Bebelusi de noiembrie-decembrie 2004 (21)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikimi spune:

Fulguletz mai ce barcuta ai...super sta Davidut cu toate cele pe sus!!! Si ce-ti mai seamana, frumusel chiar si cu bubitze.

Alex este setat perfect pentru fusul nostru orar...as zice chiar prea bine...cand se intuneca el vrea nani de noapte..oricat ar dormi ziua, si doarme bine, o ora la 11 si apoi 3 ore dupa-amiaza.Sper sa nu-si schimbe programul!!!

Bits, Dama, Fulgu voi in ce limba le ganguriti puiutilor?

http://photos.yahoo.com/mikiparisa

Miki si Alexander (12.12.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Fulgu, ti-am trimis un PM.

Mikimi eu il alint numai in ro, dar ma mai prostesc si in fr cateodata si am observat sa rade cand ma aude asa. Si in timpul sarcinii cand vorbeam cu prietenii in fr, dadea mai energic din picioruse de ma innebunea. Nu stiu daca-i place sau doar i se pare caraghios cum suna. Oricum sotul este tot ro, deci va invata ro din casa si fr cu alta ocazie (in lume)...

Fetelor, eu chiar sunt dar nu stiu ce e botulismul asta? Eu il asociez logic cu o malformatie congenitala de genul bot de lup sau de iepure, dar poate nu este asta?

Acum va las ca maine am o zi grea...noapte buna

David Andrei, minunea noastra (18/11/2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

"Botulismul este o formă rară, dar foarte gravă de paralizie cauzată de o toxină ce atacă nervii, produsă de către bacteria Clostridium botulinum. Se intâlnesc trei tipuri principale de botulism. Botulismul alimentar apare in urma consumării unor alimente care contin această toxină. Ce-a de-a doua formă este cauzată de toxinele produse de o rană infectată cu Clostridium botulinum. Cel de-al treilea tip apare in urma consumării sporilor bacteriei botulinum, care se inmulteste apoi in intestine si eliberează toxine. Toate formele de botulism pot fi fatale. Cel mai periculos este botulismul alimentar deoarece multe persoane pot contracta boala consumând alimente contaminate." "Având in vedere că mierea poate contine spori ai Clostridium botulinum (sursa de infectie pentru sugari), copiii de mai putin de 12 luni nu ar trebui să consume miere. " sau mai bine citeste mai multe aici http://www.bioport.ro/Bioport/botulismul.html Cine spunea ca ii da miere bebelusului din "sursa sigura" ? Chiar merita riscul? In ce fel te asigura "sursa sigura" ca nu e nici un risc ?

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns for2nity spune:

Jasmine, am citit iar din urma, eu m-as mai gandi odata inainte de a-i da miere. Spui ca se da miere la copii dintotdeauna.Probabil, dar sti cati copii au murit "dintotdeauna" punandu-se asta pe "voia Domnului" ? Eu zic mai degraba ca a fost greseala/ignoranta/prostia parintilor.Fara suparare.
Aproape toti prietenii si rudele mele rad de mine pentru grija exagerata zic ei si regulile de igiena pe care le-am impus acasa,regimul nostru alimentar si grija cu care alegem si verificam sursa si calitatea alimentelor pe care le mancam, dar cand i-am intrebat aproape la fiecare bunicii sau parintii au avut 2 sau chiar 3 copii pierduti(avortati), nascuti morti, sau morti la varste fragede din motive neelucidate.De "dintotdeauna" incoace stiinta a evoluat mult si noi trebuie sa profitam de asta in folosul nostru si al copiilor nostri.Sunt multe de spus la subiectul acesta dar ma opresc, fiecare din noi stim toate astea si totusi...tindem sa nu fim sufucienti de exigenti si grijulii, dar cu riscul de a ma repeta intreb de ce sa riscam? Nimic nu se intampla pana se intampla, si uneori nu mai este nimic de facut pe urma.Imi cer scuze, nu vreau sa supar pe nimeni, m-a luat valul.Scuze si pentru cat m-am intins.

