Salvati-l pe Liviu Mihail Ungureanu!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motanik spune:

Eu ma ofer sa le traduc cazul, cu orice primesc de la ei. Doamne ajuta, mi-a venit inima la loc fetelor vazand ca vreti sa ajutati. Sa va dea Dumnezeu sanatate si voua si celor dragi voua si tuturor!

Mai intreb insa o data: este cineva din Bucuresti care poate lua legatura cu ei personal? Mi-ar fi mult mai usor asa.

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Lorelei, se poate face si subiectul asta sticky? Te rog din suflet.

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Am vb acum cu sotia lui Liviu, Ana, insa nu erau acasa, erau undeva in oras si ii sun cand ajung acasa ca sa vb cu ei pe indelete. Apoi o sa postez aici ce si cum. Va pup fetelor, sper sa reusim sa ajutam acest tanar, Doamne ajuta!

In seara asta toata lumea sta pe telefon, nu am mai pomenit asa ceva dar de o jumatate de ora incerc sa ii sun si e reteaua foarte incarcata. Extraordinar!
Oricum ii sun maine dimineata, i-am spus Anei sa imi trimita prin mail diagnosticul scanata.Fetele din Germania, Ana a vb cu mai multi doctori si din N si din S si Liviu poate fi operat oriunde.

Cum ne da diagnosticul sper sa aflam noi mai multe despre operatie si sa vedem exact unde se poate face (poate chiar in Dortmund daca ii gazduiti).

va pup, revin maine cu vesti. Doamne ajuta!
--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Ana imi va scrie azi un mail in care sa imi explice situatia exact dar cred ca o sa posteze chiar ea cu manutza ei aici, i-am spus despre DC si va intra si ea. Acshiutza si Ancutzelu, va multumesc pt pm-uri si de asemenea pt ca vreti sa ajutati, va tzin la curent, va dau pe pm nr de telefon si adresa mea de e-mail. Pupici.

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DianaR spune:

Andra, trebuie neaparat sa mai vii cu niste amanunte, cum se cheama boala cat se poate de exact si in ce consta operatia asta asa fenomenala ca se face "oriunde in Getrmania" numai la noi in tara nu? Medicina Romaneasca e departe de cea vestica, dar la Fundeni se fac interventii pe ficat de mare varf care se fac in centrele de prestigiu din lume, deci nu cred ca e vorba chiar asa de o operatie care se poate face in orice centru din Germania, asta cu siguranta s-ar face si aici.
pentru efortul pe care il faci, e admirabil, si revin-o cu amanunte.

Diana & Vladut (16.05.2004)
Vladut 8 luni

Mergi la inceput

Draga comunitate,

Azi am primit e-mailul Anei. O sa il postez mai jos, cu acordul ei, ca sa stim cu totii detalii de boala lui Liviu. Am inteles din email si din discutiile telefonice ca Liviu nu sufera de o boala a ficatului ci de o boala a vaselor de sange, boala numindu-se mai exact tromboza a venelor suprahepatice.

Prin ce au trecut acesti doi tineri e greu de imaginat si probabil ca citind fiecare dintre noi multumeste bunului Dumnezeu ca nu suntem in locul lor pt ca la fel de disperati am fi fost si noi si maniati ca nu putem face mai mult pt cel drag noua.

Ana si Liviu sunt impreuna de 5 ani dar din august 2002 cand Liviu a fost diagnosticat traiesc un cosmar. Liviu deja a fost la un pas de moarte deoarece lichidul strans i-a apasat toate organele interne si ca o ultima solutie i s-a facut o punctie pt eliminare. Daca se acumuleaza din nou lichid nu se stie ce se poate intampla cu viata lui Liviu...

Eu sunt coplesita de tristete si ma gandesc ce pot face mai mult sa ii ajut. De aceea va rog sa ma iertati daca am insistat sau nu am fost coerenta pana acum dar toate vin din dorinta de a face un bine, de a reda o viata...Stiti, e ciudat ca suntem pe un forum despre copii si acest tanar poate nu va trai sa aiba unul...

Dar sper ca putem sa ne unim fortele....am facut-o, sau mai bine zis ati facut-o in cazul lui Cristi, al lui Paul, al lui Mihaita...toate din lume din partea mea pt sufletele voastre bune. Acum va rog din toata inima mea sa ma ajutati sa ajut acest tanar.

Nu il cunosc. Nici pe sotia lui. I-am vazut doar la tv intr-o seara...am vazut ca in mijlocul tragediei pe care o traiesc....razbate iubirea. Cata iubire am citit in ochii lor...rar mi-a fost dat sa vad.

Aveti aici emailul de la Ana si iata un link catre diagnostic scanat si poza lui Liviu. Nu stiu ce sa fac cu nr de cont...oricum cine e interesat va rog sa ma contactati pe pm. Multumesc

