Am o mare problema!! Ajutati-ma va implor!
Raspunsuri - Pagina 4
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alecsia/Alecsia.jpg)
Alecsia spune:
Biby, fereste-te de socrii cat poti.Si nu-i lasa sa intre intre voi. Important e ca voi sa fiti uniti. Mai aveti putin si veti avea nunta. Eu una am anulat (amanat )nunta, din cauza lor in mare parte. Pur si simplu mi-a fost frica sa mai fac pasul. Bine, la mine situatia e un pic altfel.
Eu va doresc casa de piatra!!
"Plangi cu sufletul, fara a ti se umezi ochii. Razi pentru a putea reusi. Iubeste pentru a-ti putea umple inima cu adevarata dragoste.E tot ce-ti trebuie pentru a putea fi fericit."
Mihaela
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lorym spune:
Bibi hai sa-ti spun ce as face eu: m-as ocupa de nunta si in acelasi timp mi-as cauta chirie ceva. Iar dupa nunta as pleca si cu mobila cumparata. Doar voi o platiti, doar voi a-ti facut sacrificii pentru ea. Sincer sunt banii munciti de voi.
Toate problemele indiferent de dragoste vor afect relatia. Stiu foarte bine doar sunt casatorita civil de 4 ani. Cel mai bine e sa stati separat numai voi 2 undeva fara nimeni.
O solutie ar mai fi ca pina la nunta sa incerci sa vorbesti cu tatal tau ; poate stati pina la nunta la tine acasa. Tatal tau ramine tatal tau si putin timp pina la nunta totusi... Tu stii cel mai bine ce sa faci cu tatal tau.
Ai grija de tine si Doamne Doamne sa va protejeze!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/lorym_2001/my_photos
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bibyrox/bibyrox.jpg)
bibyrox spune:
Multumesc mult fetelor!!! Sunteti tare dragute! Am discutat cu Iuby al meu si m-a convins ca pana la nunta sa ramanem acolo pentru ca nu este momentul acum sa facem un mare scandal. Cum am rezistat 3 ani mai rezistam o luna de zile dupa care bineinteles ca vom pleca. oriunde... nu conteaza, doar sa scapam de acolo. A fost foarte intelegator cu mine, mi-a dat 100% dreptate si chiar mi-a spus sa ma pun putin in locul lui... ca el sufera de 2 ori mai mult ca mine pentru ca sunt parintii lui. Stiam asta fara sa mi-o spuna!
Am reusit sa o linistesc si pe mama care incepuse sa se agite rau ca de ce vreau sa plec tocmai acum, cum adica sa plec dupa ce le-am facut casa boboc si multe altele... Ma doare ca se gandeste la bani inainte de fericirea si linistea mea... dar asa e mama. O sa incerc sa mai vorbesc cu tatal meu poate totusi ne va ajuta pana la urma... Daca nu si nu imi iau ziarul frumusel si inchiriez o garsoniera ceva. Dar asta dupa nunta. O sa incerc cum mi-a spus si Iuby sa nu mai bag in seama, sa fiu mai indiferenta si poate asa voi reusi! E foarte greu dar ma gandesc la ziua cand voi pleca de acolo si.. asta imi da putere!
PS: Va mai tin la curent cu noutati... Momentan situatia e buna. In week-end ne-am vorbit, ba chiar le-am aratat rochita de cununie si le-a placut mult. Cu soacra-mea am stat de vorba aseara despre nunta si.. cam atat. Oricum un lucru e cert: nu o sa-i mai am la suflet asa cum ii aveam la inceput!
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Album poze
Nunta noastra
lily spune:
Faptul ca a-ti facut schimbari in casa socrilor, cit timp ei erau plecati, e posibil sa ii fi deranjat, sa fi vazut asta ca lipsa de respect. Avind si ei o virsta, avind si niste parinti care nu au gaze in locuinta, toate acele ‘imbunatatiri’ care au costat f multi bani- ratele insemnind si dobinda!- lor le-a creat impresia unui lux, a unei risipe inutile. De asemenea, mersul in alta tara, conditiile in care au muncit acolo i-au facut sa vada altfel lucrurile,material si poate au suferit un soc, o depresie. Si nunta voastra e un prilej sa isi aminteasca prima casatorie a fiului lor, despartirea de tine nu din vina lui Andu, nici a lor, ci a…parintilor tai! , a 2-a casatorie din care Andu are un baiat urmata de alta despartire si apoi impacarea cu tine si mutatul in casa lor…Poate a fost prea mult pentru ei! Mutatul cu chirie inseamna alte cheltuieli greu de suportat dupa nunta.
Doar adoptind o atitudine binevoitoare, calma, calda in ceea ce ii priveste , oricit de greu ar parea, ar face acesti socri sa fie de acord cu fericirea fiului lor, cu fericirea voastra!
Casa de piatra!
Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)
Felicity spune:
Parerea mea: faptul ca stai in casa cuiva, ruda sau prieten, implica multe sacrificii, pe care fie le accepti, fie iti platesti chirie si stai linistit. Alegerea e a fiecaruia.
