Bebelusi de sept- oct 2004 (23)
Raspunsuri - Pagina 6
mel_g spune:
m intrat sa vad ce noutati mai sunt si sa va spun noapte buna sau la ora asta poate buna dimineata . Noi nu dormim.....
Ionika vreau si eu sa ne spui cum te intelegi cu robotul chicco, de unde l-ai cumparat si cat a costat.
Ana puiul meu papa asa: dimineata san deci nu stiu cantitatea, la 11 mere cu biscuiti cam 80g max, la 3 - 200 ml lapte, la 7 - 120 ml lapte si la 11 noaptea cam 180 ml lapte + cereale. Tot laptele este muls de la mine pt ca nu vrea sa suga decat dimineata.
Pupici
Mel de 2 x (20.09.2004)
Teo & Tibi
anielas spune:
Neata fetele!
Nu stiu ce sa ma fac cupuiutzul meu..si aseara a repetat faza cu plansul..cu toate ca nu mi-a mai scapat din mana. Era satula..ca nu mai vroia nici tzitzi nici ceiuc...nu am reusit sa olinistesc decat fff greu si am luat-o sa doarma cu mine in pat. Nu va spun ca dupa ce s-a trezit prima oara la 2 sa pape am mutat-ola ea in pat...dar eu eram super adormita...si m-am trezit peste 30 min tremurad toata ca unde e fata..aveam impresia ca am adormit peste ea..ufff...sunt de groaza.
Ieri ne-am cam facutde cap..am fost la mine la servici..assa ca toata lumea s-a oprit din proiectare sa-mi admire odorul...Ina a fost super curioasa..era numai ochi.Ne-am simtit tare bine..asta pana am ajuns acasa si i-am spus mamei unde am fost (mama e medic pediatru)..asa ca m-a luat la rost ca sunto inconstienta..ca e epidemie de gripa..si eu duc fata in colectivitati..etc...iar acum stau ca pe ghimpi sicu chestia asta..sper sa nu pateasca Ina nimic.
Eliana-super dragut caruciorul.Si noi vrem sa luam unul sport cat mai comod. Chiar se pliaza usor si e usor?aaa...are multe componente din plastic?..ca noi amluat tzeapa cu asta pe care il avem...are manerul rabatabil, se poate conduce in ambele sensuri, dar dispozitivul pe care se sprijina manerul e de plastic si fiind fff greu carutzul intr-una din parti s-a rupt deja..nustiu dacam-am exprimat coerent.
Mihaela-chiar ca esti curajoasa ca o lasi pe Alexia singurica...dar asa e..daca ea e fetita cumintica si doarme mult .
Apropo de scaunel...e tare dragutza Alexia in el..este de la CAM? se poate regla pe inaltime? cred ca am primit si noi unul asemanator la botez..dar eu l-am lasat la socrii la Gaesti ca nu mi se parea util atunci..tb sa-l aducem si noi acasa
Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana
anielas spune:
Am uitat:
Mihaela-la mine anul nasterii este 1978.
Danina-ce jucarele ati cumparat?
Ania & bebitza Ina (23 oct 2004)
Inutza televizomana
pufymic spune:
'Neata fetelor!
Julya obrajorii rosii sunt si aspri?asa i-a avut si bazucu meu si l-am facut de cateva ori cu Elocon si i-a trecut!
Eu sunt franta de oboseala ca toata noaptea a dormit piticul cu noi in pat, a supt de cel putin 6 ori, si pana a reusit sa adoarma bine s-a trezit saracul de 2 ori ca se inneca cu tusea....in brate mi-a adormit in final....Sper sa fie mai bine azi....am renuntat deocamdata la suptul la 3 ore, ca acum papa putin ca-l doare gatul.....asa ca papa des!
Pupici!
Ioana& Alesio, bāzucu' lu' mama si urlaciosu' lu' tata(08.10.2004)http://alesio.shorturl.com/
nature spune:
Buna dimineata si bine v-am regasit!
N-am mai intrat pe forum de f. mult timp, dar de doua zile m-am intors la birou si sper sa vorbim mai des de acum.Ilincuta mea a implinit pe 16 feb. 4 luni, are 6.3 kg si e foarte vesela/.Eu ii zic Kermit, pentru ca toata ziua are gura pana la urechi.Nu face decat sa rada, nu plange aproape deloc ( trec zile intregi pana sa se supere si ea dintr-un oarecare motiv!).Din pacate nu mai am laptic, asa ca am trecut pe Milumil si morcov cu mar, iar de sapt. viitoare incepem diversificarea alimentatiei.Inca nu am apucat sa citesc ce ati mai facut voi, asa ca nu prea stiu daca voi ati inceput sau nu diversificarea.Lasa, ma pun eu rapid la curent cu noutatile!
Poze nu am reusit inca sa pun, nu prea stiu unde si cum.Primesc tot felul de mesaje de eroare, si eu de-abia astept sa ma laud cu fetita mea blonduta si cu ochi albastri!Mai incerc.
Pana atunci, va pup si ma bucur sa va regasesc.
