Mamici de ianuarie - febriarie (90)
Raspunsuri - Pagina 5
Ubi spune:
Si eu fuga, fuga sa va dau stirile:
Bebeta mea a stat azi in balcon 2 ore - si a dormit. Nu-mi venea sa cred. Pana acum a stat numai in camera, cu geamul deschis dar infofolita. Oricum, dupa 2 ore am bagat-o in casa ca eram socata de eveniment. Ei pare ca i-a placut. Azi cumpara tati carucior si de maine..la plimbarica.
Papaceste bine (suge ca o pompa). Noaptea se trezeste doar o data, mananca cam o ora si la culcare.
Baia i-o facem la 8. Mananca pana pe la 9 jumate - 10 si se trezeste prima oara la 2. Mananca pana la 3 jumate 4 si doarme pana la 7-8. Deocamdata sunt multumita. Ziua e mai greu ca nu prea doarme. In cartea lui Capraru scrie ca bebe doarme 14-16 ore/zi. A mea...11-12 cel mult. Depinde de zile. Uneori doarme mai mult, alteori mananca mai mult. Eu sper sa am destul lapte in tzatzele mele minuscule si sa pot sa-i dau cat mai mult. Beau ceai de anason si chimen, compot de mere si muuulta apa.
Am o pompa de la prietena dar deocamdata ma uit la ea. Mi-e si frica sa o folosesc - cica doare. Dar daca nu am probleme cu sanii...bebeta mea e pompa cea mai buna.
Cateodata imi spun ca nu sunt o mama buna. Cand ii dau sa suga ma mai uit la TV (mai ales la stiri) si nu prea vorbesc cu ea. O iubesc, e copilul meu dar simt ca nu vorbesc destul cu ea...Sunt eu nebuna sau mama iresponsabila?
Pupicim toti bebeii si mamicile lor.
www.ubi.ro/alexandra
Shobo spune:
Patricia si Laura va multumesc...am inteles ce ziceti voi fiecare, si sint de acord cu Laura; pipi e tot cu bebe pe cintar si inainte si dupa :)
anamaria, si eu vreau sa cred ca e SUPER daca deja ii pot da 55 ml de la sin in doar 50 min de supt (25 /sin)... dar el tot nu se satura, ce sa-i fac, si atunci ii dau bibe. poate mai incolo o fi mai consistent -ma gindesc ca poate nu e asa consistent inmca laptele meu si de aceea nu se satura.
acum avem o alta pb - gazele groaznice care nu il lasa sa doarma... adica colicile cum se numesc ele. e totuna sper, nu? sau vorbesc prostii. imi dau seama ca trage pirtulete saracutzu in cont. cind suge si se stringe de genunchi la piept si e ff agitat, iar dupa ce il las jos nu adoarme ci plnge clar din cauza fiecarui gaz -pirtulet. si se vede ca-l doare burtica. ii dau Baby Drink-ceai si se mai potoleste insa eu vreau sa stiu un lucru: colicile astea sint din cauza a ceea ce am mincat eu sau apar asa la orice bebe si trec dupa un timp; ca si eu am gaze cam naspa exact de aseara cind dupa supt de la sin a inceput sa aiba si el... peste nopate nu aM MINcat nimik si la masa de la 6 dim nu a avut gaze deloc, insa dupa ce am mincat eu dim. niste brinza cu smintina-tip Fagaras cu graham si ceai chimen-anason i-am dat sa suga si imediat l-am simtit cum ii apar si lui gaze. eu inca am gaze si acum si toate mesele de azi mi-a plins si a tb. sa-i fac ceai si saracu nu preas a dormit.... nu stiu sincer daca sa-i mai dau sin ca mi-e frica ca ii fac gaze in cont si va fi nasol.
asta nu stiu eu: daca colicile apar din cauza aliment. mamei sau le face copilul pur si simplu si ele dispar dupa ceva timp. la voi cind a facut prima data dupa intoarcerea ac. si cit au durat -daca e vreo regula? sper sa nu vb. prostii si sa ma lamureasca cineva.
va pup dulce si astept si eu un rasp.
Mamicas de bibisor
Dr. Tutunaru - ELIAS
ana maria spune:
Shobo, laptele tau e foarte bun, nu exista lapte prost. Doar ca e putintel la inceput dar pune copilul la san cat de des vrea el si vei vedea ca se va satura doar la san.
Si al meu are niste gaze de l-am numit bombitza. NU cred ca e de la laptele meu, ca tin regim, dar eu nu ii mai dau nimic, ca si cu sab simplex si cu boinisan la fel facea. Iar de la bonisan i-a crescut pofta de mancare de am crezutr ca ne mananca pe toti.
Ana Maria
Succes si s-auzim numai de bine!!
