Dr. Nayel CF2 (2)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Anca, citind despre declansare, nu eram sigura daca tu scrii despre declansarea ta sau a mea, nu de alta, dar exact asa a fost si la mine.
Aveam contractii la 1 min, unele destul de mari cica ( dupa monitor), insa pe mine nu ma durea nimic, doar se intarea burta.
Spre seara am simtit putin mijlocul, insa era o durere continua.
Daca ma vedeai seara in salon ( mie nu mi-a dat drumul acasa) cand ma intreba cineva ce fac eu raspundeam " rau, ca nu am dureri".
Iti dai seama cum eram, insa acum, cand le-am vazut pe fetele alea cum au nascut normal si fara epidurala spun " multumesc Doamne ca nu am trecut prin asa ceva".
Ce moasa era, cum arata?
Ti-a placut masa de nasteri?

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Micaela spune:

Crinuta, moasa mea a fost "doamna Cristina" - o femeie deosebita. Mi-a fost o ciuda ca nu am reusit sa nasc cu dumneaei... Atat de calda si blanda, desi era evident obosita si tracasata de urletele din sala...
Stiam sala ca i-am cerut lui Nayel sa mi-o arate acum vreo 2 luni. Ce pot zice... imi place. Dar mi-ar fi placut sa nu devin clienta fidela, sa stau doar cateva ore pe acolo si sa si nasc. Ca io n-am avut nici travaliui inceput, nici n-am nascut, doar ca m-au "cazat" in sala de nasteri.
Pe tine nu te-a lasat sa pleci acasa seara? Cate ore ai stat cu perfuzii? Inclusiv peste noapte? Daca am inteles bine, e nasol asa. CA era atat de aglomerat, eu cu siguranta nu m-as fi putut odihni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu am stat cu perfuzii de dimineata de la 10:30-11:00 pana seara pe la 18:00 parca. In tot timpul asta am stat in pat, cu exceptia controalelor facute de Nayel.
Cum arata Doamna Cristina, ca eu dupa nume nu le stiu.
Moasa a tinut in permanenta legatura cu Nayel ( care nu era de garda si plecase) pentru a-l informa de starea mea, iar el a decis ca seara sa imi dea un amestec litic ( papaverina, scobutil si diazepam) pentru a linisti falsele contractii.
Nu m-au lasat acasa deoarece m-au tinut sub supraveghere, just in case ca ma apuca nasterea noaptea. Aiurea, dupa vreo ora de la injectie cu liticul eu nu mai aveam nimic, ma plimbam prin toata maternitatea ( care stii si tu ce mica e). Simteam ca turbez, vroiam sa nasc.
Si atunci a fost aglomerat, mai ales in salonul 15 care este singurul salon mai putin frumos, unde stau cele care urmeaza sa nasca.
Bineinteles ca nu am dormit, de ganduri, griji, urlete, etc.
Ai facut bine ca ai plecat acasa. La mine nu avea sens sa plec deoarece a doua zi urma a doua incercare.
Aaaaaaaaa, stiu care doamna Cristina. Cea cu parul un pic cret, saten deschis, nu?
E o simpatica, de fapt cea mai simpatica. Intreab-o de mine, ma stie.
De fapt toate asistentele si moasele stiau ca eu trebuie sa nasc ca altfel nu isi vede sotul copilul, fiindca urma sa plece.
Toti stiau ca e musai sa nasc atunci. Hahahah, ma amuz si acum cand imi amintesc.
Nu pot uita dezamagirea lui Nayel cand ma controla si vedea ca nu era nici un progres. Colul era tot incomplet sters, rigid, si mai mult de 2 degete larg nu mergea, iti dai seama. Mi-a spus ca nu poate forta deoaorece copilul nu era angajat cum trebuie.
Mi s-a parut normal sa nu forteze. Oricat de mult mi-as fi dorit eu sa nasc nu doream sa fortez numai pentru ca nu mai puteam eu astepta.


Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Salutare fetele!
Si eu sunt pacienta dr. Nayel si ieri am intrat in 19 saptamani, din pacate am contractii...nedureroase e drept, dar cate 3-4 serii pe zi!
Data trecuta cand am fost la dansul colul era ok, dar atunci aveam 1-2 contractiila 2 -3 zile, adica acum vreo 3 saptamani!
Intrebare: Aveti idee poate sa prescrie concediu medical si de la cabinetul particular sau trebuie sa merg neaparat la spital?

Ca mai am si un serviciu solicitant 4-5 ore, in picioare, aplecata, etc...si am vazut ca de obicei sunt mai dese dupa efort, iar la mine la serviciu e nasol...nu se uita nimeni ca esti gravida...ca ai nevoie
de pauza sau ca ai contractii...

Din aceasta cauza cred ca o sa cer concediu medical dupa medical pana-n prenatal!
M-as duce de azi la cabinet ca nu mai pot, dar astept raspuns de la voi!
VREAU SA NASC UN COPIL SANATOS SI NU PREMATUR!


Pupici,
18+2 si bebe Daria

Merci pentru eventuale raspunsuri!


Irda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Irda, ai dreptate. Ai nevoie de pauza, din cazua efortului ai contractii.
Eu sunt convinsa ca iti poate da concediu si de la cabinet, nu vad de ce sa mergi la spital. Practic e nevoie de parafa, nu?
Eu obisnuiam sa merg la spital deoarece imi era si mai aproape, si vroiam sa ma obisnuiesc cu atmosfera de acolo.
Oricum, pana ajungi la el sa iei No Spa.

Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Merci de raspuns Ioana (Crinuta)!

Iau No-Spa ca pe bomboane...si nu prea mai tine figura!
Nici nu vreau sa ma imbuib de pastile daca se poate rezolva prin odihna! Nu-i face bine nici lui bebe nici mie!
Sunt cu nervii in pioneze! Mi-am facut programare azi la 3.30 la cabinet si o sa vorbesc cu el personal. Mi-e teama si pentru bebe, sper sa fie bine desi in ultima ora am avut dureri asemanatoare cu cele de la ciclu (asemanatoare pentru ca pe mine ma durea crunt cand eram la menstruatie..) acum sunt mai potolite dar prezente!

Aseara am plecat la 10 de la serviciu dupa 5 ore de muncit in picioare...(programul meu e la 12 la 8 seara) seful se pregatea sa plece, dar mie imi zice....tu mai stai sa verifici dosarele (desi stia care-i situatia cu mine..contractii si tot tacamul! sa nu-ti vina sa te impusti?!

Pupici si sanatate multa pustiului si tie!

18+2 si bebe Daria

Nici nu mai vreau sa dau pe-acolo!


Irda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Irda concediul medical ti-l da medicul tau de familie. Dar cred ca-i trebuie o hartie de la Nayel cum ca ai nevoie de concediu medical. nayel nu-ti poate da. Succes!

Roxana, Mariuca (5 ani si 8 luni) si bebe din burtica s. 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irda spune:

Rrox3 am fost la dr. de familie si a zis ca ea nu-mi poate da concediu pe o problema de obstretica - gine, si ca orice dr. specialist poate sa dea concediu medical atata timp cat pune un diagnostic si da un tratament pentru asta! Ea pote sa-mi dea conced. pe problemele ei...bube, raceli..etc
Mi-a zis ca-mi poate da si ea, dar sa-i duc o scrisoare medicala de la Nayel!
Sper sa fie bine si sa nu fie nevoie de internare, Doamne freste!

Merci de raspuns!
Pupici 18+2 si bebe Daria

Irda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Anca Mihaela, nastere usoara maine.



Crinuta si Rayan


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

Crinuta, iar m a apukat asha o frica.. Anca se duce azi sa nasca..huh.. si m a mincat in fund si am citit povestea lui felis, de la mamici de noiembrie -decembrie.. si m a luat o stare.. de nu ti inchipui..
cum naiba a facut morfofetala si nu s a vazut nimik..
oricum am o stare rea azi, am sunat la Nayel si a facut ceva de genu'" aoleooooo am atita treaba azi, dar vino la 5 si jumatate".. as fi vrut sa ma duc mai repede.. poate mi mai trecea starea asta..
O fi normal? ti s a intimplat si tie? adika aveai zile cind te lua frica de " necunoscut" si de ce se poate intimpla?
hai ca te am stresat suficient azi.., ma duc la 5 , 30 la spital.. sa vad ce se mai vede , la echo..
Crissi , 28+

crissi

Mergi la inceput