Copilasi de oct-noi-dec 2003 (52)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SimonaR spune:

Carmen, welcome to the club Codrin nu mai vrea sa bea lapte de la 8 luni !!! Am incercat eu ocazional sa-i mai dau, dar trage doua guri si cind simte gustul intoarce capul si nu mai vrea. De mincat minca iaurt (125 g), cascaval, smintina, brinza dulce, iar seara 200 ml lapte cu cereale, date cu lingurita, nicidecum din bibe.
A vorbit Adi cu un dentist si i-a zis ca trebuie sa-i dam Fluor Vigantoletten (ceea ce si facem, de la 1 an), pasta de dinti speciala pt. copii, si cica mai exista ceva, ca un fel de apa de gura, ca sa scape de negreala aia de pe dinti. Oricum, saptamina viitoare mergem la dentist sa-l si vada si sa ne scrie reteta exact cu ce trebuie sa-i dam.
Parerea mea e ca daca Matei nu mai vrea lapte, va trebui sa-i suplimentezi cumva lipsa de calciu, fiindca uite ce se poate intimpla cu dintisorii, si cine stie ce altceva

Bubu, eu de mult nu-i mai dau borcanele lui Codrin. De altfel, nici nu i-am prea dat, decit f rar, cind ieseam la iarba verde si nu eram acasa la ora mesei si nici nu aveam conditii sa-i pregatesc masa.

Dana, si eu stiu ca trebuie sa aibe 20 de dinti, din care 8 incisivi, 4 canini si 8 premolari.

Super mami, sa va traiasca finutza, sa creasca mare, frumoasa si desteapta !

Claudia, ce bine ca nu ai avut probleme cu Alexandra. Si eu am auzit ca echinaceea face minuni, am o colega care-si trateaza copiii numai cu remedii homeopate si nu are probleme cu ei. Cred ca o sa merg si eu la homepat sa-mi zica ce si cum.

Ven, ne pare rau pentru suferintele lui Markus. Tre sa fie tare greu sa-i iasa 8 dinti deodata !

Codrin e un dulce si un scump. De mai bine de o saptamina repeta intr-una "ma-ma" atunci cind sint in raza lui vizuala. Si o mai si zice pe toate tonurile, ca si cum ar incerca sa vada cum ii iasa mai frumos .
De duminica doarme la buni, fiindca e tare frig afara cind vin eu de la servici, iar masina e la tati pina pe la 9-10 sera, cind vine el acasa. Asa ca reusesc si eu sa dorm noptile "da capo al fine"
Saptamina trecuta i-am luat olita si i-am explicat ca acolo face caca. De atunci cind o vede zice "caca". Intr-o zi eu spalam vasele si el se agita in 4 labe prin bucatarie, pe sub masa, scaune, etc. La un moment dat se opreste brusc si pare ca se screme. Eu mi-am dat seama ca vrea sa "produca" ceva in pampers, dar n-am mai apucat sa ma sterg pe maini, sa-l dezechipez si sa-l pun pe olita. In schimb l-am intrebat "ce faci ?". La care el s-a uitat la mine cu o privire nevinovata mi-a spus pe un ton atit de natural : "caca" Am crezut ca-l maninc de drag ce mi-a fost de el. Intr-adevar, facuse caca si a trebuit sa-l schimb de pampers, fiindca nu mi-a iesit faza cu olita
Mey, nu mai stiu ce sa-i fac fiindca nu mai vrea sa mearga singur. A avut o perioada cind parea ca si-a dat drumul la mers, facea ture prin casa singur, dar acum, imediat ce ii dai drumul de minuta, fie se aseaza jos, fie se agata de cel mai apropiat punct de sprijin. Si nu stiu de ce ii e asa de frica, fiindca nu a luat nici o trinta zdravana din cauza mersului in 2 picioare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SIMONABB spune:

Carmen77 ai incercat sa-i schimbi laptele ?
Da-i Parmalat Prima Crestere daca s-o gasi prin Canada. Are aroma de vanilie, sau pune-i un praf de zahar vanilat in laptele obisnuit.