Patrice si Ilinca
frosa spune:
Buna dimineata,
doamne ...... nu pot sa cred ... m-am uitat pe lista zilelor de nastere , sa nu-mi spuneti ca sunt cea mai batrina de aici. Este drept ca si Mama lui Licurici se apropie dar totusi .... , mai fetelor care nu ati scris anul nasterii cu curaj cu curaj hai ca dupa cum aratati sigur nu aveti mai mult ca mine.
Oare sa deschid un subiect cu "babe cu spirit tinar .. si eventual ... de septembrie octombrie"?
Credeti ca un .... Ana Aslan ... ma poate ajuta?
Sa stiti ca Razvanel al meu maninca la 3 ore si a inceput sa nu mai manince asa mult. Am va zut ca si ellen are probl. cu mincatul dimineata. La mine daca ii dau inainte de 9.00 dim maninca doar 90 ml.
Cred ca va trebui sa incep sa-i dau la 4 ore.
Cu raceala suntem mai bine, aproape a trecut.
Monica si cei doi baietei
roandre spune:
Neata dragi mamici!
Sper ca astazi sa nu mai supar pe nimeni .
Deci scaunelul este de la Cam (se poate regla in inaltime) si l-am primit la botez. L-am vazut si in magazinul acela cu lucruri de copii din Cora (imi scapa cum ii zice magazinului). omentan nu este folositor pt ca e prea mare, pt ca Alexia nu sta bine in fundulet si mai pica intr-o parte, pt ca are impresia ca e pusa acolo sa se joaca si nu pot sa-i dau sa pape. Cel mai util mi se pare in continuare scaunul de masina tip scoica.
Noi aseara am avut iar un episod de vomitat la 12 noaptea de a trebuit sa-i facem baie. Nu stiu ce s-a intamplat cu ea dar de vreo 2 zile vomita in jet tot ce mananca. Ieri a fost prima zi in care nu a vrut sa suga deloc nici macar dimineata. I-am dat laptele meu cu biberonul plus completare seara in jur de 140 ml in total si dupa vreo 2 ore mi-a vomitat totul si pe nas si pe gura. Dupa ce i-am facut baie a mai papat 60 ml lapte si s-a culcat.
Azi dimineata iar nu a vrut sa suga..pana la urma am pacait-o in somn sa pape si ea de 2-3 ori si doarme si acum. Deci aproape nemancata.
I-am facut branzica si o sa incerc sa vad daca ii place. O sa va spun imediat (si cu poze) cum am facut si ce a iesit.
Sa revenim, Ana_a a mea bea maxim 500 ml lapte pe zi. Ii mai dau lapte si dupa mesele semisolide doar daca vrea (asta pt ca nu mananca asa multa mancare si asteapta uneori ca milogu lapte).
Mel, tie vroiam ieri sa-ti raspund dar am uitat. Eu sunt de parere ca nu e nici o problema daca se joaca si cu copilul acela (bineinteles daca sunt oameni cumsecade parintii lui, asa cum a spus si frosa). Cand va merge la scoala o sa-si revina cu vorbitul corect gramatical. Pe mine parintii m-au lasat sa vorbesc cu toti copii din bloc (indiferent de gradul lor de inteligenta, etc) si nu am avut probleme, ba chiar eram apreciata in bloc pt ca am stiu sa respect pe toata lumea....fata de vecina mea de usa (mai mare decat mine cu 4 luni cu care am copilarit) si pe care parintii nu o lasau sa vorbeasca cu x-ulescu ca vezi Doamne cum fata ei sa discute cu un/o "proasta" sau saraca. Ca rezultat, vecina mea e o persoana foarte aroganta careia nu-i ajungi la nas prea usor pt ca are impresia ca ea e cu mult superioara celorlalti (in realitate nu e nici pe departe asa) ca macar sa le poata spune un "Buna ziua"....
DUpa ce va mai creste copilul o sa vezi ca o sa-si aleaga ea singura prietenii dupa alte criterii....acum o intereseaza doar sa aiba cu cine se juca.
Va pup si ma duc la branzica. Revin cu ce v-am promis!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
mama lui Licurici spune:
'Neata!
Ana, eu ii dau lui David completare de la 4 luni jumate iar altceva de papica, diversificare, deocamdata nici un succes. Asa ca traim cu laptic. La 6 dimineata, mai mult prin somn,papa tatica(nu stiu cat!) la 10 papa cam 170 ml formula, la 14 tot atata plus san... cat se strange, la 18 cam 170 ml formula si seara la 22 ca la ora 14. In total, lapte praf bea cel putin 600 ml si maxim 800. Oricum cred ca de la san nu prea mai vine... nu m-am muls sa vad cat ar fi. Dar sa stiti ca David a ramas fidel prietenei lui tata!!!! Oricat de putin laptic ar fi acolo, se cuibareste si o apuca cu amandoua manutele si papa ... atunci e cel mai linistit... pentru ca daca papa de la biberon de cele mai multe ori face acrobatii... se cambreaza...
