna a trecut la programul de 1,5 ore ziua si din 2 in 2 ore noaptea, iar in a patra luna a trecut la suptul la 2-3 ore. Acum ma straduiesc sa-i dau si noaptea tot din 3 in 3 ore, indiferent cat de des se trezeste.
Oricum am constatat ca trezitul lui nu are intotdeauna legatura cu foamea, motiv pentru care uneori reusesc sa-l readorm fara tzitzi. De 2 zile incerc sa-i fac program de mancat noaptea la 12, la 3 si la 6, iar daca se scoala intre orele astea il culc fara sa-i dau sa suga. E mai greu, dar pana acum mi-a reusit. In felul asta ii voi da de inteles ca nu renteaza sa se trezeasca decat la 12, la 3 si la 6, caci daca se trezeste intre orele astea, oricum nu va primi tzitzi, ci numai . Si sper ca prin metoda asta sa-l stabilizez la 3 sculari pe noapte.
Cum ziceam, el a supt dintotdeauna des fatza de copiii vostri, iar eu m-am adaptat pana acum la stilul lui de supt. De luna asta am inceput usor sa incerc pe ici pe colo sa-i imprim un programel si la supt. Am inceput sa lungesc putin timpul dintre mese si ziua si incerc sa-i dau la 3 ore ca sa se obisnuiasca sa ceara la 3 ore si noaptea, adica nu mai des.
Poate e si faptul ca eu avand sanii mici nu are loc unde sa se stocheze laptic si ca urmare Alex trebuie sa suga mai des, nu stiu. Oricum eu sunt multumita ca uite-acusi facem 4 luni si inca ii mai dau de la mine.
Dar cum multe dintre voi v-ati mai vaitat si Alex din luna asta a patra nu a mai mancat cum stiam eu, parca a inceput sa faca mofturi. Pai in prima luna de-l lasam toata ziua la tzitzi acolo ar fi stat si molfanit mereu. Acum vreau eu sa-l tin mai mult si nu mai vrea el. O fi sugand mai repede cant de lapte necesara? Si-o fi redus el un pic cant. de lapte pe care o bea? E doar o impresie de-a mea ca suge mai putin? Nu stiu...Luni ma duc iar cu el la cantarit sa vedem cat a luat in ultimele 2 sapt.
Andreap, nu pot sa-l mut pe sotz din dormitor nici cu vorba buna nici cu amenintari . Adevarul e ca noi stand la ap. cu 1 singur dormitor, e dificil de dormit in living. Canapelele nu se trag si ar trebui intinsa sapteaua de aer in fiecare seara si stransa, iar lenea la el e taaare mare. Plus ca e genul de barbat care nu-l dai jos din patul conjugal pentru nimici n lume, iar daca o faci, sufera enorm. Are mare noroc ca Alex nu e deranjat de sforaiturile lui, a fost treningat inca din burtica, asa ca sforaiturile sunt pentru el un zgomot de fond care poate-i fac somnul mai placut . La noi nu merge nici cu impunsaturi, nici cu ghionturi, cu nimic, ca in secunda urmatoare sforaie iarasi. Nu conteaza in ce pozitie doarme: lateral, spate, burta, el sforaie ORICUM. Am tot citit despre problema asta si se pare ca remediile sunt destul de complicate. Metoda impunsului sau alte remedii de genul aparate puse nu stiu cum etc. ajuta doar in cazul sforaitorilor usori, adica aia de sforaie putin, nu ajuta la Greuceni cum e sotul meu . Plus ca metodele astea nu fac altceva decat sa-l faca pe sforaitor sa doarma mai cu grija, deci sa se odihneasca mai prost. In felul asta cauza sforaitului nu dispare. Astea sunt metode care actioneaza doar asupra efectului (sforaitul), dar nu remediaza cauza.
Asa ca ultimele 2 nopti, dupa ce m-am saturat de impuns in coaste si batut pe umar, mi-am luat frumusel pernuta si m-am dus pe una din canapelele in living (eu incap sa dorm pe ele ca-s subtirica, sotul nu are cum sa doarma pe ele). Si-am inchis si usa dupa mine ca sa nu mai aud deloc. Prost era ca nici la monitorului lui bebe nu puteam sa dau drumul (mi-era ca se trezeasca Alex si nu-l aud din sufragerie) ca numai sforaiturile sotului se auzeau in el si-atunci la ce bun sa ma culc separat. Dar uite ca asa somn sensibil am ca imediat il auzeam pe bebi si ma duceam la el.
Diana, nu avem al doilea dormitor la dispozitie, asa ca nu putem sa ne culcam separat de bebe decat daca facem noi compromisul sa dormim in living (deci nu-s conditii de dormitor, de-aia am zis ca-i un compromis). Trebuie sa ne mutam la 2 bedroom-uri ca sa-l culcam pe Alex separat. Si sunt tot felul de chestii care ne tin un pic in loc, o serie de inconveniente ce tin de schimbarea tututror actele de identitate, de niste gratuitati considerabile la chirie pe care le primim de-abia in mai, de niste pierderi de avantaje la cablu si telefon etc. Ma rog, e complicat si mult de povestit.
Nu mai stiu care-mi zicea de ceiutz. Eu lui Alex nu i-am dat nimic in afara de laptele meu. Aici esti sfatuit sa nu dai nici apa si nici ceai si nu am de gand sa o fac acum introducand noaptea ceaiul. Plus ca, dupa mine, asta creeaza obiceiuri proaste de mancat noaptea. Aici ceaiul e chiar contraindicat in primele luni de viata din cauza taninului. Va redau ce am citit pe babycentre.com "Avoid the temptation to add a little tea to baby's bottle. The tannin in tea interferes with iron absorption."
Prefer sa-i suprim o masa de supt la tzitzi si sa ma chinui cu el mai mult sa-l readorm la ora aia fara sa-i mai dau sa suga, decat sa inlocuiesc suptul la san cu suptul din biberon cu ceiutul. Obiceiul de sculare tot va persista, ca-i dau lapte sau ceai el stie ca are un motiv bun de a se trezi la ora aia. De-aia prefer sa-i suprim masa respectiva de tot, dupa mine e singurul semnal clar pt. bebe ca nu trebuie sa se mai trezeasca la ora aia ca oricum nu primeste nimic. Mi-e teama insa sa suprim prea multe mese noaptea pt. ca Alex, din cauza ca s-a invatat sa suga mult si noaptea cu siguranta isi ia mare parte din cant. de laptic pe timpul noptii si deci a-i suprima toate mesele de peste noapte inseamna sa-l privez de o parte insemnata de hrana. Asa ca trebuie sa fac treaba asta progresiv si probabil ca voi fi mai exigenta din momentul in care incep diversificarea si pot sa-l alimentez mai consistent seara.
De cateva zile incerc chestia cu dat de papica la 12, la 3 si la 6. El se trezea cate o data si intre orele astea. Dar nu primea laptic, ci-l reculcam cu suzi. Si vad ca azi-noapte intre 12 si 3 nu s-a mai trezit. Probabil a priceput ce vroia mami sa-i transmita: ca nu merita sa se trezeasca intre mese ca nu primeste papica Dar a fost numai o noapte, asteptam sa vedem ce mai urmeaza.
Mai zicea cineva intr-o zi de durerile de spate. Eu dupa ce-am nascut au aparut si de atunci tot persista. E adevarat ca in prima luna erau mai acute, dar nici acum nu am scapat de ele. Ma doare spatele in jumatatea superioara si cu precadere intre omoplati si sub omoplati. Am avut in prima luna niste junghiuri de nici sa alaptez nu puteam, ma incomoda pozitia.
Si tot cineva zicea de taieturi pe mamelon.
