Bebelusi de sept- oct 2004 (23)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vali02 spune:

quote:
Originally posted by frosa

Buna dimineata,

doamne ...... nu pot sa cred ... m-am uitat pe lista zilelor de nastere , sa nu-mi spuneti ca sunt cea mai batrina de aici.

Monica, stai linistita draga, ti-am luat-o inainte cu trei zile - 24.10.1970 e data mea de nastere. Si mie imi spun copiii saru'mana", dar din cand in cand mai sunt tratata si cu "domnisoara"...e adevarat ca arat ceva mai tanara decat sunt, iar de simtit eu ma simt foooarte tanara!
Roandre, un si o si eu ti-as da si o steluta mov pentru capacitatea de moderare si corectitudine.
La noi continua operatiunea de diversificare . Papa numai cu lingurita cerealele si nu vrea deloc cu biberonul. la cea mare i-am dat din prima luna biberonul cu ceai pt. colici, dar Ioana nu a avut nevoie si acum nu-l vrea nici cu ceai, nici cu lapte sau cereale. Pur si simplu il impinge cu limba si daca insist se pune pe plans. am incercat 4 tetine, diferite ca forma si marime a orificiului, da' nu vrea! Si ca sa o fac lata, azi dimineata am "sterilizat" doua biberoane cu cele 4 tetine pana mi-a mirosit mie ceva suspect de la bucatarie - s-a evaporat toata apa si s-au topit biberoanele...si la noi ninge/ploua si nu prea a-si iesi afara sa cumpar altele, tati e plecat pana maiine...mda, bine ca n-am pus la sterilizat si lingurita.
Aseara am incercat sa-i dau si lapte formula (Milumil 2), ca nu prea mai am lapte la sfarsitul zilei si nu vreau sa culc fata flamanda. A papat vreo 30 de ml cu lingurita (deci ii place gustul, problema e doar biberonul). Am cumparat insa si bere fara alcool si am baut, iar dimineata aveam niste balcoooane...poate merge asa.
Vali, Alexandra (30.03.2003) si Ioana (28.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Anul nasterii mele e 1975.

PATRICE bine ai revenit printre noi! Chiar ma gandeam sa intreb daca stie cineva ceva de tine. Deci si tu te-ai intors la servici. Ce bine, suntem trei mamici care lucreaza! Ma bucur ca nu sunt singura, fiindca imi tot fac procese de constinta ca nu stau cu bebelina mai mult. Tu cu cine o lasi pe Ilinca?

Adela si bebelina mea vrea sa plece la plimbare. Eu o tin de mult in fundulet, dar numai la mine in brate -pediatra mi-a zis sa o tin asa, cica ies gazele si nu o mai doare burtica. De cateva zile insa tot da sa se ridice, se apleaca in fata si intr-o parte.

Ana eu am alaptat-o exclusiv pana la 2 luni jumate, cand am inceput sa-i dau completare. Acum papa si de la san si Humana, cam asa: dimineata pe la 5 doar san, la 8,30 - 9 san si praf, la 12 mar cam 125 g + vreo 60 ml. lapte praf, la 4 lapte praf cam 200 ml si la 8 seara san. O adevarata harababura! La mesele combinate papa cam 100 ml din san si 60 - 90 praf.
Cateodata insa (cum a fost dimineata asta) nu a mancat decat 70 g de la san si nu a mai vrut cu nici un chip biberonul.

Fetelor HELP! Daca stiti vreuna un doctor internist (sau generalist, cum s-o numi) bun, spuneti-mi si mie!
Eu am de cand ma stiu probleme cu respiratia, in episoade periodice, respectiv simt ca nu pot sa trag aer in piept, e cumplit. De obicei ma tineau cateva zile si mai apareau peste 1 an, 2, dar acum se tot repeta si de vreo 3 saptamani am intr-una. Asa ca m-am hotarat sa merg la doctor, dar nu stiu nici unul bun. Am mai fost eu mai demult la cativa, dar nu m-au convins de loc.

Zicea cineva ceva de sterilizare. Eu sterilizez biberoanele si tetinele dupa fiecare masa. Am insa si o alta nebunie - sa calc hainutele la fiecare spalat si pe fata si pe dos. Aseara am calcat un toptan de haine, de m-a durut spatele doua ore dupa (bine ca am renuntat la spalatul de mana, numai cu sapun ca in prima luna!) Voi tot asa, sau o lasati mai moale?

Raluca si Alexandra - 10 octombrie
http://community.webshots.com/user/rnico102

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Angela, pe tine nu pot sa ma supar .

Tocmai am vorbit cu Cristia la telefon si sunt bine si ei, tocmai s-au mutat intr-un ap cu 2 camere si nu are inca acces la net.
Inca il alapteaza pe bebe si nu-i da decat maxim 30 minute pe zi liber...hihihi.
Ea e nascuta pe 16 martie 1974.

Ma duc ca s-a trezit bebe si sa incerc "marea cu degetul" (adica branzica).

Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea

Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Mina, spune-mi te rog mai exact ce fel de mixer de la Broun ti-ai luat. Cat a costat si "ce stie sa faca"? Numai piure sau poti sa toci si carne si zarzavat. Vreau sa iau si eu si nu stiu de care.

Roandre, in legatura cu vomitatul, mA gandeam si eu ca am scapat de asta dar de cand cu diversificarea o mai furam si noi seara mereu pe covor. Incerc sa ii dau cerealele mai devreme. Intr-o seara mi-a reusit. Sa vedem azi...

si bebe Elisa Nicola(21 sept. 2004)
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marlen_b spune:

Buna dragutzelor,

Pt. listuta: 16 decembrie 1979. Mie imi spune toata lumea ca arat ca o adolescenta si nu se cunoaste ca am nascut.