Mihaela, nu te supara... nu era nici o critica in mesaj... eu iti ziceam ca sunt foarte panicoasa (adevarul este ca am auzit in copilarie o poveste urata...in fine).
Aseara l-am cantarit pe licurici si era sa-l scapam pe jos... l-a prins ta'su in ultimul moment de o aripa. doamne ce ne-am speriat... vreo 5 minute nu am vorbit nici unul nimic... eram siderati.
La 5 luni jumate avem 7,400 kg si 71 cm. A crescut nazdravanul meu 400 grame in 2 saptamani!!!
Angela si Licuriciul ei mic
DAVID LICURICI mic (3 sept)
roandre spune:
Nature bine ai venit si sa-ti traiasca fetita! Asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi si v\bineinteles ca vreau pozeeeeee....iubesc copii blonzi cu ochi albastriiiiiii!
Am revenit sa va spun cum am facut branzica. Deci am facut totul la jumate ca in reteta care v-am dat-o de teama sa nu stric totul.
Am pus 0,5 l lapte degresat Fulga (cutia verde) pe aragaz pana a dat in clocot. Intre timp am dizolvat calciu lactic, 4 pastile in 2 linguri lapte luate din cratita de pe foc. Ca idee, mai intai zdrobiti calciul cu un cutit pe un tocator si puneti praful in lapte ca se dizolva mai usor (eu am pus direct pastilele si m-am chinuit pana le-am dizolvat). Asa, dupa ce a dat in clocot laptele am pus cele 2 linguri lapte cu calciu dizolvat. Imediat in cratita s-a branzit laptele. L-am lasat sa mai dea inca intr-un clocot si am stins aragazul. Am mai lasat putin sa se raceasca apoi am pus la strecurat branza intr-un tifon deasupra unei site. De vreo 2-3 ori am mai dat cu "ghemotocul" prin zer. Mi-a iesit exat 70 gr branzica pe care am pus-o intr-un borcanel la frigider si astept sa-i dau mandrei mele. Gustul e bun, adica branza fara sare.
Am pus si poze aici daca vreti sa vedeti cum am facut branzica.
Acum ma gandesc cu ce combinatie sa-i dau sa pape si daca mai trebuie trecuta prin strecuratoare.
Mda, am tema de gandire o jumatate de ora pana se trezeste.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria (26.08.2004)
Alexia, de 5 luni +
Evenimentele din viata mea
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
mina spune:
Buna Dimineata!
Hai ca am citit si ras-citit si am prins curaj: Mihaela, trece-ma si pe mine cu anul de gratie 1973.... acuma sariti cu incurajari ca par mai tanara. Apropos de ce povestirati voi, mie mi s-au intamplat de ambele: copiii din bloc imi spun saru'mana, o baba de pe strada m-a intrebat la ce mi=a trebuit copil asa de tanara si singura (in ziua aia nu aveam verigheta), iar vanzatoarele de la paine ma tutuiesc, dar asta nu cred ca are leg cu varsta mea
Monica (frosa) nu te mai complexa, spre deosebire de noi tu ai 2 naparstoci de trecut in semnatura asa ca oricum esti in avantaj, nu? Zic si eu....
Miheala, iar vomita? Chiar ma gandeam aseara ca nici noi nu am mai prestat vomitat si regurgitat de mult... si conform regulilor ca daca zici hop se intoarce roata sa vezi ca mi=o face azi vr'una.
Patrice, bine ai revenit.
Aniela, nu cred ca e obligatoriu sa ia copila gripa daca a mers in colectivitate, hai, curaj. Eu, mama inconstienta ce sunt, nici nu stiam ca e epidemie.
Aha, deci asa se pronunta, chico? Ei, eu tot cico am sa-i spun , ca suna mai bine si merita dupa ce am patit cu cantaru de la ei. Na!
Ieri mi=am cumparat mixer din acela vertical de la Braun. L=am incercat cu piureul de legume si cu piureul de cereale si au iesit super. Aseara la cina am facut si un mujdei de usturoi (bine ca nu tre sa ies azi din casa ) si de asemenea a iesit bine. Acum urmeaza proba de foc: marul. Ca de fapt pentru asta l-am cumparat. Sper sa faca marul piure fin astfel incat sa fie pe placul vizigotului, ca daca nici asa nu=i place, pe cuvant va spun ca mai vede copilu asta mar de la mine cand o fi in stare sa muste din el
Azi noapte nu dormiram prea bine, ca nu a fost tati acasa. Si dupa ce ca a plans la baita, a adormit greu fara chiraiala cu tati, si a dormit agitat, dimineata, dupa biberonul de la ora 6, copilul meu e obisnuit sa mai doarma inca vreo ora=doua cu nasul in umaru lu tati si cu picioarele in ma-sa. Vai, daca-l vedeati cum baga nasul in perna unde trebuia sa fie tati si nu reusea sa se linisteasca..... Of Of
Acuma iarasi doarme si astept sa se trezeasca sa efectuam mar cu biscuite.
Va pup!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004