endometru, ovulatie, temperaturi (13)
Raspunsuri - Pagina 13
Tonnia spune:
quote:
Originally posted by Felicity
[.
Tonnia in aia 3.5 ani ai folosit ceva contraceptiv?
Bineinteles!
Am glumit!
Oana_B spune:
Grafic pt temp oscilatorie
De la: Desprecopii.com forum
URL: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42474
Printat la: 18/02/2005
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: rocado
Subiect: Grafic pt temp oscilatorie
Trimis la: 09/02/2005 20:55:31
poate printre fetele care incearca de ceva mai mult timp sa ramana si folosesc metoda temp. bazale, imi vor oferi solutii la problema mea.
de 2 luni incerc sa-mi stabilesc perioada de ov. cu aj. temp., dar temp. mea variaza intre 36,7-37,0 C pana in ziua a 15, iar din a 16 zi pana in ziua rusilor variaza intre 37,0-37,2.
Cum poti face un gafic? sau cam credeti k ar fii perioada de ov.?
La monotorizare mi-a zis k am ov. intre 10-13 zi . Am in acea perioada si nimic...Apoi nu am mai avut incredere in . si de aceea incerc si aceasta metoda cu temperatura
Rox
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: lauricipani
Raspuns la: 09/02/2005 21:05:46
rocado, incearca aici si poate reusesti. Trebuie sa-ti faci un user si o parola.
http://www.fertilityfriend.com
succes!
laurici
Raspuns la: 12/02/2005 14:49:56
Autor: gabiu
Raspuns la: 12/02/2005 19:00:22
Site-ul indicat este intradevar foarte bun, mai incearca si sa descoperi ziua cand iti sare brusc temperatura de la 36.7 la 37, cu mentiunea ca temperatura creste numai dupa ce ovulatia s-a produs( cu alte cuvinte afli ca a fost ovulatie a doua zi, insa dupa mai multe luni( aprox.3) vei sti cand se va intampla.
Mult succes!
Raspuns la: 13/02/2005 08:07:11
Dar stii ce ma contrariaza f mult, este faptul k dupa ce-mi sare temp. ramane ridicata peste 37 si numai scade. E normal sa ramana asa ridicata, sau poate fii sarcina?
Rox
Raspuns la: 13/02/2005 08:25:09
Daca creste in ziua in care spui tu si ramane ridicata este bine. Inseamna ca ai ovulat!!!
Ca sa fie sarcina temperatura trebuie sa ramana ridicata mai multe zile dupa data cand ar trebui sa fie CM.
laurici
Raspuns la: 13/02/2005 08:40:39
Doamne ce bine k mai lamurit cu temp. asta. Imi e rusine k am varsta asta si pana cand am inceput sa-mi doresc nu m-a interesat si nu am citit nimic despre asta. Cei drept eu am ramas fara nici un fel de interventie, dar am facut intrerupere.
Multumesc inca o data
Rox
Raspuns la: 13/02/2005 10:43:26
cu placere, dar sa sti ca nici una din noi nu am fost invatate de la inceput! Curaj si totul va fi bine.
laurici
Raspuns la: 18/02/2005 21:05:18
temp. se ia si in perioada CM sau numai dupa ce se termina?
Roxana
Oana_B
Alé spune:
Fetele, fetele, io nu pot s aintru pe chat! Io am macintosh acasa si asta nu e compatibil cu toate chestiile lu' microsoft. Va rog io intorceti-va si pe aici.
M-am uita si io la titanic si voi, repede, ati scris 5 pagini!
adriana,
.
Din nefericire, nu sint medic
, dar o sa regret toata viata ca nu m-am dus la medicina
.
Deh, la virsta de 17-18 ani, cind ai de ales ce vrei sa faci cu viata ta, te increzi foarte tare in opinia parintilor, mai ales daca sunt ceva mai autoritari. Cind le-am spus ca io vreau la medicina, au ris de mine si mi-ai spus ca mi se pare ca vreau, e doar asa, un moft. "Du-te tata, la o facultate cu perspective, economica, ceva" Si m-am dus
. Am facut ASE-ul si acu fac master la drept. Ca la balamuc viata mea profesiionala.
