Bebelusi de iulie-august 2004 (46)
Raspunsuri - Pagina 11
eli spune:
Uitati o activitate, e pt sapt a 23-a, dar eu o fac mai mereu cu Stefan
Sapt a 23-a
Tendinta de a apuca
Puneti bebelul in fundulet pe jos. Folositi o bucata de ata (mai groasa) viu colorata sau un snur lung de aproximativ 30 de centimetri. Bebele nu trebuie lasat singur sa se joace cu ata sau snurul. Miscati ata in difertie feluri astfel incat sa atrageti atentia bebelusului si acesta sa incerce sa o apuce. Strigati-l pe nume continuand sa miscati ata. Incurajati-l sa se intinda spre ata si sa o apuce. Observati-l. Ignora sau tinde sa apuce de ata si sa traga spre el cu degetul aratator si cel mare?
Permiteti-i sa atinga si sa tina ata. Trageti usor ata si asezati-o pe jos in fata bebelusului. Dati-i ocazia sa apuce de ata. Daca nu rapsunde agitati din nou ata pt a-l incuraja sa o apuce.
Alta data folositi o bucata mai lunga de ata/ snur si legati-o nu foarte strans la un capat de un obiect mic (de ex un mosor sau ceva cu marcinile mai ridicate pt a nu iesi ata) . Aratati-i bebelusului obiectul si da-tii sa il tina. Puneti bebelusul pe burta. Asezati obiectul in fata lui in asa fel incat sa il poata atinge. Treptat trageti de ata. Incurajati bebelusul sa se uite in timp ce obiectul este tras usor de langa el. Bebele se agita incercand sa prinda obiectul? Puneti-i mana pe obiect si apoi trageti usor de ata. Repetati pana ce bebele intelege mecanismul si e motivat sa atinga obiectul in miscare. Daca bebele este neintersat, incercati alta data. Aceasta activitate are ca scop motivare bebelusului sa se miste inainte. Contactul corpului cu parchetul si "lupta" pt a se tari spre un obiect ar trebui sa initieze interesul pt mersul intr-o faza incepatoare. In final bebele va invata ca se poate misca inainte si obtine un obiect cu un efort forte mic.
Aceasta activitate dezvolta:
-coordonare ochi-mana
-contact vizual si controlul asupra unui obiect in miscare
-interesul pt a atinge si a se misca inainte
-sporeste simtul tactil
Abdomene, normale, 20, cu genunchii indoiti 10.
A fugit la nani, somn usor!
Dorsilia spune:
Buna la voi!
ca la noi numai buna nu e. Nu vreau sa va inec cu lamentarile mele da mie nu mi-e bine deloc, psihic sunt in buda, fizic, tot pe acolo, tusesc uscat de ma doare pieptul de o saptamana, am incercat naturiste si siropuri si nimic, nu stiu ce s-o alege de mine. Am fost la medic, si mi-a dat niste pastilute pt tuse. sa vad daca au efect. Cica viroza respiratorie. Da eu n-am iesit afara nicaieri, de unde am cules-o nu stiu. Nu e cu muci, febra si dureri de gat, doar tusea asta neproductiva si extenuanta peste masura. Sunt si pachet de nervi pe deasupra, am asa o stare de disperare, depresie ca as plange non-stop, nu stiu ce psihoza-nevroza o fi si asta. Ai mei au fost azi in vizita si m-au obosit peste masura. cand au plecat, dupa 4 ore, m-am prabusit in fotoliu extenuata, forfoteala maicamii prin casa ma termina la nervi, in loc sa ma ajute. Danut mi-a cazut de pe pat, de la 40 de cm.O fractiune de secunda n-am fost atenta si era si baricadat cu o ditamai perna, degeaba. Sper sa nu se lase cu urmari. Ma intreb unde-o fi Dumnezeu si de ce ne lasa sa suferim asa. Danut a devenit atata de afectuos, se prinde cand sta in fundulet de pieptii bluzei mele si-si ingroapa fatuca dulce la pieptul meu, apoi ridica ochisorii si-mi zambeste si eu il strang in brate si-l pup pe crestetul pufos si plang de ma imprastii. Daca ati stii cat sufar ! As vrea sa mai am putere sa cred ca exista Dumnezeu, insa am impresia ca mi se scuge totul printre degete. Traiesc numai ca sa-mi cresc copilasul mare si ma cutremur la gandul ca ar putea ajunge pe cine stie ce maini sa-l creasca, daca ...... sper din tot sufletul sa nu fie nevoie, si sa nu apuce sa fie crescut de bunici ca l-ar distruge psihic si fizic.
vrabiuta spune:
lia, iubita, chiar ma intrebam de ce nu ai mai intrat in ultimul timp.
te rog frumos sa nu mai gandesti asa, o sa te faci bine, ai sa vezi. probabil e o viroza care nu se da batuta cu una cu doua dar tu o sa lupti cu ea, pentru tine si pentru puiul mic. si daca pastilele astea nu isi fac efectul mergi la un alt medic.
extenuarea fizica pe de alta parte nu e buna deloc. nu ai putea sa angajezi pe cineva sa vina 4h/zi sa te ajute cu treburile casei? tu sa stai cu danut si cand el doarme sa te odihnesti si tu. noi asa am facut, am angajat o tanti care gateste, face curatenie, calca etc si eu ma ocup de alexandra, care deja a devenit un job full time (ca era sa cada in cap de pe pat cu mine uitandu-ma la ea...).
hai fruntea sus, noi suntem aici si nu te lasam sa te deprimi!!!
uite, de la mine si de la alex multi pupici muuuuuulti
marcela si alexandra lia
pozele noastre
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37669" target="_blank">cum s-a nascut alexandra lia
amironeanu spune:
Draga Lia, si noi ne-am intrebat ce faci. Imi pare atit de rau ca nu te simti bine, dar pentru Danut trebuie sa fi tare. Si eu pot sa-ti spun acelasi lucru ca vrabiuta. Incearca, nu mereu, dar macar pe saptamana sa iesi un pic. Lasa-l pe Danut cu bunicii, cu unchii, cu tati, iar tu incearca o programare la un coafor. Eu spun care face bine la moral. Si sa stii ca Danut nu va pati nimic daca sta cu altcineva un pic, chiar ii face si lui bine.
