Bebelusi de Noiembrie-Decembrie 2004 (23)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns auras_80 spune:

Pt fetele care m-au intrebat cum e cu filmuletul:
1. sotul meu a facut programelul (in flash) pe care ruleaza
2. l-am intrebat ce trebuie facut ca sa-l puteti folosi si voi si mi-a zis ca trebuie hosting pe un server, numai asa poate rula; iar filmuletele facute trebuie apoi transformate in format flash
Daca aveti spatiu pe vreun server,va ajuta cu cea mai mare placere

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mai si Alex al meu vrea sa stea numai in fund. In carseat se ridica de caput si sta cocarjat doar doar o vedea si el lumea asa cum vrea, de pe verticala. Cum il pun pe ceva inclunat, cum ridica mereu caputul sa se ridice. Si e asa de perseverent.
Eu il tin in multe pozitii care eamana cu statul in fund, dar nu la 90 de grade, ci pe la 60. Ori ca sta in brate, ori ca e rezemat de mine, ori in carseat, ori in carut, ori in ham...daca stau sa ma gandesc cam toate presupun o anumita verticalitate, dar cu sprijinire, bine-nteles. E ccalr ca va sta mult mai repede in fundut decat ne asteptam noi.
Cand m-am dus la giencolog la 6 sapt. dupa nastere, era acolo o mamica (culmea, tot romanca) venita si ea la ginecolog cu ofetita de 5 luni. Si mi-a zis ca fetita ei sta in fund de la 4,5 luni. Trebuia sa tina mana in fatza ei ca nu cumva sa se aplece in fatza si sa cada, dar se tiena tare bine in fundutz, fetita si daca ati fi vazut-o ce grasuna era, nu e nici un copil aici cum era ea de grasa.
Deci, de pe la 4 luni si ceva ne putem astepta sa-i punem in fundut. E adevarat, putin cate putin, nu toata ziua. Asa ca e normal pe la 3,5 luni sa inceapa sa-si exprime dorinta de a exersa pozitia de stat in funduletz.

I-a ziceti-mi, ceva. Eu am observat ca Alex deschide un pic mai putin ochiul drept, iar pe stangul mai mult. Adica se observa daca te uiti atent ca ochiul stang e un pic mai larg deschis. Am orbesrvat eu de cand s-a nascut ca deschidea mai mult un ochisor, dar nu am dat atentie pentru ca atunci oricum copilasii de-abia daca deschid ochii. M-am gandit apoi ca face parte din asimetria fetei (cu totii avem asimetrii, foarte putini oameni sunt perfect simetrici). Voi ati observat asa ceva? Repet, e foarte, foarte putin perceptibil.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

uite un link interesant unde gasiti tot felul de formule si masuratori. http://www.romedic.ro/medicina/pediatrie/indici_antropometrici.htm

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity

Mergi la inceput

Draga Flory, ai zis ca Andrei papa deja biscuite. Am vazut ca e mai mic decat Medeea cu doua saptamani. Eu inca o alaptez si nu prea as vrea sa -i dau si altceva,desi cred ca ar fi timpul, recunosc ca mi-e mai comod asa. Tu il alaptezi?
Si cu statu in fundulet...si Medeea are tendinta de a se ridica si recunosc ca si eu am pus-o pentru cateva secunde in fundulet si spre uimirea mea chiar a stat bine fara sa se rastoarne ce-i drept pret de cateva secunde.
Oare sa o las si eu cate putin in fundulet?

Mergi la inceput

Da, minte multa am ... d-abia acu am vazut"cand vin de la servici" -normal ca nu il alaptezi

