Copilasi de oct-noi-dec 2003 (52)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Uki, eu ii dau lui Alex calciu gluconic cate 5 ml timp de 10 zile. Am vrut sa-i iau ori calciu pharco ori Visol(parca), dar nu eram sigura de denumirile si am luat pe gluconic. Are un gust oribil si ca sa evitam scandal i-l dau direct din seringa, rapid si fara proteste(oricum mai putine).

Mey, dar ce pupacios e fii-miu, ii zic pupa-ma si repede vine sa pupe, si nu numai pe mine, pe toata lumea, numai ca pupa pe gura. Cand ii arat obraz nu mai vrea sa pupe.

Tocmai l-am culcat, acum asa doarme, de la 20.30.

Vroiam sa va intreb, cam ce mananca picii vostri intre masa de pranz si laptele de la culcare?????????

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudia_28 spune:

Dragi mamici si copilasi,

De 1 martie va oferim multe si va dorim sa aveti o primavara fericita si insorita.mamicilor va uram sa fiti iubite si fericite iar copii sa va fie sanatosi si voiosi.
Nu am mai avut timp sa va scriu, dar am citit si am vazut ca unii copilasi sunt raciti. Nu am avut probleme cu Alexandra pana acum si am iesit destul de des afara, chiar si cand era mai rece. Duminica ne-a prins ninsoarea pe drum si Alexandra manca fulgii de zapada care ii cadeu pe buze. M-am gandit ca o sa raceasca , dar nu are nimic. Periodic i-am dat cate o lingurita pe zi de sirop de echinaceea, propolis si catina, care o protejeaza foarte bine impotriva racelilor si care ii da si pofta de mancare (nu ca ar duce lipsa). Incepe sa vorbeasca mai mult: a invatat sa zica nenea, tanti, nani. Azi a venit si mi-a adus olita si nu intelegeam de ce (inca nu o folosim efectiv). La scurt timp a facut kaka si am inteles ce vroia bietul copil. Stie sa asocieze cuvintele cu obiectele, stie sa spuna cum face ursul, catelul si mai nou calul. Ce sa mai, suntem domnisoara mare de acum. A stiut sa dea martisoarele bunicilor, spre deliciul lor. Ma opresc, ca nu vreau sa va plictisesc. Multa santate la copilasii bolnavi. Va pupam,

Claudia Alexandrei 10.12.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Bonsoir!

Danateo, tare frumoasa povestea nasterii lui Matei! la flacau si rasfataul familiei!

paula, sigur te vor ajuta fetele sa gasesti medicamentul de care ai nevoie! Tinem pumnii sa iasa bine!

luca e ok, a vomat si azi, dar doar de 2 ori, are nasul infundat si nu reusesc sa scot mare lucru din el, si ma apuca nervii ca nu stie sa sufle nasul. Ai vostri stiu cum sta treaba la capitolul asta? Faptul ca nu l-am scos din casa azi decat 5 min pana la paine ne-a scos peri albi la toti si el era super agitat, asa ca l-am culcat mai devreme decat de obicei... Poate o dormi mai bine in noaptea asta...

va pupam si somn usor!

Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)

pozele noastre

poze noi

Mergi la inceput

Super mami, sa va traisca finutza!!! Si sa o vedeti sanatosi si cat mai repede. :))

Ven, va plang de mila cu atatia dinti pe cale sa iasa... Of, of, bietul pui ce suferinti o avea...

Uki, io am jurat ca nu mai pun Calciu de la Pharco in gura copilului... Pai a facut kk moale de la el vreo luna cred... Si nu sunt singura mamica pe care am auzit-o vaitanduse... Io ii mai dau Ca gluconic, din fiola.

Alina, intre masa de pranz si laptele de seara care la noi e de sete, nu de foame, mai papa la 17 o gustarica gen iaurt maxim 150 gr, o banana, un kiwi si 2 biscuitit1 si pe la 19 cina care e la fel de consistenta ca si pranzul. la 21 vine laptele ala cu 3 masuri de cereale, pe care nu il bea decat de sete.

Claudia felicitari epntru progrese. ma enerveaza ca sunt copii asa de vorbarezi. Al meu cred ca e cel mai mutulache. :))

pozele noastre

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Hai sa mai scriem si noi cateva cuvinte.
Matei e in plina criza a laptelui . Deja de 10 zile nu mai vrea sa se atinga de el, sub nici o forma, nici in biberon, nici in canita, nici cu miere in el, nici cu Nesquick, Nicicum! Nu stiu ce sa fac sa il conving sa bea din nou, ca asa in mod sigur o sa aiba o carenta de Calciu, deja banui ca are, pentru ca saptamana trecuta mi-a facut carcel la picior si a urlat un sfert de ora . Daca aveti sugestii ... le ascult! Si culmea, colac peste pupaza, astia in Canada nu dau Calciu la copii, nu se gaseste nimic de cumparat sub forma de sirop, pentru ca tot laptele e imbogatit cu Ca si Vit D, dar din moment ce el nu bea deloc acum, asta nu mai incalzeste cu nimic!!
Toate lactatele pe care le papa sunt: 2 iaurtele de copii si o feliuta de mozzarella. Cam atat.