http://community.webshots.com/user/simonabb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Hello !Carmen incearca sa-l schimbi. Chiar ieri vorbeam cu prietena mea (bb al ei e nascut la sf lui noiembrie) si imi zicea ca pustiulica, mare bautor de laptic, nu mai vrea sa bea biberonul. I l-a schimbat si acum il cere si dimineata. Ii da nestle 1 - 3 ani (parca).
Mai e unul care se pare ca e bun, de la Hipp. Tot pt copilasi de varsta monstruletilor .Isabella ca tot vorbeam noi pe aici de bebeii noi.... a venit vorba si-n casa. Eu as vrea o fetita si tati un baietel.....la ce concluzie puteam ajunge....poate adoptam gemeni. De ce nu, cred ca as fi incantata. Cand o culcam pe Isabel mai devreme, incepusem sa ma gandesc la nume. Ma gandeam la Dennis si Lara. Hi, hi...lui tati sigur nu-i place nici unul nici altul.
Ven am ramas gura casca....opt dintisori. Cred ca sufera saracutul !!!
Pai e o drama cu unul doar, pe el cred ca il doare toata fata.
Il pupacim tare, tare.
Tu cum rezisti ? Ca banuiesc ca nu mai e liniste. Of !!!
Ileana, Isabel a invatat sa sufle nasul singurica de cand era super racita si cred ca simtea nevoia. dar in general repeta tot ce facem noi....pune-te pe suflat nasul si poate te imita Nici eu nu-i dau calciu. Am cumparat unul, Ca 20 se numeste, dar pedi a zis nu, farmacistul # 1 a zis nu, farmacistul # 2 a zis da....asa ca nu i-am dat.
Prin toamna o sa-i dam.Pupacim natiunea
Alexandra si Isabelita papusica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns super mami spune:

Ah, saru'mana pt urari (pt finuta).
Mi-e asa de draga, abia astept sa o vad. O cheama Marra.
Mai avem o finuta, e mai maricica, are 4 ani. Ea e in Bucuresti.
Cu ea deja ma conversez la telefon si imi povestea mamica ei ca dupa ce s-a nascut Isabel, toate papusile ei se numeau Isabel.
In concluzie era toata ziua...Isabel hai sa facem nani, Isabel hai la masa, Isabel te pocnesc .... "doar cand Isabel nu e cuminte !!!" - zicea ea.
Sunt doua papusele frumoase amandoua.pupici, Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Meeeeeey, a ajuns subiectul pe pagina a 2a! .
In legatura cu laptele, am incercat si cu miere, si cu Nesquick, problema e ca de cum vede culoarea alba ... il arunca cat colo! Nici nu vrea sa guste! Asa ca varianta cu vanilia sau orice alte adaosuri ... nu merge! Am incercat si i l-am pus in canita cu cioc (care e albastra la culoare, deci nu mai vedea ca e alb ... acelasi lucru! ). Zau ca nu stiu ce sa mai fac cu el, ma aduce la disperare. Eu inca mai sper sa ii treaca ... sa revina la sentimente mai bune.

Matei

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uki spune:

Buna seara!

Ileana, sa stii ca azi nu i-am dat Ca din ala...cre ca pana la urma il iau eu, dar la Mariuca ce sa-i dau, ca si Gluconic e...
Oricum n-a avut nici o reactie...
Pupici la Luca sa se faca bine

Ven, pe bune? Chiar ies atatia dinti dintr-o data? Cre ca noi am ramas ultimele... la Maria s-au umflat sus si a iesit (uraaaaaa!) doar unul din cei 4, eu nu prea stiu cum se numesc...
Sper sa treceti cu bine, fara febra si dureri, pupacim pe Markus

Supermami - sa traiasca finutza mey! Toata fericirea din lume pt voi!

O seara frumoasa va dorim!

