Mamici de iulie-august 2005 (14)
Raspunsuri - Pagina 10
Giana spune:
Buna seara burtici!
Eu azi dimineata nu m-am simtit prea bine.Spuneti-mi voi,e normal ca pana la 14 saptamani sa nu-mi fie grata deloc si tocmai dupa atata timp sa
?Dupa cum v-am spus e prima data.Sunt sanse sa apara greturile de acum incolo?Chiar cand ma consideram o norocoasa in ceea ce priveste aspectul asta....
Sper sa nu se repete!
Fetelor,nu va mai faceti atatea probleme cu greutatea.Oricum veti creste destul de mult.Mai bine sa va obisnuiti cu gandul.Eu chiar vreau sa am o burta maaareeee!Dupa nastere vom vedea noi cum vom scapa de kg in plus.Important este sa nu ramanem cu vergetiri,varice... Eu folosesc creme si uleiuri dar ce va fi va fi!Conteaza si bagajelul genetic!Incerc sa fac tot posibilul.
Giana
14s
Katink spune:
M-ati mai linistit putin.
Kulta multumesc pentru sfat, o sa incerc in seara asta pozitia, si maine iti spun rezultatul 
Amironeanu, pai cum adica s-a asezat cu capul in jos? Eu de cate ori l-am vazut la eco se misca intr-una... ma gandesc ca acuma e perioada de tumbe, deci nu cred sa fie probleme ca a stat putin mai mult cu capul in jos, se rasuceste el, nu?!
Pupici la toate,
Katink
17
anis spune:
Kulta, mai e si treaba cu sarea.Adica sa-ti puna cineva sare in cap,fara ca tu sa vezi.Si daca duci mana la barbie e fata,daca o duci la nas e baiat. Incearca! ![]()
Katink, exact ceea ce simti tu simt si eu..daca stau mult pe scaun, ma omoara fundul..in pat daca stau ori pe stanga ori pe dreapta,ma trage burta, cu fata in sus..nu imi place ca se "revarsa"...si uite asa ma tot invart pana gasesc o pozitie comoda...stau exact ca o barza intr-un picior
![]()
Si am inteles de la dr ,ca e doar inceputul
Asa ca stai linistita.
Aaaaaa..mai nou am vazut pe burtica,mai ales lateral, vase de sange pronuntate ,ca la sani...si am inteles ca se vad ,tot din cauza ca se mareste "casuta lui bebe".
Giana, exact pe la 14 sapt, ma apucase si pe mine
,nu m-a tinut mult...1 saptamana.Si pana la 14 sapt, am avut arsuri de ma omorau...asa ca fiecare sarcina e in felul ei...Bebelusii sa fie sanatosi!
Amironeanu,prietena ta a fost la dr? El ce zice?
AniS
si bebelina mea dulce 16+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Nique15, daca te uiti pe lista, de ex Monica_Elena, are trecut numele dr. Asa ca eu doar astept sa mi-l spuneti si il trec! ![]()
Te-am notat!
AniS
si bebelina mea dulce 16+
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
palmyrah2002 spune:

Am fost si noi la echo aseara si l-am admirat pe bebe facand gimnastica.
Doamne cita energie are,nu a stat locului o clipa,in schimb mi-a facut o demontratie de arte martiale intinzindu-si piciorusele si proptindu-le drept in burta in unghi perfect..a fost tare dragalas.
Nu am reusit sa aflam sexul,dar miercuri ma internez pentru amniocenteza si dupa sigur voi sti ce este.
Stiu ca s-a mai discutat si va rog sa ma ajutati sa gasesc citeva informatii despre amnio!