Ca tu la randul tau trebuie sa ai grija de alte rude, la indemenul socrilor, iarasi mi se pare normal. Si socrii au grija de voi dandu-va un apartament la dispozitie. Nu se primeste nimic pe de-a moaca, fie ca asa pare, doar pt ca vine de la parinti/socrii. Si ei am muncit la randul lor si voi trebuie sa faceti ceva pt viata voastra la randul vostru! Independent de ei!
Poate daca plateati undeva chirie nu mai aveati bani de investii in apartamentul altcuiva?! De ce ati luat mobila inainte sa luati o casa?
Poate s-a schimbat socru in Italia ca a vazut cat de greu se castiga banii oriunde te-ai duce. Crezi ca unui om batran ii e usor sa se duca prin tari straine sa castige bani? De ce nu s-a dus fiul la castigat de bani pe alte taramuri?
Cred ca e nervos pe fiul lui, pt ca nu e in stare sa se descurce singur. Nu cred ca un parinte trebuie sa munceasca toata viata pt copii, copilul trebuie sa-si asume responsabilitati si sa fie intergral pe picioarele lui, mai ales cand se insoara, sau cand are copil. Ori viitorul sot are si un copil si a mai fost si insurat, si tot in casa parinteasca sta cu viitoarea sotie. SI socrii nu vad asta terminindu-se!!!
Sincer, daca as fi parinte, nu cred ca mi-ar place situatia.
Si da, cred ca fie acceptati asa cum e, si nu va mai consideri victima cheltuielilor altora, fie va luati talapshitza si va asumati toate riscurile unui trai in doi, departe de umbrela financiara protectoare a parintilor. Departe de sentimentul ca vi se cuvine orice doar ca vine de la parinti.
E doar parerea mea, nu poti sa le ai pe toate, un apartament pt care au muncit altii o viata intreaga si viata ta intacta, nealterata de cei din jur. Daca vrei indepedenta, stai doar pe picioarele tale.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Denisam/Denisam.jpg)
Denisam spune:
Nu vreau sa judec, imi voi exprima parerea care in mare parte e acceasi ca cea a lui Felicity.
Inteleg ca e frustrant pt voi, dar nici pt socrii tai nu e usor, munca in Italia clar nu l-a ajutta pe socrul tau, ci din contra, el a realizat ce greu e sa faci un ban cinstit si cred ca e suparat pe ful lui ca nu e independent si nu are o casa sa ofere viitoarei familii.Plus ca are si un copil deja si clar veti avea si voi unul si e decizia vostra dc vreti sa stati cu ei si sa ii suportati sau sa mergeti cu chirie sau sa luati in rate un aprtament.Nervii nu ajuta la nimci, discutiile in contradictoriu de asemnea si incaptinarea dauneaza de obicei.As zice sa incercati cev ape cont propriu fara ajutorul nici unui parinte, sa stii ca noi aici in Ca, nu numai ca atrebuit sa ne adaptam, dar am luat-o de la zero total, si am venit fiecare singuri, nici macar c ao familie, aici am construit totul si am lasat in tara joburi bune si case.
Iti doresc intelepciune si taria sa o luati de la capat sau sa luati decizia potrivita si CASA de Piatra!
Denisa7+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!
bibyrox spune:
Felicity si Denisa fiul sau nu s-a dus sa munceasca in Italia pentru ca nu i s-a ivit ocazia (Dumnezeu stie de cand ne tot chinuim sa gasim ceva sa putem pleca!), lor li s-a ivit aceasta ocazie si s-ar fi putut gandi la noi... ca suntem tineri, putem altfel rezista... dar Nuuuu, s-au dus ei. Foarte bine! Din contra a vazut ce repede se castiga banii acolo, muncesti de iti sar ochii dar cel putin esti platit bine. In schimb aici nu e asa... si de-aia nu-i convine. Ii pare rau ca s-a intors, e plin de nervi ca nu are bani si din cauza asta toti din jurul lui sunt vinovati. Sa va spun sincer la inceput cand ne-am mutat impreuna eu nu am vrut sa stam cu ei. Am vrut sa stam cu chirie dar cans a auzit socrul.... Doamne fereste ce scandal a facut!!! de ce am investit in casa aia??? Pentru ca am vrut sa fie mandri de noi, am vrut sa facem ceva sa fie totul bine, nu am facut de capul nostru nimic. I-am sunat in Italia si i-am intrebat daca putem lua canapele noi si ce sa facem cu cele vechi. Ne-a si spus unde sa le ducem... la cineva la tara, sa nu luam nici un ban de la persoana respectiva... am facut exact ce ne-a spus. Acum nu mai recunoaste!
Dar stiti care e problema??? ca nu e asa numai cu noi (atunci poate chiar m-as fi intrebat ce mama naibii am facut), cu toata lumea e asa!!! deja mi-e rusine de prieteni sa-i mai chem la mine pentru ca n-ar nici o jena: tipa, se cearta intre ei, tranteste... nu mai zic ca abia da "buna ziua"....
