endometru, ovulatie, temperaturi (13)
Raspunsuri - Pagina 9
Oana_B spune:
Temperatura bazala
De la: Desprecopii.com forum
URL: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43240
Printat la: 18/02/2005
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: camel
Subiect: Temperatura bazala
Trimis la: 18/02/2005 08:38:04
Care este temp.bazala pe care o ai pana sa iti vina CM in cazul in care exista posiobilitatea de a fi insarcinata? Ma agat si eu de un fir de ata.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: AYSHA 2
Raspuns la: 18/02/2005 09:04:08
In mod normal, trebuie sa fie in jur de 37 sau putin mai sus. Citeste la " endometru..." sau in arhiva si vei afla mai multe lucruri, pt. ca discutiile pe aceasta tema sunt diverse.Bafta !
Aysha
Autor: lauricipani
Raspuns la: 18/02/2005 09:13:56
Aysha are dreptate insa trebuie sa sti de la ce temperatura incepi. Ca sa potzi sa te bazazi pe o anumita valoare trebuie sa-ti iei temperatura in fiecare zi.
Eu am vazut charturi cu sarcina si temperaturi de 36.7- 36.8.
Depinde de f multe lucruri.
Daca temperatura ta este de 37 si depasesti data cand trebuia sa vina CM atunci este sarcina.
succes!
laurici
Oana_B
Alé spune:
Buna, fetele.
Experienta mea cu testele de ovulatie a fost cumplita - m-am enervat ingrozitor - fetele de aici isi aduc aminte prin ce chinuri si dileme am trecut cu betele alea de plastic.
Eu am o ovulatie destul de regulata, prin urmare mi-am cumparat 6 teste pe care am inceput sa le fac in ziua 10. Inca din prima zi au iesit slab pozitive, dar in cazul testelor de ovulatie se considera negative. In zilele urmatoare, insa, nu numai ca a doua linie nu s-a evidentiat clar, chiar a disparut si prima linie! Testele erau in garantie, proaspat aduse la farmacie, special pt mine, si totusi mai multa bataie de cap mi-au dat, zau asa. Or fi ele comode si se presupune ca functioneaza bine, dar la mine n-au mers deloc.
In luna respectiva am ovulat normal, lucru dovedit de durerile mele obisnuite si de cresterea temperaturii.
Eu, una, o sa ramin fidela site-ului fertility friend, unde apropo, perioada de gratuitate este de doar o luna (Tonnia cred ca stie cel mai bine). Dar si dupa perioada de gratuitate se poate folosi la fel de bine.
Intotdeauna mi-a aratat cu fidelitate ziua ovulatiei si niciodata nu mi-a aratat ciclu anovulator. Pina si Tonniei, convinsa de doi medici ca n-a ovulat, i-a aratat o ovulatie.
In alta ordine de idei, prietena mea, Ruxel, face fata, nu baiat! E sanatoasa si o cheama Bianca. Ma bucur pentru ea, desi mi-am dorit baietel. Dar eu cred ca imi doresc pentru mine...
.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Alé spune:
Nu stiu cum fac, dar se pare ca sint mere in contratimp cu raspunsurile.
camel, temperatura pina la CM nu poate spune clar daca e sarcina sau nu. Dup aziua in care trebuia sa-ti vina CM, daca ramine ridicata, asa cum au spus fetele, poate fi semn de sarcina.
Totusi, daca iti tii graficul cu rigurozitate, ar fi niste mici indicii de sarcina si inainte de CM: o scadere de o singura zi, destul de mare, sa zicem de la 37.1 la 36.7 si apoi o crestere de peste 37.1, sau oricum, mai mare decit temperatura normala de dupa ovulatie - asa zisul grafic trifazic. Dar acestea pot la fel de bine sa lipseasca si sa fie totusi sarcina. Precizez ca temperaturile de mai sus sint doar un exemplu.
rucsi, io as zice ca n-ai facut o complicatie de la HSG... pot fi dureri de implantare (mai stii?), poate fi o raceala rebela (ca n-ai fost cuminte) sau poate fi o reactie la solutia de contrast. Dar daca n-ai febra, singerari sau alte chestii urite, complicatii e mult spus. Eu m-am simtit foarte rau dupa HSG, cu singerari mari, desi mi s-a spus ca nu e cazul, si cu rau de credeam ca lesin. oricum eram pe punctul de a lesina cind m-a dat jos dupa masa.
Io iti tin pumnii sa fie implantare, mai ales ca dupa HSG sansele sint mai mari,
Chi spune:
Rucsi,iubito,nu mai fii atat de speriata!
