Tiroida si fertilitatea

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Draga Serj,
tu ai avut forma Hashimoto sau o tiroidie obisnuita?
Eu am o hipotiroidie (cu ATPO negativ, deci normal) care mi-a aparut imediat ce am ajuns in Canada (cu valori TSH foarte mari, 50 si); am luat euthyrox (jumatate de pastila de 0.075 mg), am baut ceai de sinziene si in doua luni valorile au revenit normale, chiar TSH se apropie acum de limita de jos
Ma incurajeaza ca ai reusit sa ai copilasul, si noi incercam (dar am hotarit sa o facem lejer, fara urmaritul ovulatiei; cind se va intimpla, foarte bine, intre timp ne bucuram de viata noastra si ne vedem de restul preocuparilor). Sper sa si reusesc sa dau jos kg acumulate in cele citeva luni de "hipo"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

draga myrrha,
nu mi-au spus niciodata de hashimoto, medicii nu prea sau exprimat in privinta asta: "aveti tiroida polinodulara marita si trebuie sa o taiati", asta mi-a spus medicul la cate am fost prima data cand am descoperit ca am probleme. deci eu am avut o tiroida polinodulara care dupa 2 ani de tratament au disparut, si valorile au ajuns la normal. sila mine TSH este acum spre minim, dar am pornit cu 0,50mg/zi, si incet am ajuns la 100mg/zi 5 zile din sapt. apoi pauza 2 zile.
m-am uitat pe analize si am vazut ca la 7 luni de cand nascusem valorile TSH erau din nou mari, pt. ca coborasem la 0,50mg/zi, am revenit la doza normala cand a implinit copilul 10 luni, si acum sunt iarasi bine. deci eutirox-ul functioneaza.
poate eu m-am grabit sa incep cu pastile, dar pe vremea aceea nu m-a invatat nimeni cu trat. naturiste, si am preferat asa decat taiat.
nici nu stiu cat ar functiona, oricum este prea tarziu, pt. ca incerc sa mai fac un copil si nu vrea sa fac experiente acum.
si inca ceva, am avut copilul la 34ani, acum ca am aproape 38 mai vrem unul, deci nu va speriati de varsta.
daca va simtiti in stare nu abandonati visul.
pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Valorile pe care le am eu pe buletinul de analize sunt:
T3 (Triiodotironina) 1.7 normal 1.30-3.10 in limite normale
T4 (tiroxina totala) 65.55 normal 66.00-181.00 putin sub limita
TSH 2.95 normal 0.27-4.20 deci in limite normale
Voi ce credeti? Ar trebui sa ma ingrijorez?


Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bal_mascat spune:

Buna Ileana,

Asa cum arata analizele esti la limita! Ar trebui sa faci si ATPO. Daca acesta este normal ti-ar trebui doar o cura cu Iod si cu produs ecare contin iiod. Daca nu e normal, atunci e tiroidita Hashimoto si e nevoie de tratament. Ar fi bine sa nu iei nimic pana nu iti faci si testul ATPO.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Despre acest test ATPO nu mi-a vorbit nimeni (si am fost la 3 endocrinologi). Ce este defapt?
Si daca sunt la limita (insemnand ca nu e f.grav) poate fi cauza de infertilitate?
Eu as vrea sa las tiroida pe mai tarziu, dupa ce fac un BB eventual, si sa ma axez pe problemele infertilitati. Pt. mine este o prioritate pt. ca am trecut de 30 ani. De asta vreau sa stiu daca este ceva serios sau poate astepta. Ca de scapat, nu scap oricum...


Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myrrha spune:

Serj, saru'mina de incurajare .

Ileana, analiza ATPO indica existenta anticorpilor tiroidieni in singe, adica daca ai sau nu maladia autoimuna Hashimoto.

Despre analizele tale, nu pot sa ma pronunt: in ultima vreme tot aud aici ca TSH si thyroxina au "valori normale" tot mai variabile. Important e daca ai si alte simptome, oboseala, temperatura scazuta a corpului, metabolism scazut. Doctorul meu mi-a spus sa nu incerc sa ramin gravida pina nu se stabilizeaza TSH si thyroxina in limite normale (dar eu l-am avut foarte anormale, nu ca tine): exista risc de avort sau de copil cu probleme.
Dar poate restul fetelor stiu sa iti spuna mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bal_mascat spune:

Drga Ileana,

Ma tem ca nu poti lasa tiroida pe mai tarziu!
Mie medicul mi-a spus ca la o eventuala sarcina trebuie sa iei legatura cu endocrinologul si sa iti supraveghezi TSH-ul. In sarcina creste si daca e peste 2,5 trebuie sa fi atenta. Se ia tratament cu eutyrox pe timpul sarcinii si totul e ok, dar nu trebuie neglijat.
Exista pe de o parte riscul sa pierzi sarcina, iar pe de alta parte poti cauza copilului probleme. Lipsa de iod influenteaza cresterea si gandirea.

Bafta si sa auzim de bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_marius spune:

Imi este asa greu sa ma apuc...Mai ales ca iau f.des pastile, cele mai multe pt. migrene, dar si pt a putea ramane...Luna trecuta am spus ca iau de luna asta, dar pana acum nu am luat deloc. Cred ca va trebui sa prin curaj intr-o zi si sa le iau...
Multumesc fetelor


Ileana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serj spune:

buna fetelor!!!
ileana iti spun si eu ca bal_mascat are dreptate, nu poti amana daca vrei un copil. pt. ca incepi cu eutirox si nu imediat se rezolva cu valorile, deci putin timp trebuie pana sa ajunga la normal, ca sa poti face un copil linistita.
acum ar trebui sa pui la mancaruri sare cu iod, este buna sarea de mare cu iod.
eu pot sa-ti spun ca iau eutirox si imi este bine. sper sa te fi ajutat
la toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Loma spune:

Salutari fetelor,

am gasit o reteta in Formula As, ptr. hipertiroidie

„Cum pot scapa de operatia pentru hipertiroidie?”
(Raspuns pentru LILI - SUA, F. AS nr. 662)

Stimata doamna, va recomand un tratament deja verificat. Cunosc doua persoane care au urmat acest tratament, reusind sa evite interventia chirurgicala. Puneti la fiert 1 l de apa in care adaugati 2 linguri de boabe de ovaz macinate cu tot cu coaja. Lasati sa fiarba timp de 10 minute, dar cu atentie, pentru ca ovazul spumeaza la fel ca laptele. In continuare adaugati 2 linguri de dragaica, acoperiti vasul si il luati de pe foc. Dupa ce lichidul s-a infuzat 20-30 de minute, strecurati-l. Toata cantitatea se bea fractionat, in decursul unei zile, dupa mese. Seara, pregatiti o infuzie din talpa-gastii si sunatoare, cate o lingurita din fiecare planta la 300 ml apa, pe care o beti cu o ora inainte de culcare. Tratamentul dureaza 6 saptamani, urmat de o pauza de doua saptamani. In functie de rezultatul analizelor, repetati tratamentul de cateva ori. Incercati, totodata, sa consumati cat mai mult usturoi. Veti constata in timp si alte efecte benefice, cum ar fi stabilizarea tensiunii arteriale, reglarea functiei rinichilor, eliminarea stresului si a insomniei si o stare generala buna, determinata de eliminarea toxinelor acumulate in organism. Va doresc multa sanatate!
ADRIAN STOENESCU - str. Drumul Taberei nr. 30, bl. OD3, sc. D, ap. 121, sector 6, cod 061387, Bucuresti


Loma


Smerenia este regina virtutilor.

Mergi la inceput