Gabriela si Mariuca

Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Buna seara la mamici,

In primul rand multumesc si eu pentru toate urarile de bine si toate martisoarele virtuale primite de la voi pentru noi fetele,adica eu si Luana...Pupici tuturor baieteilor de aici!
Am citit si tot citit....
Super mami,te felicit si eu pentru noua minune venita pe lume,pentru finuta ta si ma bucur si eu pentru tine...Sa-ti traiasca finuta,sa creasca mare si sa fie sanatoasa!!!
Carmen77,nu vreau sa-ti dau sfaturi,dar as vrea sa iti scriu si parerea mea referitor la situatia ta cu Matei :cred ca cel mai bine ar fi,dupa parerea mea,sa nu il fortezi sa bea lapte,s-ar putea sa prinda ura pe el si sa il refuze in continuare sau chiar sa nu mai vrea deloc... Eu am patit asa cu baiatul meu cand era mititel si foarte tarziu a reinceput sa bea lapte.Incearca sa suplimentezi altfel laptele ,stiu si eu?!,poate cu o cantitate mai mare de iaurt,cu branzica dulce(pe care o poti prepara si acasa singura),cu smantana...etc.Nu stiu,poate ca nu ma pricep,dar cumva am trecut si eu prin crize de genul asteia prin care treci si tu si m-am gandit ca poate te pot ajuta cumva scriindu-ti.Uite,fetita mea,Luana ,care are 1 an si 4 luni,nu bea lapte zilnic,in schimb mananca iaurt la greu,branza-de orice fel,smantana cu ciorbita sau cu orice aliment care e bun cu smantana si mananca fructe multe.Cam asta ar fi!
Eu inca nu am ajuns sa ii cumpar Luanei calciul.Ma bucur insa ca se discuta aici de chestia asta,ma ajuta mult.
La noi cu gustarelele dintre mese...nu prea se pune problema.Luana mananca tare bine dimineata:zilnic paine cu unt si cu orice peste unt(adica:salam,sunca,parizer,crenwust,toate de pui daca se poate,branza,gem,ou fiert moale amestecat cu miez de paine , unt si branza topita,orice....)iaurtul de fructe,care e nelipsit si omiprezent,iar la sfarsit cam 200ml de ceai de fructe fara zahar in loc de apa.Mananca cam 3-4 miezuri de felii de paine.Asta intre 8.30-9.30.Pe la 12.30-13.00 luam pranzul cu un castron de ciorba,supa sau bors(depinde ce gatesc)in care intra 1 polonic si jumate de zeama pe care o amestec cu 1 felie groasa de paine si carnita-daca am si carnita in mancare,iar daca e bors cu perisoare mananca 3 perisoare,iar la desert...te miri ce-i dau:mar,banana,bomboana,caramea,putina ciocolata,napolitana etc.Pe la ora 16.00,dupa somn,mananca ceva usor:un iaurt,orez cu lapte,biscuiti...acum vad ca a facut pasiune pentru painea goala.Iar seara,pe la 19.39-20.00 luam cina,care tre' sa recunosc ca e cam bogata,adica:lapte-200ml-250ml,sanwisuri sau orez cu lapte sau mamaliguta cu branza si smantana sau banane cu biscuiti ori mar ras cu biscuiti sau macaroane cu branza sau...mai stiu eu ce?!....Aici depinde de foamea ei si de ce anume are chef sa manance.Ca vreau sa spun ca intr-o seara m-am chinuit sa ii fac un cocteil de fructe cu biscuiti,de mie imi curgeau balele preparandu-l si don'soara a luat doar o ligurita pe care a si scuipat-o si s-a repezit si i-a smuls lu' taica-su felia de salam de porc de pe paine.Va dati seama de soi de fata am!
Si Luana are cam 16 dintisori si maselute la un loc.Partea buna e ca ea nu a avut probleme la cresterea lor si pot sa spun ca ma trezeam ca i-a mai aparut un dintisor.
Mai mamicilor,ar trebui sa-mi pun contor,ca vad ca daca ma starnesc la scris nu ma mai pot opri.
Va doresc tot ce imi doresc eu mai bun in lumea asta,sa va fie prichindeii sanatosi,iar voi sa fiti iubite.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/petenchea/my_photos

Ana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Astazi sunt cea mai fericita. Am fost cu Alex. la psihiatru si e in urma cu 1-1.1/2luni fata de un copil normal si i-a placut mult de tot cum a evoluat. Acum am mult de alergat dupa dosar si cand termin mai stau si eu cu voi de vorba.
Pupici tuturor si sanatate,
Paula

paula2003 & alexandra
http://pg.photos.yahoo.com/ph/alexa13tinta/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Am deschis partea urmatoare!!!

Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)

pozele noastre

poze noi

Mergi la inceput