eu si printesa mea Alexia Cristina (6.11.2004) http://photos.yahoo.com/for2nity

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bits spune:

FULGU e best poza cu suzeta,iar fulguletul tau e frumusel foc.da eu tot cu un neamt il asociez(sa nu ma bati)

IONELA-ROXANA e bine dar nu are timp sa posteza,abia daca reuseste sa citeasca ce scriem.pupici la gagalici

FELIS ma crezi ca mi-e greata de carne,m-am saturat dar ma straduiesc sa mananc ca sa-l pot alapta pe Ken pana la 6 luni,dupa aceea ma las in voia sortii

octy,KEN(1nov 2004)
dolofi

Mergi la inceput

ELE cuscra pai mie imi dadeau in spital sa beau ceai verde asa ca nu cred ca ar fi vreo problema,numai ca nu stiu cum il prepari tu.in mod normal 1lingurita de ceai la o cana de apa,se toarna apa fierbine peste ceaiul pe care-l pui in strecuratoare.aici au o chestie speciala pt ceai dar tu poti sa faci cum ti-am spus eu.e o prostie sa se fiarba ceaiul verde,ies in apa toti compusii toxici.nora mea ce face?cum se mai simte?pupici de la noi

mey KEN nu mai suge pumnisorii de vreo cateva zile,o fi de bine sau de rau?mai nou a inceput sa ma trezeasca din nou de 2ori pe noaptesi uite asa mi-au aparut cearcanele

octy,KEN(1nov 2004)
dolofi

Mergi la inceput

FOR2NITY si eu te sustin

eu am mai intrebat persoane cu ce au inceput diversificarea si mi s-a raspuns:"cu piureu de cartof+bostan".totusi ma gandesc la sistemul digestiv al bebelului sa treaca el printr-un efort asa de mare,de la lapte la piure nici macar prin etapele intermediare supa,suc.dar fiecare face cum crede ca e mai bine,nu voi fi eu cea care o sa aibe probleme cu aparatul digestiv

octy,KEN(1nov 2004)
dolofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Referitor la diversificare, nu e musai sa se inceapa cu sucuri de fructe. De ex., aici in Ca se recomanda inceperea diversificarii cu cereale de orez (asta e prima cutie de cereale la orice marca de mancare pt. bebelusi). De ce cereale? Pt. ca se considera ca bebelusii accepta mult mai usor mancarea cu gust dulce (gen suc de mere) si e posibil ca incepand cu ea, bebelusul sa respinga mancarea cu gust mai putin dulce. Nu e obligatoriu, dar se intampla destul de des.
De ce de orez? Pt. ca la inceput de tot cerealele recomandate sunt cele fara gluten: orez si porumb. Restul cam contin gluten.
Apoi se trece la legume galbene (care-s deschise la culoare) si apoi catre cele verzi cu recomandarea ca atunci cand se introduce o noua leguma sa se dea singura cam 2-3 zile (nu mixat), astfel incat sa se poata observa o eventuala reactie alergica la respectiva leguma. Si de-abia intr-o a treia faza se recomanda fructele, care sunt cele mai dulci si pe care de regual copiii le accepta fara probleme.
Deci e mai putin important cu ce fel de mancare din cele 3 (fructe, legume, cereale) se incepe, ordinea are importanta numai dpdv al acceptantei copilului. E posibil ca introducand prima data fructele, bebelusul sa nu mai accepte usor cerealele sau legumele.
Ce are insa importanta este consistenta: se incepe initial cu variantele diluate si apoase si apoi se fac din ce in ce mai pastoase pana se ajunge la piureuri. De ce? In primul rand pt. ca bebelusul care nu a facut altceva decat sa suga nu stie sa inghita. El va invata din mers, odata cu inceperea diversificarii (motiv pt. care unii recomanda a se introduce lingurita inca de la inceput, chiar daca e vorba de consistente diluate) cum trebuie sa inghita pentru ca tendinta initiala e ca orice consistenta solida sa fie impinsa cu limba in afara. Nu pentru ca bebelusul nu accepta gustul, ci pentru ca muschii gurii lui nu stiu cum sa faca miscarile necesare pentru ca mancarea sa inainteze spre gat. De-aia sa faceti diferenta intre gestul de respingere a mancarii din cauza gustului si gentul de impingere a mancarii catre afara din cauza faptulu ica bebelusul nu stie inca sa inghita o pasta/piure etc.

