Tiroida si fertilitatea

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Buna fetelor Va citesc de multa vreme, deoarece si eu suspectez a avea probleme cu tiroida. Azi mi-am luat rezultatul analizelor (facute in ziua 22 a CM, nu stiu daca are importanta) si vreau sa va rog si pe voi sa va dati cu parerea. Deci :

Investigatie Valori pacient Valori normale

T4 7.12 (4.68-9.36 ug/dl)

TSH 0.45 (0.25-5 uIU/ml)

Progesteron 0.52 (Faza foliculara=<0.25-0.54)
Faza luteala= 1.5-20 ng/ml

Testosteron 0.59 (0.1 - 0.9 ng/ml)

Prolactina 22.09 (5 - 35 ng/ml)

ATPO 1.9 IU/ml (0 - 12 IU/ml)

DHEAS 182.0 ug/dl (98.8-340 ug/dl)

Estradiol 116.0 pg/ml (Faza foliculara= 35-169)
Faza ovulatorie=49-427
Faza luteala = 53-191

Eu cu estradiolul mai ales sunt in incurcatura .... Datorita progesteronului scazut am inteles ca nu ovulasem inca - eu imi masor si temperatura bazala si cred ca am ovulat in ziua 26 !
Dar cu restul analizelor chiar sunt in incurcatura. Voi ce parere aveti ?
Irina.

http://www2.fertilityfriend.com/ticker/b6ac8/ttc.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silveana spune:

Buna,am tot citit ce scrieti voi pe aici si m-am hotarat sa-mi infrang timiditatea si sa-mi spun si eu pasul.Eu am hipertiroida cu boala Graves-basedow,m-am operat acum 5 ani nu inainte de a face un tratament.Intr-adevar ochii mi-au dat inapoi dar imi crescuse gusa foarte mare asa ca operatia din spusele doctorei era inevitabila.Pe tot parcursul tratamentului si chiar inainte de a ma opera am tot intrebat-o daca pot avea copii chiar si dupa operatie,raspunsul a fost da!Binenteles ca dupa operatie n-am scapat cu una cu doua si mi-au revenit din nou starile ba chiar ceva nou nu-mi mai venea ciclul,din ce-l aveam ceas acum imi disparuse.Ce sa va mai spun alte analize alte nebunii de stari ca sa aflu de la doctora ca am intrat la menopauza,s-a creat o boala autoimuna si nu mai ovulez,ovulele sunt nimicite.Exista asa ceva, imi puteti explica de ce s-a intamplat asta.Eu dau vina pe doctora.Va pup si nu vreau a va sperii,sunt un caz rar!

Silveana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Irina71, valorile TSH si T4, ca si ATPO par a fi complet normale. Ce te face sa crezi ca ai avea probleme cu tiroida? Despre celelalte chiar nu stiu mare lucru, doar ca arate intre limitele normale, dupa cum observi si tu.
Silveana, nu prea imi vin sa-ti urez bun venit printre tiroidice. Imi pare rau de ce imi povestesti, si eu ma tem de complicatii pentru ca si mie hipotiroidia mi-a provocat dereglari de menstruatie. Stiu ca soacra mea sufera de Graves, dar nu stiu mai mult de atit. Tu cum ai aflat ca e hipertiroidism Graves, ce analize ai facut pentru asta?
Si eu cred ca ar trebui sa mai vezi un doctor, parca am mai vazut aici pe forum pe cineva amenintat de menopauza precoce si care a ramas gravida dupa aceea, in pofida doctorilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silveana spune:

S-a intamplat demult si dintr-o data.Ma simteam rau aveam insomnii si transpiram foarte des, slabisem cam 7 kg iar picioarele incepusera sa ma lase,nu mai aveam vlaga deloc.Binenteles ca am fost la doctor sa vad ce se intampla, nici o clipa nu mi-a trecut prin cap ca sunt bolnava cu glanda si binenteles ca si doctorul de familie la fel.Mi-a dat un tratament pentru lipsa de calciu fara sa-mi dea sa fac niste analize in prealabil.N-a tinut nici cu tratamentul asta ca intr-o buna dimineata m-am trezit cu ochiul drept iesit din orbita, asa mi-am dat seama si m-am dus de urgenta la endocrinolog,am urmat un tratament timp de 1 an si ochii mi-au revenit si stangul in cepuse sa o ia razna.Nu asta ma deranjeaza ci faptul ca am avut ghinion sa raman fara ciclu dupa operatie fara sa am pe cineva in familie sa fii patit asa ceva.Eu nu am cum sa raman gravida pentru ca fac tratament sa-mi vina ciclul dar ma rog la d-zeu sa se schimbe ceva si sa pot avea un bebe.Am facut TSH prima data si mi-a iesit 0,005 acum m-am reglat cu glanda.

silveana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Silveana si au am hipertiroidie cu gusa tiroidiana, nu am simptome chiar asa accentuate cum le-ai avut tu, dar obosesc repede, puls mare ( > 100 batai/min chiar si in repaus), TSH-0,01, dereglera menstruale si dr. mi-a dat un tratament si apoi urma sa ma opereze. Cum eu ma saturasem si de medicamente si de operatii, m-am apucat de trat.homeopat, naturist si de acupunctura. Pot spune ca ma simt mai bine, nu mai obosesc asa usor si pulsul nu mai este atat de mare. Si sunt abia la inceputul tratamentului. Sper sa ma simt si mai bine mai tarziu. Ma gandeam ca poate ai vrea sa incerci si medicina alternativa. Nu cunosc situatii ca ale tale si nu pot sa te ajut in privinta asta, nu pot sa-ti spun de ce s-a intamplat asa.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silveana spune:

Buna Teodora,ai facut bine ca ai renuntat la pastile si operatie.Si eu am avut o tentativa inainte de a ma opera dar mi-a fost frica ca ochii or sa mi-o ia razna din nou si n-am vrut a risc.Acum iau tratament si pentru glanda si pentru a-mi venii ciclul si din cate stiu trebuie sa renunt la pastile daca vreu sa fac tratament naturist.Daca se poate sa merg cu ele in paralel ma intereseaza altfel nu,pentru ca nu vreu sa mai am din nou starile pe care mi le da lipsa ciclului:bufeuri,insomnii,irascibilitate,palpitatii,dureri de cap si altele.
silveana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns thea_m spune:

Da, Silveana, dr. la care merg mi-a spus ca, in paralel cu tratamentul homeopat, pot sa merg si cu cel naturist si cu cel alopat, singura conditie ar fi ca acestea din urma sa le iau la distanta de 2 ore de trat. homeopat. Sper sa rezolvi dezechilibrul pe care il ai si sa vine si la tine bb.

Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Ptr. fetele interesate de gargara cu ceai de dragaica pentru tiroida,

am intrat sa ve reamintesc ca pe 24 e ziua cand trebuie sa culegeti dragaica, (de ziua ei, Sanziene) atunci are puterea tamaduitoare cea mai mare. Dragaica cea bune e cea "lipicioasa", are niste perisori care se agata de alte plante.

Sanatate tuturor,
Loma



Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLORYNA spune:

poate va ajuta
http://www.endocrineweb.com/pregnancy.html
http://www.thyroidproblem.info/hypothyroidpregnancy_2/
http://thyroid.about.com/cs/pregnantfertility/
http://thyroid.about.com/b/a/105051.htm

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Sper ca nu va suparati pe mine ca va deschid un capitol nou.

Va astept aici http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51546

Dana
http://community.webshots.com/user/danavas

Mergi la inceput