Trebuie sa-ti fac o scurta descriere a ceea ce s-a intamplat cu noi, pentru a sti mai exact cum poti sa ne ajuti.
Totul a inceput de mai bine de 2 ani si jumatate; am fost la mai multe spitale, s-au facut multe analize, dar nu -si dadeau seama ce este. Cand aproape ca renuntasera, au facut un eco-doppler (ecograf pentru vasele de sange) si au constatat ca avea o tromboza a venelor suprahepatice. Datorita faptului ca ficatul este impiedicat sa aiba o activitate normala, acesta creeaza ascita (lichid), care se acumuleaza in abdomen si preseaza toate organele interne.
De la depistarea bolii (care de fapt este doar o cauza a ceva nelamurit pana in prezent) pana in octombrie trecut, medicii romani nu au facut altceva decat sa-i administreze o solutie pentru diluarea foarte tare a sangelui, in speranta ca acesta va reusi sa deblocheze vasele obturate.
Deci nu s-au obtinut decat aparente ameliorari, in scurte etape de timp.Sincera sa fiu nici nu s-au straduit prea tare sa afle care este adevarata cauza, ce anume creeaza un numar un pic mai mare de trombusi si care au generat aceasta situatie.
Dupa ultima internare, cea din octombrie-noiembrie, cand aproape ca se uitau la el fara a-i face nimic, iar procedura obisnuita nu mai dadea nici un fel de ameliorare, am hotarat ca este cazul sa incerc sa fac mai mult, sa cer ajutor.
Pana atunci nu ma gandisem la asta probabil pentru ca traiam un cosmar, in care eram doar noi doi, fara nici un sprijin (chiar si moral), dar datorita faptului ca situatia era foarte grava, disperata, am inceput sa ma gandesc la varianta cu strainatatea.
Singura persoana pe care o cunosteam si care locuia in Germania, era o fosta colega de generatie, care este medic stomatolog.
Am reusit sa aflu un numar de telefon si apoi am vorbit cam o luna si jumatate in Germania, incercand sa obtin un raspuns favorabil si un cost.
Raspunsul l-am obtinut, este posibila interventia chirurgicala prin care se urmareste inlocuirea vaselor blocate si deci reluarea unei activitati normale a ficatului care este, credem noi, inca un organ sanatos. Referitor la pret, vreau sa spun ca suma a crescut de la 20.000-25.000 la 40.000 euro, si acesta aproximativ, pentru ca spuneau ca vror sa-l vada, sa i se faca analize suplimentare, desi am trimis pe fax o concluzie a celor intamplate.
Lucrurile s-au impotmolit aici. Am spus: Singura sansa este sa strang bani sa putem sa mergem la fata locului. De aici a inceput o adavarata nebunie: am cerut sprijin la cateva publicatii, la tv, la biserica, ministerul sanatatii, fundatii, diverse persoane cu stare materiale. Zbaterile mele au fost cu fara prea multi sorti de izbanda, probabil pentru ca eram doar o amarata care bateam la usile care nu se deschid decat tot pentru cei cu stare. Singurii care ne-au ajutat, care ne-au inteles situatia au fost cei de la "Acasa". Datorita lor eu am posibilitatea sa-ti scriu, sa te rog sa faci mai mult decat am reusit eu.
Reactia ulterioara emisiunii a fost pozitiva. Oameni cu probleme ca noi ne-au fost alaturi moral si chiar cativa, mai ales din strainatate, financiar. Dupa calculele noastre, in urma apelurilor primite nu vom reusi sa strangem mai mult de 5.000 de euro, asta daca nu cumva vor fi, speram noi, si oameni instariti care sa se adreseze direct postului tv.
Ulterior confirmarii din Germania, am aflat ca acest gen de interventie chirurgicala se poate face si in Italia, Austria si probabil si in alte tari occidentale (poate cu costuri mai mici), dar nu avem acces la informatie. Printre telefoanele primite ne-a sunat cineva din Germania care lucreaza la o clinica si care a intrebat medicii de acolo daca pot sa faca aceasta operatie si au spus ca teoretic nu este nici o problema, dar ar vrea sa vada ultimul eco-doppler si in functie de asta vor stabili si un cost.
Maine il vom expedia prin posta si la scurta vreme dupa ce va ajunge vom primi un raspuns.
Am rugat si pe cineva din Italia sa se intereseze. Este posibil sa se realizeze si in Anglia?!
Dupa cum vezi, noi avem nevoie si de o informatie mai clara referitoare la clinica specializata la care putem sa ne adresam si daca suma de care ne-am agatat este suficienta.
Te rog spune-mi ce mai doresti sa stii si o sa-ti raspund mai tarziu.

Multumesc din suflet.
Ana

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CryssUK spune:

Am sa ajut si eu cu niste banuti si o rugaciune pt Liviu.
E atat de trist ce li se intampla acestor 2 tineri.
Ma gandesc la ce e in sufletul Anei (sotiei lui).......
Sunt convinsa ca putin cate putin se vor aduna banii si pt Liviu!Dumnezeu le face pe toate posibile!
Sunt aici,pe Forum, multi oameni cu suflet deosebit care vor da din putinul lor si pt acest caz.
Asteptam mai multe detalii despre caz si cat de curand vesti din Germania ca sa stim exact unde si in ce conditii se poate face operatia
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Am incercat si noi si am sunat la spitalul municipal.Mi-au spus ca nu se bazeaza pe diagnosticul din Romania si ca au nevoie sa vada pacientul pentru a stabili costurile.daca ar putea veni pana aici..poate costa mai putin aici, cine stie??Andra ce sa mai fac?

-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret

Gabriela si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Gabitza intr-adevar Liviu trebuie intai vazut de doctor si apoi e stabilit costul operatiei. Multumesc frumos ca te-ai interesat. Poti intreba si cand l-ar putea primi si ce ar trebui sa aiba (atat acte, trimiteri ceva cat si bani) din Romania ca sa il primeasca la spital?

--------------------

Andra
Noi
Pufi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

intreb maine, ok?

-----------------------------
'Babies come into the world holding joy in their hands and when they open those small fingers, the whole world's supply is replenished.'

www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html" target="_blank"> BotezPrimele luniAlbum2
Sfarleaza
Bubu Plimbaret

Gabriela si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput