endometru, ovulatie, temperaturi (13)
Raspunsuri - Pagina 3
poliana spune:
Fetelor de cateva zile stau asa... in expectativa pentru ca nici nu mai stiam unde sa scriu.Pana la urma m-am hotarat sa scriu aici pentru ca exact endometru, ovulatie, temperaturi sunt si problemele mele. Sa va spun cate ceva despre mine. Am inceput ce-a de-a treia luna de stimulate cu clostilbegyt, astept sa treaca zilele, sa ma duc la eco, sa fac pregnylul si apoi....poate poate ca rabdarea si sperantele mele sunt cam epuizate.
MRL iti tin pumnii cu inseminarea. Am si eu o intrebare in ce probleme este eficienta inseminarea. Ca ma gandesc sa incerc si eu.
Va multumesc si sper ca...ma primiti si pe mine la o vorba.
MRL spune:
poliana, mie mi s-a recomandat inseminarea dupa ce am facut TPC care a fost negativ iar spermograma sotului astenoteratospermie (mobilitate si forme tipice doar 12%). In rest stau bine: trompe permeabile, cu aspect normal, proba Cotte intens pozitiva, hormonale bune, zoonoze bune. Eu merg pe ovulatie naturala. Chiar si acum la eco m-a intrebat daca am facut ceva stimulare. La prima inseminare spermograma sotului a fost buna, adica mobilitatea si formele tipice erau acum 50%. Mai sunt si alte cazuri in care se recomanda inseminarea, dar nu stiu sa ti le enumar, dar sunt sigura ca fetele iti vor raspunde la obiect.
Pupici
LilianaM
bety spune:
Eu iti spun motivele mele: varsta si statul prea putin pe acasa a sotului meu. De asemenea, starea mea de sanatate (cu capul o duc bine, dar...): am facut laparo in 11.2004 si trebuie sa-i dau bataie sa nu mi se reformeze aderentele pe care le-am posedat. Se mai face si in cazul in care TPC (testul postcoidal) este negativ (eu, am avut bafta ca macar pe asta sa-l am pozitiv).
Beatrice
Tonnia spune:
MRL, stai bine de tot! Dar nu trebuia sa incerci pe partie luna asta?
Bafta maine!
Cata, hai, fa-l!!!! Doamne ajuata!
Adela, bine ai venit pe aici! Te-ai ghidat bine dupa durere si mucus, numai ca nici astea nu sunt sigure! Ar trebui sa incepi sa-ti iei si temperatura! Cat despre radiografie, chiar daca ai ovulat inainte, nu se implantase, asa ca nu e nici un pericol! De aici incolo, incearca sa le eviti in a doua parte a ciclului!
Ale, dar tu cum mai stai? Putem sa-ti tinem pumnii?
Ancuta 
Chi, poate e mai bine, ce-ar fi sa repeti TPC-ul cu ocazia asta?
Poliana, tine-ne la curent!
despre mine, ce sa spun? Uneori ma indoiesc la modul serios ca e adevarat! Inca nu prea am vreun simptom! Incerc sa gandesc pozitiv, ca m-au napadit grijile! Vedeti voi! Sper ca repede!
MRL spune:
Tonnia, o sa incerc si pe partie ca niciodata nu strica si nu ai de unde sa sti de unde sare iepurila. Din cauza TPC-ului negativ incerc metoda inseminarii si metoda naturala in acelasi timp. Maine inseminare si de poimaine naturelooooo. Asa am mai multe sanse, sper.
Fetelor, va multumesc pentru incurajari si cate un
pentru fiecare.
LilianaM
adelamaria spune:
Am zis ca ma potolesc si nu va mai bat la cap, dar nu ma pot abtine! Deci, daca poate cineva sa-mi raspunda, bine, daca nu, iertati-ma, ca sunt abia la inceput.
Situatia a fost cam asa: prima zi CM - 25 ian. Am
de pe 30 ian. pana pe 7 feb. Si pe 12 feb s-a intamplat necazul cu radiografia...Data ovulatiei ar fi trebuit sa fie 8 feb. la CM de 28 zile, dar eu luna trecuta l-am avut la 23 zile!...Stie cineva sa calculeze in cazul asta?
Imi pare sincer rau ca va stresez, dar nu am cui sa-i cer sfatul...
Tonnia, cum adica "nu se implantase"? Cat dureaza procesul asta, ca eu credeam ca se intampla in aceeasi zi...
Va multumesc
Tonnia spune:
Adela, mai intai, la ovulatie, are loc fecundarea in trompa, apoi dureaza circa 7-10 zile pana cand blastocitul (cred ca asa se cheama) se implanteaza in uter. Pana in acel moment, nu este influentat cu nimic de ce faci tu sau inghiti, e un fel de protectie naturala. Cred ca exista si implantari un pic mai timpurii, la 5 zile de la fecundare, si de asemenea mai tarzii, la 11-12.
Nu stiu cand ai avut ovulatia. Nu se calculeaza asa usor! Ce radiografie ai facut?
Nu-ti mai cere scuze, intreaba orice!
Cata, te-ai testat?
adelamaria spune:
Am facut radiografie la coloana (doua de fapt, ca sa se vada bine - una din frontal si una laterala)...Stiu ca cea mai buna solutie ar fi sa fac un test de sarcina ca sa ma calmez, dar eu as mai avea inca vreo 5 zile pena la CM (daca o fi de 28 luna asta!)...
Felicity spune:
s-au incins fetele
, bravo Ale uite cum le-ai mobilizat pe toate.
Cata eu zic ca stai foarte bine, si eu as risca un test, ca iese pozitiv.
adela nu ne bati deloc la cap, dar te gandesti prea inainte, nu ai nici o certitudine ca esti insarcinata, eu zic sa astepti sa vezi care e situatia. nu orice radiografie e daunatoare, depinde ce ai facut tu, de fapt nu se poate corela o radiografie cu un posibil defect de nastere. e intamplator si sunt femei care au facut radiografii, au stat cu inima ca un purice si au totusi copii sanatosi. dar e prematur.
MRL bafta multa, o sa fie cu noroc de data asta.
Ale, la tine cum mai e? 
ariadna....am tinut pumnii toata luna, nu ai cum sa ne dezamagesti, de fapt noi suntem aici cu tine la bine si la rau
eu n-am simptome, altele vomita si au stari nasoale, eu parca nici n-as fi insarcinata. ma intreb daca mai sunt ![]()
Chi in noianul de probleme ale tale, sa vezi si mare supriza cum apare. si asa ai sa te linistesti si micsorezi ritmul.
lauricipani spune:
Tonnia, gogoshica mica si burticoasa, tu ai fost la echo sau mai ai de asteptat?

laurici