Dar am ramas cu sufletul la medicina. Tare trist e... sa nu faceti la fel cu copiii vostri, va rog io frumos. Acum insa, nu ma mai opreste nimeni sa ma informez in domeniu si tare imi place sa impart cunostintele mele cu cine are mai mare nevoie de ele.
rocado, ca si lauricipani, iti recomand cu incredere fertility friend, dar imi permit sa-ti dau si ceva sfaturi:
- temperatura se ia oral sau vaginal (de preferinta vaginal), in fiecare zi, la aceeasi ora, inainte de a face orice miscare - adica sa te dai jos din pat, sa te duci la baie, etc. Imediat cum deschizi ochii, asa, pe adormitelea. Iti recomand sa o inregistrezi si in zilele CM, caci unele fete au avut surpriza sa ovuleze imediat dupa CM, in ziua 7-8.
- iti recomand sa folosesti un termomteru digital, te scuteste de "scuturat", e mai fidel, si face si "bip" cind termina de masurat, iar unele dintre ele au si memorie, si poti vedea temeperatura si mai tarziu, in caz ca o uiti. dac totusi vrei sa folosesti un termometru cu mercur, scutura-l seara.
- fertilityfriend iti ofera posibilitatea sa notezi o multime de lucruri care ar putea influenta temperatura - starea mucusului cervical, orele de somn (niciodata mai putin de 4 consecutive), medicamenetele pe care le iei,
, si altele, o sa vezi tu...
Un grafic normal arata cam asa, sa zicem pt un ciclu de 28 de zile: din ziua Cm pina in ziua 13-14, se mentine in jur de 36.7-36.8, sa zicem, in cazul tau. Cam din ziua 15 temperatura creste 37, 37.1, 37.2 si ramine ridicata pina la urmatoarea CM. Este posibil, ca in ziua venirii CM, sa observi ca scade mult, de la 37.1 la 36.7, de exemplu. Asta e semn sigura ca vine menstra.
In caz de sarcina, temperatura ramine ridicata si dupa data presupusa a venirii CM. Dar deja atunci poti sa faci test.
Cam dupa 2-3 luni poti sa-ti dai seama de ziua in care ovulezi, ca sa fii pregatita luna urmatoare si sa prestezi la timp, adica inainte de ovulatie si in ziua ovulatiei. Ferility friend iti evidentiaza ovulatia, cu o linie verticala, abia la 2 zile dupa ce ea s-a produs, de asta graficul trebuie facut cel putin 2 luni la rind.
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Alé spune:
Fetelor, am reusit sa pacalesc mac-ul si am deschis chatul. dar nu era nimeni acolo. Numai io sint in contratimp 

.
Pe maine. 
Toate lucrurile se intampla cu un scop.
Felicity spune:
si io tot fan mac sunt
si unele chestii nu se pupa neam.
unde-i bancu' rucsi?
Tonnica ma gandeam ca nu de 3.5 ani incerci. ca eu nu mai ramasesem de vreo 7 ani, dar ma chinuiam sa nu raman. si credeam ca din prima luna, dau lovitura cea mare. e drept ca din a doua am dat-o, dar nu pe deplin ca nu s-a finalizat.
mie mi se pare ca am fost foarte ontopic, voua nu? ![]()
as fi scris si un banc, daca stiam 
lauricipani spune:
Buna fete frumoase, un pupi la toate!!! A fost cam HOT p'aici aseara![]()
![]()
![]()
Oana B, upsss, am facut ceva rau?

laurici
rucsi spune:
Cred ca la mine se referea cu topicul ! Poate nu am voie sa spun bancuri ! Dar totuwsi il spun ! Sper sa nu ma dea afara !
Moare Bill Gates si era indecis ce sa aleaga intre iad si rai , drept pentru care se duce sa se informeze unde este mai bine .Se duce in iad si vede distractie mare, femei, muzica si altele.Se duce si in rai si totul era tare anost.Se hotaraste sa se duca in iad dar cand ajunge vede numai cazane cu smoala si multi oameni pedepsiti.Suparat de teapa luata se duce la un sef de pe acolo si se plange: Eu cand am ales iadul era totul frumos, distractii, femei , muzica. Si acum ce vad ? Ce se intampla ? Seful ii raspunde : Vezi daca esti prost ! Ala era un screen saver !
Sper ca a fost misto !