endometru, ovulatie, temperaturi (14)
Raspunsuri - Pagina 11
tania-z spune:
Buna dimineatza la toata lumea!
Tonnia, povestea mea de incercarile este pe subiectul "bromocriptina 2 ani ..", pentru ca asta este tratamentul care ma chinuie in prezent. Sunt casatorita de 2 ani dar incerc de aproape 1 an. Probleme cu ovulatia, hiperprolactinemie.
Ceea ce ma ingrijoreaza este ca eu nu am facut investigatii complete, de exemplu, doctorul nu m-a pus sa fac echografie, deci nu stiu daca la nivel anatomic sunt in regula.
In alta ordine de idei, doctorul mi-a dat un grafic de monitorizare a temperaturii si acum am inceput si eu. Vreau sa va intreb: cum este mai bine sa masori rectal sau vaginal - pentru ca am auzit mai multe pareri...
Va pup pe toate!
Relya spune:

rucsi, m-a impresionat teribil prin ce ai trecut. Oarecum situatia noastra e asemantoare , dar se pare experienta mea e 'floare la ureche' pe langa a ta.
Cuvintele sunt de prisos. Dar iti doresc din toata inima ca dupa asa o mare durere sa vina si o imensa bucurie.
dulce!
Relya
rucsi spune:
Relya, ma bucur ca nu a fost la fel de rau.Sa te auda Dumnezeu !

Tania-z rectal ??????????? N-am auzit in viata mea ! Sunt siderata. Sper sa nu te superi pe mine , poate sunt eu neinformata !
utocatalina spune:
Tania-z....vaginal scumpa...sau oral...atit...![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata
tania-z spune:
Nu ma supar deloc !!! aceiasi reactie am avut si eu cand mi-a spus doctorul ![]()
![]()
![]()
Pe urma, cand am cumparat termomentrul, am vazut ca scria pe el: "for orally or rectal use" shi m-am gandit ca sunt eu in necunostintza de cauza 
In orice caz, aveam detul de multe retineri, imi shi imaginam sticlutzele cu spirt aliniate pe noptiera !!!
Multumesc ca m-ati edificat.
salomea spune:
Mie mi-a spus doctorita - care e destul de renumita (Protopopescu Denisa) ca TB se ia NUMAI rectal.
Si eu o iau insa tot oral, vroiam doar sa va zic ca nu e asa delasata teoria asta...
pupici la toate fetele
tania-z spune:
Rucsi abia astept sa folosesc termometrul asa cum spui tu ...la
. Din pacate acum doar visez la asa ceva.
Voi sinteti insa niste modele pe cinste, iat tu cu prisosinta. te pup
Chi spune:
Metoda temperaturii evidentiaza saltul de la ovulatie si apoi un platou ridicat de min 7 zile, asa ca in realitate nu conteaza cum ne luam temperatura - se poate si in ureche ! - cat timp se foloseste aceeasi metoda si la aceeasi ora. Nu conteaza temperatura in sine decat prea putin; de pilda intre temp axilara si cea vaginala este o diferenta de 2-3 grade, si nu este gresita nici una, nici cealalta. La bb este folosita temp rectala pt ca este mai usor sa-i pui termometrul in fundulet decat sub brat sau in gurita - de fapt, acum moderne pentru copii sunt termometrele de frunte sau de ureche.
Tonnia spune:
Buna dimineata, leneselor!
Se poate asa ceva?!
pentru absente! Sa veniti cu scutiri!
Despre masurarea temperaturii, subscriu la ce a scris Chi. Nu conteaza unde se masoara, important e sa fie in acelasi loc!
Ieri seara am avut prima greata! Asta e singura noutate!