Este o interventie,totusi,si in plus ai facut efort; esti dezamagita si vezi lucrurile mult mai complicat decat sunt.Dupa HSG am avut niste dureri usoare - de-mi faceam si eu iluzii ca omul prost ! dar nu a fost nimic. Acum,in a doua luna, totul a reintrat in normal.
Tonnia si Felicity, nu va faceti neshte poze ? Vreau sa vad si eu doua fete fericite ! si burticoase !!!![]()
![]()
![]()
Stiti ca se zice ca daca pui mana,se ia, asa ca vreau si euuuuu ...!
Felicity spune:
Tonnia daca imi furi idea, jumate jumate, ca am deja martori ca eu am avut-o prima
...si te dau in judecata hahahaha
rucsi, eu dupa HSG m-am dus la facut piatza si am venit acasa cocosata de sacose, si eu am simtit ceva cateva zile, dar nimic de bagat in sperieti (si-s paranoica si eu cat cuprinde). in cazul tau fie esti insarcinata, de ce nu??? ar fi cea mai grozava veste. fie esti la ovulatie. nu zice nimeni sa stai in pat dupa HSG.
rucsi eu cred ca sperietura ta si lesinul cand sa te dai jos dupa masa sunt mai mult...ca esti tu prin firea ta speriata, cat de la procedura in sine. esti sigura ca nu erai foarte panicata?
al meu sotz se face alb la fatza cand ii ia sange, zici ca sta sa lesine
si daca-l intrebi o sa-ti povesteasca cat l-au chinuit. eu rad de el si multa vreme am crezut ca facea misto de mine, dar era adevarat.
eu incep sa am dubii cu ce mi-a facut doctorul la HSG. nu m-a durut deloc, nu am sangerat. cred ca doar mi-a luat banii ![]()
si eu sunt pentru fertilityfriend. e gratis sa-ti inregistrezi temperatura si simptomele. o luna ai free membership dar din cand in cand iti mai dau cate 4-5 zile de membership gratis si atunci iti poti scoate pe tot anul zilele posibile de ovulatie, si poti citi alte sfaturi ajutatoare. si mie mi se pare de mare ajutor. am invatat multe de acolo.
Ale bafta multa zilele astea
si iti tin pumnii.
Felicity spune:
Chi stai sa trecem in al doilea trimestru ca sa putem zambi, ca pana atunci doar grimase avem si sigur nu ai vrea sa ne vezi acum
zambesc eu, dar e isterie de fapt!
Denisam spune:
Felicity esti bine, ai primit mesajele mele?
Rucsi multa bafta, da, lasa stresul, nuajuta la bebic:)
Alé spune:
Felictity, eu eram aia cu lesinul! Nu biata rucsi. Si n-a fost de panica, ci de durere! Dr. se uita la mine si nu-i venea sa creada ca imi poate fi atat de rau. Mi-a zis ca probabil am avut o reactie alergica la solutia de contrast.
Stiam ca poate sa doara putin, ca la ciclu, dar io am crezut ca mor! Plus ca auzisem aici pe site ca daca te doare, ai trompele infundate. Iti dai seama cum m-am simtit cind a inceput sa ma doara atat de tare, imediat dupa ce a introdus solutia. Dar s-a dovedit ca trompele mele sint bine-mersi si ca durerea si raul era de la solutie. Nu mi-am revenit o jumatate de ora. Nu voiam decit sa stau intinsa si mi-era o sete nemaipomenita. Nici de vazut nu vedeam bine, ce mai, stare de lesin in toata regula. Cu transpiratii reci si tot tacimul.
Nu prea povestesc cum a fost HSG-ul meu, ca sa nu sperii fetele, dar in cazul de fata, le arat ca se poate si mai rau.
Felicity spune:
Ale scuze de confuzie. sunt cam toanta
, foarte neplacuta experienta ta dar bine ca s-a lasat cu vesti bune.
sunt mai multe substante, daca iti mai faci vreodata trebuie sa le spui ca ai alergie, dar sa speram ca nu mai ai nevoie sa mai treci prin asa ceva.
eu tot raman la impresia ca ala doar mi-a luat banii, toata lumea zice ca a simtit ceva, eu doar cand a introdus bula aia de aer am simtit-o ca pe o presiune, in rest nu am simtit nimic. nici substanta n-am simtit-o. cred ca si-a ras de mine ![]()
Ale si legat de de spui ca s-a intamplat la HSG, ma gandesc, un TPC ai facut vreodata? stiu ca pare sa nu aiba legatura, dar poate esti alergica si la sperma sotului?
Tonnia spune:
Aoleu, Felicity! Da' ai ceva idei!
Ale, deci cum a fost, de la durere sau ai facut alergie?
Unde-o umbla Ariadna la ora asta? Nu stiu ce-o sa ne mai facem cu ea!