Mergi la inceput

Eu sunt tare mandra ca am reusit sa-l fac pe Alex sa se culce singurel ziua. Deja avem vreo 2 sapt. de cand face treaba asta, dar de cateva zile observ ca nu mai am nici o dificultate in treaba asta. Dupa ce-i dau sa manace, il pun in patut, il invelesc cu patura, ii dau suzeta (daca este nevoie, caci atunc icand e deja aproape adormit din timpul suptului, nu mai e nevoie nici de suzeta), il pup pe capsor, il mangai de 2-3 ori, ii zic "nani, mami, nani, sssshhhhhh", ii tin un pic manutele in mainile mele sau il las pe el sa se prinda de mana mea si apoi plec di ncamera. Toata treaba asta nu dureaza mai mult de 1 minut. Si-l lasa acolo. Uneori daca e mai fara chef, mai scapa suzeta si nu adoarme imediat, incepe sa scanceasca usor chemandu-ma. Ma duc din nou la el, ii bag suzeta, iar ii zic "nani, mami, nani, ssshhhh", il mangai pe manute si apoi plec. Si adoarme. Ce ma bucura e ca nu adoarme instantaneu, ci peste 1-2 minute, ceea ce imi demonstreaza ca a gasit metoda potrivita de a se adormi singurel. Dar trebuie sa marturisesc ca pana am ajuns in pucntul asta am trecut si printr-o perioada de plansete de fiecare data cand venea ora de cuclarica.
Si e adevarat ca de fiecare data cand il pun la culare e semi-intuneric in camera. Am pus o bucata de panza direct pe geam ca sa nu patrunda soarele (noi suntem pe partea cu soarele). Si el stie acum cand e ora de culcarica.
Uneori, daca e semi-adormit, cand il pun in patut scanceste o data, dar cand ii trag paturica pe el, stie ca e vorba de culcarica si tace imediat.
Pentru mine e o mare realizare, nici nu stiti ce ma bucur. Adio leganat in brate, adio umblat prin casa cu el in brate ca sa adoarma. Si de azi voi incerca sa-i dau de papica mai rar: la 3 ore, ca tot am vazut ca nu mai e "indragostit" sa manance. Probabil ca el, mititelul, nu mai avea nevoie de mancat asa des, dar eu din obisnuita tot la 2 ore ii dadeam. Probabil ca si de-aia incepuse sa arate semne de dezinteres cand il puneam la tzitzi la fiecare 2 ore.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

ooofff azi am fost la doctora si am aflat de ce nu papa cat trebuie si de ce refuza biberonul are in gurita un stafilococ care cica il are toata lumea dar la bebelusi din cauza ca au sistemul imunitar mai scazut si din cauza laptelui care favorizeaza se manifesta
acum facem tratament sper sa ii treaca repede, bine ca nu e altceva mai grav

Alexa si bebe Silviu http://community.webshots.com/user/paxela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miche spune:

quote:
Originally posted by paxela

ooofff azi am fost la doctora si am aflat de ce nu papa cat trebuie si de ce refuza biberonul are in gurita un stafilococ care cica il are toata lumea dar la bebelusi din cauza ca au sistemul imunitar mai scazut si din cauza laptelui care favorizeaza se manifesta
acum facem tratament sper sa ii treaca repede, bine ca nu e altceva mai grav

Alexa si bebe Silviu http://community.webshots.com/user/paxela

nu e grav deloc!
chiar am vrut sa postez , dar am uitat , pt fetele care se plangeau ca nu sug bb-iii.
Asta este , in gurita se face limbuta alba si se trateaza cu glicerina boraxata cu stamicina (se prepara in farmacie)se unge limbuta cu un deget infasurat in pansament steril..
dupa 2-3 zile face limbuta frumoasa

poze Darius (26.11.2004)

Mergi la inceput

Miche, asa m-am gandit si eu, ca trebuie sa-i mai curat gurita, dar dr. mi-a zis ca nu-i nevoie sa-i curat limba cu ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Ei Miche ar fi bine sa se faca dupa 2-3 zile...la noi nu a mers.De fapt nu a mers cu aceasta combinatie, dar a avut efect glicerina boraxata simpla.

Fulguletz ne rugam sa aiba putere voinicelul tau si voi la fel.Noroc ca ati descoperit la timp.

Cecilia noi vrem fata pentru ca suntem aproape cei mai mici si fetitele si-au luat sotiori de varsta lor, mai copti...deci daca ne vreti si voi
Poate sunt eu dar am inceput sa-mi fac griji ca puiul doarme prea mult..adica ziua doarme dimineata o ora, la pranz 4 ore!!! iar seara 1-2 ore, apoi toata noaptea.Si a trecut la mese din 4 in 4h in loc de 3 cum facea pana acum 2 zile.Cat e treaz nu e apatic, e foarte vesel, rade si canta!!! deci intram si noi in formatie, vorbeste cu mine, cu jucariile, cu piticii de pe pereti, deci teoretic nu ar trebui sa-mi fac griji..sau da? Voi ce ziceti ?

Hena asa am facut si eu cand l-am culcat prima data pe burtika.

Noapte buna tuturor

http://photos.yahoo.com/mikiparisa

Miki si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput