Mamici de mai-iunie 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 7
Ruxel spune:
buna,
la mine nici urma de colostru, la fel am patit si la prima sarcina, si nu prea am avut lapte si ala cu greu...... 

Se poate face ceva inainte de nastere pentru a desfuda canalele? Ma gandesc ca or fi infundate si nu am chef sa urlu de durere cand o vrea bebitza sa pape !!!
pupici
23 + 3zile
Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan
fran spune:
Nu eu nu fac nici un fel de gimnastica...
Am citit o carticica de la Humanitas-parca- "Cel mai simpatic ghid de sarcina" - si mi-am linistit rapid constiinta. Autoarea zicea ca nu a facut gimnastica in timpul celor 4 sarcini pe care le-a avut ca nu exagereze si sa-i faca rau lui BB. Dupa nastere, da, gimnastica la greu...Acuma, eu nu zic ca asta e idealul, totusi multe
fac zilnic exercitii...
Daca vrei doar sa-ti linistesti constiinta - ca mine- cartea aia e super convingatoare...![]()
Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai
Androix spune:
Da...
Nici eu nu fac exercitii de nici un fel. Mai faceam Kegel tot asa cand imi aminteam dar cum sunt o mare putoare nu am mai facut nici d-alea.
Gabitza, si la mine e la fel, stai linistita. Sunt o pishacioasa
Mi se intampla si cand rad si cand stranut. Am descoperit insa si un fel de antidot. Adica sa am grija sa nu am vezica plina niciodata. Adica cum ma trece cum fug la baie.
Destul de des dar decat pe mine mai bine la buda de 20 de ori pe zi.
Nici eu nu am colostru inca, am inteles ca nu este musai sa apara la toate lumile inainte de nastere deci inca nu ma impacientez. Ma ingrijoreaza si pe mine ganduri negre cum ca as putea avea canalele infundate, dar deocamdata incerc sa fiu calma si sa vedem ce-o fi atunci. Daca sunt infundate le dam la tati sa le desfunde ca el are mai multa forta si oricum abia asteapta ![]()
![]()
![]()
Andreea
27 sapt.
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!
Cloreta spune:
Ruxel nu mai spune si tu de dureri:)) Ma sperii! E buna pompa pentru san fetelor? Mamicile ar trebui sa stie deja, sa ne spuna si noua cele la primul bebe.
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/curlycloreta/my_photos
mikka spune:
Am citit si eu cartea, foarte realista si intr-adevar simpatica. M-am linistit cu multe chestii pe care le-am citit prin reviste: ca ai tenul luminos (eu is plina de cearcane si bubitze), ca ai un par lucios si sanatos (ale meu s-a ingrasat si s-a umplut de matreata), ca ai chef de
si eu
... Deci mi-a folosit cartulia.
DPN 15 mai
gabitzam spune:
Chiar, sint multe feluri de pompe de sin, diferite ca forme si dimensiuni, electrice, manuale. Habar nu am ce sa aleg in momentul asta. Parerile sint impartite, ca e una sau alta mai buna...
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
mstroie spune:
Eu am colostru de vreo 2 luni.
Mai am 3 saptamani si intru in prenatal si a inceput sa vina fata care o sa ma inlocuiasca sa o invat toate cele... asa ca nu mai pot sa intru toata ziua pe DC ca sta numai langa mine
.
Si eu fac pishu des si imi e cam lene cu dezbracatul, ca am salopeta si tot aman pana nu mai pot![]()
Mari
28+ saptamani
DAVID
mygirl spune:
Si pe mine ma intereseaza subiectul asta...cu pompele ptr sani...mi se pare atat de sadica operatiunea...Poate mamicile experimentate sa ne lumineze, am vazut o multime de modele, chiar si mulgatoare electice
. Am inceput sa studiez cartea "mama si copilul" si aseara exact la capitolul alaptat eram - cred ca teoria e mult mai complicata decat practica(cel putin, asa sper).
Cat despre exercitii, am fost viteaza la inceputul sarcinii, mi-am cumparat cartea "pilates ptr gravide", dar singurul efort pe care l-am facut pana acum in aceasta privinta a fost sa dau paginile si sa o rasfoiesc(exercitiu ptr degete). O sa-mi rup eu oasele dupa nastere, cand o sa incep sala- atunci n-o sa mai am scapare!
Mickyyy spune:
Incercati sa va tineti cu mainile de sub burta taunci cand stranutati..in general atenueaza! Hihihi.....pe mine la prima sarcina spre final venea tati sa ma tina de burta cand spalam vasele de exemplu si ma apuca stranutatul.
Si-acum se mai intampla "Accidente"....si se distreaza de minune cand ma vede c-o zbughesc catre buda dupa iun hapciu sanatos 
. Una peste alte...e normal si nu prea aveti ce face, doar sa mergeti foarte des la buda si sa nu va vina niciodata cheful de stranut cu vezica mai plina.
Cat despre pompe de sani....eu nu prea am avut nevoie...mi-am luat una in forma de para abia cand moata mea avea vreo 6 luni pentru ca din cauza burticii nu prea mai voia sa suga si ma dureau ingrozitor sanii. Insa eu n-am avut probleme cu alaptatul, asa ca mulsul era doar o formalitate, il puteam face cu orice tip de pompa(inclusiv cu mana).
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
Ruxel spune:
Cloreta ce m-ai facut sa rad (in sensul bun!...adica nu rad de tine) cu sperieturile tale....nu vreau sa te sperii, dar am intalnit multe cazuri. Eu la prima sarcina mi-am cumparat (exista si acum) niste "adaptoare" care le pui pe san, sunt din silicon,sunt mici ca o tetina de biberon si fac vacuum, iar bb cand trage iese laptele mai repede. Bineinteles ca la inceput este tot colostru, dar dupa 1-2 zile vine si lapte bun!
La prima sarcina nu m-am impacientat deloc, pentru ca habar nu aveam cu ce se "mananca" cresterea unui copil, nu existau nici atatea informatii pe net si deci nu puteam sa-mi fac griji.
Dar acum......imi amintesc prin tot ce-am trecut si deja ma gandesc cum o sa fie, ce trebuie sa fac sau sa nu fac, etc.
Nu mi-am crescut copilul dupa nici o carte si nici inainte nu am citit nimic, in schimb acum as citi orice despre asta. Nu am avut ca ajutor decat o carticica mica care mi-au dat-o dela spital la iesirea din maternitate...si unde urmaream cresterea in greutate a bebitzei.
Stiu ce ma asteapta dupa operatia de cezariana si aici imi fac unele probleme, dar sper ca totul sa fie bine.
23+
Ruxel
http://photos.yahoo.com/ruxivisan