Sindromul de hipercoagulabilitate (6)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Bacitza,

Cred ca ai citit toate capitolele de aici despre sindrom!
Si sunt cea mai buna dovada ca efecturea de analize "incrucisate"ca si garda financiara-iti pot da o imagine mai realista a stadiului in care te afli!Si cred ca din ce ai citit ai vazut prin cate patanii am trecut cu toate!

Valen,
Imi pare tare bine ca sunteti ! SI mai aveti un piculet!..Cred ca cel mai important este ca esti LINISTITA! Si asta te va ajuta enorm !Ai sa vezi!

http://community.webshots.com/user/bestuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Buna,
Mi-e rusine ca nu am postat mai devreme povestea mea, mai ales ca se poate invata cate ceva; dar uite ca m-am hotarat acum.
La inceputul anului, raman insarcinata, dupa avort spontan in 2003. Ecografic se determina sarcina gemelara, dar unul din feti porit in evolutie. Fac un set de analize, intre care si cele specifice SAFL. Majoritatea la Hematologie Coltea (pe atunci dr. Vladareanu), alta parte, inclusiv anticardiolipinii la Cantacuzino. Toate ies negativ, cu exceptia ACL. La sugestia dr, fac analiza scumpa de la Medsana (igg si igm) si surpriza, negativ! Intre timp, sarcina evolueaza cu ceva probleme, o desprindere de placenta. La sf trim 2, dr meu insista sa repet ACL, sa stim totusi sigur cum stam, ca aveam ceva probleme la IR-uri. Din nou fac ACL, la Babes, surpriza, pozitiv! Ma duc si peste Babes si peste Medsana, cu scandal obtin sa fiu retestata pe gratis. Rezultate: Medsana negativ, alatura spre fundamentare si o foaie de analize facute la un laborator din Paris, pe cheltuiala lor, Babes, citez "AMBIGUU". Adica "n-aveti nimic, dar noi nu putem zice asta". In dorinta de a ma lamuri cum se poate gresi analiza, am aflat - via acel lab Franta - ca ACL se fac pe truse Elisa, care sunt fff sensibile; instructiunile de utilizare sunt stufoase si includ conditii stricte (le-am gasit la vremea respectiva pe net); nu e greu de imaginat ca, la lipsa de responsabilitate ce domneste in sistemul medical, analizele astea duc la rezultate fals pozitive. Ceea ce e rau e ca dureaza f.mult, timpul curge si de multe ori trebuie sa iei o decizie fara sa fii lamurit 100%; asa m-am ales si eu cu 10 zile de tratament cu aspenter - in vederea trecerii la clexane, si dr. hemato voia sa-mi dea si cortizon (prednison!!), noroc ca s-a opus dr gine.
Acum sunt in s40, mai am putin, bebeul e ok....
Deci, zic si eu, atentie unde si cum faceti analizele.
Toate bune,

Raluca, mama Radului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamaria spune:

Eu am avut o sarcina oprita in evolutue la inceputul lui oct ! Exact atunci descoperisem probleme la anticorpii antifosfolipidici( Fundeni)! Acum as dori sa fac cat mai multe investigatii pt a ma lamuri! Pana la urma care este cel mai pun lab. de hematologie!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikiriki spune:

Dragi viitoare mamici sau mamici aspirante!
Am o prietena f buna care a avut aceeasi problema ca si voi cu acest sindrom si a facut tratament cu Clexane 20mg/02,ml aproape toata sarcina. Acum are o fetita sanatoasa si frumoasa de aproape 11 luni, Malina.

Ei i-au ramas vreo 4-5 cutii de Clexane x 10 fiole pe care vrea sa le doneze uneia dintre voi viitoare mamica cu aceasta problema si m-a rugat pe mine pentru ca am acees la acest site sa va scriu.

Deci daca aveti nevoie si vreti imi puteti trimite un PM si va voi ajuta sa intrati in posesia lor!