Pentru tuse, nu stiu incearca miere cu lamaie. La noi are efect.
Si de la noi multi, multi pupici pentru tine si Danut.
Si te rugam sa va intri, sa-ti versi naduful aici ca noi de aceea suntem. Si sa ne mai povestesti de Danut.
pentru mami cea curajoasa.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea
amironeanu spune:
A, Lia, apropo de cazut. Sa nu-ti faci nici un fel de probleme. Nu cred ca exista copil care sa nu fi cazut, iar noi cred ca suntem campioane la inaltime. Nici nu v-am mai spus, dar Stefi a cazut de pe masa de infasat (mai bine de un metru!). Era covor pe jos si nu a patit nimic.
Pupici,
Andrea si Stefania (13.08.2004)
Stefania - printesa mea
Ramses spune:
Buna ziua si de la noi! Am intrat si noi putin s-o incurajam pe Dorsilia,ca toti mai avem din cand in cand stari din astea,dar noi facem parte dintre norocoasele care au acasa cate o mare minunatie de natura sa ne ajute sa depasim angoasele
Pupici si de la noi si tinem pumnii sa te faci bine!!!
(niste vitamine iei?!)
Ramona si bb-lusa Sara
http://photos.yahoo.com/ramonahirbu
Ramses spune:
Subscriu la ce a spus Amironeanu cu cazaturile si Sara mea a cazut de 2 ori din pat si odata din carut pe asfalt,ca sotu' meu sportivu' a iesit cu carutul si cu rolele si mi-a trantit copilul cu carut cu tot,dar slava Domnului ca sunt rezistenti la trantaie sugarii astia!
Ramona si bb-lusa Sara
http://photos.yahoo.com/ramonahirbu
Adema spune:
Lia, ti-am trimis un e-mail.Ai grija de tine si capul sus!
Fac eu incurajari, eu care sunt disperata cu Codrut al meu.Ieri, incurajata de dermatolog, am incercat iar carnita de curcan.Rezultat? Azi bubite rosii. Cred ca innebunesc, nu alta!
Unde sa mai merg cu el?
Adema&Codrut
http://community.webshots.com/user/eoncioiuro
Povestea nasterii: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41021
alice2004 spune:
Ia uite pe unde era Liaaaaa ... tocma ce ma intrebam de ce nu a mai semnat condica pe aici ! Pai Lie ciocirlie, hai sa ne luam de mina ca si io tusesc de aproape o saptamina ca un magarush nu alta si te cred cind spui ca esti cu nervii la pamint ... tusea asta seaca ma innebuneste si pe mine si dupa cum spuneam am terminat deja un flacon de paxeladine pe care am dat o gramada de bani, plus una cutie de proposept si una de strepsils si nu mai stiu cite ceaiuri si lamiie cu zahar de mi s-a acrit, pe bune !!! Asa ca nu esti singura, am inteles ca bintuie nu stiu ce viroze, ca daca ma intrebi de unde am luat si eu tusea asta, habar n-am, oricum nu mai are importanta de unde, principalul este sa se duca odata pe pustii !! Azi vaz ca nu prea am mai avut accese din alea nasoale, asa ca sper ca sint pe vindecare !
Cit despre parinti, hehehehehe, nu-ti face nici aici griji, se intimpla pe la toate cashile! Important este sa nu disperi, ca restul trece usor-usor ! Sa stii ca si eu sint singura acasa, ma mai ajuta sotul si mama iteodata, cind mai vine sa stea cu Moflici mik, altminteri eu fac toate, si curatenie, si spalat si gatit ... Si dupa cum stii, nu este usor deloc ! Dar razbim noi intrunfel, nu ? Hai, nu mai fii suparata si lasa gindurile negre la o parte (recunosc ca si io mai am dastea din cind in cind, dar imi trec repede ... si daca mai am si frun meci cu omu meu - ala mare, ma refer ! - sigur totul mi se pare cenusiu !! noroc ca mie imi trece repede !!)
La Multi Ani pentru toti cei care au mai implinit lunishoare si va pupicesc pe toate !!
Adema, imi pare rau sa aud de Codrut, iti tin pumnii sa se faca bine si sa poata sa pape mincaricile !!!Muuuuulta sananate si numai bine !!
Bei, da ce vreme s-a iscat in Bucuresti, chiar ca mi-e ciuda, abia se facuse mai frumos si mai cald parca si se topise uritenia aia de zapada mocirloasa ! Acu iar ... nu e cinstit !!
Va doresc o zi buna !!
Alice si Andrei Florin (12.08.2004)
http://community.webshots.com/user/alice20041
Simona R. spune:
Buna ziua.Capul sus ,Dorsilia,Dumnezeu exista chiar daca uneori pare ca n-ar fi asa!Si apoi stii cum se spune:"Zambeste,maine poate fi mai rau!"
David nu a cazut inca din pat dar mi-e asa frica sa n-o faca incat stau cu ochii pe el ca pe butelie(ce zicala tampita"cu ochii ca pe butelie"-da-o incolo de butelie!!!)
http://community.webshots.com/user/simonarida