Cristina
19 s si Mihnea
mitub spune:
Amironeanu la 3 luni jumate bebele este mic si se invarte in toate felurile, nu poate spune medicul in nici un caz ca e vreun pericol dc a stat pe durata ecografiei cu capul in jos! Mie la prima sarcina mi s-a intors gaza pe la 6 luni cu capul in jos si asha a ramas pana la sfarsit, ca nu mai avea loc de tumbe, si tot n-a fost nici o problema
Cristina intelesesem ca ti-a iesit bine triplul test, de ce ai decis sa faci amniocenteza? Da, este un test mai complet, afli sigur si sexul bebelului si eventuale probleme, dar...are un procent marisor de sanse de avort, bebe simte disconfort si mai stai si tu stresata vreo doua saptamani pana la rezultat. In plus, rezultatul nu e nici in acest caz sigur 100%.
Kulta eu iti sugerez oricum sa iei vitamine si calciu, esti foarte apropae de sracina preecedenta si stiu ca ai si alaptat, decio organismul are deja un fond slabit.
Katink si eu am burta destul de des ca un bolovan...si simt cum ma trage, dar vorba fetelor, asta este de-abia inceputul. Insa parca burtica este mai jos ca data trecuta, caci nu ma simt comfortabil nici in pozitia sezand...ce sa-i faci, am imbatranit intre timp ![]()
Pupici,spor la treaba,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 17 saptamani + (DPN 1 august)
geaninaelena spune:
Buna dimineata!
Katink si eu ma confrunt de doua saptamani cu aceeasi problema...nu mai suport sa stau pe scaun...9 ore de munca de birou...nu stiu ce ma fac in urmatoarele 2 luni?!?
stie cineva daca mai este valabila chestia cu programul redus (cred ca 6 ore)in legea maternitatii?
21 saptamani
Gia
palmyrah2002 spune:
quote:
Originally posted by mitub
[red]Cristina intelesesem ca ti-a iesit bine triplul test, de ce ai decis sa faci amniocenteza? Da, este un test mai complet, afli sigur si sexul bebelului si eventuale probleme, dar...are un procent marisor de sanse de avort, bebe simte disconfort si mai stai si tu stresata vreo doua saptamani pana la rezultat. In plus, rezultatul nu e nici in acest caz sigur 100%.
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 17 saptamani + (DPN 1 august)
Pentru ca am 37 de ani medicul mi-a recomandat amnio pentru mai multa siguranta si sint de acord cu asta.
La Iasi dureaza max 5 zile pina afli rezultatul si prefer sa aflu daca e totul in regula decit sa am surprize mai tirziu.
Sansele de avort sint de 1% din cite am citit,dar de asta as vrea mai multe informatii si referitoare la rezultat.
Nu pot sa spun ca nu am emotii,dar cred ca e mai bine asa!

Cristina
19 s si Mihnea
corbioana spune:
Buna dimineata burtici!!! 
Gia
si eu am tot un serviciu de stat pe scaun, insa de 8 ore. Eu inca nu am probleme dar din cand in cand ma mai ridic, fac ture pe aici, ba la toaleta ba pe ici colo, ies cate 10-15 min. zilnic sa-mi iau cate ceva de mancare si ma plimb putin si iau aer. Sapt. trecuta mi-a zis cineva care s-a uitat cica pe lege, regret dar nu stiu care, dar ne putem interesa. Si zice clar ca avem dreptul la program redus de lucru: adica 6 ore. Ceea ce trebuie facut este sa mergi la dr. tau gineco, iti da o recomandare ca ai nevoie de program redus pe motive de sanatate, ce scrie el acolo stie mai bine, cu ea te prezinti la munca si iti miscoreaza programul zilnic. E sigur ca se poate, doar ca nu stiu nr. de lege! Asa ca ar trebui sa incerci, s-ar merita. Eu una nu am cerut inca, dar daca vad ca nu mai pot o sa incerc si eu.
Ioana
corbioana spune:
Uite aici niste linkuri de pe site-ul Min. Muncii:
http://www.mmssf.ro/dispensaprenatal.htm / aici zice de dispensa in cazul consulatiilor prenatale pe care ti le pot compensa in ore libere cu aceleasi drepturi salariale.
http://www.mmssf.ro/modificarea.htm
O sa mai caut sa intreb exact unde scrie in lege de programul scurtat.
20 sapt.
Ioana