Noi suntem ocupati cu pregatirile de botez. Ca veni vorba, stiti un text dragut pentru invitatii? (vrem sa le facem cu poza lui Andreas). Ieri a venit un nene fotograf si ne-a . Abia astept sa iau pozele pe CD.

Pupici,

Marlen & ANDREAS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lui Licurici spune:

Mihaela, ar trebui sa-ti dam un premiu pentru cat te straduiesti sa ne impartasesti si noua din experienta pe care, fortat, o acumulezi. Spune-mi si mie ti-a papat mai bine Alexia marul copt decat pe cel crud??

Fetelor nu stiu cine pe aici zicea ca biscuitii se pun in cuptor mai intai... de ce? Eu nu stiam si ieri i-am dat, prima data vreo dua lingurite de piure de mar cu un praf de biscuite...asa cum era de la mama lui. Cum se face???

Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by mina

Aha, deci asa se pronunta, chico? Ei, eu tot cico am sa-i spun , ca suna mai bine si merita dupa ce am patit cu cantaru de la ei. Na!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

scuze - nu stiu daca eram pe forum cand ai povestit de cantarul de la chicco (si eu am pronuntat o gramada cico - mi se pare ca suna mai bine) - CE AI PATIT CU EL?

am si eu unul tot din gama asta, care are si o a doua tavita, cu care il pot folosi ca si cantar de bucatarie.

Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

me, my family and MY SON

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Ce ziceam in mesaju anterior? Ca nu a mai vomitat de mult? cine, copilu meu? A, pai a vomitat adineauri marul cu biscuite, in jet si cu bolta, pe carut, pe el, pe mama din dotare..... Daca nu eram langa el se sufoca....

A, blenderul executa marul ca la carte... dar ce mai conteaza?
Va las ca ma duc sa bag textilele la spalat...

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muttzi spune:

Buna ziua dragi mamici. De cateva zile nu am mai avut internet asa ca nu am putut nici sa va citesc si nici sa va scriu Am incercat sa recuperez cu cititul, dar trebuie sa recunosc ca nu am apucat inca sa
citesc tot, asa ca imi cer scuzele de rigoare daca a fost vre-un mesaj
pentru mine si nu am raspuns.

Intre timp am facut si noi vaccinul si am fost la evaluarea de 4 luni.
Situatia se prezinta astfel: lungime=65 cm; greutate=8.500 gr; perimetru cranian 42 cm; perimetrul toracic = 44 cm. Deci suntem super in grafic, ba pe alocuri (la greutate ma refer) peste grafic.
Cu aceasta ocazie am pus si o gramada de intrebari doctoritei asa ca
m-am gandit sa va spun si voua ce am mai aflat (mai ales pentru mamicile a caror puiuti sunt pe la 4 luni)

Intrebare: Ce fel de apa pot sa-i dau sa bea? Pana acuma i-am dat apa fiarta si racita de la robinet, dar are gustul cam naspa.
Raspuns: Apa minerala plata cu f.f.f. putine saruri. Nu trebuie
fiarta si se poate prepara si laptele sau ceaiul cu ea. Eu am ales Borsec plata.

Intrebare: Cu ce alimente pot sa continui diversificarea? Eu i-am dat pana acuma numai fructe (suc si piure).
Raspuns: Supica de legume, piure de legume (inclusiv cartof), carnita de pui (trebuie fiarta separat NU IN SUPICA), branza facuta in
casa, cereale fara gluten. NU ARE VOIE NIMIC CE ESTE FACUT CU GRAU, de exemplu biscuiti. Graul contine gluten.

Intrebare: Piticul ar vrea sa se ridice in fundulet si mai ales ii place sa stea ridicat. Este voie sa-l pun sprijinit de perne?
Raspuns: Nu este voie pana la 5 luni si jumatate, altfel se poate alege cu o scolioza de toata frumusetea.

Nu am vazut sa se discute pe aicea de eco transfontanelar (poate s-a discutat inainte de a parea eu pe forum...). Voi ati facut bebicilor vostri asa ceva? Pe noi ne-a trimis la o luna fix sa-i facem asa de control si acuma la 4 luni am mai fost o data la verificat sa vedem daca creierul se dezvolta normal. Va spun de treaba asta ca este bine sa le faceti atat timp cat mai au fontanelele deschise. La noi aproape ca s-a inchis fontanela si abia s-a mai vazut ceva la ecograf (ce-i drept destul ca sa-si dea seama doctorul ca totul este in regula).

Mihaela anul meu de nastere este 1975. Merci pentru adaugarea in listuta.

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by ionika
Azi am cumparat robotul de la Chicco si sunt foarte multumita. Sper ca si lui fi'miu sa-i placa.

Ioana si Andrei (14.09.2004)

asta e robotul de la chicco: http://reclama/subcat.php?categorie=Prepararea%20hranei&marca=Chicco ?

ce face fata de un robot de bucatarie obisnuit? e mai comod de folosit? e mai mic? e mai ieftin?

ma pregatesc pentru diversificare (pe la mijlocul lui martie) si am inceput sa adun informatii; de asemenea, am achizitionat o canita-biberon de la chicco si o cana cu 5 accesorii (pentru etapele dezvoltarii copilului: tetina, lingurita, pai, capac din ala cu trei gaurele ci buza de cana normala) de la Farlin.

Good friends are like stars.........You don't always see them, but you know they are always there.

Cristina & Vlad (23 septembrie 2004)

me, my family and MY SON

Mergi la inceput