Cititi mai multe despre diversificare pe babycentre.com, eu il gasesc ca fiind cel mai informativ site de bebelusi. In acelasi loc gasesti raspuns la atatea intrebari ca de multe ori, vizitarea altor site-uri nu face decat sa repete sau sa confirme ceea ce puteti gasi acolo.

Mierea nu se recomanda in primul rand pt. ca e produs alergenic, dar luand in considerare un eventual risc de botulism, nici eu nu ma incumet sa-i dau. Exact ce spunea cineva mai devreme. Stiu ca multe mamici gandesc la modul "ca doar nu s-o intampla sa faca tocmai copilul meu nu stiu ce ...". Insa cine ne garanteaza noua ca suntem scutiti de neplaceri? Parca Felis si-a imaginat vreodata ca Mihaita o sa aiba probleme de sanatate? Parca cumnata mea si-a imaginat vreodata ca al ei copil o sa fie acel 1 la 10.000 de cazuri de neuroblastom (cancer la bebelusi)? Nu va jucati cu lucruri periculoase. Botulismul nu e o bubita care apare pe obrajor, dai cu crema si dispare a doua zi, ci o boala destu lde periculoasa pe care nu si-o doreste nimeni.
Intr-adevar au fost foarte multi bebelusi care au mancat miere fara nici un fel de probleme si urmari, dar asta nu inseamna ca au fost scutiti de risc. S-a intamplat poate ca ei sa fie ocoliti, insa statisticile isi cer tributul: undeva, candva se va intampla si cazul ala de 1 la tzashpe mii. Cine ne garanteaza ca tocmai ala nu-i cumva copilul nostru? Si ce simplu e sa eliminam acest risc: nu dai miere si gata, ca doar bebelusii traiesc bine mersi si fara miere.
Faptu lca medicul X nu a vazut in viata lui vreun caz de botulism, asta nu are nici o relevanta. Poate nu i s-a intamplat pana acum, dar uite ca poate ca peste 4 luni o sa vina si o mamica la el cu bebelusul afectat de botulism. Sau ce? Scrie undeva ca fiecare medic trebuie sa intalneasca cel putin cate un caz de botulism de-a lungul carierei? Poate ca se intampla odata la 100 de medici...
Inca o data, nu mai judecati prin prisma statisticilor. Faptul ca se intampla rar, nu inseamna ca noi nu putem fi acel 0,00001%. Oricare din noi poate fi acel infim procent.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Mey, fulguleatzo, fi-tu e un dulce rau cu mface el barcuta pe burtica. Am ras sanatos vazandu-l cum isi ridica el piciorusele stand pe burta.

Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreap spune:

buna dimineata!Mai vremea asta e imposibila!.Iei ceata,azi ploaie.....
Mariuca a avut ieri o criza de plans la culcare,era obosita si voia probabil leganata......Dar ca o mama rea ce sunt,n-am leganat-o...Si a plans pana a adormit.Al meu sot:da tie nu ti-e mila cand o vezi ca plange asa rau?Raspuns:plange de fitze si eu nu mai pot sa o tin toata ziua in brate,ca e grea..asa ca si de mine mi-e mila.Si apoi stiu ca nu o doare nimic,e din ambitie...Sa nu ma omorati!!!!!Sunt o mama chiar asa de rea?
Fulguletz,sa-ti traiasca blondul!Si aratati foarte bine impreuna...Ala in care sta e scaunul de masina..sau un cosulet ca la meu?
O zi buna
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
http://community.webshots.com/user/andreap124

Mergi la inceput