Sarcina oprita in evolutie dupa FIV / FIV+ICSI
Raspunsuri - Pagina 5
luli spune:
Am primit ieri in sfarsit rezultatul histopatologic si sincer nu stiu ce sa cred.
Am vorbit cu Prof Ancar si mi-a spus ca pe rezutat scrie:
Concluzie: trebuie sa fac analizele celebrele analize la Fundeni.
Luli si ... atat.
dana p. spune:
Luli nu inteleg ce fel de rezultat este asta cu puncte goale.
Ti-a zis el ca trebuie sa faci analizele la Fundeni ca din cauza asta este posibil sa se fi oprit din evolutie sarcina?
Si eu am facut analizele la Fundeni dar cica mai bine le faci la Coltea ,ca la Fundeni te scot aia cu diagnostic gresit. Acum nu stiu ce sa mai zic.
Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
luli spune:
Scuze - am vrut sa pun cu 1 bulina in fata sa le enumar dar …. Din viteza nu am mai verificat (nu i-am dat vizulaizare) cum arata textul dupa ce am scris…
Da mi-a spus sa le fac Fundeni insa nu voi merge sa arunc cu banii aiurea pe analize in care nu am incredere. Le voi face la Cantacuzino impreuna cu alte multe analize si gata.
....in rest... preferam sa-mi fi spus alt motiv... raman la parerea mea caci daca as fi stiut din timp de acest lucru as fi putut preantampina chinul si durerea de acum si as fi avut un bb de 20+...asta e nu pot decat sa-mi reprosez faptul ca nu am citit la acea vreme mai multe despre acest sindrom crezand ca sunt bine merci si ca nu pot avea asa ceva din moment ce toate analizele mi-au iesit bune inainte si nu am antecedente in familie.
Numai ca regretele sunt mult prea tarzii........
Luli si ... atat.
dana p. spune:
Luli nu te mai necaji acum . Nu tu ai fost de vina ca nu ai facut analizele astea, doctorul trebuia sa se gandeasca si sa-ti dea sa faci toate analizele indiferent ca aveai antecedente sau nu in familie.Dar doctorii uneori trec cu vederea unele analize care se dovedesc a fi importante dupa aceea.
Eu pana cand nu am pierdut 3 sarcini nimeni nu ma baga in seama sa-mi dea sa fac mai multe analize.Acum cand stiu ca le-am facut pe toate sunt mai linistita ca stiu ca pot preveni o alta pierdere de sarcina sau cel putin asa sper.Totul e sa mai raman insarcinata ca vad ca pana acum nu s-a intamplat nimic.
Fa-ti analizele si vezi rezultatul si poate cu ajutorul lui Dumnezeu poate reusesti sa ramai insarcinata natural , daca nu mai poti sa faci un alt FIV din cauza banilor si atunci o sa stii ce ai de facut ,ce tratament sa urmezi.

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas
lauion spune:
Luli, nu-ti mai face si mai mult rau, sunt aproape sigura ca nici tu si nici eu nu avem acest sindrom, sper sa nu ma insel!
Mergi si fa-ti analizele ca sa fii cu inima impacata, insa mie suspectarea acestui sindrom incepe sa imi sune din ce in ce mai mult ca o incercare de a gasi o explicatie cand nu ai nici una...
Cauzele pot fi multe si mai ales in cazul nostru FIV+ICSI posibilitatea de a obtine embrioni neviabili e mai mare, iar medicina se pare ca mai are pana sa gaseasca un raspuns la toate.
Tia spune:
quote:
Originally posted by lauion
Cauzele pot fi multe si mai ales in cazul nostru FIV+ICSI posibilitatea de a obtine embrioni neviabili e mai mare, iar medicina se pare ca mai are pana sa gaseasca un raspuns la toate.
Lauras
..de aici si procentul scazut al reusitelor prin sarcini duse la bun sfarsit. Din pacate este adevarat desi este greu de acceptat..
22+
lauion spune:
da Tia, asa este, in fapt procentul de 20-25% de reusite prin FIV se refera la aceste sarcini duse pana la capat, nu la implantare.
... si stunci cum sa nu te stresezi la maxim pana te vezi cu puiul in brate!
luli spune:
Lauras - chiar crezi ca s-ar preta Ancar la asa ceva?
As fi tare dezamagita daca asta ar fi adevarul.
Luli si ... atat.
lauion spune:
Luli, eu cred ca este un cerc vicios...
Ancar ne trimite la Fundeni pt. ca a avut experiente neplacute cu acest sindrom, la Fundeni ies rezultatele asa cum ies, ne intoarcem la el cu tratamentul dat de fundeni s.a.m.d., in concluzie sindrom de hipercoagulabilitate si mergem mai departe pe calea asta.
De fapt in toata povestea asta parerea mea este ca ne lipseste un hematolog bun si cu responsabilitate care sa nu se joace cu nervii si banii nostri!
Nu vreau sa zic nimic de rau de prof Ancar, a fost singurul care s-a ocupat cu profesionalism de problema mea si am mai spus-o e si OM cu deosebire de multi alti medici; asa cum a spus si Tia cred ca nu stie de fapt ce se intampla la Fundeni.
luli spune:
Nu - de fapt ma refeream la "o incercare de a gasi o explicatie cand nu ai nici una..."
Asta ma supara ...
Luli si ... atat.