In primele sapt. de alaptat, cand erau durerile caracteristice, eu am avut o crestatura de 2-3 mm pe lateralul unui sfarc si nu se mai inchidea deloc rana aia. Asta a fost si motivul pt. care pe mine sanul ala m-a durut pana dupa 4 sapt. la fiecare supt. Insa acum e sanul preferat al lui Alex. Nu am facut alte complicatii, insa mi-aduc aminte ca si eu ma impacientasem un pic atunci vazand ca arata ca o taietura care nu se mai vindeca.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
bart spune:
Try,
Incearca sa ii dai sa suga mai mult de fiecare data. La fiecare 2 ore e prea des la un bebe de 4 luni.
Al nostru (din 11 decembrie 2004) suge tot la 3,4 ore (ziua)/tot la 6 ore (noaptea). Cu un cantar e mai simplu - il cantaresti inainte si dupa supt. Formula pt. cat trebuie sa suga e: greutatea in grame / 10 + 200 in 24h. Imparti apoi la nr. de mese pe zi si vezi cat trebuie sa pape la fiecare supt (e.g. Tudor al nostru are 5700g deci 5700/10+200 iese ca trebuie sa pape aprox. 770g in 24h).
Trebuie sa-l cantaresti (inainte si dupa fiecare supt) o saptamana-doua ca sa vezi cu cat s-ar multumi pe zi (si deci pe o masa).
Poate poti sa gasesti cantar de inchiriat (aici in Olanda e 4 euro/sapt).
Succes,
Bart
Sabina spune:
try, la sofia mergea culcata in carut, daca simteam ca se scoala o leganam un pic.Ai incercat?
Dupa care la 4 luni si-a gasit degetelul si adormit o perioada toata noapatea cu degetu in gura...si de la 6 luni si-o saptamana pana in ziua de azi de-abia daca-au fost 2, 3 nopti disparate in care sa doarma fara sa ne scoale
Sabina si Sofia Galagia
try spune:
Sabina, ziua sau noaptea?
Pe mine programul de noapte ma omoara ca doarme fragmentat. El doarme, nimic de zis, dar se scoala prea des. Ziua e un scump ce usor adoarme. Dar nu doarme mult timp odata, atata tot. Am incercat si eu diverse metode de culcare, mai bine zis locuri de culcare, dar am ajuns la concluzia ca daca il culc acum in leganus, mai incolo in pautt, apoi pe canapea si tot asa, nu-i determin un obicei sanatos de somn. Si am decis ca indiferent cat si cum doarme, sa-l culc numai in patut. Asa ca ziua, cand il vad ca se linisteste si nu mai da din manute si picioruse si doar se uita la jucariile care i le flutur, si protesteaza mai din orice, e semn ca ne e somnic, iar mami ne duce in patut si ne culcam.
Pan' la urma tot ii vine mami de hac, rabdare, rabdare si iar rabdare. Consecventa, consecventa si iar consecventa.
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi
paxela spune:
Cum sa-i dai la trei luni orice?????
Daca vrei sa divesifici trebuie treptat introduse alimentele, unul cate unul.Daca Domane fereste are alergie la ceva si tu nu-ti dasi seama pt ca ai introdus mai multe odata???
Eu zic saasteptati pana dupa 4 luni cu diversificarea, si nu vreau sa reiau ceva, doar ca astea sunt recomandarile OMS( org mond.sanatae)
--------------------------------------------------------------------------------
Sabina si Sofia Galagia
oricumm nu aveam de gand sa ii dau prea curand foarte diversificat
asa a zis si ea ca pot sa ii dau orice dar introdus treptat cate o lingurita apoi 2 etc
dar m-a mirat ca a zis sa nu ii dau suc de fructe dar ca pot sa ii dau orice pai in orice nu intra si sucul de fructe
aa ba nu orice s-a corectat si a zis fara varza fasole si carnati
daca nu ar fi buna cand e vorba de boli si sfaturi as zice ca e dusa daca eu eram una din aia nebuna si ajungeam acasa si puneam in practica ce zicea ea si ii dadeam sa pape si el putina friptura sau niste salam un pic de pilaf niste sarmale doamne si doctori astia zici ca nu judeca
Alexa si bebe Silviu http://community.webshots.com/user/paxela