Matei

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Aaaah, si sa nu uit, pentru toate mamicile si fetitele de 1 Martie!

Matei

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Ileana, iti multumesc mult pentru aprecieri! Vroiam de mult sa scriu povestea dar am avut la fel de mult timp ca si pentru scris, aici, la barfa noastra zilnica

Mai fetelor, ia spuneti-mi si mie: cati dintosi de lapte tr sa aibe un bb in total??? Am avut azi o discutie cu o mamica in parc si nu ne-am lamurit! Matei are deja 16 si eu stiu ca tr sa ibe in total 20, deci lui ii mai tr molarii! Corectati-ma dc gresesc!

Altfel ce sa va mai zic??? Voi cum mai rezistati ca eu nu mai pot!!! Noaptea mi se scoala de 1000 de ori si , ba de dinti, ba de masele, ba uite asa ca asa i-a venit, ziua e un titrez si atunci cand in sfarsit il culc la pranz nu stiu ce sa fac mai repede...

Hai va las acum, desi voiam sa scriu mai mult, dar incearca sa doarma si-l deranjeaza zgomotul tastelor!!!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Dana, asa stiu si eu de dinti, tre sa iaba 20. Si la faza cu trezitul noaptea te inteleg asa de bine...

Carmen, citeam ce-ai scris si-i ziceam sotului meu si el cica sa-i dai Ca de caini. daca sub alta forma nu gasesti... Glumesc, evident. :)) Nu stiu ce sa zic... cere si tu din Ro.

pozele noastre

poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu spune:

Am revenit si eu un pic.
Carmen, si Melany a avut o perioada cind nu a mai vrut laptele si cind i-am dat laptele din cutiuta si cu paiul a inceput sa bea din nou.
Yael, cu te descurci si cu burtica si cu bebe. Si pe mine ma apaca nostalgia cind ma gindesc cum a fost conceput Aki. Am venit din Romania trista ca nu prea am avut cu cine sa se joace Melany, aici la fel copii se temenau de mine sau de Melany. Eram hotariti sa facem al doilea. Si acum ride mama de mine cind isi aminteste. Am sunat acasa si i-am spus:"punct ochit, punct lovit". In prima luna cind ne-am apcat de treaba a si aparut domnisorul. Si cind ma gindesc ca Melany a aparut doar dupa 8 ani de casatorie. Referitor la interviu, l-am luat acum asteptam viziltele medicale. Eu sper, dar nu mai pot spune sigur dupa cit s-a aminat, in toamna sa fim in Montreal. Voi cum stati?
La noi masa de prinz e pe la 1-2. Cum la 5 vine Melany de la camin, in general fac mincare consistenta ca de prinz. Ex azi voi face pilaf, din care voi minca si eu. Marcel in general mininca la scoala. Pina la lapte mai mininca si o banana sau ii mai dau siceva cereale. Cu laptele adoarme si mai trage din el in timpul noptii.
Si la noi sint umflate gingiile la primele maselute asa ca sintem ca agitati. Prostii face cu carul. Se urca unde apuca, scoate tot ce poate din dulap. Intelege tot ce ii spun, cind a facut kk imi arata cu mina la putulica si imi aduce pamparas sa ii schimb. Intr-o seara Marcel i-a dat peria de dinti sa se spele dar nu i-a dat pasta. Melany a sesizat si a spus. Imediat Aki a mers in baie dupa pasta de dinti.
Voi le mai dati borcanase la dracusori? Aki la prinz mininca jumatate de mincare repede si dupa aceea pina ce nu ii dau cu borcanas de fructe nu mininca.
A primit copii de la sora mea o ratusca care cinta si danseaza. Sa vedeti cum daunseaza cind si-o pun. Azi cind am dus-o pe Melany ca camin, educatoare a zis sa il dezbract si pe Aki un pic. Aveam emotii dar i-a placut cele 10 minute cit am stat. Poate si pentru ca era si melany acolo. Din aprilie vreau sa il dau la caminul(cresa) asta, doar ca Melany nu mai poate sa mearga acolo. Sint curioasa cum s-ar acomoda Aki mai mult timp mai ales ca duminica am plecat cu melany la cumparaturi si a ramas Aki cu Marcel. Cit am fost plecata o ora a tot plins si il ducea pe Marcel la usa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinkav spune:

Si eu stiu ca trebuie sa aiba 20 de dinti de lapte. Adica asa scrie peste tot.
Mey Ileana, dar cat mananca Luca!!!Alex mananca dupa masa de pranz la ora 18 vreo 200 g iaurt cu biscuiti, si atat si pe urma bea laptele vreo 200 ml. Mi se parea cam putin, dar el nu cere si ma gandesc ca se satura. Si de cateva ori am incercat sa-i dau ceva mai consistent si refuza. Inseamna ca ii ajunge ce-i dau???

Alex tot e mucos, si inca tuseste putin. Vreau azi sa-l scot afara, ca n-am mai fost de 3 zile. Si parca special s-a facut mai frig!

Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex

Mergi la inceput