Kikiriki 27+ cu Luana

Kikiriki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Salutare fetelor, vad ca pe aici e liniste de mult. Asta e un semn buns per ca nu mai sunt probleme deosebite. Noi ne-am hotarat sa facem bb2. Tot cu clexane dar nu ma deranjeaza. Voi ce mai faceti?

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

Ceau monu si vreau sa-ti spun ca ma bucur ca ai "reactivat" acest subiect, pentru ca aveam si eu niste nelamuriri cu care nu ma ajuta nimeni.
Deci, inainte sa fac FIV-ul - reusit din fericire-, am facut analiza la timpul Quick, care a iesit dupa cum urmeaza:
PROBA: TQ....15,9 "
IQ....59%
INR...1,39

MARTOR: TQ...11,6 "
IQ....100%
INR....1,00

Zona terapeutica: 17-30% (fata de normal)tratament cu anticoagulante orale
Zona terapeutica preconizata pentru INR:
-profilaxia trombozelor: INR =2 LA 3
- flebite si prevenirea trombozelor venoase recidivante INR=2,5 LA 4
- profilaxia trombozelor arteriale si a valvelor cardiace: INR=3 la 4,5

Inainte de FIV, am facut tratament cu aspirina vreo luna de zile. La ultimul control cand am fost la Szeged l-am intrebat pe dr. daca nu sunt probleme sa pierd sarcina avand in vedere aceasta analiza si daca nu ar trebui sa fac anticorpii antifosfolipidici, iar el mi-a spus ca nu intelege de ce imi fac probleme.
Mentionez ca acum am 9 saptamani, iar urmatorul control ma gandesc sa-l fac peste vreo saptamana, la un dr. din tara.
Te rog atat pe tine, cat si pe celelalte fete care stiu despre acest sindrom daca este cazul sa continu investigatiile si daca este cazul sa-m fac probleme.
Si inca o intrebare te rog: care analiza ar trebui sa o fac autoanticorpi cardiolipina IG si IGM , anticorpi antifosfolipidici.
Mutumesc mult de tot.

Mi-ka

Mergi la inceput

MI-ka uff mama ce tema de control! stai sa citesc bine sa ma documentez si iti raspund cu mare drag.
am o nelamurire insa, esti gravida nu? mai iei anticoagulante pe cale orala? adica heparina pe cale orala, nu? eu stiu ca in timpul sarcinii nu se da heparina pe cale orala. e interzis.
ce sa iti spun de griji! esti la prima sarcina?

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Daca tot s-a reactivat subiectul, insist si eu ca in caz de rezultate pozitive de la Fundeni, sa nu luati nici un tratament pana nu va repetati analizele la Coltea si la Cantacuzino.Multi dr gineco cara aveau incredere oarba in Dr Uscatescu au inceput sa-si puna intrebari, cei cu asa de multe rezultate pozitive- e totusi o afectiune rara.Doctora care mi-a urmarit mie sarcina trimite acum doar la Coltea - din pacate eu n-am avut sansa asta.

Mergi la inceput

Buna monip, ma bucur sa te vad. Corect ce ai spus. Tratamentul pt asa ceva doar in cazul unui diagnostic real.

si Alexia Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by monip

Daca tot s-a reactivat subiectul, insist si eu ca in caz de rezultate pozitive de la Fundeni, sa nu luati nici un tratament pana nu va repetati analizele la Coltea si la Cantacuzino.Multi dr gineco cara aveau incredere oarba in Dr Uscatescu au inceput sa-si puna intrebari, cei cu asa de multe rezultate pozitive- e totusi o afectiune rara.Doctora care mi-a urmarit mie sarcina trimite acum doar la Coltea - din pacate eu n-am avut sansa asta.

moni

sustin si eu 100% ce a zis monip, si mie mi-a zis ginecoloaga ca daca fac analiza la fundeni sigur iese pozitiva..in afara de coltea , daca vreti sa va recolati analiza la particular, stiu ca se lucreaza bine la MEDLIFE

"Cand timpul masoara cu anii pacatul/in el e sentinta, nu-n judecatori!" (Vali Sterian)

Mergi la inceput