Oricum zbor de acolo imediat dupa nunta! Normal ca nu le las casa goala... desi asa ar trebui sa fac pentru cum s-a comportat cu mine! Cand esti bun esti luat de prost.... dar.... asta e viata! Inca o lectie pe care am invatat-o!
Va multumesc mult!
Roxy
Album poze
Nunta noastra
emy2001 spune:
BUNA ROXANA
MA NUMESC MIHAELA,NE-AM CUNOSCUT NOI UNDEVA ,DAR AICI VREAU SA-TI SPUN DESPRE SOCRII TAI: LASA-I IN PACE NU-I MAI BAGA IN SEAMA , INCEARCA SA-I IGNORI NU LE LASA LUCRURILE PE CARE LE-ATI MUNCIT VOI SI MAI ALES CA INCA PLATITI RATELE LA ELE.
NU POT DECIT SA-TI SPUN SA VA GASITI O LOCUINTA UNDE SA STATI NUMAI VOI 2.DAR MAI ESTE O PROBLEMA CE AM INTELES EU CA EL ARE UN BAIETEL DE 5 LUNI SI CA AR LOCUII LA FOSTA LUI SOTIE.
DAR LUCRURILE NU STAU ASA CUM CREZI TU.NU AS VREA SA TE SUPAR INAINTE DE NUNTA,,DAR CHIAR DACA VOI O SA AVETI UN BEBE PT EL ACEL COPIL O SA RAMANA TOATA VIATA FIE CA VREI TU, FIE CA NU VREI, SI ATUNCI O SA INCEAPA ALTE PROBLEME CARE O SA FIE MULT MAI MARI C A ASTA. CREZI CA FOSTA LUI SOTIE NU SE GANDESTE CA SI-A PARASIT PROPRIUL FIU? CAND O SA CREASA COPILUL MAI MARE SI O SA INTREBE DE TATAL LUI SI VA AFLA CA L-A PARASIT CIND ERA MIC CE VA SPUNE? PLATESTE PENSIE ALIMENTARA? DACA DA, ATUNCI O SA VA FIE GREU SI CU RATELE SI CU CHIRIA..DACA PESTE UN ANUMIT TIMP O SA TE PARASEASCA SI PE TINE (DOAMNE-FERESTE) AVIND UN COPIL DE 5 LUNI ,CUM CREZI CA AR FII.? TREBUIA SA TE GINDESTI F BINE INAINTE DE A FACE PASUL ACESTA .STIU CA MAI ESTE PUTIN PINA LA NUNTA, DAR DACA A-TI MAI AMINA PUTIN .MAI GINDESTETE CA PESTE ANI VA VENII IN CASA SI COPILUL LUI SI TU VEI AVEA COPILUL TAU CU CE OCHI IL VEI PRIVII? CREZI CA VEI FACE DIFERENTE? O SA-L IUBESTI SI PE EL CA PE PROPRIUL TAU COPIL(DOAR ESTE COPILUL LUI).
SAU DACA NU POTI SA FACI COPIL( IARASI SPUN DOAMNE -FERESTE) SI EL SE IMPACA CU FOSTA LUI SOTIE DOAR DE DRAGUL COPILULUI?
VEZI TU PROBLEMELE SUNT DIN CE IN CE MAI AMPLE NU NISTE AMARATE DE CANAPELE, AERUL CONDITIONAT SI CE A-TI MAI LUAT VOI.
SPER CA NU AM FOST PREA DURA DAR ITI SPUN DIN PROPRIE EXPERIENTA .
DACA CREZI CA TE-AM SUPRAT CU CEVA ,IARTA-MA
IN REST ITI DORESC T OT BINELE DIN LUME
TE PUP
bibyrox spune:
Buna Emy sau Mihaela... nu stiu unde ne-am mai cunoscut si as fi tare bucuroasa daca mi-ai spune.
Copilul lui nu are 5 luni ci 5 ani! Noi ne cunoastem de 13 ani din care 3 ani am fost despartiti - timp in care el s-a casatorit! Ne-am reintalnit dupa ce se despartise de sotia lui... Copilul lui ma place foarte mult si eu tin la fel de mult la el. Nu este absolut nici o problema daca tatal sau ar vrea sa-l aduca sa locuim impreuna. Chiar si atunci cand va veni pe lume copilasul meu nu voi face comparatie pentru ca au acelasi tata. Bineinteles ca ii plateste pensie alimentara, nici nu se pune problema.
Ne cunoastem de atata timp... si ne iubim atat de mult incat nimeni si nimic nu ne poate desparti.
Oricum problemele acasa s-au mai linistit acum, socrul meu este mai calm ba chiar si-a pregatit si costumul pentru nunta.... Offf Doamne sper sa se rezolve odata!
Un lucru este cert: dupa nunta vom pleca undeva unde sa locuim singurei! Nu le pot lua lucrurile din casa pentru ca... nu pot! Nu le pot lasa casa goala si pana la urma ne-om intelege noi intr-un fel.
Tu chiar vorbeai serios cand spuneai sa ma mai gandesc? sa amanam nunta???
Roxy
Album poze
Nunta noastra