chiar asa cu orice pret?!
Raspunsuri - Pagina 3
ANDREEABANICA spune:
Viovio meriti o.
Andreea Banica mami de ingeras Alexia Elena
http://community.webshots.com/user/andreeabanica
Viovio spune:
AndreeaBanica multumesc.
Ai si de la mine
Violeta mami de printesa Cristiana Bianca
http://pg.photos.yahoo.com/ph/violeta_avon/my_photos
puf13 spune:
Chiar daca o sa par cinica (si inca acest cuvant e destul de mic), o sa va spun parerea mea.
Suntem in secolul 21 si inca femeile mai folosesc copiii pe post "argument" pentru a se agata orbeste de un barbat. Este inuman din toate punctele de vedere...
Suntem in secolul 21 si copiii sunt folositi pe post de "consilier matrimonial" in casnicia nereusita...
Ei bine ca toate astea sa nu mai existe ar trebui sa se dea legi drastice pentru cine isi doreste un copil. Sa se dea teste, peste teste, medicale, psihologice si sa se stabileasca daca este APT pentru a aduce pe lume o fiinta si pentru a-i oferi o crestere adecvata.
Nici macar la cainii de rasa nu este acceptata imperecherea, daca parintii nu au pedigree-ul care sa dovedeasca din ce familie provin si care le sunt calitatile.
si daca ne consideram mai presus decat cainii, oare de ce ne comportam mai rau ca ei?
Rufus spune:
Corect. Misto chestia cu cainii. Cunosc si am auzit de multi oameni care se comporta sau sunt tratati inferior animalelor. De asmenea, poate nu stiti, dar exista camine-spital pline de "incercari" nereusite ale oamenilor. Abandonati acolo, fara sperante. Nici macar de viata.
http://community.webshots.com/user/tora97
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by puf13
Ei bine ca toate astea sa nu mai existe ar trebui sa se dea legi drastice pentru cine isi doreste un copil. Sa se dea teste, peste teste, medicale, psihologice si sa se stabileasca daca este APT pentru a aduce pe lume o fiinta si pentru a-i oferi o crestere adecvata.
Teoretic ce spui tu este foarte adevarat, desi suna foarte dur si foarte cinic. Dar, in final, cine ar avea dreptul sa dea un asemenea verdict? Ce persoana/comitet/organizatie ar fi suficient de integra, de onesta, de corecta incat sa isi asume o aemenea responsabilitate? Ca in final ar fi o semnatura pe un act... ai voie sau nu sa faci copii. Eu nu cred ca o asemenea decizie poate fi lasata pe mana oamenilor. Nu vreau sa amestec divinitatea aici ca derivam discutia, dar vreau sa spun ca eu una nu consider ca ar exista persoane capabile sa ia aceasta decizie in mod corect. Si s-ar face multe nedreptati.
Eu sunt lasa de felul meu si cred ca decat sa aduc pe lume un copil cu probleme, mai bine nu as face-o deloc. Dar sper sa nu fiu nevoita niciodata sa iau o asemenea decizie.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Sa-l ajutam pe Mihaita!
puf13 spune:
M-am mirat ca fie si numai teoretic (pentru ca nu se poate aplica) ati fost de acord cu mine. Sincer deja ma asteptam la rosiile de rigoare...:) Credeam ca sunt singura care considera ca-i bine ce am zis...
Subiectul ar putea fi dezvoltat, insa nu vreau sa deviez de la intrebarea initiala.
Totusi o astfel de lege functioneaza in cazul adoptiilor (cu lacunele de rigoare...), nu vad de ce nu s-ar imbunatati si aplica si in cazul in care iti doresti sa aduci pe lume un copil. Intr-adevar nu poti lasa aceaste decizie pe mana oamenilor, insa procrearea in sine e la indemna oricui. Si la ce bun sa aduci o fiinta pe lume si sa o condamni in acelasi timp pe viata???
Nu e oare egoism dus la extrem sa spui ca vrei un copil indiferent de circumstante???
Este normal sa-mi asum un risc daca exista o problema de ordin medical, psihic sau chiar material?
Cu ce drept eu ca mama sa-mi condamn copilul sa sufere o viata intreaga pentru inconstienta mea???
Aceste decizii chiar nu ar trebui lasate la indemna unui singur om!!! Ar putea fi chiar o organizatie internationala de genul Curtii Europene de la Strassourg.
Cred ca sunt putini cei care sunt constienti de complexitatea situatiei in momentul in care aduc pe lume un copil si ca aceasta de fapt nu te implica numai pe tine ci si pe puiul de om! Si cred de asemenea ca sunt mult mai multi inconstienti.
Ar trebui infiintate scoli obligatorii pentru viitorii parinti si da daca ai picat examenul poti repeta anul. Insa nu ai voie sa faci copii, pana nu esti apt, pana nu ai atestat/autorizatie de parinte!!!
Daca va intrebati de ce sunt atat de revoltata, sa stiti ca e numai din cauza faptului ca mor cate putin pentru fiecare caz in parte, cand aud de inconstienta parintilor si de copii condamnati pe viata!!!
Copii nevinovati care chiar nu ne-au gresit cu nimic.
lala spune:
quote:
Originally posted by puf13
Chiar daca o sa par cinica (si inca acest cuvant e destul de mic), o sa va spun parerea mea.
Suntem in secolul 21 si inca femeile mai folosesc copiii pe post "argument" pentru a se agata orbeste de un barbat. Este inuman din toate punctele de vedere...
Suntem in secolul 21 si copiii sunt folositi pe post de "consilier matrimonial" in casnicia nereusita...
puf13 asa gandesc de obicei amantele care doresc sa-si schimbe statutul; sorry dar asta a fost primul meu gand. Nu sunt de acord cu folosirea copiilor pe post de 'consilier matrimonial' dar cred ca atunci cand exista copii parintii trebuie sa mai renunte la orgolii si sa puna binele copiilor pe primul loc. Stiu, viata bate filmul....
Nici macar la cainii de rasa nu este acceptata imperecherea, daca parintii nu au pedigree-ul care sa dovedeasca din ce familie provin si care le sunt calitatile.
si daca ne consideram mai presus decat cainii, oare de ce ne comportam mai rau ca ei?
In China exista legi pt controlul natalitatii. Ce parere ai de asta?
ANDREEABANICA spune:
Bravo Puf,credeam ca sunt singura care a avut curajul sa-si exprime punctul de vedere(dar eu spre deosebire de tine mi-am luat niste rosii,pt ca am fost mai rea).
Oricum uitepentru tine.Sa salvam copii,nu sa-i nenorocim.
Andreea Banica mami de ingeras Alexia Elena
http://community.webshots.com/user/andreeabanica
Loma spune:
Indiferent din ce motiv a facut-o, credeti ca un om care sufera ar mai trebui bombardat cu mii de reprosuri?
Smerenia este regina virtutilor.