Shobo spune:
anamaria si il lasi asa sa plinga de la colici? mie mi se rupe sufletul sa-l vad cum se chinuie ka fiecare gazulet dat afara... incearca cu ceai Baby Drink-vad ca e ff bun pt al meu -ii place si ii face bine. uite tocmai am vb. cu pediatra lui si mi-a zis ca e posibil sa aibe si din cauza alimentatiei mele (smintina aia poate nu a fost buna) dar si pt. ca isi curata intestinele prin schimbarea scaunului, care intr-adevar de azi a devenit din verde lipicios (meconiu) in maron cu punctisoare galbui si mult mai mirositor :); si ne-a avertizat ca va mai avea cind il va schimba din asta in galben-maroniu... asa ca nu cionteaza doar alimentatia mamei. si mi-a mai zis sa-i dau sin in contin. fara pb pe saturate, sa nu cumva sa-i intrerup de frica colicilor si pe parcurs sa-i reduc suplimentul usor usor. si sa-i dau ceai in cont daca plinge de colici sau ca o eventuala "umplere intre mese".
fetele, va multumesc tare mult, cu voi am mai prins curaj si sint sigura ca ma voi descurca. si cu ajutorul pediatrului desigur.
iar sotul meu e un suport moral si fizic extraordinar.
acum ne pregatim sa-i facem baita (desi buricul nu i-a cazut inca - il evitam) la chiuveta, nu bagat in apa ci dam cu apita pe el.
va pup
Mamicas de bibisor
Dr. Tutunaru - ELIAS
gabi.i spune:
Fetelor mie neonatologul din spital mi-a spus sa pun copilul la san cate 10 min la fiecare si apoi daca cere iar dupa jumatate de ora sa-i dau si vad ca acum se satura cam pt doua ,trei ore depinde de momentele zilei cand mananca.
Despre colici eu cred ca apar din cauza alimentatiei mele si am observat ca uneori asa este asa ca eu zic sa tineti cont de cea ce mancati si sa urmariti comportamentul bebeilor .
In rest noi suntem bine momentan ,deocamdata nu avem colici apropos au aparut la cineva dupa trei sapt.? eu tin in continuare regim dar nu stiu cat mai rezist .
De iesit afara eu l-am scos de la doua sapt . cand nu a plouat insa in brate pt ca in carucior este mai frig ,astazi chiar am stat aproape o ora pt ca era foarte frumos si nici fetita nu prea vroia sa intre in casa.
Gabica mamica
http://photos.yahoo.com/stroengr
amo2004 spune:
quote:
Originally posted by PatriciaArdeleanu
si Rebeccai ii place muzica, seara cind e mai maraita, am un CD cu muzica de nani-nani special pt bblushi pe care-l pun, si, oricit ar fi de plingacioasa, se linisteste imediat!
Patricia, nu ne spui mai bine de unde ai cumparat CD-ul? Te rog

Mona si bebe Mihai (13 ian. 2005)
http://community.webshots.com/user/monicabologa
shinutza spune:
Shobo , am mai scris despre asta. Colicii se fac, in general, din cauza acumularii de gaz in stomac in timp ce papaceste. De-aia e indicat sa il tii pe bibishor ridicat sa eructeze de fiecare data cand ii dai sa pape, chiar si jumatate de ora daca e nevoie. Deocamdata stomacul lor ar fi orizontalizat (asa mi-a spus doftora ei, asa va spun si eu), si pana pe la 3-4 luni, cand isi revine la normal, vor avea si colici.
dulcea mea, amara mea ...
http://photos.yahoo.com/elena_bajenaru
amo2004 spune:
quote:
Originally posted by crinuta
Am mai pus o poza cu mine insa cantand la pian.
Crinuta siRayan
http://community.webshots.com/user/rayan22100
He he, tare mi-a placut "tinuta de scena" din poza :) Iti calmai emotiile in asteptarea mirelui?
claudia_maria spune:
Gabica mamica,vreau sa te intreb ce fel de regim tii?La noi colicii au apraut de o saptamina adica cind aveam 2 saptamini,dar probabil si din cauza alimentatiei mele,eu cind am fost in matern am intrebat daca trebuie sa tin un regim alimentar mi s pus ca nu,dar se vede ca nu e asa,acum sunt stresata si nu stiu ce sa mai maninc ca sa nu o deranjez la stomacel,am vazut si eu ca de cind beau ceai de fenicul are mai multe gaze si parca e putin mai linistita.
Claudia_Maria
amo2004 spune:
quote:
Originally posted by ana maria
Eu am ajuns la performanta sa citesc in timp ce alaptez. Chiar ma relaxeaza, iar bebe e fericit nevoie mare, dupa ce suge adoarme cu capul pe tzitzi ca pe perna.
Si noi facem la fel. Pe mine ma relaxeaza sa urmaresc ce mai scrieti, iar bebe pare incantat sa adoarma la mami in brate, cu nasucu pe tzitzi :). Zilele trecute nu am avut net si muream de ciuda. Dadeam tarcoale calculatorului tot la 10 minute si incercam conexiunea. Ce sa-i faci, site-ul asta da dependentza :)

Rayan