Mamici de iulie-august 2005 (12)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Anis imi pare rau, dar daca e spre binele bebicului, de ce nu?
Vorbeste cu Monica, ea te poate ajuta mai mult decat noi, nestiutoarele... si pup-o din partea noastra, o asteptam pe ea sa ne dea informatii despre tine cand te vei interna.
Pupici pe burtici,
Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Anis si eu stiu pe cineva care a facut cerclaj. Totul este la fel ca si la cele care nu-l au nu ai alt regim. Dar de obicei sunt cele (care ca si mine de altfel chiar fara nevoie de cerclaj) trebuie sa stam cumintele in continuare, fara efort, alea, alea...deci nimic nou!
Multa bafta ca totul va fi ok!

19 sapt.+1 zi

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Mamini, Peca:intr-un fel m-au distrat raspunsurile voastre despre cercelusi, mai ales Peca - daca au intrebat copilasu' daca vrea cercelusii dar ca peste tot obiceiuri si obiceiuri.
Eu vreu sa-i fac la nastere daca e fetita ca sa scap cat mai repede si sa am o maimutica cu cercelusi.
Anis: si eu am pritene care au avut cerclaj si s-au miscat nu au stat numai in repaus, li s-a scos firul la 38 de sptamani si au nascut in 40.
Multa sanatate si multa bafta!
Pentru fetele din Bucuresti: sta cineva in zona IOR? sunt tare curiosa daca imi gasesc vreo partenera de parc.
Va pup dulce un WE placut tuturor!

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lory2004 spune:

Buna burticutzele,

E adevarat ca n-am mai scris de multisor timp insa v-am urmarit tot timpul. Felicitari pentru fetele care au aflat ce au in burtica!!
Referitor la miscarile lui bebe.....nici eu nu-s prea sigura ca a fost sau nu el....insa am simtit asa ca o usoara "zvacnire"...ca un muschiulet care se zbate....in partea stanga aproape de buric.

Vroiam sa va intreb daca v-ati programat pentru echo morfologica de al doilea trimestru...Eu m-am programat la Sanador la dr Herghelegiu pentru 14 martie...la 22-23 de saptamani. Mai este destul timp pana atunci...

In rest voi cum va simtiti??

Lory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papu spune:

Ioana,
am facut si eu analizele acolo si din ce-am mai citit si eu pe net am descoperit asa:
ei iti dau acolo o valoare mediana pt saptamana respectiva, adica media valorilor normale pt sapt respectiva care s-au gasit la gravidele care au fost ok. ce n-am inteles eu (si nici n-am intrebat) este daca valorile astea sunt in functie de laborator (adica daca au facut ei cercetari si statistici pt asta) sau sunt niste valori la nivel de tara. pt ca eu am inteles ca doar cei de la geneticlab au baza de date cu valori pe tara...

apoi, MoM-ul reprezinta multiplu de mediana. adica e valoarea ta impartita la mediana. ideal ar fi sa fie 1. dar din ce am citit eu daca e intre 0.4 si 2.5 e normal (adica sa nu fie mai mica sau mai mare de 2.5 ori).

inca o chestie de care nu sunt eu f sigura: eu le-am zis la aia cand mi-au recoltat sange ca sunt in saptamana 15 de la um (pt ca eram in 14 + 6). da am vazut ca unii pe net considerau saptamana a 15-a ca fiind intre 15+0 si 15+6. asa ca acuma nu stiu nici asta exact daca am raportat bine. plus ca cica ar trebui sa iei in calcul varsta calculata de eco in ziua aia, si nu de la um care e relativa.

eu am vrut sa ma duc cu valorile astea si la geneticlab care iau mai multe chestii in consideratie cum ar fi varsta. iar dr meu imi spusese ca pot sa ma duc cu o eco care era facuta cu vreo 10 zile in urma. insa am dat tel si mi-au zis ca tre sa fie eco din aceeasi zi, pt ca altfel ei nu fac pt ca deja e testul f relativ.

sper sa te fi lamurit un pic. eu inca n-am ajuns la doctor de atunci ca sa-l intreb daca el stie sa interpreteze mai multe. dar cum el m-a trimis la geneticlab cred ca nu stie nici el.

eu ca sa fiu sigura am facut testul si la medsana unde iti dau o lista mare de intervale normale pt fiecare saptamana si poti sa-ti dai cu parerea. insa nu-ti spun nimic despre mediana. din pacate am facut testul la dif de 1 sapt asa ca nu prea l-am putut compara cu cel de la synecvo la valori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Buna ziua din nou!

Gio iti multumesc ca "te-ai bagat". Tare bine mi-a picat sa stiu ca a mai simtit cineva ceea ce simt eu zilele astea.

Mitub iti multumesc pentru explicatiile din enclopedie. M-au mai linistit. Daca nu te deranjeaza sa aduci aici cate ceva din informatiile despre sarcina la "varsta noastra", cred ca toata lumea s-ar bucura.

Katink ai fost tare draguta cu raspunsurile la intrebarile mele insistente. Multumesc si pentru site.
Iar am citit de "fluturasi"

De dimineata m-am cantarit: 54 kg. Asta inseamna ca am luat cam 1 kg intr-o saptamana.

Tre' sa fug!
Va pup si va doresc un week-end placut!

Andy si 16 sapt.+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabungau spune:

Anis dragutzo, pana acum ai incurajat tu pe toata lumea, acum este randul nostru sa te incurajam pe tine. Ma gandesc ca este mult mai bine asa, nu mai exista riscul ca bebe sa alunece, asa ca multa bafta!!! Iti tinem pumnii!!

Irina si bebe 15 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andre_ea spune:

Anis multa bafta cu cerclajul! E pentru binele lui bebe si sunt convinsa ca nu ai de ce sa iti faci griji.

Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Anis, scumpica, suntem alaturi de tine, sigur va fi totul bine, in fond e mai mult o masura de precautie la momentul asta care inlatura eventuale probleme reale mai tarziu...

Oau! Tocmai am observat ca am ajuns la 11 carucioare albastre si 10 roz, deci situatia este stransa...sa vedeti voi ca vom fi cam juma/juma. Apropos, m-am uitat azi la niste poze de ecografii care aratau sexul bebelusilor in functie de varsta (incepeau dupa 14-15 saptamani), dar zau ca in afara de unele super - clare n-am priceput nimic... a... si cele 3D sunt intr-adevar extraordinare

Intervalul de burtici e cam de la 21 saptamani cele mai mari la 12 cele mai mici, nu? O sa incerc sa selectez chestiile mai importante...

Pupici,

Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 16 saptamani (DPN 1 august)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Anis sunt alaturi de tine, si va doresc tie si micutei tale multa sanatate!

Sa vb cu o fata din Bucuresti sa ne tina si pe noi la curent cu starea sanatatii tale dupa ce faci cerclajul, ca Monica poate nu se intoarce saptamana viitoare si sa stim si noi de tine.

Multi pupici si va tin pumnii, Doamnezeu sa va ajute!

Katink 16+

Mergi la inceput